Моят опит от сайт за запознанства...

• 268 867
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 705
-Емилиан Дечев-, много си в грешка, че жените не разбираме от добро отношение и романтика. Моят мъж се държи много добре с мен, много е романтичен, беден, но все пак се омъжих за него. Ако знаеш как да си изиграеш картите, ще намериш жена, която да те оцени. Това, което си написал, може да се припокрие със женското "Мъжете си падат по кучки, а се държат зле със свестните момичета". И двете неща са верни за някои екземпляри, но не за всички. Има жени, които оценяват хубавите качества у мъжете, но и тези качества се срещат също толкова рядко, колкото и у жените. Все пак за себе си поне мога да кажа, че никога не бих се държала зле с мъж, който се държи добре с мен и никога не бих го плюла. Но мъжете, които се държат зле, няма какво друго да очакват. А и жените си имаме критерии и съм абсолютно сигурна, че не само за мен, това не е портфейлът. Умственият багаж е много по-важен и въпреки че се говори, че който има багаж в главата, може да постигне достатъчно и в кариерата, това не е абсолютно вярно, защото има хора с различни стремежи. Не всички поставят финансовото благополучие на първо място. Има много по-важни духовни неща, постигане на знания, които не водят до достатъчно финансова стабилност, но е много важно човек какво отношение има към света, към другия пол. Има едни много добри презентации ТЕД. Ето някои от тях, много е важно да има и позитивизъм.

http://www.ted.com/talks/alain_de_botton_a_kinder_gentler_philos … y_of_success.html

http://www.ted.com/talks/shawn_achor_the_happy_secret_to_better_work.html

# 706
Преди няколко дни бях на по бира с няколко приятели и се заговорихме за темите в бг-мама, и като седнах да чета случайно попаднах на темата - тя пък се оказа интересна.
Няма да коментирам какви са мъжете по сайтовете, но имайте предвид - много от тях са такива каквито са заради едно нещо наречено "баланс на търсене-предлагане".
Като бивш модератор, настоящ потребител и като човек говорил с мъже които са из сайтовете искам да ви обърна внимание на обратната страна на медала - жените в сайтовете и някои основни моменти.

1) Снимките - снимки всякакви от такива преди 20 години до фалшиви от други сайтове.
Като си сложите снимка по бански в предизвикателна поза, а сте писали че търсите кореспонденция .. каква кореспонденция очаквате да ви предложат?
Слагате снимка от преди 5, 10 .. 20 години където сте по-красиви, по-слаби и т.н.или фалшива такава. Като дойде момента на истината какво си мислите ще последва?
Слагате си снимка облечена като фолк звезда, с начупените устни (евентуално с хеурон). Как ще спрете всички със стари и нови аудита/бмвта и т.н. фенове на фолка, фенове на платения секс и тем подобни да ви пишат?
И най лесното нямате снимка. Какво светкавично си мислят повечето мъже:
а) супер красива е - 1%     б) известна личност е 1%      в) грозна като смъртта - 55%     г) срамежлива или не иска навлеци - 18%     д) женена е - 20%     е) друго - 5%
Изводите оставям за вас.

2) Описанието - от никакво до много тъжно или много позитивно. Описания като "вие ме опишете" или "не мога да се опиша" мисля че вече бяха коментирани из страниците. Няма да коментирам и сухото "добра, красива, умна, всеотдайна ..." или "мразя лъжата" и тем подобни.
Преди да напишете нещо, задайте си въпроса какво ще предизвика то в един мъж и какво ще ви пише той като го прочете.
Независимо какво търсите никой не иска да му се изсипите с куфарите с проблемите и болежките.
Тук искам да отбележа че има разлика между това някой да ви изслуша, да срещнете разбиране и това просто да го засипете защото не можете да се спрете.
Лъжите в описанията в последствие са много разочароващи. Едно е да излъжеш за рожденния си ден, друго е да излъжеш с 5 или 10 години, за града от който си и да премълчиш че имаш дете.
Няма какво да се срамувате нито града, годините и децата си. Пак ще ви пишат не се притеснявайте.
Повечето сайтове имат един много важен въпрос в описанието - какво търсите/цел.
Връзва ли ви се да си сложите снимка по бельо/бански, 10000 човека да са коментирали че ще ви "гепнат" .. и да сте писали че търсите кореспонденция ?
Казвайте истината поне за това. Дори брак да търсите, потенциалните сериозни интелигентни кандидати ще са наясно, че трябва да минат през някаква форма на приятелство комбинирано с неангажираща връзка, което после да прерастне евентуално в сериозна връзка или брак. И пак ще ви пишат. Но ако сте тръгнали да си пишете търсейки кореспонденция и си допаднете и изведнъж изръсите нещо за брак, деца ... ще има бягайте краченца да бягаме.
За неангажиращите връзки и търсещите любовници може да се изпише книга, а и във форума си има и други теми Simple Smile
Търсещите чичковци да не коментираме .. те си знаят какво и как да го намерят.

3) Комуникацията - ако сте регистрирани в по-популярен сайт дневно ще получавате между 20 и 150 съобщения (може и до 200 в първите дни след регистрацията ви, особенно ако сложите снимка и сте поне около и над средното ниво на външен вид). Половината поне ще бъдат директни оферти за секс. Съжелявам, но докато има жени които да ги търсят и приемат ще има мъже които да ги предлагат.
Грешката която много жени правят е набързо да отговорят на съобщенията/въпросите които са им задали, после на следващите и на следващите, и то се оказало че сте на кръстосан разпит от сбирщина мъже.
Много мъже разбират положението на жените в сайтовете, както и че в многото писма може някое да остане непрочетено или неотговорено. Воденето на нормален разговор независимо дали в нета или наживо включва въпроси и отговори и коментари и т.н. и т.н. и от двете страни. На никой не му е приятно да води разпит или да бъде разпитван.

Всяка жена търси различно нещо. А какво трябва да си кажете с някой мъж за да го постигнете?
Да, да, да .. всички знаем че искате да срещнете до някаква степен разбиране, подкрепа, добро отношение (защото по жицата повече не може) и да имате общи теми на разговор и поне на снимки да си допаднете.
Може да се случи въпреки многото арогантност, злоба, завист, непукизъм и безличие които са станали ежедневие.
Пробвайте да се усмихвате повече и да сте позитивно настроени към това което търсите и много по-лесно ще го постигнете независимо дали в сайт или на улицата.

Не успях да засегна всички аспекти, но много дълго стана.
Знам че с написаното съм засегнал поне една част от жените тук, затова незнам дали ще продължа да пиша в темата .. искренно се надявам да не се настървите да ме обезкостите и мен Simple Smile

Успех на всички!
И прощавайте ако има правописни грешки Simple Smile

# 707
  • София
Доста добър анализ, беше ми интересно да го прочета и съм съгласна с много от нещата.
Скоро не съм влизала в сайтове, но си спомням с нищо непредизвиканите (нито със снимка, нито с текст) хард оферти, но явно са неизбежни.

# 708
Има си хора дето се пробват на всяка и все някоя ще върже.  Laughing

# 709
  • София
Има си хора дето се пробват на всяка и все някоя ще върже.  Laughing
Ясно ми е, ама ми идеше да си тегля душ след всеки такъв мейл Mr. Green

# 710

Не съм влизала в такива сайтове, но ми хареса анализът. Simple Smile

# 711
Аз пък съм малко с особени чувства към жените получавали стотици съобщения в тези сайтове. Сега ще споделя, когато бях активен и аз, имах щастието да заформя връзка със една жена, която имаше стара регистрация в "Елмаз". И какво се получи, в началото всичко беше хубаво, може да се каже че имаше и любов, дори беше престанала вече да влиза там. Но какво да кажа, само след месец, след най-малкото несъгласие с нея взех да чувам изказвания от сорта -"ти какво си мислиш, избрах те от хилядите в сайта които ми пишат, ти нямаш и две приятелки на кръст там, а ми правиш фасони..." и майната и. От където дошла там и отишла. Дългогодишната и регистрация се оказа че не е произвела нито една връзка, а в момента когато го направи за мен се издъни именно защото е свикнала да общува само чрез монитора или сиреч постоянно да бъде ухажвана. В живото не е точно така. Мисля че по тези места рейтингът на жените се вдига несправедливо именно от прекалената активност на мъжете. Тук отново подчертавам че за това сме си виновни ние.

# 712
Аз също нямам нищо против анализа на айдеде, защото е възпитан, макар че е много общ и не знам дали съответства на извадката тук.

# 713
Мисля че по тези места рейтингът на жените се вдига несправедливо именно от прекалената активност на мъжете. Тук отново подчертавам че за това сме си виновни ние.

Еми айде кротнете се, де. Особено женените.

# 714
и майната и. От където дошла там и отишла.
Не знам това дали е правилно. Според мен трябва да и дадеш втори шанс.
Всъщност ти не си по-различен от нея. Защото знаеш, че из сайтовете ще намериш други. А любов всъщност не е имало. Секс вероятно да. Това момиче, за да седи, търси и чака с години трябва да е сериозно. За теб е било по-важно да я унижиш.

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 11:39 от Maria71

# 715
...да чувам изказвания от сорта -"ти какво си мислиш, избрах те от хилядите в сайта които ми пишат, ти нямаш и две приятелки на кръст там, а ми правиш фасони..." и майната и. От където дошла там и отишла. Дългогодишната и регистрация се оказа че не е произвела нито една връзка, а в момента когато го направи за мен се издъни именно защото е свикнала да общува само чрез монитора или сиреч постоянно да бъде ухажвана.
Това ми звучи абсурдно, честно да си кажа....Много странно е жена да се фука или парадира с подобно нещо.  newsm78

# 716
  • Tам през Атлантическия океан
E , затова Facebook  Sunglasses вече върши същата работа като сайтовете за запознанства , приятели на приятели и т.н. общи интереси, групи  Sunglasses
Една позната така си намери настоящия  Wink и вече 4 година са заедно   Wink
НО ! пък и много връзки могат да утекат  Mr. Green през въпросния Facebook  Sunglasses Whistling

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 15:16 от Desss

# 717
и майната и. От където дошла там и отишла.
Не знам това дали е правилно. Според мен трябва да и дадеш втори шанс.
Всъщност ти не си по-различен от нея. Защото знаеш, че из сайтовете ще намериш други. А любов всъщност не е имало. Секс вероятно да. Това момиче, за да седи, търси и чака с години трябва да е сериозно. За теб е било по-важно да я унижиш.

Е какво, да се превърна в някакъв вид слуга ли? Трябва вечно да съм задължен, че е имала шанса да излиза с хиляди и накрая нещата са се получили именно с мен и от мен се очаква за напред да съм меко казано "послушко". Да има да взема. Не съм длъжен на никого. Смятам че в една връзка и двамата трябва да са равнопоставени без значение от обстоятелствата, тези неща се градят върху взаимно доверие и разбирателство, не между слуга и господар. Както и да е, минало заминало това всъщност беше преди около 5 години. Сега нямам и представа къде е.

# 718
...да чувам изказвания от сорта -"ти какво си мислиш, избрах те от хилядите в сайта които ми пишат, ти нямаш и две приятелки на кръст там, а ми правиш фасони..." и майната и. От където дошла там и отишла. Дългогодишната и регистрация се оказа че не е произвела нито една връзка, а в момента когато го направи за мен се издъни именно защото е свикнала да общува само чрез монитора или сиреч постоянно да бъде ухажвана.
Това ми звучи абсурдно, честно да си кажа....Много странно е жена да се фука или парадира с подобно нещо.  newsm78

Повечето жени са така, погледно отстрани безпристрастно, не ни е много лесно на мъжете.  Twisted Evil

# 719
Добре казано, aidede! Peace

Аз опит нямам, предпочитам "живата" комуникация. И все пак - искрено се надявам никога да не ме сполетява този ми ти опит, предпочитам да си ходя неука. Mr. Green Навсякъде съм ограничила достъпа на непознати, прекалената показност никога не ми е била по вкуса, ама разни хора, разни идеали казал Алеко. Crazy
И все пак, обобщено: преди година-две майката на мой приятел си прави регистрация в български сайт за запознанства. Тя - разведена с баща му от много време, но обстоятелствата са такива, че честно се срещат, което пък далеч не е мотив за поносимост, още повече за хармония и цветущи отношения помежду им. Mr. Green Та, направила си регистрация, попълнила де-що-какво трябва, но решила да не си слага снимка. И така с един писала, втори, трети, та накрая попада на Него. А Него, досущ като нея - едно че и той нямал снимка, друго, че интересите им еднакви, ами накрая се оказало, че и двамата със синове на една и съща възраст. Какво повече да искат?!... И така - писали, писали, та накрая си уговорили среща. Натокала се тя, влиза в ресторанта и що да види - бащата на детето ѝ с букет в ръка. Joy Тя - влязла, стояла като пън няколко минути и излязла незабележимо. Той - така и не дочакал своята, виртуална Жулиета - бившата си съпруга. Mr. Green

П.П. Въпросният вероятно още се мае коя е била Жулиета на живота му... hahaha

Общи условия

Активация на акаунт