Януарските шкембоци, вече стават на бебоци! - тема №16

• 30 861
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • Китна Тракия
Има ли някой който е кърмил успешно и цикълът му е бил редовен.

Аз. Две години. Шест месеца хиперлактация. Цикъл като часовник.
И аз Simple Smile
Ей- писах писах и сесията ми изтекла, всичко изписано изчезна Sad

Меnina, стискам палци бебето да се е обърнало - сподели като видите с док.
За пижамките питаше Шоки - мисля да ползвам точно тези гащеризончета, които момичетата са показали. Ако на това казвате пижамка - значи да Simple Smile
За бибероните залъгалки - мисля да се пробвам БЕЗ и ако мине номера - ще е супер. На баткото предлагах, сука я до 5-тия месец, но после сам я отказа и до там за мой късмет - драми с отказването не сме имали Wink

# 76
Добро утро и от мен!

Леле, колко бебенца ще има другата седмица. Супер  Laughing

За гладенето - аз няма да гладя, но живеем с майка ми и предполагам ще е изгледила всичко докато съм в болницата, след това и тя не вярвам да се натиска да глади. И двете хич не го обичаме това.  Whistling

За мазането - с малкия ползвах Бюбхен и бях решила и сега да е така, но вчера ми подариха серия на Мустела и за начало ще сме с нея.

В понеделник съм на преглед, ще давам кръв и урина, микробиология и ще ми мерят тоновете за първи път.

Преди 3 дни пих една чаша вино и нз от нея ли от какво, но бебка така се разрита, че имах чувството, че кожата ми ще се скъса. То не беше ритане, а яко въртене ис ега ме е страх да не се е обърнала. От седмция месец си е с главата надолу, но след онази вечер съм си втълпила, че се е обърнала. Нямам търпение в понеделник док да каже дали е така.

За спането - още не мога да спя. Лежа до към 9, ставам пия кафе и пак лягам до към 11.

Та, сега лягам да погледам Гала и после малко на разходка мисля да излезнем с малкия докато не са дошли студовете.

Дидка-бандидка, при кой лекар ходи във Втора Градска? Аз също там ще раждам, имам позната акушерка и за това няма да избирам екип. Тя ще дойде с мен със сигурност. С мен беше и на първото ми раждане  Heart Eyes

Хубав ден!  Hug

# 77
  • гр.Пловдив
да покажа и аз моята нощница, като тази е, само е с детска количка отпред

http://multimedia.kolko.bg/image/400x400/not-specified-noshtnits … 27.jpg?1301995948

# 78
Добро утро!Колко е хубаво,че мамите в чужбина се завърнаха и оживиха темичката Hug
Мименце,всички сме с теб и ще чакаме големия човек Hug
Клизма не са ме питали дали искам ,направо си ме извикаха и на пангара Laughing
При нас нищо интересно,бебо си ритка ,аз тези 2-3 вечери си спах като бял човек и съм доволна.Тази нощ ще сме самички,че татито е на коледно парти в Пловдив и сигурно ще будувам.Напоследък ,когато не си е в къщи и ставам неспокойна.Хайде ,чакаме Менина с новини от прегледа,дано беборана се е обърнала и е заела правилна позиция.

# 79
Добро утро , аз вчера цял ден бях в Пловдив по магазините .Купувахме довършителни неща за бебето и бях на преглед.Всичко е наред , главичката му е 98 см , но доктора каза да не бързам да се вадим.Ще се видим пак другата седмица и тогава ще мислим .За сега нямам никакво разкритие , но мисля 4е е ерано още .Термина ми е чак на 8.01.Аз съм малко притеснена , защото го дават да вали доста и сняг и ме  е страх да не ни затрупа и да не мога да стигна до ПЛовдив.А пък точно по празниците да стоя и да чакам в Пловдив някаде на гости... не ми се ще...
Да ви споделя за памперсите - вчера от Керфур взех Pufies - 2ka -94 броя за 25.00 лева ,обаче после отидохме в Метро, там има промоция на Pampers -2ката двойни пакети (2 пакета х 94 броя ) за 55 лева.Умрях си от яд

# 80
  • Бургас
Добро утро и от нас!

Ако знаех, че сте си лафили посред нощите, щях да се включа, че си будувах до 5 сутринта  Crazy
Бебо, аз само дадох като пример това чувалче, че беше първия сайт, който ми даде мисля чичо Гугъл, иначе цените са безумни и не са по нашия джоб специално.Ние за Мимка имахме подарък чувалче и сега мисля него да ползваме.
А относно кърмене и цикъл - моя цикъл дойде мисля на 3 или 4 месец след раждането и си беше редовен като по часовник на 28 дни, а кърмих до 1.3 години и отбих, заради кръвното.
По въпроса за кърмене и забременяване - много бебета се получават по време на кърмене, така че всеки да си направи сметката  Laughing
Дидка, никак ли не си усетила, че си с 2 см разкритие?Болки някакви нямаше ли, като менструални примерно или други индикации до този момент?
Хайде, по-късно ще се включвам и по други въпроси.
Смърфиетка, и аз ще търся такава нощничка, с късо ръкавче.
villygdr, ако бебче е по-едричко, е добре да имаш и следващия размер памперси, защото ти си взела най-малкия размер.И аз бях взела най-малкия, а останаха неизползваеми, че Мимка нали се роди близо 4 кг, та взех от майките до мен на първо време, защото другите й стягаха  Laughing
Лек и спокоен ден на всички ни!

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 10:13 от Шоколадово бонбонче

# 81
Добро утро настоящи и бъдещи мамчета  Grinning
Преди 3 дни пих една чаша вино и нз от нея ли от какво, но бебка така се разрита, че имах чувството, че кожата ми ще се скъса. То не беше ритане, а яко въртене ис ега ме е страх да не се е обърнала. От седмция месец си е с главата надолу, но след онази вечер съм си втълпила, че се е обърнала. Нямам търпение в понеделник док да каже дали е така.
Теди, и при мен е такава ситуацията ...все ми казваха ,че бебка е с главата надолу, но последните дни ми се струва,че момата се е обърнала.Преди 2 дни усещах хълцането долу в дясно,все едно е п диагонал,а вчера вече хълцането беше горе в дясно  newsm78. Дали и аз си въобразявам?!
А какъв сън сънувах само тази нощ  Crazy.....ама ще го кажа след 12  Embarassed Joy
За гладенето всичко съм гладила - за дезинфекция и от мерак...  Simple Smile

# 82
здравеите мами радвам се 4е сте добре колкото може де, стиснати палци на тези на които им предстои голямото сабитие скоро аз влизам само да се запиша ж новата теми4ка супер е. Лек и спокоен ден.

# 83
Добро утро, маминки  Hug Отдавна не съм писала, липсвахте ми честно  Hug
Бях заета с последни покупки за беба, много гнездене + проекти в университета. Слава богу, всичко вече е купено, проектите са предадени, остава само да изгладя 2 бебешки перални, да доподредя това-онова и да си приготвя багажа за родилното. И да чакам  Simple Smile
Видях във фейса, че са се появили още 2 бебенца в темичката - честито на мамите   bouquet
Сега отивам на водна гимнастика (най-вероятно за последно), после ще се върна да доизчета назад.

# 84
  • София
Lumia, благодаря за новата темичка!  newsm51
Страхотно си се справила и коледно настроение си ни донесла!
mimentzeto, стискам палци за понеделник!  newsm10
Леко, бързо и безболезнено раждане, а на финала-пухкаво и здраво бебче!
Писали сте за памперсите: Аз също като Шоки смятам, че тези за новородени са много малки.
Знам, че щом бебчо е достигнал минималното тегло от написаното на пакета,
е добре да сменим размера.  smile3503
В повечето случай, доносените бебчета са 3кг или повече, и вече сме на по-големия размер.
Дано да сте ме разбрали, че май не го обясних много добре. newsm12
Меnina, стискам палци бебето да се е обърнало! newsm10
За гладенето:ами ще гладя, защото много се радвам на бебешките дрешки и ми действа успокоително. smile3521
Вече съм изгладила всичко за бебка и съм на "СТАРТ-а". newsm44

P.S.: Благородно завидях на мама Григ! smile3525

# 85
Добро утро!  Hug Пак в лила, после ще дочитам назад, много пишете.  Grinning

Току що прочетох статиите, за залъгалките, които Бръмбазела беше пуснала и искам да питам за нещо странично, което прочетох в статията - че кърменето предпазва от забременяване с 98% ефективност....Специално за това слушах едно предаване, където казаха, че при кърмене жената няма менструация, но има овулация, тоест е възможно да забременее и трябва да се предпазва, ако не иска това да стане...

... За друго се сетих, може би Бръмбазела  ще отговори. В болницата една докторка обясняваше на едно от момичетата с които бяхме в стая, че дойде ли й цикъла трябва да спре да кърми ако не иска хормонален шок за организма. Подслушах, че е свързано нещо с нивата на прогестерона за кърменето трябвало да бъдат високи за цикъла ниски (или може би беше обратното!). Поради това, при жени които имат цикъл и кърмят се образували кисти на яйчниците и увеличаване на окосмяването. Сетих се, че на една приятелка която има син на близо 2 години, срамните косми й стигнаха до а и малко над пъпа. Тя си има вече цикъл и до скоро кърмеше. Някой чувал ли е нещо по този въпрос?

Габи, сакън! Хич не разчитай на кърменето като противозачатъчно. Първата овулация настъпва преди първата менструация, така че в момента, в който разбереш, че цикълът ти се е възстановил, ти вече от две седмици си била способна да забременяваш. А ако си и забременяла тогава, изобщо няма да разбереш, че можеш да забременееш, докато не видиш положителния тест.

