Януарските шкембоци, вече стават на бебоци! - тема №16

• 30 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Аз затова го мисля как ще става. За оригването разбрах вече, че може и да спи, ама май ще се будим след хранене

Няма смисъл да го мислиш отсега. Това е от нещата, дето най-лесно и магически се нагаждат след раждането. Просто като го видиш човечето, много мистерии ще се избистрят. Номерът е просто да се водиш по бебето. Те веднага си показват малките кое им харесва и кое - не, за седмица-две ще се напаснете идеално и ще познаваш интуитивно кога да сменяш, кога да уригваш и кога е най-добре да не го пипаш много-много. Моят опит поне е, че ако се опитваш да следваш някакви готови схеми (особено от бабите), по-трудно стават нещата. Просто тръгваш със схемите, защото все отнякъде трябва да тръгнеш, и гледаш на кое как реагира бебчето и съответно модифицираш схемата. Звучи много по-сложно, отколкото е. Много са хубави първите дни на свикването, просто номерът е да си давате кураж с таткото и да не се влияете много-много от външния свят.  Simple Smile

А, и Григ е съвсем права, че може и кърмено бебе да не ака всеки ден. Случва се. Много завиждам...

Днес пак си видяхме бебето (аз се водя високорискова заради "преклонна възраст", та ни гонят на ултразвук на всеки два месеца). Наистина е голяма. 3.5 кила в момента, очакват да качи още към килограм до термин. А да видим... Много пухкаво бебе, с много и къдрава коса, прилича страшно на сестра си. Чак аз се разнежих

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 05:31 от ianajar

# 556
Gigito, то най-добре така, ама бебето няма да спи ако е наакано т.е. не става тоя вариант.

а, то ще спи, ама за дупето не е добре. За съжаление и моите акаха по време на ядене, след това заспиваха, а при смяна на памперса се будеха. Между другото малкият син продължава вече три години по време на ядене да го напъва и да ходи в тоалетната  Joy
големият пък не искаше да се оригва и връщаше доста, и на фонтан, и нееднократно.
а ти, Рапунцел, ако имаш нет, защо да пишеш ЛС на вестителка, като можеш да се похвалиш сама в темата  Laughing

честити бебки на katito_yo и gecumka! Много здраве и хубави празници вкъщи!

аз съм се разбудила от 4.30, когато Ясен поиска вода, а ходжата ни привика на първа молитва  Party после се разсъних и сега си взимам малко спокойни минути, преди да ме накачулят с "искам каша, искам чай, някой ще ме облече ли" и обичайните неща Simple Smile

# 557
ianajar, ти много голяма екстра си хванала тук да си виждаш бебето начесто. Не ми казвай че и на 3Д си го видяла, че вече съвсем ще завиждам  Wink НЕ съм виждала, аз поне, толкова малко бебе с толкова много и дълга коса като твоето, така че малката ще е голяма сладурана.
тити, днес видях че създателките на темата призовават да си намерим вестителка и аз каквато съм си изпълнителна реших че това е правило на форума и взех веднага да си търся Laughing Иначе сама да си пиша ми е най-лесно както се и вижда напоследък  Wink
Личи си че ще ставам свекърва, много почнах да приказвам  #Crazy
Чакам вече новини за днешни бебчета  Flutter

# 558
Добро утро Hug
gecumka Честито ти бебенце Адел. Бързо възстановяване, живи и здрави,

# 559
Добро утро и честита красива зима.
ИМА СНЯГ newsm18 най после.

Честита бебка Аделина на gecumka, да им е жива и здрава, много да ги радва.

Аз днес май ще си поседя на топло, събудих се с някаква странна болка в гърдите, дано не се разболявам.

# 560
Добро утро и от снежната планина Simple Smile.
Честито бебенце Аделина!Много да я слушат мама и тати и тя много да ги радва !!!!

Аз цяла нощ не спах .Надзъртах през 15 минути колко сняг е навалял.Днес трябваше да ходя на консултация в Пловдив , но се отказах .През ноща е наваляо страшно много сняг , и изобщо няма намерение да спира и ме хвана страх .От опит знам че тук докато не спре да вали не чистят пътя .Добре че навих моя мъж и той да не ходи в Пловдив , защото беше тръгнал да си взема някакви заверки от университета.Костваще ми малко сълзи , все пак успях Simple Smile.
Сега почвам да лежа активно , и на обяд ще се обадя на доки да го предупредя че няма да ходя днес .Ще слезна към понеделник , като малко се нормализират нещата с пътищата .Само стискайте палци нашия юнак да не тръгне да излиза .Малко е вероятно , ама по закона на МЪрфи.....

# 561
  • София
Добро утро и от нас!

Честита принцеса на мама gecumka!
Да ви е здравичка, усмихната и с много късмет!
newsm51

Аз днес ще се отдам на разкрасителни процедури преди празниците-
ще си боядисам косата, ще се епилирам, ако остане време-ще се и лакирам! smile3521
Хубав ден желая, пупинки!
sun

# 562
Добро утро момичета, отново с хубава новина за ново бебче.
Да е жива и здрава малката Аделина на Гецумка, много да ги радва и бързо възстановяване на мама.  Hug
Естествено, като имате нет нямате нужда от вестителка, но е въпрос на личен избор  Heart Eyes
Ламичке драсни 2 реда как си, гледам редовно четеш и Джейн Доу се загуби и още много.....  ooooh!
Ирчони, много малко работодатели оценяват това, което правим за тях, а като родиш какво ще стане с бебето на работа, как ли пък не. Мен така ме бъзикаха, че ще родя в офиса и от родилното после веднага на работа, защото за 7 години в тази фирма, едно браво, благодаря или нещо подобно не чух, но вършех всичко и като излязох болничен и хлъцнаха. Майка ми е счетоводителка във фирмата и я оставих нея , та тя едва ли не ми се сърдеше, че не ходя на работа, пък за шефа какво да кажа. Както и да е, още ми звънят и им казвам това-онова и справките правя, каквото мога дистанционно, но с присъствие не мога да помогна, съжалявам и аз не съм искала от третия месец на бременността да оставам в къщи, исках до последно да си работя, но не винаги става така, както сме планували.
Памперси аз сменях преди ядене с миене на дупата, рядко ми се е нааквала след хранене, но сега може  и да е различно.
Лек де нмилички, до по-късно

# 563
villygdr, и аз съм днес на консултация в Пловдив? Къде ходиш и къде ще раждаш? ...и ако не е тайна от къде ще пътуваш към Пловдив? И аз тази сутрин се ужасих, като видях снега  Twisted Evil по принцип го мразя, а сега пък  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 564
АЛЕКС , Смятам да раждам в "Селена" .Ходя на прегледи или там или в часния кабинет на др.Кръшков.Пътувам от Чепеларе, а тук снега наистина е много , има поне 40 см нов сняг от снощи.За голяма радост на моя мъж който е запален скиор Simple Smile

# 565
  • Бургас
Добро утро от нас!

ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА НА МАМА ДЕСИТКА!ЖИВА И ЗДРАВА ДА ИМ Е, МНОГО РАДОСТ И УСМИВКИ ДА НОСИ НА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО И БЛИЗКИТЕ!
Я да ви попитам и тук относно 45-дневния болничен:Вчера си взех 45-дневния болничен, на който обаче е отбелязан термин с един ден в повече, от този, който винаги ми пишат на болничните.Пише, че поправката е тяхна.Та официално в болничен 45 дни преди термин съм от 21 декември, каква дата излиза според вас?
По акушерския календар съм с термин в началото на февруари - 03.02, но цикъла ми е на 28 дни, редовен, откакто се помня и съм си януарка, но това сега е без значение.А на този болничен са зачеркнали 03 и са написали отгоре му 04.А днес ме чакат от работа да им го нося следобеда като се прибере мъжа ми.Да го нося ли въобще и има ли грешка според вас?Да не би да изчисляват нещо, което ние не разбираме.Дано някоя от вас е по-запозната.

# 566
villygdr, при вас наистина е серьозно  Sad Поне един от вас е доволен  Wink И тук не спира снега  Confused
И аз съм в Селена, но при д-р Даскалов Wink Термините са ни близки, но аз съм с планувано секцио ако младежа не реши друго  Wink

# 567
  • Китна Тракия
Добро утро!!! Тук в Зарата от сутринта вали сняг - да не повярваш... След вчеращното слънце!! Очаквах, че ще продължи да си вали дъжд, както и през нощта, но .. изненада...Дребен е хипер доволен и само ме пита - кога ще ходим навън, мамо  Laughing

Шоки, идея нямам що така ти е болничния - да вземеш да се обадиш и да питаш докторката ли?! Иначе щом има отбелязано, че поправката е тяхна, не би трябвало да е проблем обработката... На мен болничния ми включва деня преди термина, на който ме водят - тоест термин 28-ми, болничния е до 27-ми включително.

За пампите и смяната - наистина е индивидуално, но няма какво да го мислите от сега. В болницата ни учеха, че трябва да се сменят ПРЕДИ хранене "да се разбуди бебето"... да, ама първо - видя ми се много варварско, особено ако бебчето е сънено, да го разсъблека изведнъж и да го разсърдя и второ - бебето си акаше по време на хранене.. Та след като няколко пъти изхвърлих току що сменен, но вече наакан памперс, сменях СЛЕД хранене Simple Smile
Днес съм на очен - да видим какво ще ми кажат, ще ли ме бъде за нормално или ще съм секцио?! Малкият снощи така ме разсмя - обяснявам, че ще ходим двамата на очен, а той... а аз мога ли да дойда с теб, щом ще гледат бебето?! Казвам, че няма да гледат бебето, а само очите ми... А той продължава - а като вадят бебето от теб може ли да гледам? Mr. Green Хахха - казах му, че не е препоръчително, щото е "операция" и има кръв, та за сега отговорът, който получи Любопикто, е достатъчен Wink

# 568
Честито на мама gecumka всичко най най!  bouquet

Мерси на всички мами за окуражителните думи. Много се бях афектирала вчера, сега пускам капаците и спирам да се ядосвам за глупости.

За смяната на памперса - Бившата ми лична лекарка (тази от родния ми град Казанлък) е педиатър. Сега непрекъснато ми дава разни инструкции за бебчето Simple Smile Та наскоро ми каза, че най-важно е подмиването на дупето и смяната на памперса да се прави преди кърмене. За да не се подмята бебчето наядено, да предотвратим обилно повръщане и задавяне. Сега не знам този метод до колко е приложим ако бебчето пълни памперса докато или непосредствено след кърмене  newsm78

# 569
Честити ни бебчета,да са здрави и щастливи,и да носят винаги такава радост със себе си. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт