Януарските шкембоци, вече стават на бебоци! - тема №16

• 30 861
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Габрово
Ах, как мразя да гладя! Най-вероятно ще се напъна да огладя дрешките първоначално, после според зависи от времето, с което ще разполагам.
Ако изгладя чаршаф, сигурно ще падне тавана  Mr. Green.

Към момичетата, които са в САЩ или Западна Европа - аз пък предпочитам такива консултации, като вашите. Не виждам нужда, ако няма проблем разбира се, да се гледа бебето всяки път на ехограф. При мен така протичат консултациите - ехограф, евентуално теглене на моята особа и когато се полага от касата т.е. много рядко изследване на кръв и урина /влагалищен секрет не са ми изследвали досега/. Като това "удоволствие" ми струва 25 лв /това не го знаех, като се записвах при него/, въпреки, че съм здравноосигурена и лекарят ми работи с касата. Според мен на лекаря ми си му е по-лесно така и по-доходно, естествено. Всичко, което ми казва може да го разбере и по класическите методи, които прилагат на вас. Сигурна съм, че ако при вас имат някакво съмнение, че нещата не са наред ще ви пратят на ехо или доплер, например. Проследяването на първата ми бременност беше по-близо до вашия модел и нямаше никакъв проблем. Сега само се ядосвам, че се мъчат да ме правят на глупачка.

И аз няма търпение да разбера накъде е обърнала бебката си Менина.

Pink, и ние търсим китара, ама истинска - класическа  ooooh!. Това е основния подарък, поръчан на дядо Коледа. Понататък и уроци ще започва  Simple Smile.

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 11:18 от ivap

# 91
Момичета , ама памперсите N 2 са от 3 до 6 килограма - нали това не са за новородено ????

# 92
villygdr, първото ми дете се роди 3,6 кг и размер 1 - използвахме 1/3 пакет и минахме на 2. Сега съм взела направо 2.

Най-после дойде време да ходя за 45 дневния болничен до личната. Ей, един ден нямам търпение това бебе да се ражда, друг ден страх ме хваща и се надявам да се забави Simple Smile

Хубав и слънчев ден Simple Smile

# 93
  • Габрово
Момичета , ама памперсите N 2 са от 3 до 6 килограма - нали това не са за новородено ????

2-ката на Памперс са от 3 до 6 кг. Моят син се роди 3,150 кг., а аз бях купила само 2-ка от 3 до 6 кг.. Ами бяха му големи и се наложи да купивам 1-ца, защото и в родилното беше върнал малко на тегло.  

# 94
  • Бургас
Вили, щом пише от 3-до 6, значи са следващия размер, не са най-малкия.Аз съм ги забравила по размери как бяха, затова пиша в килограми  Laughing
Обаче да го имат предвид и другите мами - първескини, та затова го и написах.
Менина, дано се е обърнала бебка и да ни зарадваш с добри новини!Ама днес мисля има бургаска срещичка на мамите с размяна на подаръчета, на която отново няма да присъствам, ама нали пазя леглото още известно време, та живот и здраве ще се видим май с бебчета в количките дай Боже!
Мами, този 45-днесвен болничен като го вземем къде го носим?Забравила съм и затова питам  Embarassed
За гладенето - помощничките първия път гладиха в началото, а аз след това някъде до 6-ти месец.винаги ми е било омразно да гладя каквото и да било  Crazy

# 95
  • На морето!
Добър ден! Давам отчет веднага. Според док. бебето си е главично, дупе в ляво, крачета в дясно. На стартова позиция. Води има, в плацентата има още хляб, има време до раждане. Следващата седмица пак ще се срещаме. Не мога да ви опиша как ми олекна. Нов човек съм, само да не реши пак да се обръща, че вече ще се караме.  Mr. Green Сега ще си направя кафе, че заради ЖК ми се наложи да стана необичайно рано и после ще ви дочета. Много благодаря за стиснатите палци и пол. мисли, сигурна съм, че това много помогна!  Hug

# 96
  • София
Кафенце, няма да раждам в сряда, бре, сакън! Тогава ще ме приемат за изследвания за 1 ден като г-жата Монк. Иначе ще ми насрочат дата за секцио към 10-13ти януари някъде, а ако бебчо тръгне по-рано ще си имат готовите изследвания.  Hug
Междудругото, г-жа Монк, наистина родилното е в пъти по-добре от Патологията, откъм условия, да не говорим колко е стресиращо в Патология. Вчера докато чаках в коридора док да ми погледне тоновете, една от майките прокървя и отидоха да и правят абразио.  Cry
Забравих вече кой ме пита, но доктора ми се казва Жорес Стойков. Не е от известните, тъй като е младичък и е от скоро там. Един такъв пълничък, брадясъл и малко отнесен.  Crazy
Шоки, нищо не съм усетила, да му се не види. Е, ако походя малко повече или се понатоваря и ме стягаше корема ниско долу, ама мислех, че е нормално.
Менина, браво на бебка, да не и даваш да се обръща повече. Simple Smile

# 97
Влизам да отговоря на Шоколадовото бонбонче. Болничният се носи на ТРЗ-то във фирмата, или счетоводителката, каквото има. С него съм оставила и удостоверение от обслужващата банка с банкова сметка на мое име, по която ще изплащат болничния. Попълва се и декларация с номера на тази банкова сметка, счетоводителката ми даде формуляра. На нея тези документи са и необходими да ги подаде следващия месец, за да ти изплатят болничния.Не е лошо да отидеш в НОИ да ти дадат персонален код да си следиш движението на болничните в сайта им.

# 98
  • Бургас
Влизам да отговоря на Шоколадовото бонбонче. Болничният се носи на ТРЗ-то във фирмата, или счетоводителката, каквото има. С него съм оставила и удостоверение от обслужващата банка с банкова сметка на мое име, по която ще изплащат болничния. Попълва се и декларация с номера на тази банкова сметка, счетоводителката ми даде формуляра. На нея тези документи са и необходими да ги подаде следващия месец, за да ти изплатят болничния.Не е лошо да отидеш в НОИ да ти дадат персонален код да си следиш движението на болничните в сайта им.
Благодаря за разясненията!
Ние на място в работата имаме само касиер, която се води и експерт човешки ресурси, тя дали ще е наясно какви документи са нужни да й занеса.Оф, дано да е наясно, че да не ме връщат за хиляди неща и да не видя болничен 2 месеца, че разчитам на тези пари главно на този етап Crazy
Дидка, и аз имам неразположения и болки ниско долу всеки ден.И се чудих дали и другите мами имат такива менструални болки, които траят по няколко часа, не са на интервали, а са постоянни, тъпи едни такива  Thinking

# 99
Най-накрая и аз в новата темичка, едва сега успях да ви изчета.  ooooh!
Иначе да се отчета от вчерашната консултация, бебка е 2350г.,кръвно - 110/70, правиха ни запис на тоновете (ок са), изследванията също са ми добри, взе ми и секрет да видим дали сме избили бактериите  #2gunfire .Само дето нашият мъник все още не се е обърнал, явно ще е инат мацка хихихи
След конслутацията бяхме на гости при едни приятели и сега хубавичко си поспахме, будих се само ведниж до 00.
Хайде аз ви оставям да почивате и отивам на разходка, мн ми е скучно и не ми се седи вкъщи и затова постоянно съм по улиците, но докато мога ще се разхождам  Sunglasses

# 100
  • На морето!
Шоки, няма нужда да носиш декл. за банкова сметка, ти си в болничен от началото на бременността и ще ти изплащат всичко в сметката, в която до момента получаваш парите си. Ако искаш да промениш банката или сметката, тогава вече си попълни нова декл. и копие от сметката.
При нас е толкова дъждовно и мрачно, че ако не се възползвам да се наспя ще е морално престъпление с-у човечеството.

# 101
Шоки, аз ако не се лъжа си в болничен отдавна, затова си носиш само този от 45 дни и толкоз, друго не е нужно. Банковите сметки и т.н. се подават с първия болничен.
Памперсите 1-ца са за от 2-5 кг., 2-ка от 3-6 кг. , аз с малката използвах цял пакет 1-ца, тя се роди 3,000 кг., изписаха ни 2,900 кг. там колко са ползвали не знам, нищо не ми върнаха, доколкото се сещам искаха по 5 памперса на ден, ама така ли беше .... Аз ще си купя 1-чка от новите Премиум кеър, че са по на далавера, а 2-ка ми донесе мъжо от Турция 86 бройки за 18 лв.  Mr. Green
Болките дето ги описва Дидка ги имам и аз, а и тези менструалните, особено като се разхождам, а моята разходка е от едната стая в другата и това е. Сега с тая моята подута "дунда" съвсем не мога да мърдам, т.е. мърдам ама болииии. Не знам ама аз все си мисля, че имам разкритие, болката ми е същата както като ме приеха в родилното да раждам /говоря за отдолу/. А иначе е и режеща, не знам какво му намира за нормално тоя моя док.  Cry
Чувствам се толкова безполезна, дето се казва детето не мога да нахраня,т.е. да й сипя да яде, да не говорим за готвенето, а толкова обичам да готвя и да чистя, абе цялата домакинска работа ми доставя огромно удоволствие. Сега обаче е толкова разхвръляно... Cry Cry Cry

# 102
  • Бургас
Мами, да, в болнични съм отдавна, но моя въпрос беше този болничен къде се носи, значи трябва да го занеса на работата ми, това разбрах от вас.
Менина, радвам се, че бебче се е обърнало и дано така да си остане до раждането!
Бебо, аз от месеци вече лежа, не готвя, не простирам, не чистя, дъщерята направо сама си се гледа.Къщата е с главата надолу, прахосмукачка в спалнята рядко пуска някой, да не говорим за стирка, положението е като след потоп - багажи, торби и дрехи хвърлени навсякъде, играчки - също, да не говорим за прахоляк.Детето ме моли да ставам през няколко минути, не го правя всеки път, защото не става през 5 минути да припкам насам - натам.А си имам менструални болки отдавна.Та тъжно ми е и на мен за Мария и затова, че се налага сама да си прави каквото си знае, но каузата си заслужава и ще си обръщаме след това достатъчно внимание всички надявам се.

# 103
  • Китна Тракия
Да Шоки, на работа трябва да занесеш болничния

# 104
  • София
Здравейте мами.
Да се отчета от прегледа днес - първо се успокоих от предния път където ме наплашиха за високите тонове на бебето, всичко си е в норма.
Бебка е 2420 гр, още си е главично, таза ми е 27-25-29-20, казаха ми ако не е повече от 3500 гр. че няма да има проблем за нормално раждане.
Тоновете са 155-165.
Имам вече документите за болницата, списък за болницата и стискам палци на док. да й се оправи кракът да започне да води раждания Simple Smile, че до Н.Г. няма да води.
Относно памперсите, аз вече купих Памперс 1-ца, 48 бройки за болницата, пък ако не стават ще вземем и 2-ка, поне от тях има малък пакет от 24.
Аз мисля да използвам чувалче за спане, имам едно от 3-6, а една приятелка си е заплюла да ми подари също чувалче, така че ще преценя спрямо бебето дали да е от 0-6 или 6-12 за по-натам.
За маста - засега няма да ползвам, ще ползвам зехтин, но съм чувала за направен крем от варени мас,мляко и невен, изглеждаше добре и миришеше супер, така че няма лошо.
Лек ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт