Януарските шкембоци, вече стават на бебоци! - тема №16

• 30 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • Западен парк
Здрасти пак!
Искам малко инфо от запознатите мами. Днес по Канал 1 казаха, че министерски съвет се кани да отпусне 2 милиона за ваксина за рак на маточната шийка. Крисита преди време ми беше споменала нещо по въпроса с тези ваксини, но не си спомнам какво точно беше. Може ли синтезирано в две-три изречения нещо повече, Криси?
А също ако може малко мнение и от Янажар, как стоят нещата с тази ваксина по белия свят? Че ако наистина родя момиченце и мин.съвет отпусне тези пари, може да включат тази ваксина в имунизационния календар, та да си понатрупам информация. Вярно е че се поставя чак към 9 годишна възраст, ма пък що да не се информирам по-рано?

# 301
Вярно е,че искат да я отпускат ваксината против рак на маточната шийка по НЗОК-и сега четох статия,че ще е за момичета на 12г. възраст(по принцип може да се бие до навършени 26 г.,защото до тогава имунният отговор на ваксината е най-силен).Мисля,че се бие на 2 пъти(много е важно момичето да е нямало полов контак преди това-затова я слагат по-рано).Тя е срещу щамп 16 и 18(най-разпространеният в Европа).Обаче тъй като има и други щамове ваксинираните момичета също трябва да си правят профилактичната цитонамазка.

# 302
ох, не съм нито janajar, нито Крисита, нито в това, което разбирате като бял свят - затова се извинявам, но не се стърпях - всичко е бизнес, Монк - на мен ми предложиха дори сега след раждането да ми бият такава/нали заради проблеми с маточната шийка ме почнаха със секциото/  Shocked ...това е ваксина без стаж и не е доказана напълно като безопасна. Рано е да се довери човек.

# 303
  • София
My sy честито малко съкровище.

ЕwaD да си жива и здрава и да гушкаш сладко бебче скоро Simple Smile

Аdatar честита годишнина, много любов и разбирателство.

Много се вълнувам за всяко ново бебче и вече завиждам на майчетата които си ги гушкат вече Simple Smile
Мойта госпожица е много активна тези дни, снощи и през нощта не ме остави на мира, само хълца и ме бие в ребрата, май е големичка и вече и е много тясно.
Надявам се да изкараме 2 в 1 поне до Н.Г., усещам я много нагоре,така че не се притеснявам че иска да излиза Simple Smile.
Гледам вече почти всички изпрахте и изгладихте - аз още не съм, макар че имам за 1 пералня при мен дрешки и завивки. Другите от сестрата на мъжа ми са при майка ми и тя щеше да ги пере, но бабичките и забранили преди да родя да простирала бебешки дрешки и тя сега е на изчакване. Много ме дразнят с тези бабини девотии.
Имам подаръци при майка ми от Испания от една наша приятелка и тя ми ги обясни като много сладки, като си ги взема ще ви ги щтракна - роклички,якенце....всичко розовко и мъничко Simple Smile.
Относно дишането, там където ходя на кинезотерапия, също учим дишане и е подобно на описаните до тук, но дали ще влезе в употреба....не се знае Simple Smile.
А за ваксината Cervarix - споменавала съм че аз съм си ги била, 3 са ваксините - 1-ва, след 1 мес. 2-ра и след 6 мес. от първата - 3-тата, аз съм много "за" и много се радвам че ще се поеме от ЗК, това са съм 400 лв. Най-ефективна е при девствени жени и затова ще се бие на 12 год.
Май стана чаршаф........ Simple Smile

# 304
  • Габрово
ох, не съм нито janajar, нито Крисита, нито в това, което разбирате като бял свят - затова се извинявам, но не се стърпях - всичко е бизнес, ...това е ваксина без стаж и не е доказана напълно като безопасна. Рано е да се довери човек.

Това е и моето мнение  Peace. И тъй като е нова ваксина, едва ли има категорични наблюдения колко е ефективна.

# 305
Честита принцеса на mi_sy

Честито на всички празнуващи днес  Hug

Аз бях на преглед, злседвания и първи запис за тонове. Добре, че взех мъжа ми с мен. Въпреки че бях легнала на страни ми стана адски лошо, та се наложи да извика акушерката да спре апарата по-рано. В стаята беше адски топло, а преди това ми взе и кръв и предполгама от това ми стана така. Щом се изправих и ми мина. Иначе всичко е ок. Бебка е 2600гр. Според док ще раждам около термин, което не ми се харесва, тъй като се надявах да е по-рано, но пък мъжа ми е много щастлив, тъй като може да е на неговия рд (16,01)

Отностно ваксината - както се вижда от подписа ми мнението ми за ваксините като цяло е отрицателно (ще опитам да не ваксинират малката и в болницата), но точно пък към тази ваксина е ужасно. Разрови в нета (в ютуб имаше клипчета какво е причинила) за повече инфо.
Напълно съм съгласна с тити - това е нова ваксина и все още не се знае какви ще са последствията от нея. Това, че ден -два след ваксината се чувствате ок, не значи, че всичко е организма е наред.

За напъването - пак тити го е обяснила точно както и на мен ми беше обяснено преди първото раждане. Важното е да напъвате в долната част на корема, точно като при запек. Аз също бях похвалена за това, че съм напъвала много добре, но пак се наложи док да скача върху корема да помогне да излезне малкия. Сдобих се и с хемороиди, които сълго ме мъчиха. Слагах някакви свещички, които акушерката беше казала на майка ми да ми донесе още в болницата, но не им помня името. Също важно е очите да са затворени, за да не се получат кръвоизливи. Но най-важното е да слушате акушерката кога да напъвате, кога да дишате  Hug

# 306
  • Ботевград
Момичета,аз от сутринта се чувствам ужаснооооо  Sick Към 6 като се събудих с едно повръщанее и едно разтройствооо  Sick #2gunfire Не се издържа..Да се свършва вече,че играта много загрубява и нервите не ме държат вече  #Crazy

Честито бебче Стела Simple Smile на мама mi_sy

# 307
Здравейте мили бъдещи и настоящи мами!
Отдавна не съм се включвала, защото все ми се искаше да изчета всичко написано и тогава да се включа , но уви не се получава затова само за кратко ще засегна някои от темите, които разисквахте и се връщам да чета назад.
Честита  женска рожба на mi_sy!!
И аз и бебето сме си добре, още 2 в едно, готвим се за нормално раждане с епидурална упойка,с ангажиране на екип в 1-ва АГ Света София, при лекар в чиято смяна случайно попаднах при първото си раждане и от когото останах доволна.Надявам се след раждането на бебо и баткото и таткото да си продължат нормалния ритъм т.е. единият на градина , а другият на работа, въпреки , че след раждането таткото се готви да се възползва от  полагащия му се двуседмичен платен отпуск, но #Cussing out на мен не ми се гледат три деца в къщи точно след раждането така, че се надявам да го разубедя.Надявям се да успея да износя бебето поне до януари, да не се роди в края на годината като мен.Подготвила  съм си чантата за болницата, даже си закупих  и 2 нощници от тези на Vienneta Secret, защото разбрах, че в тази болница вече изискват да си носиш.
По отношение на дишането ще разчитам на указанията на акушерката по време на раждането и понеже съм страхлива при първите контракции смятам да се насоча към болницата, защото често второ раждане става доста по бързо от първото, което при мен траеше около 3-4 часа.
Ако някой ми каже кога и къде има лекции за бременни може и да дойда.
Желая леко раждане на всички, ще се страя от време на време да се включвам.

# 308
  • София
desssito4, аз направих предоперативните изследвания за секциото - същите са каквито ги е написала Alexandrina + тест за алергии, за който анестезиоложката каза, че след нещастния случай наскоро, вече е задължителен в Тина Киркова (за други болници нямам инфо).

dessyda, и аз бях изненадана, че искат вече нощници там - преди 5-6г даваха техни и не разрешаваха да си с твоя.

# 309
  • Западен парк
Благодаря за бързите отговори! Тити, всяко мнение ми е ценно. Ти пък споделяш мнението на друг тип пазар, който също е огромен. Питах за белите страни, защото мислех, че я имат от по-дълго време и вече има анализи, въз основа на голям брой имунизирани и дълъг период. Явно не е така. И като ви прочетох се сетих (изведнъж!), че и Крисита каза точно това - за два-три щама (а те били към 16, май?) и че става въпрос предимно за бизнес. Дано докато ни пораснат дечицата вече има повече яснота...

Но, това е далече. Сега приятно ви пране и гладене!

Лекция има утре в мола на "Стамболийски" и в мола на "Цариградско шосе", който от двата ти е по-близко. В сряда има в "Лабиринт" и в петък отново мола на "Цариградско".

# 310
Ехее супер новини!!  Честита Стела на мама mi_sy,нека е жива и здрава и да носи много радост на мама и татко!!     ЕwaD   happy bd  Бъди жива и здрава ,много щастлива,лко раждане и здраво бебче!!!  Аdatar,Честито и на Вас,обичайте се безрезервно и още много години весели и щастливи!!   И аз чета с интерес техниката за дишане,не знам на практика какво ще ми се получи. Преди малко се връщам от ЖК,бебка няма място вече,плацента 2 степен,води има. Док каза че всеки момент може да се ражда а аз нямам никакви неразположеия и признаци. Измери я 3.500кг,което ме навява на мисълта че ако остане до термин ще си е едно пухкаво бебе:)))) Даде ми документите и сега си чакаме. Днес очаквам гардеробчето на бебка и да пера и гладя останалите дрешки. Хубав ден на всички,макар и дъждовен  Hug

# 311
Ето ме и мен отново...снощи обещах на милото да си стегна чантата за болницата, щото той изтръпва при всяко мое стягане на корема и днес послушно купих последните дреболии - термометър, памучни (бамбукови) пелени, спирт и тем подобни от аптеката и ДМ и вече съм я изтипосала в ъгъла. Мен не ми се ражда още..не ме е страх, малко ме тресе "сценична треска" Laughing
Да благодаря за поста на г-жа Монк за дишането и аз, дано влезе в употреба и всичко да мине по-леко. Аз снощи изпрах всички налични многкратни пелени и са почти сухи, доволна съм. Трябва да взема да си стягам багажчето и за заминаването (което ми напомня - Grace ♥, благодаря за позитивизма, да се надяваме да се сбъдне предчувствието ни, аз лично ще съм мн щастлива). електра-1, твоята мадама вече е бая големичка, май и е време вече Heart Eyes
Време е за обяд, отиваме да хапнем с тумбачето Party

# 312
Здравейте, момичета!
Преди малко се върнах от запис на тоновете. Оказа се, че имам контракции на около 10 мин., които аз не усещам като болезнени. Може би от време на време усещам твърдост в корема. Казаха ми да отида при лекаря, който ще ме изражда, за да ми даде лекарства за контракциите и след 3 дена да отида отново за запис. Аз малко се поизплаших, но като чета тук, виждам че и други мами имат подобни контракции. Днес влезнах в 38 г.с. и може пък вече да е нормално? Дали тези контракции се отразяват отрицателно на бебка? И дали изобщо да приемам някакви лекарства за предотвратяването им или си е време да се започва раждането? Лошото е че лекарят, който ще ме изражда приема на чак утре вечер.

# 313
  • Пловдив
Мили момичета, влизам набързо само да ви се похваля. Вчера родих моята малка принцеса Стела - 2, 620 ки. 49 см. И двете се чувстваме прекрасно!

Честита рожба Стела, мамо Mi_sy  newsm32 Flowers Bouquet Бъдете здрави и щастливи и с таткото се радвайте на любовта, която тепърва ще преоткривате Simple Smile Имате си Чудо  Party

ЕwaD - Честит рожден ден - желая ти здраве, щастие и скорошна радостна среща с дългоочакваното съкровище!
 newsm51
Аdatar честита годишнина, много любов, радост и щастливи мигове .
 newsm51

Г-жа Монк - Много благодаря за разясненията за дишането   bouquet Много полезна информация!

Аз днес нямам особено желание да пиша.. Разстроена съм заради резултатите от последните контролни изследвания.. Ще се налага да пия антибиотик (отново Sad ) и се моля този път да е успешно приложението му и да мога да родя нормално нашата дългоочаквана принцеса  Praynig
Само ще се разпиша с това, че най-после събрах смелост и изпрах първата бебешка пералня - до сега сякаш нещо ме спираше.. суеверия.. може би  Embarassed  - Господ да ни пази!
А ЖК от тази седмица - видяха бебка - плацента, води и бебка бяха наред. Размерите на главата излязоха за 37-ма седмица, макар, че бях точно в 36 Г.С. - но аз някак не се вглеждам в тези неща - размери, тегло и т.н.-всички предположения по ехограф, тъй като и с Кристина имах по-големи размери и предположения,.. пък тя бе по-мъничка. Само се моля бебка да е добре и скоро да се роди жива и здрава!
Получих си и направлението за хоспитализация. Измериха с ехограф тоновете на беба - 150 - и те са ОК..
Готови са ми кръвните - антитела-няма, всичко е ОК; хемоглобин - 113 - днес поднових желязото..; Всичко, без микробиологията - наред;

Изписах си "чаршафа".. и продължавам да ви чета   bouquet

# 314
kseniq, не се притеснявай. Аз от 2 месеца също боря разни гадини и днес ми взеха микробиология и чак в четвъртък ще са ми готови резултатите. И аз се наядвам вече да съм се изчистила, че смених всички видове антибиотици.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт