Коледен дух ни завладя за радост на Септемврийските деца!

• 37 383
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Кокетка направо си супер  Hug Тъкмо в ДМ ще ходя, че съм пристрастена към един от душ геловете им, пък е коледен и скоро ще спрат да го продават и да се позаредя с няколко  Mr. Green Ще разгледам от двете серии, които ти предлагаш. Ще кажа после какво съм и взела. Мисля и душ гелчето да сменя, защото според мен Бочко-вото също доста изсушава. Аз слагам 3-4 капки в коритото и пълня с вода до половината....незнам дали пък не прекалявам с количеството  newsm78 Както и дае, ясно е че ще сменям козметиката  Peace

valerie Идея нямам какво е бронхиолит /дано и не разбирам/, но е факт че в последният месец чувам тази диагноза за трети път  newsm78. Дано бързо да отшуми  Praynig

# 106
valerieМонко доста често правеше бронхити. Успявали сме да се борим и без АБ , давала съм Бронхиалис хиил/хомеопатично/ Първо на 2 часа , после разреждам. Дано се справите скоро Praynig
Ето един поздрав от Маги за всички бебоци около вас!
http://necifer.multiply.com/video/item/43/S7000112.AVI

# 107
  • София
Неси много е сладка Маги. И ние издаваме подобни звуци - викаме, пеем, ръмжим като тигър - първо Ани, а после мама и отговаря.
Някое от момичетата ме питаше как става прехвърляне на майчинството на бабата. Ами първо бабата трябва да работи на трудов договор. Майката подава декларация, че се връща на работа(във фирмата, в която работи), а бабата съответно подава декларация, че ще използва втората година майчинство( в нейната месторабота). Не съм сигурна точно за наименованията на тези декларации, има 4-5 различни, които се попълват по време на майчинство. Човекът, който се занимава с ТРЗ във фирмата ви със сигурност знае кои са необходимите. Моя приятелка направи това прехвърляне на майчинството и за двете си деца. Надявам се да съм била полезна.
Моята девойка е от елегантните. На консултацията на 8.12. беще 5,750 кг и 59,5см, но аз за сега не се притеснявам, защото се родихме мънички ( 2,700кг/47см). Като чета някои бебета колко са напред започвам да  се замислям.
За мазане и къпане използваме Мустела. Зад ушичките и се появи по сух участък и него го мажа с Нахтхерцен на д-р Тайс. За сега съм доволна.
Лека вечер на всички!

# 108
Хелоу! Ето ни и нас...

Много емоции ми се събраха тези дни в София, а и вие много сте писали: браво на вас. Не знам колко адекватно ще се включа по темите, със сигурност ще забравя нещо, ама здраве да е...

Аз също успях да ида на коледно парти, за час и половина, но все пак се отбелязах Simple Smile Радина се беше събудила, но баща ми беше успял да се справи с нейния рев и като се прибрах ги заварих, как спят гушнати на дивана.

Да ви кажа детенце как се зарадва на татко си, като дойде да ни вземе в събота, като го видя и изгря в една усмивка, направо излъчваше щастие. Да ми е жива из драва, тези дни ми е много миличка.

За домакинската работа всичко мен чака, ама се оправям някак. Както много от вас: със слинга и бебе вътре, а ако е на кеф, я оставям в шезлонга и действам със страшни темпове, направо съм Спиди Гонзалес Simple Smile Иначе готвя и пера всеки ден, чистя през ден, гладя само ако естетически дрехата има нужда от гладене. Таткото не ми помага, но то няма и кога: излиза в 7:30 и се прибира в 20:00. Тогава хапваме набързо и къпем детенце. Голям кеф й е: яко ритка с крачета, пляска с ръчички и подскача Simple Smile

За козметиките: явно всичко си е до кожа. Радина не обича да я мажа с каквото и да е (аз съм същата). Мажем само дупето с крем Бочко и след баня лекичко, колкото да не е без хич, мажа с мляко за тяло пак на Бочко. Кожата й е перфектна: нито е суха, нито се зачервява (пу пу да е все така) и е много мекичка. Та тук не мога да съм от полза...

За свекървите и аз имах драми в началото с моята, положението е подобно на това, което описва Кокетка. Но това й е първо внуче и явно затова така. Напоследък имаме известно подобрение като че ли, да не казвам голяма дума...

За благотворителността и аз давам парички за SOS Детски селища, дразня се, че при нас в България е прието по празници да се сещаме за това. Като тук имам предвид телевизионните кампании, които би било добре, ако са целогодишни, за да могат хората да се научат, че трябва да помагаме непрекъснато на тези, които имат нужда. Като ви четох се зарадвах за пореден път, че макар и косвено ви познавам, вие сте добри души  Hug Hug Hug

Тара, иначе и аз съм решила когато Радина порастне малко да я заведа в дом за сираци, за да се учи да помага. Аз самата имам опит в посещението на такива места във връзка с разни инициативи, но да не навлизам в тази тема, за някои може да е по-тежка, пък не искам да помрачавам коледния дух.

Валери, дано това да е последното лошо нещо около вас! Стискам ви палци бързо да оздравеете, а на теб много сили, че наистина толкова много ти се събра  Hug

neci, ама много, много е сладка тази Магдалена!!!

Галче, Тод наистина много прилича на татко си. Радвам се, че е такъв мил бузан, заслужи си го ти след толкова мъка...

Мамуля, дано скоро оздравеете и коледните ви празници да са наистина весели!

Евче, не можахме този път да се видим, ама с Тара направихме няколко тегела по центърО. Много сладък този Емо бе: спинкаше си мишленцето кротко, глас не му се чу. Ще е зет за чудо и приказ, да знайш  Joy А разходка ми с Тара беше една от най-хубавите, аз нали все сама бродя насам натам, това ми беше страхотно разнообразие, пък и компанията си заслужаваше определено  Grinning

Въобще моето посещение в София беше много пълноценно, имам си и прекрасна шапка от невероятната esy, още веднъж благодаря!!!

А и с мъжо постигнахме консенсус и догодина на пролет сме замислили да се местим  newsm44 Не мога чак да се нарадвам, че най-после той е готов на тази крачка (две години го чакам)... Майка ми и тя така се зарадва миличката, че нали е по цял ден вкъщи самичка душичката и така има нужда от компания...

Е хайде стига съм писала, че  стана много дълго. Само последно: Зори, добре ли сте с Маленка?

# 109
Имам чувството, че писачите на статии в бг мамата четат по отчетните теми и веднага публикуват нещо по вълненията ни. Днес има вече статия за бронхиолита. Не че преди това не бях изчела всичко по въпроса, за да се наплаша порядъчно - причина за СВДС, може да докара пневмония до ден-два, в последствие астма и т.н Но и тук препрочетох копирано от друго място.
Днес ужасно ме хвана яд на лекарката, а и на мен самата,  че в петък нищо не предприехме за подкашлянето  и решихме, че е от зъби. При положение, че преди няколко дни й заведох баткото, а и аз бях наясно със ситуацията. Добре, че поне ваксината отложихме, че и ако нея я бяхме сложили, не знам в момента на какъв хал щяхме да сме.
neci , чудна Маги Hug Казах на мъжа ми да вземе и Бронхиалис хиил.
jaded , радвам се, че си си изкарала хубаво  Hug Забравих да ти пиша по-напред, че Иво като беше бебе имаше родилен белег на кръста и един гений в Пирогов ни предложи да го оперираме, щото после мацките щели да му се подиграват. Добре, че негов колега ми намигна и разбрах, че го казва за пари. До годинка нямаше нищо от това петно- бяха скупчени червени точки, които изчезнаха.

# 110
  • София
Валери дано бебчо да оздравее по-бързо !А мислила ли си за консултация със специалист, мисля че в случая пулмолог? Покрай твоя пост и аз попрочетох в нета за бронхиолита, а повечето статии звучат много сериозно.
Стискаме палци за вас!

# 111
здравейте
валери бързо оздравяване мила. Hug  много ми стана мъчно за малкия сладур Praynig
нашия батко и той пак е болен.цял ден повръща и неможе нищо да хапне без да го повърне после Confused  вчера си беше супер,а днес какво му стана незнам.има и темп и леко зачервено гърло.дано се оправи,че утре имат тържество в яслата и казаха ако е малко по-добре да го заведем поне за тържеството да се порадва детето.и подаръци съм опаковала да му даде дядо коледа Wink

отгоре на всичкото на алекс днес му сложиха най-посале първия прием ваксини.плака малко,но после заспа.няма много апетит,по-поспалив е ноп иначе се усмихва както преди.дано да мине леко.

вчера едва успях да ги снимам за календарите.какви ли не маймунджалъци му правихме на малкия,но много леки усмивки пускаше-а попринцип се хили  толкова много и раздава на всеки усмивка.големия и той едни усмивки хвърляше,все едно крещи-ама ще стане сладурско-нали са си моите дечица Mr. Green

сега ме е яд че му смених имуностимулиращото лекарство на баткото.като се сетя като му давах умкалор толкова леко се разминавахме и не сме боледували сдериозно.а сега като му взех есберитокса и ето вече за 2-ри път е болен и то сериозно....май май ще си минем само на умкалора Crossing Arms

доки огледа жлебинката на алекс и точно там където ми се виждаше че има бяло петънце и тя потвърди че е за зъбче,а не е афта.а пръстите все са му там точно на тази страна.ужасно  е кисел на моменти,но мисля че дентокинд действа.

ще ставам че започва да се посъбужда,доскоро

# 112
pavpb, лекарката така ми каза диагнозата, все едно е най-естествената на света за малки бебета, особено като имали по-големи братя и сестри на градина. Бебетата почти всички стигали до бронхиолит след този вирус, който върлува в момента. Аз утре така или иначе ще го заведа на друго място, с големият винаги така съм постъпвала като е било нещо по-сериозно.
Боби, да чукам на дърво, не е кашлял вече доста време.
eniq , стискам палци да оздравява баткото и да се радва на празниците. Умкалора при Иво много действа, но не го давам превантивно, а като тръгне да се разболява. Иначе ми се струва,че става някакво натрупване и трудно действа. Може и да не съм права, де...

# 113
Валери, и аз да не остана по - назад, се позапознах с това чудо - бронхиолита.
Дано утре Боби да е по - добре и да ви се размине АБ-то, макар че пише, че това е вирусно заболяване, но вероятно педиатърката иска да се застрахова от евентуални усложнения.
Ох, дано отмине по - бързо  Praynig
Гушкай малкия герой и спокойна нощ ви пожелавам  Hug

И недей да се обвиняваш за нищо, в петък надали е имало някакви наченки на бронхиолита  Hug

и аз съм забелязала тенденцията по наболели в темите проблеми да се пускат статии. Когато бях бременна и ми установиха намалените околоплодни води, естествено се разтърсих за информация първо на български език - нямаше почти нищо, дори и тема пусках с надеждата да науча повече - но уви. После намерих доста материал по въпроса на английски и след известно време почти цялата налична информация бе синтезирана и публикувана тук  Grinning
Същото беше и за тоновете Grinning

Лошо няма, дори се радвам, че има хора, които предоставят търсената информация индиректно, не като отговори по разискван проблем  Simple Smile

jaded, тъкмо се бях присетила за теб и все да питам къде се губиш, но покрай проблемите на Боби, забравях  Blush
Честито ви преместване в аванс  Hug Много се радвам, че сте стигнали до това решение, знам колко важно е за теб това  Hug
Хайде, пък от догодина може да сформираме една група за работещи майки на септемврийчета и да гледаме зверчетата на смени  Laughing Първа на смяна ще е Тара  hahaha

Майтапът настрана, но в нашия офис има две бебета и две дечица на 4-5 год. и сериозно се разисква идеята да обособим някакво помещение за детски кът, което ще е супер, не че Андрей на една годинка ще е способен да стои сам, но все пак, ако ми се наложи да ходя до там с него, ще има къде да го оставям, макар и за кратко, а и нали трябва да отваряме работа на стажантите  hahaha

neci, позволих си да разгледам албума със снимки от изписването на Маги  Blush и искам да кажа, че имаш прекрасно семейство  Hug Да са ти живи и здрави и много да те радват  Hug

Мишчица, чакам отчет и дано Вики е доволна от новите покупки  Hug

Ения, бързо оздравяване  Hug

Лека вечер от мен, момичета  Hug

# 114
ВАЛЕРИ, това е толкова неприятно, а и много, много опасно Sad дано да се размине всичко и да е еднократно! аз съм започнала да боледувам като много малка, дълги години имах спастичен бронхит, после астма Sad сестра ми и тя така - гадната астма Sad що ли не лекарства съм изпила, като малка баба ме водеше на Сандански за по един месец всяка година и т.н. и т.н.
Искрено се надявам при Боби това да е просто епизодично и скоро да не се повтаря!!!  Praynig Praynig Praynig

Джадед, предлагам да вземем да се поразходим заедно из центъра, та дано малко поне да го заобичаш нашия красив град Simple Smile /между другото, обективно погледнато, сериозно може да се каже, че Пловдив е прекрасен град за отглеждане на деца - хем си близо до 'столицата', хем не си насред шумотевицата, в същото време има и парк голям, воден канал и сумати още 'екстри'/ Wink

Мамуля, още веднъж, благодаря за приятните идеи за интернет-пазаруване, които ми даваш Simple Smile и аз поръчах костенурката и сряда ще си я вземем! мерси много!

аз днес сутринта ходих да се 'явявам' пред ГРАО за ЕГН-то на Сари - миналата сряда отидох там с всичките документи, които имам, и едно мега-генерално пълномощно от татко и, и им предложих да им предоставя копие от всичко, а те 'ми не ща' /цитат това/. изведнъж, петък 15:50 ми се обаждат 'можете ли да дойдете до 5 мин, нали живеете на центъра' и аз  Close - актът за раждане на Сара е от Копенхаген и там този документ има съвсем друга роля /дава името на детето и това е/ и повечето от атрибутите на тукашния акт ги няма /пол на детето/. и така, не е ясно за администрацията САРА, че е момиче Simple Smile
и аз днес сутринта, вън сняг се сипе неприятно, аз с количката и дъждобранчето - явявам се в ГРАО - из Главната хора няма, да не говорим за бебета, и като стигнах там ме гледаха все едно съм паднала от Марс - какво правя там с бебето Simple Smile
...администрация...

иначе ние, може да се каже, че в някаква степен се приспособихме към новата среда. Постоянно се появяват нови хора и третират Сара като кучето на Фишър Прайс 'а, Сара има коремче', 'а, Сара има краченце'... а то, мъничето ми, само им се хили и им се радва Simple Smile

всеки ден ходя по книжарниците и си купувам по една-две бебешки книжки - с голям кеф го правя Simple Smile а една продавачка все ме гледа странно, защо всеки ден ходя и си купувам по толкова малко, пък пак се връщам - как да и обясня, че просто си ми харесва така Simple Smile

днес с огромно удоволствие отидох в любимия ми магазин за прежди и си накупих разни красоти /основно за мъжа ми за шал и шапка/ - така ме сърбят ръцете да поплета малко Simple Smile
/и понеже моето положение с домакинството в Копенхаген е, че съм абсолютно сама и всичко мен чака, а тук ме 'отглеждат' като писано яйце, сега смятам да си поплета, ако има как/

толкова засега, че почва последният епизод на Стъклен Дом и искам да съм в течение на фабулата Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 20:51 от danna999

# 115
хм алексчо още спинка,направо ме плаши с този дълъг сън.попринцип спи по 15-20 мин,а сега втори път след ваксината доста дълъг сън му дръпна.

валери,да мила,точно така и аз го давам умкалора превантивно,а не когато е болен.моята док ми е казала така давам 20 дни после 20дни почивка и след това пак 20 дни докато свърши опаковката.но сега незнам защо така уж с есберитокса добре тръгнаха нещата,а вече втори път е болен Confused сега все пак ще му давам есберитокса,че го имам пък след това ще взимаме умкалор-страхотно е това нещо

ти в крайна сметка взе ли му това хомеопатичното дето някоя мама беше го написала,мислиш ли че действа.дано бобчо да се оправи бързо Hug а иначе правихте ли му снимка все пак да се видят дробчетата?

аз забравих преди да ви кажа,че след еднократното обръщане на алекс вече не се е обръщал,обаче е започнал така да се пъчи,да повдига дупето нагоре все едно мост ще прави.много е смешен hahaha-предполагам че така се започва за обръщането,ама аз и не го бързам де,когато тогава,важното е да е жив и здрав Wink

сега мажа с едно олио на бебино-влюбена съм в миризмата му и прави кожата на дечицата ми страхоотна-около 2,3 лв струва обаче е страхотно.

за домакинстването-сега съм при майка ми и до голяма степен тя много помага.през повечето време аз съм си с децата и таткото,подреждам,пера,гладя,прахосмукачка и понякога ако мога готвя,но в повечето случаи готви майка.като си дойде от работа вечер ме отменя за някое хранене на алексчо или да го погушка малко.а докато оправям баткото за лягане(защото той заспива преди алекс)майка се занимава с алексчо..

да ви кажа как ненадейно алекс се сдоби с прякор от малък.ние доста често се обръшаме към алекс с името"алексчо"и нашия бати нали неможе да каже алексчо и му казва "ачо"и сега ненадейно понякога и ние започнахме така да му казваме Laughing

за свекървите,точно преди малко се ядосах много на моята-говорим по тел като я питам как е баткото(че тати го отведе  малко там).говориме си и тя ми казва"ами преди като дойде еди кой си да ми бие инжекция...."и аз се опулих #Crazy  "каква инжекция"викам аз-ами имах малко бронхитче,ама тая инжекция е друга.....и аз направо побеснях #Cussing out  а после се чудя защо детето е болно #2gunfire  е как може да не ми каже,че има такова нещо,а иска да и водим детето да помагала ooooh!   направо нямам думи........

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 20:23 от eniq

# 116
  • София
Умкалор-а, аз пък го давам само когато има наченки на кашлица. Иначе не го давам превантивно. Помагал ни е много пъти, но не съм безкрайно очарована. Миналата зима ми давах Цигапан за деца. Препоръчаха ми го познати докторки от Майчин дом. Било много хубаво и дрън -дрън. Купих го и започнах да го давам по съвет на педиатърката през ден /понякога през два, или три/. Говорим когато е здрав. Цигапана е с извлек от рога на северен елен и е някаква руска хранителна добавка. Миналата зима сме се разминали само със сополки 2-3 пъти. Това беше. И сега като тръгнах да пиша тогава се сетих да отида утре да му купя един блистер. Препоръчвам на всички с по-големи дечица, естествено питайте педиатрите си преди това, но за мен е едно от най-добрите предпазни лекарства. Давала съм всичко Есберитокс, Изопринозин. Дори всяка година правим курс със Бронховаксом, но той е по-скоро за бактериални инфекции. Цигапана обаче миналата година му действаше супер.

Водих Иво на контролен преглед. Оказа се че не е съвсем добре положението. По-добре бил от предният път, но продължават да му хърка от дясно. Според педиатърката "вече е по-отчетливо и започва да резорбира секрета". Продължваме Флавамеда, Умкалора и ни изписа още едни хомеопатични топченца. Няма да го пускам на градина тази седмица. Само на 22-ри ще го заведа на тържеството и така. След това пак сме на контролен. Според докторката ще ни се размине антибиотика. Дано. Интересното е, че той спря да кашля почти.

Ходих до ДМ и взех и А аз се запасих с още един душ гел и боди лосион от тези  Heart Eyes Направо не мога да спра да се помирисвам. Няма такава миризма  Heart Eyes

jaded  Hug

# 117
Сега и аз да питам на Радина венеца не е подут но като го пипна е мн остър а от доло като и дръпна устната ясно се виждат двете зъбчета под кожата мислите ли че скоро може да се сдобием със зъбче ? Sad

# 118
  • Варна
Здравейте!
Да се добера и аз най-после до форума.. Имах близки срещи от третия вид с моето свеки. Mr. Green Беше ми на гости барабар с майка си. Добре че беше само за уикенда и днес си тръгнаха. Иначе в главата ми още ехти ДЕНОНОЩНОТО И БЕБЕШКО ГОВОРЕНЕ. ooooh! ooooh! ooooh!
Като и да е... Това свекървите са явно рядка порода.  newsm78 Много ми се иска ако имам момче, един ден да съм готина свекърва, а не някоя дуднеща и дразнеща.

valerie, миличка! Hug Дано се оправи Боби бързо и се разминете с АБ. Не се обвинявай, че не си предприела нищо по-рано. Все пак си го завела на лекар. Ти ги каляваш твоите момчета и съм сигурна, че бързо ще се преборите с този вирус. Hug Hug Hug

Мишчица, страхотна идея даде за даряване на дрешките на хора от село. Аз миналата година исках да даря много мои и на мъжа ми здрави и почти нови дрехи на някой дом с по-големи деца. Може и да не сабили супер модерни, но в никой случай не бяха и старомодни, но където и да проверявах, се оказа, че не искат дрехи или пък има  не знам какви ограничения.
Сега пак имам дрехи за разчистване и ще потърся някой, който има нужда от тях.

neci, възхищавам ви се на вас с Тара!  Страхотно е, че имате сили и ентусиазъм да учите и да преследвате нови върхове. RESPECT! Hug Маги е стархотна. Heart Eyes

Тара, много забавни истории с твоите малки мъже. Simple Smile  Hug

Климс, много мъчно ми стана и на мен.. Как пък не намира време твоята свеки да направи супичка. И то не на теб, а на внучето си.. ooooh!  То и на мен ми се прииска да ви направя супичка и да ви пратя. Hug Аз така пращах на брат ми в София супички и манджички, че го знам, че хич не се храни добре. Ти не се ядосвай. После тя ще се чуди, че децата не ходят да я виждат и не се интересуват от нея.

Дана, радвам се, че сте добре със Саричка.  Hug Е не може да се мине без родните абсурди, особено когато си имаш работа с държавни институции.

ДжейдедHug Hug Hug Добре сме, мила. Сега като си заминаха гостите сме още по-добре. Mr. Green Утре мъжът ми се връща, че отиде да закара майка си до Букурещ и най-после да си останем малкото тримата и да се почувстваме като семейство, че то все някой е на път, все някой трябва да ни идва на гости. Аман. Браво на вас, че сте се разходили до София и сте се разнообразили с коледно парти! И честито, че си убедила мъжа си за преместване в София! Hug

Галче, много, ама ммного е сладък Тод! Като се сетя и аз какво преживя и кави неща ти бяха наговорили лекарите.  ooooh! Още помня как се появи изведнъж в темата и каза да те изтрият от първа страница.  Sad А няколко месеца по-късно имаш това малко съкровище. Heart Eyes Прегръдки и браво за силата ти и за това, че послуша сърцето си. Hug

Ения, дано се рзминете с болестта на баткото и да не пропуснете коледното тържество. Hug А малкият Алекс да е утре като нов след ваксината. Hug

Вече питах Кокетка в друга тема, но ще ми е интересно мамите, които имат сушилня да споделят как я ползвате да сушите примерно дрешките на бебоците, вашите дрехи, чаршафи и хавлии. За мен е новост, имаме я от 2 дена и още експериментираме. Пуснах едни дрешки на Малена първо на ниска температура и излязоха все още доста влажни. После ги пуснах и на висока температура и май малко се смалиха.  Mr. Green Та, всякакви съвети ще са ми от полза. Hug

Говрихте за благотвориетлност - аз също правя това, което ми е по възможностите. Замислям се обаче, че това най-често е под формата на пари. Много ми се иска и да участвам с нещо повече. Знам например, че има сдружение на варненските майки и те ходят в няколо дома и носят подаръци на децата, отделят им внимание, играят с тях. Да си призная аз не знам как ще се държа. Страхувам се да не се разрева, защото децата нямат нужда от това. Да ви кажа още си спомням, когат бях в първи клас в Бургас, до училището имаше залепен дом "Майка и дете". И до сега си спомням как всеки ден като се прибирах от училище, дечицата бяха накацали по оградата с едни тъжни погледи и казваха     "Вземи ме".. Cry  Cry Cry

Сори за дългия пост.. Лека вечер и гуш на всички.

# 119
Привет!

Дойде и моето време за активно сърфиране, защото през деня с бебка съм пасивен потребител (успявам само да прочитам докато хапваме).

Ние в събота трябваше да сме на констолни мерки и теглилки, но отиваме за часа и от регистратура като чуват при кой педиатър съм ми обясняват, че се е наложило да отсъства, но не са успяли да се свържат с мен (защото си смених номера без да се съобразя да ги уведомя  Embarassed) и ни записаха за утре и вече нямам търпение за резултата  Rolling Eyes

КОЗМЕТИКА: от набало бях купила цялата серия на Бочко, но не бях доволна и сега сме с Мустела, кремчета по рецепта и ДМ.

Днес хвърлих едно око в сурат тефтеря на фотосесиите на бебоците - ами всички са ненагледни, очарователно невинни  Peace В тази връзка искам да попитам мамите от Варна, ако са правили фотосесии и са доволни да споделят координати.

На всички болни бонбончета желая бързо оздравяване  Praynig

Лека вечер на всички и дълги паузи за да се наспинкате и вие  Hug

Общи условия

Активация на акаунт