По принцип - и чисто статистически - овулацията след раждане се възстановява около четвъртия месец, ако кърмиш. Понякога и цяла година може да не се възстанови. А в други случаи някои от нас са прецакани отвсякъде, защото овулацията им се възстановява почти моментално и първата менструация съвпада с края на лохиите. Никаква милост от природата.  Wink

А това за цикъла и кърменето е страшен виц. Няма такова нещо, хормоните така или иначе се напасват доста дълго време след раждането, няма такова понятие хормонален шок заради кърмене по време цикъл. (Аз кърмих две години, цикълът ми се възстанови на осмата седмица след раждането, нищо ми няма.)

Има няколко условия, за да може кърменето да изиграе своята контрацептивна роля през първите около 6 месеца, може би и повече, въпреки че съм съгласна, че не бива да се разчита 100% на това. Идеята е, че пролактина, отговорния хормон за кърменето, подтиска овулацията докато неговите нива са високи.

Ето и условията: майката трябва да кърми изключително и на поискване в продължение на месеци - без никакви допълнителни течности чрез шише и биберон-залъгалки, чайове за колики, захранване и т.н. Кърменето не бива да е на по-голям интервал от 2,5-3 ч. през цялото денонощие. Т.е. бебето трябва да суче само от гърда, включително и за успокоение и приспиване, без голяма нощна пауза и да отложите захранването за след 6-тия навършен месец.

Ако цикълът ви се е възстановил по-рано, дохранвате поради някаква причина, захранили сте рано, бебето ви е над 6 м. - не е добра идея да разчитате на кърменето за предпазване.

И все пак, при всяка жена е различно, затова дори и да спазите горните условия без нарушения, още една мярка за контрацепция, може да не е излишна. Аз лично познавам жени и от двата лагера: майка ми, която ме е кърмила активно, но е забременяла с брат ми когато съм била само на 3 месеца; аз, която забременях с почти едногодишно кърмаче и позната, която искаше породени деца с много малка разлика, но успя да забременее чак когато отби кърмачето в старша възраст. Има и други момичета от нашата отчетна, които също са забременяли с януарчетата си по време на кърмене. Никой контрацептивен метод на пазара не дава 100% гаранция, но е доказано, че кърменето, като естествен и природен метод, може да ни защити около 98-99,5%.

Кога ще се появи първия цикъл, е Божа работа. Не винаги той се възстановява веднага, т.е. може да имате един, след това няколко месеца да пропуснете и след време пак да се появи цикъл. Някои жени нямат менструация дори по година-две, което се счита за напълно нормално. Други, наистина, възстановяват процеса веднага или скоро след лохиите. Това, което е хубаво да направите след възстановяване на цикъла, е гинекологичен преглед.

Забременяване по време на кърмене и Преходът към пълно възстановяване на плодовитостта

За кърменето по време на цикъл и хормоналния шок - ами, хм, това е върховна глупост, извинете! Изобщо няма такова нещо. Много кърмещи жени споделят, че седмица преди, по време или след цикъла, усещат намаляване на количеството кърма, а бебето видимо е нервно заради по-малкото мляко и повечето усилия, които трябва да положи. Възможно е кърмата да променя обичайни си вкус към по-солено заради повишените нива на натрий в организма и това също да не се харесва на бебето. Това е нормално и е временно, заради хормоналните промени в организма и се регулира с по-често и повече кърмене и поемане на течности. Това е единственото отношение, което менструацията има към кърменето. Прекомерното окосмяване може да се дължи на различни проблеми, когато няма генетична обусловеност, и е хубаво жената да направи консултация със специалист.

# 86
Здравейте, момичета! Радвам се на новата ни тема, която както винаги е супер оформена!  Hug Peace

Аз съм от тези, които не пишат често, но не винаги имам свободен компютър. Но общо взето чета всичко и следя темите.

При мен няма нещо съществено, освен че от 20 дни пия Допегит за високо кръвно. Обиколих различни лекари - кардиолог, ендокринолог, нефролог - и за сега проблемът е само играещото кръвно. Съветват ме за секцио.  Но гинекологът от ЖК каза, че било рано и решението за секцио се взима от комисия в болницата, в която ще раждам. Аз съм избрала ВМИ Пловдив, поне за сега. И там процедурата за секцио е, че те взимат за изследвания в Паталогична бременност. И след това комисия преценява дали си за операция. Това е за случаи като моя, които явно са спорни и няма категорични симптоми за секцио. И сега ще си чакам и около 15 дни преди термин ще се изясни ситуацията...

Момичета, аз не мога да усетя хълцане. Поне не мога да го различа.

Поздрави на всички! Пожелавам ви хубав и слънчев ден!
bowuu Hug Peace

# 87
Здравейте и от мен!
Стиснати палци за всички,които днес и предстоящите дни са на преглед.
У нас има майстори и е страшно,надявам се до другата седмица да сме приключили и да наредя стаята на бебка.
Хубав и спокоен ден на всички!

# 88
Добро утро, дами  Hug
Аз отивам на ЖК и после ще дам отчет  Wink
Трябва да купя и подаръка за ДГ- китара  ooooh! та ме чакайте следобед...

# 89
Добро утро мами минах само да ви изчета и да ви поздравя Simple Smile Лек и усмихнат ден !

Общи условия

Активация на акаунт