Коледен дух ни завладя за радост на Септемврийските деца!

• 37 382
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро.
Кокетка, аз също те чакам всяка сутрин и после излизаме на разходка Laughing
за зъбите - и на мен не ми стана ясно това, което ми каза педиатъра. Като му пипам венеца, е много щастлив. Не му е побелял, но усещам нещо отгоре да боцка.
Това, че бебето отрано има признаци за никнещи зъби, никак не означава, че скоро ще има. Приятелят на Иво много се измъчи, той е два месеца по-голям от него, а  на нашия човек избиваха  по- бързо и по-рано и с малко предварителни мъки.
за играчките - трудно ми е да дам където и да е, защото Иво за всяка си спомня кой кога му я е подарил, по какъв повод и като тръгна да чистя все казва, че и тази му е любима, и онази, и третата, и петата ooooh!
Всяка си я вкарва в някаква история.
дрехи разменяме с приятелки непрекъснато.

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 07:43 от valerie

# 76
  • София
Ох, момичета, явно аз съм най-смотаната в нашите теми, едвам смогвам да изчета и аха.. да напиша и аз и някои се разплаква или вика "мамо,....". Ние сме сами и аз имам чувството, че само се въртя около бебо, игри, каката- учене и игри, домашни задължения и някакъв сън, това не ме изнервя, чувствам се много добре, но просто времето ми за друго не стига, ужас.  Не съм ходила на разкрасяване вече 2-ри месец, заплетох се. Мамите с две деца и куп перални и дрехи за гладене име ли хитринки, които ми убягват за пестене на сили и време?
  Много ви се кефя, че успявате със всичко и с писането сте в час, толкова ми липсва, така че по някакво врече на ден, когато бебо спи, отварям темата и аз да съм тук, пропуснала съм ехе... колко разговори  Joy Joy Joy Joy.
На кратко само ще ви кажа-ние всички сме добре, кърмим се изключително на поискване, Влади расте много добре, не се обръща още и има дразнене във венците.
 Едва от днес тръгвам за подъръци, само на Ева сме взели всичко. Какво купувате за майки и свекърви, това мие най-трудното тази година, мисля си за децата и подаръци за бабите им не ми идват на ум   Mr. Green
Гушки на всички и на прекрасните пораснали бебоци.  Hug

# 77
Валери, разписвам се, за да може спокойно да излизате на разходка  Laughing

И Андрей много обича да му чеша венеца, напомня ми едното ми куче, когато беше малко и му никнеха зъби - с еднаква благодатна физиономия ми се отплащат  Mr. Green

На Мама Мишето, аз съм само с едно, но това не пречи пералнята нон стоп да работи, както сега, така и преди Андрей. Когато захладнее, започвам да използвам сушилнята общо взето простирам навън, само когато градусите са около 20 и нагоре и не вали и така си спестявам гладенето на част от прането, макар че рядко се случва - голяма съм маниачка всичко да е огладено  Mr. Green Спокойно може да се пропусне гладенето на всичко, което не изисква да бъде изгладено от естетическа гледна точка.
Пускам всеки ден по една пералня и гледам още същия ден да изгладя и подредя, иначе остава за следващия ден и ми се отваря двойна работа. Е, ако се налага, пускам и повече перални дневно, но горе долу съм разпределила дрехите за пране според ползваните програми по дни и ми е по - лесно така.
Готвя заедно с Андрей когато е в добро настроение, т.е. обикновено сутрин. Слагам го в шезлонга и го взимам с мен в кухнята. Малко бавно вървят нещата, защото всичко показвам и обяснявам, иначе започва да хленчи от липса на внимание  Grinning
Чистим също заедно, слагам го в кенгуруто и пускаме прахосмукачката така, така бършем и прах, огледала, маси и прочие. Понякога, ако още не му е писнало, и пода бършем заедно. Понякога, като е по - кисел, го оставям да гледа Бейби ТВ и чистя самостоятелно. Обикновено накрая го намирам заспал  Grinning
Гладим отново заедно, най - често в хола, където той си зяпа Бейби ТВ или пък ако няма желание за гледане, го обръщам към мен и си бърборим.
Когато има нужда от пазаруване - съчетаваме с разходки.
Почивам си когато той спи, ако сме вкъщи, обикновено само успявам да прочета форума и да напиша по нещичко, ако сме навън си взимам книга и кафе и успявам да си открадна няколко часа четене и почивка.
И мъжът ми помага когато си е вкъщи, но честно казано без него съм по - организирана и по - добре се справям.

# 78
Na mama Misheto - и аз често си мисля, че съм смотана. Но, не защото не мога да изгладя и подредя. За това ми остава време, защото бебчо е много спокоен и предпочита да си лежи и да си шава на спокойствие, отколкото да го притискам постоянно като го нося. Пълна противоположност на кака си.
Мен по-скоро  ме притеснява това, че остава много малко време за дъщеря ми. Сутрин тръгват с мъжа ми и я виждам чак вечер - прибират се сравнително късно, защото всеки ден спортува по нещо (понеделник, сряда, петък и събота - айкидо; понеделник, сряда и петък - джаз балет, вторник и четвъртък - тенис, събота и неделя я водим на плуване). Вечер като се върнат ни остава време за вечеря, баня и не повече от час за нас двете. И то, благодарение на това, че бебчо си прави дългата пауза сравнително рано вечерта - последно яде около 20.00-20.30 и заспива.
Понякога ме моли да я взимам на обяд от градината (я тя се намира на гърба на градската градина) и просто да се разхождаме тримката.

А нашия бебок,  май все повече го тормозят венците. Тази нощ направи още едно нощно хранене, защото се събуди през нощта, и ожесточено гризеше двете си пръстчета. Имаме два различни вида биберони-залъгалки, но не иска нито една. Не позволява и да го чеша с тях.  Confused

О, и да не забравя да се похваля - вече си имаме айкидистче с жълта лентичка на белия колан (тренира само от 4 месеца, но се справя много добре). Вчера с бебо бяхме много горди, когато нашата кака изпълни всички движения безупречно. И установихме, че японският действа приспиващо на тримесечните бебоци  Grinning .

# 79
Момичета, как ще сте смотани, недейте така! Лесно ли се гледа дете, камо ли две, че и повече? Да ви кажа аз какво правя - горе - долу като Кокетка - малкия навсякъде с мен, пея, готвя, пея, чистя, и изобщо животът е песен Simple Smile) Ако нещо не успея да свърша, гледам да не го превръщам в драма - и утре е ден, все пак! Гледам да изпера, да изгладя, да има нещо да сложа на масата...за останалото - когато имам време  Naughty
Кокетка, със свекърва ми живеем, да. Не знам какво стана, но откакто се е родил малкия, нещо се сбърка тая жена. То не че аз съм света вода ненапита, ама тя е инат от класа. Ама да не ви занимавам с нея сега, не си струва  Crossing Arms
Злати, много спортувате, браво на вас!

# 80
Злати, еха, браво на каката.
Сигурна съм, че се справяш повече от отлично, просто ежедневието ви е доста натоварено  Hug

Андрей също отказва вече биберона, а преди си го ползваше. Мисля, че е защото не може да се чеше качествено с него. Взела съм му гризалки (така ли се казват  newsm78), но ги ползва само ако му ги бутам в устата и придържам с ръка. Сам все още не може да се справя с тази задача. Иначе най  - обича аз да му чеша венеца, голям кеф му е, просто очаквам в един момент да започне да върти опашка  hahaha

Вио, ако това ще те успокои, и моята свекърва доста се промени след раждането на внучето в подобна насока. Не знам какво й стана, непрекъснато ми говори как щяла да вземе бебето на отглеждане, а пък аз да си работя спокойно, иска да идва да го извежда навън, докато домакинствам, абе все иска да го взима, за да мога да си почивам от него и да не ми пречи на другите задължения. А истината е, че на мен бебето изобщо не ми пречи, нито пък искам да си почивам от него, успявам да си свърша работата, дали днес, дали утре - все успявам, а пък и за момента нямам нищо на живот и смърт, така че всичко може да почака. Дори успявам и служебна работа да отхвърлям.
Когато го кажа, се започва с едни обяснения как съм щяла да се депресирам и да си съсипя социалния и професионален живот и т.н., и т.н. Моята бременност е напълно планирана и що годе съм съзнавала още преди да забременея какво ме чака и какво ще "жертвам" в името на детето и неговото отглеждане.
Естествено, всичко това е поднесено с един загрижен тон и съм сигурна, че наистина я е грижа за мен, а също и за внучето й, но някак все едно иска да ме лиши от майчинството ми и изобщо не ми харесва. В крайна сметка се кротна, но първите два месеца беше нещо страшно.
Майка ми пък я изби в обратната посока - започна да гони някакви кариери, някакви служебни върхове да покорява  hahaha
Но хайде стига, че се отнесох. И двете баби са послушни и след първоначалното дуднене, спряха с непоисканите съвети, явно се успокоиха, че бебето вече три месеца е живо и здраво и няма да го уморя  hahaha

Дано да намерите едно приемливо и за двете ви разрешение, защото със сигурност е неприятно да сте в обтегнати отношения, още повече - споделяйки един покрив  Hug

П.П. Досега с Андрей чистихме баните у дома и накрая заспа изтощен на дивана  Laughing

# 81
zlatty, за айкидото - хубав спорт си е избрала вашата кака. Възпитава не само на дисциплина, но променя цялото светоусещане, дава много - добра физическа форма, самочувствие, приятели и ... някоя и друга контузия. Ама защо не каза по-рано. Ако тренира в клуб "Сатори" / те са най-добрите в Пловдив / можеше директно с черен колан да я уредим  Wink

Айкидото съм го включила в плана за развитие на Зорница, но ще видим дали ще го одобри. Какви други неща съм му замислила на детето - ако знае няма да иска да пораства скоро Mr. Green

Аз измамих някакси таткото да се разхожда с бебо, пък аз да чиста. Но чета, чистя все с "ч" започват
 Wink

# 82
Здравейте и от нас! Hug

Тara, много ме разсмя с твоя разказ за Емо и племеника ти  Laughing Все едно описа нашата идилия вкъщи, и то всеки ден.

Na Mama Misheto, и на мен не ми остава време за нищо. Приоритет са наложителните грижи за децата като хранене, сменяне на памперси, успокояване, следва игра и обръщане на внимание на децата, после идва домакинската работа (когато и двамата спят)....и денят е свършил! Чета форума редовно от мобилния телефон, но не мога да пиша оттам. И често отговарям на ум на някои от въпросите  Simple Smile
Вашият татко нали беше в Австрия? Докога е там и смятате ли пак да му ходите на гости? Може пък да успеем да организираме една среща.

Галче, голям сладур е Тод! Изпълни ми душата с умиление  Heart Eyes

Ние така и не успяхме да използваме биберон, Константин от началото го плюе. Опитвам периодично без успех, особено сега, когато си яде ръцете ожесточено  Confused

Иначе и май и ние сме във фаза на усилен растеж. Бебчо яде на всеки 2 часа, и през деня, и през нощта   Rolling Eyes Даже спря и да повръща, а преди сменях по 5 оповръщани лигавника на ден. За щастие, поне мляко има достатъчно  Peace

Желая хубав ден на всички! Hug

# 83
Кокетка, същото положение е при нас - само му повтаря как ще се гледат, как ще си играят и т.н., а  къде ще съм аз, не се знае. И само като си помисля, че искаше да напуска работа, за да гледала бебе... При нас изнервянето като че ли дойде от факта, че сама се справям и нямам нужда от помощта и, явно това я обижда, знам ли и аз, само гадаем с мъжа ми какво и има newsm78 . А тя не е от хората, които ще си кажат, мълчи със седмици наред, ужас.

# 84
  • Асеновград
Здравейте и от нас.
Днес вече ставаме на 4м.
За домакинството не мога да се оплача , моята свекърва върши всичко.
За което и благодаря , тя е страхотен човек.

# 85
anniaiki - дъщеря ми тренира айкидо в Тотал спорт. Трябва да призная, че ние с мъжа ми нищо не разбираме от този спорт. Избрахме мястото по един единствен критерии - намира се много близо до детската градина и всеки може да я заведе, на центъра тренира и танците. Не знам как се казва клуба - тренира при сенсей Стоил и сенсей Лусиана.

Това лято за първи път не е посещавала сборна група, остана си в къщи с мен. Двете си обикаляхме из града лятото, избирахме дрешки за бебо, ходехме на кино, научи се да чете. Но в един момент й стана много скучно и еднообразно, залепи се телевизора и компа  Confused, а тя е много енергично дете. И така я записахме пробно на няколко неща, които за момента й харесват.

сладката мими - честита месечинка, бъдете здрави

за бабите, които много държат да отглеждат внучетата - навярно това са първите ви деца, или първите внучета за тях. Като се роди дъщеря ми и двете баби се надпреварваха да помагат, въпреки че нямаше нужда. Готвеха и носеха храна, която ние двамата не успявахме да изядем, вечер идваха да къпят малката (така бързо се научи че може да я разнасят на ръце, вместо да си лежи в кошарката), изплетоха цял куп дрешки, защото смятаха, че е обличаме леко, само да кихне и изпадаха в паника и т.н. и т.н.
Сега с бебо, обаче, всичко е различно - само му се радват. Все пак успяхме да изгледаме едно дете, като че ли и с второто ще се  справим  Wink.

Е, оставям ви, моите хора се върнаха от плуване. Обядваме и излизаме на разходка, че времето е разкошно, слънчево и тихо.

# 86
  • София
Момичета, малко си поотдъхнах от разказите ви за сходното с нашето ежедневие. При мен е същото положение- най-много ми помага някой с нещо практическо, а не с гледането на децата, за мен това е удоволствие. И ние сме така със слинга и с Влади пеем и готвим и пеем и подреждаме...
 Хена, мъжът ми приключи с обучението, бяхме и ние при него, но виж как съм изключила да ти пиша докато бяхме там. Хванахме уникално време за разходки, щеше да е супер. На следващата по-дълга визита ще спретнем една срещичка.

# 87
момичета не всички свекита искат да гледат внучета-вчера си поревах даже .много ми е мъчно че не ни потърсва даже, а живеем в един и същи град.........до сега два пъти е виждала беба.аз и се молех като куче да дойде да ми помогне малко ,но уви,помолих я супичка като готви да праща на голямото ми момиченце , че аз нямам време да готвя супи ееее пак УВИ.помолих за толкова малко а насреща нищо,чувствам се като просяк който моли за трохички любов.............а знае колко ми е трудно с бебе и първокласничка.

# 88
  • София
klims9 Направо се шокирах като прочетох. Наистина ли чак толкова е зле свекърва ти? Мъжа ти как приема това отношение на майка му към децата му? Чак пък така не мога да си представя, че е възможно да има такова отношение  ooooh!
Na mama Misheto Мойта тактика с домакинскат аработа е както на повечето момичета. Разликата е само в това, че аз не гладя на куп. Преди като събера простора с изсъхналите дрешки на Вики един панер и захващах да гладя...и така 1-2 часа. Сега събирам всичко и всяка сутрин гладя дрешкита за деня. Хем 1-2 минути не ми досажда хем си спестявам двата часа висене над ютията  Whistling. И аз предпочитам да готвя до обяд, някак си Вики ми е по спокойна в тая част на деня. А сега от както и Иво е в къщи е по-трудно, но пък като трябва д аправя разни домакински неща му пускам любимо детско да се кротне за 30-ина минути и аз бързам  Mr. Green Но като цяло намирам време за всичко  Peace

Днес ходихме да занесем играчките на онова детенце дето ви разказвах. Купихме и една елха и малко играчки. Дрехи не занесох. Оказа се, че доста хора са им занесли дрешки, обувки, играчки и изобщо доста неща. Жената каза, че за сега имат всичко но пролетта ще се радва ако можем да занесем по летни дрешки за детето. Така че остава за пролетта. Иначе нашите дрехи и обувки, които не носим ги караме на селото на мъжа ми. Това лято закарахме два от най-големите Джъмбо-вски чувала. Предполагам знаете каква е мизерия по селата и хората които живеят там изобщо не могат да си позволят доста неща и много охотно приемат. Все пак говорим за здрави дрехи и обувки. Хич не им пука дали са демоде или не  Wink Като ходихме лятото пристигнаха 2 лели и започнаха да вадят и да подреждат: това за мен, това за Мимето, това за Светла, уууу това ще стане на Марга на внучката  Mr. Green и така. Аз съм доволна че ще ги носят хора които имат нужда наистина  Peace

# 89
Имам и въпрос към ЛЛЛ консултант: От една седмица като се храним, бебо се опитва да ми "дъвче" зърната. Незнам дали се изразявам правилно - започва да се храни и след няколко минути, явно утолил първоначалния глад се опитва да се дръпне назад и да нагласи зърното между венците си. Трябва да призная, че е много болезнено.  ooooh! Тъкмо минахме периода с болезнени и разранени зърна (не без ваша помощ, разбира се   bouquet) и сега това  Tired. Зърната вече ме болят и без да го кърмя.
През нощта не го прави този номер, може би, защото е сънен, незнам. Иначе, бебо се храни на поискване, само на кърма е. От преди две седмици постепенно увеличи паузите между храненията - около 3-3.5 часа, през нощта прави пауза от около 5-6 часа. Няма колики, спи си в кошарката, спокоен е. Напоследък усилено се опитва да напъха и двете си юмручета в устата и се лигави много, но виждам, че и при другите бебенца е същото. Приемам всякакви съвети. Така ми се иска да продължим да се кърмим ...

Здравей zlatty,

Знам колко неприятно може да е усещането от хапещото бебе. И наистина със или без заби, а честко и без зъби повече, притискането на венците може да е особено неприятно. Въпреки, че е рано, не е невъзможно точно началото на зъбоникненето да е причина за това поведение. Реално пробиването на зъбките не е причина за проблеми с кърменето, много майки споделят, вероятно и тук в темата има такива, които могат да потвърдят, че бебетата и децата с пълен набор зъбки могат да сучат чудесно и да не нараняват гърдите. Понякога, обаче, дори и преди избиването на първите зъбки, някои бебета притискат венци и хапят наистина болезнено. Често това се обяснява с дискомфорта, който изпитват покрай зъбоникненето, един вид, чешат си венците  Rolling Eyes Мислиш ли, че при вас може да е нещо подобно? Ако има нещо такова, може да помогнат разбични методи за успокояване на дискомфорта във венците, масажче със студен пръст или гризалка, облекчаващи гелчета или хомеопатия (ако ползвате и след консултация за последните две).

Възможно ли е бебето ти да изпитва някакъв друг дискомфорт в устата? Гъбична инфекция или афти може да предизвикват болка или дискомфорт, но това обичайно би се проявило в началото на кърменето.

Друга причина, поради която бебето може да притиска венци и както описваш да изплюва зърното, може да е прекалено силна струя кърма, която бебето се опитва да спре, когато му е в повече. Дали е възможно да се случва нещо подобно? Опитвала ли си да кърмиш в поза, при която бебето е над гърдата, а не под нея и е в хубав, плътен контакт? Биологичната поза, т.нар. полегнала поза е често удобна. Майките споделят, че когато главата на бебето е добре подпряна, стабилна, проявите, свързани с хапане намаляват.

Често, когато бебето хапе след като няколко минути е сукало активно, възможно е причината да е, че то е вече сито, а хапането е израз на скука или игра. Може да опиташ как ще се чувства ако го отделиш от гърдата, също как ще засуче ако после пак му предложиш.

Майките също споделят, че когато бебетата им хапят, помага да притиснат нежно главата на бебето към гърдата (вместо да дръпнат рязко) или да пъхнат малък пръст в ъгъла на устата на бебето, за да развалят вакума. Въпреки, че твоето бебе е малко и вероятно още не разбира толкова от приказки, колкото едно по-голямо бебе, може да е добра идея да опиташ и това, което повечето майки споделят, че има положителен ефект при техните хапещи бебета. Обичайно бебетата хапят съзнателно, повечето майки споделят, че при подобно хапане, казват строго (но не прекалено рязко, за да не се стресне) на бебето си да спре, че причинява болка, както и че ако това се повтори, няма да даде повече да суче. Ако бебето продължи, тактиката е да го отделят от гърдата за кратко и пак да му повторят, че това боли и няма да го бъде. Това обичайно сработва при малко по-големи бебета, но пък възможно е да има добър ефект и при вас.

Понякога бебетата хапят съвсем несъзнателно в полусън, когато не са достатъчно добре подпрени и при заспиване и отпускане назад усещат несигурност и буквално стягат захапка като инстинкт.

Тази статия мисля, че ще ти бъде полезна и ще ти даде още идеи: Когато бебето хапе

За да се намали неприятното усещане в гърдите, може да помогне да ги оставяш маскимално дълго на въздух след кърмене (с малко размазана кърма), както и мазането с Ланолин може да намали чувствителността и да спомогне за заздравяването.

Успех  Peace

Общи условия

Активация на акаунт