Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обичайните емоции при непланирана бременност?
Какви са някои от предизвикателствата, свързани с непланирана бременност?
Какви са някои съвети за справяне с непланирана бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са обичайните емоции при непланирана бременност?
Нормално е жените да изпитват шок, вина, объркване и притеснения при непланирана бременност. Това може да бъде резултат от промяната в живота, неразположението и страхът от бъдещето. Важно е да се признае, че тези емоции са често срещани и не правят никого лош човек. С времето много жени преодоляват тези притеснения и започват да изпитват радостта от бременността.
-
Какви са някои от предизвикателствата, свързани с непланирана бременност?
-
Какви са някои съвети за справяне с непланирана бременност?
От съществено значение е да отделите време, за да приемете ситуацията и да разберете, че животът не винаги върви по план. Подкрепата от близки и партньори е жизненоважна. Освен това научаването за бременността и подготовката за бъдещата роля на майка са решаващи стъпки в справянето с тези предизвикателства.
-
Какви са правата на бременните служители?
-
Какви са преживяванията на други жени с непланирани бременности и как са се справили с новата ситуация?

". При все, че бях от 12г с мъжа си, от 3г бях омъжена, бях завършила висшето си...абе просто нямаше проблем, но аз пак бях объркана
. Така, че спокойно постепенно ще свикнеш с мисълта, ще я приемеш, ще намериш решение на всичко което те притеснява и като видиш сърдечна дейност на бебето на видеозона ще се почувстваш различно - в теб расте човече за което ти си всичко.
...знам, че звучи изтъркано, но е така

Имаше моменти, когато лежах в болницата и се чудех искам ли наистина да се задържи бебето или ще е по-добре да не се появи на този свят, поне не в този момент. Е, таткото не ми даде много да му мисля, грижеше се за мен, пое цялото домакинство и дори гледаше да поработи някъде за да има поне от малко пари /не знам сега как е, но тогава болничните се изчисляваха на база предходен месец и така от месец на месец парите, които получавах намаляваха, пък това че не се взимаха редовно, а на 50 дни - отделен въпрос. Ние на квартира, нямах възможност да подготвя нищо на детето като дрешки и т.н., дори тока ни спряха заради неплатени сметки зимата. Не просто ми се ревеше, идеше ми да вия от безсилие и ужас. Обаче този период отмина. И сватбата направихме май /не както ние планирахме, а с голяма помощ от родителите/. Веднага след нея съпругът ми си намери работа, приятелки и роднини ми дадоха дрешки за детето, купихме помня само чаршафи, завивки и корито за детето/. Е, пак беше трудно първите години, то и затова второто се забави повече. Тогава майчинството беше помня 120 лв. без значение на колко си се осигурявал преди и се плащаше от работодателя, а той го плащаше след като разплати заплатите, а заплатите си ги получавахме на 50 дни, т.е. на 2 месеца - 1 майчинство. Колко пъти съм се чудила хляб ли да купя или памперси, но всички тези трудности ни сплотиха като семейство, макар да казват, че като влезе беднотията през вратата, любовта излита през комина. Справихме се и се заобичахме повече.