Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 42 908
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, един въпрос от мен.На дете на 7 г когато се издава международен паспорт, задължително ли присъстват и двамата родители в България.Ще прозвучи ли глупаво ако попитам, тази процедура може ли да стане от тук чрез посолството или не.Да уточня дъщеря ми не живее в момента при нас в Лондон

# 556
  • Манчестър
Нямам опит с хомеопатия, на този етап мисля че е добре детето да има разнообразна диета и само да си изгради имунитет. Исках само да попитам не е ли опасно сами да избираме какво да даваме на детето си, та макар и хомеопатично лекарство или добавка? Има много хора, които си носят много лекарства от България, но без да е предписано от лекар не е ли опасно това?

Ами мен ако ме питаш е опасно.........аз дори Калпол давам само в много краен случай......за други лекарства без предписание от лекар никога няма да дам......

# 557
Nia7 задължително се подават документите за паспорт за дете от двамата родители и от тях се взима,но може и с пълномощно ако единия липсва,незнам дали ще можете вие от тук с таткото да направите нещо,но за всеки случай звънни утре в посолството  newsm78

# 558
В Bots, Welleda и т.н. здравословни магазини се предлагат 20-на вида хомеопатични в няколко потенции. -http://www.hollandandbarrett.com/pages/categories.asp?cid

Останалото което ми трябва го поръчвам от Хелиос https://www.helios.co.uk/heliosshop.html - идва до 2 раб.дни
Боарон не съм виждала, както и осцилокоцинум, но не го ползвам и не съм го търсила специално.

Нямам опит с хомеопатия, на този етап мисля че е добре детето да има разнообразна диета и само да си изгради имунитет. Исках само да попитам не е ли опасно сами да избираме какво да даваме на детето си, та макар и хомеопатично лекарство или добавка? Има много хора, които си носят много лекарства от България, но без да е предписано от лекар не е ли опасно това?
Имам един искрен въпрос, а не заяждане - Как лекуваш децата си  в Англия?,
На мен 3 пъти ми казаха да пие течности да изкара вируса и парацетамол да не подържа температура Когато му изписаха антибиотик 7 дни, ми дадоха 500 мл. панадол да му давам 7 дни 4 пъти по 12мл. Аз направо се уплаших като видяш шишето и 3 пъти проверих вярно ли е. Аз такова количество за една настинка не давам, Затова имам искрен майчински въпрос как лекуваш децата си тук. Даваш ли по половин литър парацетамол на пневмония защото д-ра го е изписал.

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 05:00 от lamby

# 559
Здравейте,аз разбира се не си изписвам самичка хомеопатичните или да питам в аптеката аптекарката какво да дам за хрема и т.н. Simple SmileКогато реших да лекувам с хомеопатия при местната педиатьрка -хомеопат тя и направи хомеопатично интервю което трае около 2ч.,при което си записва какъв тип е детето и определя кое и е основното лекарство.После всеки път ходя при нея когато е болна и вместо сиропи,капки и хапчета тя ми предписва хомеопатични.Така вече 3 години,почти не ни се е налагало да взимаме други лекарства освен панадол когато аз реша при висока температура .Преди да тръгна отидох при лекарката и я попитах да ми изпише  рецепта на  някои хомеопатични които да си закупя при различните случай,например за влагата .Понеже се притеснявам че тя няма да е вече лекуващия и лекар и попитах вас дали има такава практика  ,само времето ще покаже дали ще се справя без нейната помощ .Аз с течение на времето съм се запасила с някои основни хомеопатични които ще си взема с мен ,но като не съм лекар незнам дали ще успея правилно да разбера симптомите за да и дам точното лекарство.Май по добре да не предизвикваме съдбата и да си мислим ,че децата ни ще са супер здрави. Praynig Simple Smile.Относно изваждането на паспорт тука за Бг е задължително и двамата да присъстват или таткото дава декларация или пълномощно за изваждане на паспорт от единия родител.За съжаление аз имам горчив опит с паспортите и декларациите.Позрави на всички

# 560
Благодаря ви.Ще попитам по късно в посолството, има ли вариант да изпратим пълномощно за издаване и получаване на паспорт от нас двамата и бабите да действат .

# 561
Имам 2 децата и опита ми е само с тях. Когато се разболеят обикновено ги изчаквам 3 дни, Ако Т се сваля само с Калпол и Нурофен и имат сополи примерно не ги водя на лекар , обикновено им минава за една седмица. Ако имат висока Т и тя не пада ги водя на лекар. Лекувала съм ги само с Калпол и Нурофен, дозите са каквито са на опаковката не повече. АБ са ми давали за ушна инфекция и един път на дъщеря ми за надути сливици даже не знам как се казва точно. Един път имахме вирус с повръщане и разстройство, тогава ни дадоха прахчета против обезводняване. Ами това е, дано съм била полезна. Досега нямам никакви оплаквания от лекарите тук, дано така да е и за в бъдеще.

За паспорт на детето, бащата ми изпрати пълномощно от тук за получаване на паспорт в България. Но аз бях там и не искаха да ми го дават, въпреки че документите бяхме подали заедно с бащата. Но със специално пълномощно, което той ми изпрати от тук ми го дадоха.

# 562
  • Виена, Варна
Здравейте, момичета! Нахлувам в темата ви с един въпрос, на който искрено се надявам да ми отговорите. Дъщеря ми иска да прави магистратура в Англия- финанси. Разгледахме много университети, изчетохме много и сме още по- объркани кой да изберем. Знаем, че с диплома от БГ не можем да се надяваме за университит в Топ 10. Но  все пак искаме добър Simple Smile Моля ви, посъветвайте ни, ако имате опит. И още нещо...Лондон ли или друг град? Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете. Хубав ден на всички!

# 563
Исках само да попитам не е ли опасно сами да избираме какво да даваме на детето си, та макар и хомеопатично лекарство или добавка?

Само да обясня, че българският педиатър ни е личен приятел и постоянно в скайп на разположение и ползвам неща, които от години ползвам за детето. За нови препарати и аз първо бих се посъветвала с лекар. Сама няма как да избера, аз съм страхлива и предпазлива.

Имам един искрен въпрос, а не заяждане - Как лекуваш децата си  в Англия?,

Аз съм толкова чувствителна на тази тема и искам да питам всички същото. Моето дете не спира да боледува от ноември и ми се казва все едно и също - вдигай матрака и дишайте пара в банята.

# 564
  • След завоя в дясно
Penka Chavdarova- може би ако сте по конкретна във въпросите си ще е по лесно на момичетата да  отговорят,  погледнете няколко страници назад имаше коментирано за някои университети.
Маpи - ще го израсне детенце  не и се притеснявай толкова, аз моите като са болни минават на по лек режим на хранене, разбирай постни гозби за 2-3 дни и много течности. Аз не давам горещ чай, а леко поизстинал, четох някъде че като е горещ се разпространяват по лесно и бързо бактериите. Калпол и Нурофен ако се наложи. На дребната и давам, козе мляко ако има хрипове от настинката, помага и да се изчисти.
Боарон съм виждала преди години в една малка аптека, до мястото където живеехме, но повече не. Имаше преди време една мацка, дето пусна сайтове и на Боарон и Класическата за пазар от кралството ама пусто съм ги запиляла някъде.
Ех, тези чушкопеци Laughing печени чушки от LIDL взимам, но са кисели. Сладки взимам от едно Италянско магазинче до нас или от Sainsburys.

Въпрос към майките с момичета-какво ползвате за да не се заплита косата отзад. На моята мома и стои като ступано постоянно, не ми дава вече да я реша понеже я скубя. Слагах и малко от моя балсам, но няма голяма разлика.

# 565
Ell аз и за двамата ползвам на Лореал детския шамопоан и съм доволна не  и се заплита косата както преди.Купих го от Азда около 2 паунда е има го в 3-ри различни вида а как само ухае не е истина.Гледам даже в момента е и на хубава промоция : 
http://groceries.asda.com/asda-estore/search/searchcontainer.jsp … _requestid=226713

# 566
  • Bristol
Ell, Johnsons Baby Detangling Conditioner. Не че решава тотално проблема, но ако забравя да го сложа е по-зле  Crazy А след плуването, тъй като не ми се носи и шампоан и балсам, ползвам този, Vosene Kids 3 in 1 Conditioning Shampoo И за профилактика за въшките уж ставал, затова е 3 в 1  Laughing

lamby, по въпроса за лекарствата, вода и Калпол. Но по 10 милилитра на едно даване много рядко съм слагала. Ти как отмерва 12 мл, моите лъжички са по 5 мл и на Ибупрофена спринцовката е с 5 и 10 мл само  newsm78 Ако си е просто вирусче или настинка, без лекарства минава за около 14 дни, с лекарства за около 2 седмици  Laughing Малките деца за съжаление боледуват по-често от големите, особено хремите и кашлиците моите с месеци са ги влачили. Знам колко неприятно е, но е неизбежно  Rolling Eyes За успокоение на младите майчета да кажа, израстват го децата и други проблеми започват  Twisted Evil

# 567
По въпроса за лекуването на децата- слушам тукашните доктори. Каквото изпишат - това давам.
Случвало ми се е, да е с висока Т, водя я на джи пи- казва вирус, нищо, ще и мине, да давам панадол или ибупрофен. Дааа, обаче тази Т много висока и не пада с нищо. Водя я същата вечер на дежурен лекар- бактериална инфекция на гърлото и АБ. Давах ги.
Миналата пролет и лято много боледуваше, вируси, възпаление на ухото, течение, алергия от слънцезащитни кремове, варицела... Водех я за всяко нещо на доктор и лекувах по предписание. Наскоро имаше продължително време с кашлица, водих я на доктор 2 пъти - нищо и нямало. Освен сироп за кашлица -  детски, давах и чай мащерка - помага при кашлица. Ето това ми беше лекарството от БГ-мащерка. Мина и.

За разресване ползвам този спрей - http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRubQAZW6_qE8FDvZdjqmz6i … MQitCZCVMI3T4ITOg
Последните 2 пъти и слагам от моя балсам и е по-добре косата!

# 568
Екстродинари, ти какъв сироп за кашлица даваш? Мен ме връщат и казват - нямаме сиропи, не правим, до 6 години няма действащ сироп за кашлица, давайте у дома мед и лимон...

Мери, като си споменала плуването, децата не ходят ли със шапки вече? Сигурно вече е отживелица. Аз искам да пусна Али от пролетта, всякакви съвети са ми полезни. Какво се прави - отиваш с нея, преобличаш я, душ, влиза в басейна с инструктора, ти чакаш, после миеш косичката, сушиш, обличаш и си заминавате? Не се смейте, наистина си нямам идея! Ходили сме само на хотелски басейни и там в общи линии цял ден само с това се занимаваш, а като трябва да се побереш в някакъв час?

Елл, дано да намаляват настинките, че много се тревожа така. На моето дете нищо не му слагам за заплетената коса, спи на опашка вечерта и така уж е по-малко заплетена косичката. Но чета внимателно какво ти пишат другите момичета.

# 569
  • Виена, Варна
Ell, благодаря ти. Разгледах назад и намерих темата. Момичето там трябва да избере между 3 университета, а ние все още се лутаме къде да кандидатстваме. Simple Smile Естествено ползваме фирма посредник, но тъй като никога не съм била на острова, нямам представа за много неща. Всъщност се опитваме да изберем по класациите в интернет, но там са за бакалаварска степен, не за магистратури.  Затова попитах във вашия форум- за повече яснота. Ще се окаже труден избор! Винаги е така, когато решението е за децата ни. Хубав ден, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт