Коледен дух ни завладя за радост на Септемврийските деца!

• 37 381
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Na mama MishetoИдея за подарък за родителите е , както обсъждахме- календар с хлапетата Peace. Миналата година допълнихме и със по един коледен свещник /от Джъмбо/. Готин подарък/подходящ за сезона и без да се охарчваш/ е електричаска цитрусизстисквачка Peace.
А за спестяване на време, и аз за сушилня се сещам. Ние току що си купихме и другата седмица вече ще мога да споделя мнение, но идеята ми е освен да се сушат дрехи , да спестявам и време чрез нея.
За съдомиялня също, но аз нямам щастието да разполагам с такава.
Аз съм в изпълнение на сериозното си намерение за магистратура в НБУ. Вече всички знаят защо толкова съм ентусиазирана Joy. Ходя на курс по рисуване. Доста е забавно, ама доста- доста. Вчера и днес по 4 часа, е   минаваха ми като половин час  Rolling Eyes Като дете съм, нещо като ми хареса и мога да го правя часовеее и часовее наред. За съжаление както лесно се "паля" , така и лесно гасна. Дано не стане така и сега. НО за сега абсолютен успех имам с графичния дизайн и всичко свързано с него . Мога да прекарам 10 часа на компютъра без да разбера. За това искам това да е новата ми професия и имайки си мечта ми е леко и окрилено.
хапанеМаги също го прави, когато се е нахранила вече и започва игра. Мони ме  е хапал един единствен път със зъби и то беше с температура 40 градуса и не знаехме и двамата на кой свят сме Sad
помощ от свекита и майкиМоята майка идва всяка сутрин за по полавин час преди работа за да заведа Монко на детска градина. Свеки е бизнесдама и не и остава много време, но желание има, майка ми и тя работи и няма време, а желание има.
Днес бях на Коледно салса парти/тренирах преди да забременея/ е толкова хубаво ми стана като ги видях всички и едно страхотно настроение и емоции, супер беше, макар и за 2 часа само. Wink
Маги се е отворила на "пеене", по цял ден на висок глас пее нещо писука и със възможно най-сладък бебешки възглас нещо писука, направо е страхотна. Даже си опарих стария фотоапарат да и правя клипчета. Може да ви пратим поздрав с нейно изпълнение скоро. Wink  Хайде милинки лека от нас Hug

# 91
Тara, много ме разсмя с твоя разказ за Емо и племеника ти  Laughing Все едно описа нашата идилия вкъщи, и то всеки ден.

Значи във вас е много весело  Laughing Само не знам как издържаш  newsm78 з днес вече съм като пребита след два дни гледане на двете деца. Даже днес след разходката на племенника ми, почнах и да куцам  Laughing Аз ги разхождам поотделно, че не смея заедно, защото племенника трябва да го държа за ръка, и с една ми е трудно да бутам количката по разбитите тротоари. И отидохме до градинката пред Народния театър в музикалната градинка и стана 1 часа, на него му се доспа и на връщане го носих до нас. Уж не съм стъпвала на криво или нещо такова, ама се прибрах куцайки, с болки в глезена. а, в къщи ме чакаше Емо - буден, защото е свикнал да излизаме към 12 и да заспива навън и в къщи не може. И се опнах на една 2 часова разходка с него, докато племенника спи. После пак игри, рисуване, носене, гушкане... малеее, нямат умора тия двамата  Laughing

Но да ви кажа най-големия хит от вчера и днес - вчера племенника както си танцува на мелодийката от едно мече, спира, поглежда ме, идва на дивана при мен, дърпа ми потника надолу, разглежда ми старателно гърдата и зърното, казва "онази", премества се на другата гърда, разглежда я и нея, след което се обръща към Емо, прави му знак с ръка да дойде  Joy Joy Joy (Емо си лежи в шезлонга) и му вика "Емо, ука", което означава Емо да суче  Laughing Laughing Напиках се от смях. Изведнъж се усети, че както той суче от майка си, така и Емо от мен (преди това бяхме говорили кой на кого е майка).

А, днес, цяла сутрин си играя с него, че рева техните като тръгнаха и аз го забаламосвам с рисунки и гушкане, обаче Емо огладнява и аз го взимам да яде, а на племенника му давам задачи "вкарай на дядо гол", "пусни мечето да танцуваме", такива неща. Обаче той ме поглежда и казва " Емо баба, Авор Ои" (в превод - Емо при баба, Лори с Явор) и тръгна да взима Емо и да го носи при баба си  Joy Joy Joy Разказвам вечерта на брат ми и той се смее и вика "браво, бе Явка, ти майка си не ревнуваш, ама леля си ревнуваш и не я даваш на никой". А, той милия се смее  и повтаря "Авор Ои".

КлимсHug ако беше в София щях аз да ти пращам супички, така ми дожаля, много жално си го разказала  Hug

# 92
Добро утро Hug
за домакинската работа - ставам много рано, към пет и до девет приключвам с най-важното. Готвя само на Иво, защото той обича изчистени вкусове, без смесване на храните. Иначе мъжа ми и майка ми са по тази част, от тях не мога да се доредя. А и аз почти нищо не ям, карам на зелевата супа, така че готвенето не ми е много важно Simple Smile
Чистя и подреждам сутрин, но тъй като Иво си е в повечето време вкъщи, откакто се роди Боби, може да се каже, че се задържа подредено около един час. Пера всеки ден, понякога и по две, три перални, защото с две деца, от които едно голямо, което е навъвн всеки ден, непрекъснато има по много оцапани дрехи. Гладя като Мишчицата, дрехите за деня.
за свекървите - ние с моята минахме през всякакви нюанси на взаимоотношенията. Доста си приличаме и двете сме цапнати в устата. Тя е луда по Иво, смяташе го за най-прекрасното дете на света, но сега има още две внучета бебета, едното на дъщеря й, а нали знаете, че децата на дъщерята са повече внучета, отколкото на сина Laughing. Старая се бабите да имат достъп до тях, защото  моите баби много си ги обичам и не мога да си представя да лиша децата ми от това богатство. Моите родители обичат хлапетата, но не са така обсебващи. Освен това имам чувството, че в един момент им омръзва да играят, не могат особено да се вдетиняват.
Мишчица, много хубаво си направила, браво Hug
При нас положението е драматично. Боби вика, сърди се, непрекъснато тика всичко в устата, почти нищо не яде, ако преди това не го натъпча с дентокинд. Снощи бяха големи ревове. Баща му тъкмо ми разправяше "оцеляхме и тази нощ".
Вече не знам дали проблемът са само зъбите, защото и продължава да подкашля, а не ми се струва да е само от слюнката. Ще го водя пак на лекар.
Оплаках се. Искам да се включа и по други теми, но ме привиква тикащият в устата каквото завърне, в момента една пелена.

# 93
TARA благодаря мила за супичката просълзих се newsm45.Мишчица мъжа ми все я защитава-била възрастна,никой не ми бил длъжен и неща все от тоя сорт,предполагам и че и на него му е неприятно, но нали все пак му е майка.И тази жена е бивша детска учителка в градина #Cussing out-как ли е гледала децата там като собствените си внучета не поглежда.Много ме е яд ,то всъщност ми е жал за децата ,че и те имат нужда от баба и дядо ,може да звучи жестоко но съм казала -господ да ги съди.

# 94
Добро утро и от нас  Hug

Валери, при вас положението май наистина е драматично, особено с това нехранене. Дано е от зъбките, все пак. Пиши как сте след лекаря  Hug
Андрей засега е само тикащ в устата си всичко, що зърне - вчера неизвестно как беше успял да докопа една салфетка, с която му забърсвам лигите и която сложих в краката му в шезлонга. Направо изтръпнах, добре, че още не беше успял да я разкъса  ooooh!

Тара, много се смея на твоите разкази на Ои и Авор  hahaha Май излиза, че Авор е по - голямо бебе от Емо  hahaha

Климс, много кофти ми стана като прочетох за свекърва ти  Sad
Не мога да си представя що за човек трябва да си, за да откажеш подобно нещо  Sad
Дет се вика - мен да бе помолила, щях да ти направя не едва, а две супи  Hug
То вярно, че никой не е длъжен, ама чак пък толкова... А после се сещат, че децата им трябва да дойдат да свършат една или друга работа  ooooh!
Аман...
Недей да съжаляваш за децата, имат нужда от баба и дядо, но не е толкова трагично, ако израстнат и без тях.
От личен опит го казвам - родителите на баща ми са починали когато съм била на четири години, а родителите на майка ми емигрираха когато съм била на три.
Свекървата на моята свекърва пък си дели внуците - предпочита децата на единия син, чичото на мъжа ми и мъжът и девер ми са израстнали само с един чифт баба и дядо - родителите на свекърва ми.
Сега бабата на мъжа ми, след като се роди Андрей, само му звъни с въпроси кога сме щели да й водим да види правнука, а после звъни на свекър и свекърва ми, за да им каже да ни строяват и да ни направят забележка, че било неучтиво да не сме й показали правнука й  ooooh!
Аз лично нямам нищо против жената, но мъжът ми я чувства точно толкова близка, колкото и съседката от етажа. Сега се е сетила, че имала и други внуци и само се вайка как те не я обичали и уважавали.
Та, така - повече страдат родителите, а не децата в тези ситуации. Недей да се разстройваш повече за подобни неща, нали  Hug

# 95
Както и предполагах, не са само зъби. За един ден стигна до Вентолин. Иво пи такова чудо за първи път на 3 години, а Бобчо, милият, на три месеца. ако до утре не се повлияе, може и да се наложи антибиотик.
Както и миналия път, пак се смя по време на прегледа и в началото лекарката ми казва - виж го какъв е весел, нищо му няма. Но после се оказа, че му свирят леко гърдите.

# 96
Хей, момичета, здравейте Laughing

При нас положението е добре, мажем пъпките , пък дано белези не останат. Каката в детскта стая, беба в хола, после Лизи в спалнята, кака в хола. Да , но Иви се сърди иска да си е с нас, постоянно пита кога ще тръгваме за Варна, багажа й е събран от петък и чака. Абе малка лудница е , но още два дни ще изкараме и в четвъртък ,ако времето е хубаво ще пътуваме. Как точно сега, когато ми е така нужно, затвориха летището във Варна, ще се пукна от яд  #Cussing out

Леле, Тарка как се оправяш с двамата малчовци не знам. Моя племенник е на 2г. и половина, спокойно дете е уж, но през ум не ми минава да ми го оставят и за 1 час. Не мога да си го пречиня това Joy
Валери ,как ставаш в 5 часа? Кога спиш ? Аз в 5 часа се будя за поредното кърмене и ми е толкова зле, само си мисля как ще се "кълдупна" за още 2 часа. У нас е добре, че в 7 часа когато Лизи окончателно се събужда става мъжът ми, взема я и до 9 часа той има грижата за нея  Blush

Ох, тази домакинска работа , дето край няма Crossing Arms Октомври месец си взехме сушилня, родих се с нея. Мноооого време ми пести, а и най омразното ми гладене. Сега гладя единствено дрехите на Лиза, и това ще продължи до 6-я й месец, после обявявам стачка, само ,ако се наложи извънредно да се глади нещо. Миялната и тя е като добрата фея, спестява ми много време. Blush Мощната прахосмукачка също, фурната с вентилатор. Само ми трябва някой да ми готви  и ще бъда адски доволна, така мразя и готвенето.  ConfusedТо май излезе, че май нищо от домакинската работа не обичам  Joy

Говорите и за баби и дядовци. Само ще кажа, че моята свеки не беше виждала Иви , 1 година и 8 месеца, после я видя за 1 ден и после пак 1 година не се сети за нея. ooooh! Мога да разказвам мнооого, но само й пожелавам да е жива и здрава.  Peace
Майка ми и баща ми са на другия полюс, всяка вечер звънят на Ивайла и си говорят с нея по скайпа по цял час. Много страдат , че пак сме далече от тях. Тя ги обожава, но и те й отвръщат със същото  Simple Smile

Е, Валери, сега прочетох за Боби, много неприятно, дано да ви мине бързо  Peace

# 97
  • София
Ох, Валери, много неприятно... и тоя Вентолин аз го свързвам само с асматични пристъпи, защо пък него са ви го изписали???? newsm78 Хомеопатия даваш ли да укрепне малко имунната система.....дано скоро детенце да добре и да ни се похвалиш и стискам палци да не стигате до антибиотик.........
klims9 при такъв човек по-добре да нямаш никакви взаимоотношения, гледай по-философски на нещата.....аз съм сам-сама, нямам си никой, имаме си и ние свеки, но на мъж ми отношението е точно както Кокетка е написала - като към някоя от съседките. Тя сама си го е заслужила това отношение. Сега я виждам поне веднъж месечно заради Рада, но не я бях виждала от 3 години преди това, не искам да изпадам в подробности с какво е заслужила това НЕвнимание и то моя и от страна на собствения си син, но така е много по-добре. Сега например нямам хляб, Рада спи, после ще хапва и аз ще съм без хляб поне до 14ч. Да ама имам приятели, звъннах на една дружка, която ще идва и тя ще ми купи....майка ми повечето от вас знаят на какъв хал и добре че е татко сега да я гледа иначе аз трябваше да гледам раково болна и бебе едновременно. Сега съм само с асистентски функции.
За домакинската работа думи нямам - имам и миялна и сущилня и професионална прахосмукачка, която и пере и кво ли не прави, но аз съм полудяла, чистя когато Рада спи......готвя нещо бързо или мъж ми купува готово или нещо полу-готово......Всеки ден пера поне по две перални....гладя всичко........и поради тази причина вечно имам купове! Но някак си се справяме, бавно и не винаги навреме, но става.............тате много помага в това отношение. Готви и чисти....много се занимава с детето, докато аз отделям време за себе си и е доста толерантен в това отношение.
Аз пак с проблем на гърдата, писна ми ......почна да ме наболва леко снощи пак същата която вече за четвърти път ми се втвърдява...налагам зелеви листа...и сега пак се храним на всяко хранене и с кърма, ох не знам до кога ще продължат моите мъки, явно докато не взема хормоналните хапове и не спра с тая мъка веднъж за винаги.............
Таренце мила тъкмо така да видиш как е с две деца, може пък да ти се прииска веднага......хахахаха
А в сурато само албум за гоблени нямаше, мисля че е на път да бъде създаден Joy Joy Joy Joy
Бравус, е те това са моми.....и чеиз са си направили........

# 98
  • София
valerie Леле милия Боби, стискам палци да се разминете с Вентолина само. Иво е пил два пъти и най-вече ти пиша да ти кажа /предполагам, че знаеш де/ че Вентолина много действа превъзбуждащо, особено сутрин като се събудят. Освен това действа диуретично. Иво докато го пиеше всяка сутрин се будеше треперейки/тресейки се.....много кофти. Бронхит ли има Боби?

# 99
Valerie, дано не се стигне до антибиотик, миличкия Боби да оздравява бързо!
Евита, и ти да се оправяш!
Нашия тати се завърна от не-знам-колко-часова-смяна, от снощи насам спи, сега съм ги наредила на спалнята тати и бебе и похъркват доволно Simple Smile
Климс,  Hug

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 12:28 от vio

# 100

Привет и от мен  Hug Вчера и онзи ден Ади се буди в 4ч и започва да реве. Нищо не помага и е много неспокойна  Sad Чудя се дали не е в поредния ревлив период. А преди си спинкаше от 22.30 до към 6-7 часа. Много се надявам да е нещо временно, защото не издържам през деня, когато не съм се наспала. Направо съм парцал   Tired

По отношение на домакниството съм много улеснена, защото в момента живеем при родителите ми и мама ми е в голяма помощ. Тя пере и глади дрешките на Ади, готви за нас и чисти. На мен основната ми грижа е детето. Освен това когато я помоля да гледа Ади вечер, за да излезем и да се видим с приятели, тя с охота приема  Laughing Да ми е жива и здрава майчето, много ми помага още от самото раждане. Радвам се, че сега живеем при нашите, докато детето поотрасне и апартаментът ни стане готов.

А за свекитата - аз с моята трудно комуникирам. Много сме различни и нямаме общи теми за разговор. Даже собствената ми майка полага усилия да си общува с нея и да я разговаря на разни женски теми, но тя много не поддава. Много е нервна и припряна и като дойде да види Ади, аз се изнервям много. Тя само подтичква от кухнята в стаята при детето, да го видела какво прави. Поне не ми се налага да я търпя повече от 2-3 часа на седмица. Но не мога да не съм й признателна какъв прекрасен мъж е родила и отгледала  Grinning

# 101
  • София
Момичета забравих да ви питам с какво мажете бебчетата след баня. Аз ползвам Бочко олио за Вики, но от няколко дни забелязвам, че кожата и изглежда по-суха някак си. На крачетата, от начало помислих, че е от памперса където се допира но не е там...просто и е суха кожата. На двете крачета има участък с по-суха кожа и под едното ушенце. Обаче като намажа местата с нещо по-мазно, например Павлодерм-а за подсичане и след това дълго време не е сухо. Дори това под ушенцето съвсем изчезна, което ме навежда на мисълта че олиото на Бочко не е достатъчно за кожата на Вики. Днес мисля да ходя да взема нещо друго.....но ще се радвам да споделите вие с какво мажете. Иво помня, че съм го мазала с Бюбхен и Хипп...и по скоро сега клоня към Хипп-а.

# 102
Здравейте!
Много се радвам че сте активни и пишете !Да се отсрамя с малко информация за нас.
Дени си хапва добре и през нощта , рядко прави по голяма пауза от 3 часа .Купих и дрехи за девет месеца направо се плаша с нейната лакомия  Mr. Green И аз съм била същата разправя баща ми  много е смешна като е гладна и казва нещо кш -кш- кш .
Та така аз и децата сме добре, но татито ни се разболя нещо.Дано ни се размине че в четвъртък сме на ваксина да не я отлагаме .
Гледам за помощта говорите моята майка вчера дойде да ми изчисти, оф честно предпочитам да си чистя сама защото като дойде и после ме занимава със сто глупости. Изобщо не ми е приоритет вкъщи да е изчистено с малко дете няма как ,вечно има играчки по земята. Важното да има сготвено и изпрано  Simple Smile
Валери дано мине бързо на Боби!  Hug
Евита аз откакто направих възпалението , спрях да нося сутиен и не се е повтаряло , слагам си тензухена пелена ако протече случайно и стегнат потник  .
Хайде чао от мен отивам да мятам едни кюфтета че му трябва силна храна на болното ми мъжле!

# 103
Мишчица, бронхиолит било. Най-странното е, че той само подкашля, не е някаква страшна кашлица, но явно е направил спазъм.
Иво веднъж е пил Вентолин и не е имал странични ефекти. Но аз такива страхотии съм чела, че сега тръпна от ужас.
Евитка, опитвам се да му дам Есберитокс, но той само плюе. Досега не ми се е налагало да му подсилвам имунитета.
мажа с Бочко олио

# 104
Валери, стискам палци Боби утре да е по - добре  Praynig
Уф, сега прочетох, че било бронхит  Sad Ужасно, думи нямам. Дано го изкара леко  Hug
Недей да се притесняваш, всичко ще е наред  Hug

Мишчица, аз Андрей го мажа с това нещо - http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/servlet/segment/de_homepage/a … _pflegecreme.html

Магарето спря да се появява при масажите и вече преди баня се масажираме. Ползвам олио от същата серия и кожата му стана много по - мека, защото олиото го предпазва от изсушаване при къпането.

Много съм доволна от цялата серия - ползвам още крема срещу подсичане и за студено време, а също така и една измиваща пяна, изобщо марката като цяло е добра, особено за цените си  Peace

Хубави са също така и другата им бебешка серия - Бейби Лав. Имат едно доста мазничко кремче за тяло и лице - http://www.babylove.de/cgi-bin/babys_pflegekoefferchen.pl?id=bab … amp;hp=1324292385
Под номер 5 е, но нещо Андрей не го хареса, защото се разнася по - трудно, а той няма особено желание да бъде мазан продължително време.
От тази серия съм му взела гел за вана с лавандула, не му действа кой знае колко успокояващо, обаче аз дишам с пълни гърди, защото обожавам мириса й  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт