Януарските шкембоци, вече стават на бебоци! - тема №16

• 30 861
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Шоки ,и аз като теб съм в болничен от няколко месеца.Сега се носи само болничния (на счетоводителката), както каза bebo_sn, защото те банковата ти сметка я имат и декларацията вече си я подавала.Ако досега не си си взела ПИК от НОИ е хубаво да го направиш.Аз моите болнични така си ги проверявам.
За съня си да ви кажа-сънувам аз,че ме гледат на ехограф и изведнъж доктора ми показва една пишка и вика "А,бебето май ще е момче" Оле и аз като се шашнах-леглото розово,комплекта розов ...как ще го изпишем детето в розов комплект .Явно от стреса и се събудих
Сега нямам търпение да мине Коледа и да идем на ехограф,хем да видим дали всичко върви нормално,хем да потвърди,че бебка си е бебка  Joy

# 106
Ох моми4ета аз си мислех 4е само мен ме боли вси4ко отдоло от време на време дори си мисля 4е от тези постояни болки ще родя без да разбера дори,ве4ер немога да се обарна 4ак от болка,но и на мен доки ми казва 4е било нормално. Незнам колко е нормално но ще тарпя щом е в името на моята бебка.Simple Smile

# 107
p2424,Menina,браво за хубавите новини,все такива да са.
Шоки,аз имам болки предимно вечер,но пък и аз много ходя през деня,почти цял ден съм навън,даже една приятелка ми вика вчера'ще родиш по улиците от това ходене'....
Момичета,много се притеснявам от прегледа в понеделник,док каза,че ще ме тушира,подготвила съм се за болки,ама си ме е страх.
Много ми е полезен опита на мамите в чужбина,благодаря момичета че споделяте.

# 108
Ей, мами, ама милост нямате...20 страници за 2 дни. Голямо гонене падна.  Mr. Green
Да се разпиша накратко по темите които се обсъждат. Обиколник не мисля да ползвам, възглавница също. За мазане и с какво ще изчакам мнението на лекарите от болницата и педиатърката, когато дойде в къщи да ни прегледа. Предполагам, че ще ми дадат адекватен съвет като хора, които по-добре познават различните типове бебешка кожа от мен. Честно казано ми се иска да бъде нещо по-натурално, по възможност без никаква химия. Корема ми не само че не се е смъкнал, но си мисля че се вдига- в седнало, в право положение все в сливиците ми опира това дете...  Rolling Eyes Направо се чудя дали няма да реши да тръгне на горе в опит да излезе за по-близо през устата.  Thinking
Menina, браво на теб и мадамата!  Hug
Дидка, стискай още малко, рано е да разваляме седянките във вторник и сряда.  Laughing Аз другата седмица съм на линия и се надявам повечето мами-ученички да са там също.

Да се отчета сега с прегледа в сряда. Всичко е ок. Прекарах целия си ден в клиниката- от 11:00 до 16:30. Първо имах консултации с анестезиолог и кардиолог, после запис на тонове и преглед. Честно казано мислех, че тези консултации ще са нещо проформа, колкото за отчитане, че съм минала през тях, но и двете продължиха по повече от 40 мин. Не че се оплаквам, защото на дълго и на широко ми обясниха всичко, просто не го очаквах. Тоновете на бебка са добре, изследванията на мама също. Кръвно 80/120, хемоглобин 120, белтък, утайка и т.н. в норма. Доки даже се шегуваше с мен дали този корем е истински, защото това били стойности за нормален човек, не за бременна. Бебка е главично разположена, отговаря си точно на седмиците, може би около 2500-2600 тежи, води в норма, плацента 2 към 3 степен, високо по предна стена. На 21.12. и на 28.12. запис на тонове. На 28.12. ще ме гледа за разкритие. Ами, това е за нас в общи линии. Явно обаче целия този ден изкаран в болницата си е оказал влияние върху подсъзнанието ми, защото през нощта сънувах, че се разхождам с мъжа ми и един негов приятел и срещаме случайно една акушерка от клиниката и тя казва: "Точно теб търся! Идвай бързо в болницата, че трябва да направим тест на сухожилията в случай, че се наложи спешно секцио. Доктора ще ти среже едно сухожилие и после ще го зашие, да видими как ще реагираш..."  Crazy  Аз в този момент се сещам, че не съм се епилирала и почвам да се дърпам: "Ама не може ли да дойда утре, че сега съм тръгнала на кафе." А акушерката: "Ще ти дадем кафе в клиниката, тръгваш сега с мене, че доктора ни чака!"
Ох, аз се поувлякох с писането! Извинявам се за дългия пост и благодаря на всички, които ще имат нервите да го изчетат!  Hug

# 109
Бръмбазела, благодаря за хубавото разяснение Hug
Днес щях да ходя на йога, само че се успах....ако не ми се бяха обадили по телефона, можеше и още да спя. А е такова слънчице навън, мисля да се поразходя и да купя някой и друг коледен подарък, да не ги мисля в последния момент. А и горе съседите правят ремонт, направо ми пробиха дупка в главата...
Ние още си нямаме скринче и затова не съм изпрала бебешките дрешки, не знам къде да ги сложа после. А за гладенето - това ми е най-омразното домакинско задължение.....и сега почти не гладя, само някоя друга риза на мъжа ми....Моите рокли са все от материи дето не се мачкат и като висят на закачалки - супер. Ама сега за бебето ще се глади, ето какво може да прави свекървата като дойде  Laughing

# 110
За гладенето-останал ми е смътен спомен,че гладенето освен за естетика и  против бактериите-е важно (за да няма гънки по дрехата,които да дразнят нежната бебешка кожа).Някой беше ми споменавал,че на бебчетата в началото им е толкова нежна кожата,че може някоя гънка да ги дразни.
 Аз на Хриси още и гладя дрехите(е сега на някой анцунг като не е намачкан пропускам),но всичко друго гладя.
 За болките отдолу-да и аз ги имам(именно тъпи),но вечер много се и подувам там(чак не се търпи)-с Хриси беше същото и като ми пукнаха водите докторката се смая колко много води имах(а ги водиха нормално количество).Тя затова и Хриси се раждаше и риташе като за последно.И това шило доста рита-та да видим.Снощи пак имах болки пък и лошо ми стана.
 Я да Ви питам на някой изтръпват ли му пръстите на ръцете(на мене от 2-3 дена ми изтръпват).И този път на моменти чувствам как бебчо ми изпива силите от ръцете  и крачетата(с Хриси не ми се е случвало).Опитва се нещо и глава да ме заболи(не е кръвното определено),но довечера ще взема да го измеря.
 Иначе малката още кашля,таткото и той нещо е хремав,а аз имам нещо като сополи(ще ме извинявате) и вечер гърлото ми пресъхва.Ох,дано се оправим,че ми писна вече.
 Някоя мама питаше-от хрема ,кашлица и такива неща околоплодните води не намаляват(убедена съм),може да има друга причина(напр. да изтичат лека полека).
 Благодаря за хубаво оформената тема на Лумина!
 И СТИСКАМ ПАЛЦИ НА ВСИЧКИ,КОИТО СКОРО ЩЕ СЕ ОБЕБЯТ!

# 111
   Добър ден и от нас! Хубаво слънчице напича обаче с този вятър и двете птици-самоубийци, които видях   #Crazy , изобщо не ми се излиза навън Simple Smile
   Аз се включвам с по-особен въпрос. Тъй като големия момент наближава вече... искам да ви питам като цяло с каква нагласа и претенции сте относно раждането (повече за тези, които ще раждат нормално без операция)? Доколко ще се доверите на лекарските преценки и имате ли си някакви ваши условия, например присъствие на бащата, избор на поза при раждането, да не ви карат да напъвате, да не режат пъпната връв веднага след раждането, да ви дадат бебчето преди да го теглят, мият и т.н. и евентуално, ако има вариант -  да стои при вас докато сте в болницата.
   Аз доста мисля напоследък за това и търся удачен вариант да постигна своето при раждането, защото медицинския начин никак не ми харесва. Мислих даже за раждане вкъщи, във вана за раждане, но ММ не е съгласен и за сега съм се примирила.
   Интересно ми е да чуя и други мнения по въпроса. Ако сте го обсъждали в някоя от първите теми, извинете ме...аз се присъединих доста по-късно и не съм изчела всички Simple Smile

# 112
Извинявай Тед+1, но за мен това са пълни глупости  Shocked Как ще отидеш да раждаш, пък няма да се довериш на лекарите и ще си настояваш нещо си ... Сори, ама в повече ми идват вече тия неща, не се сърди.
Ако искаш нещо  "по-така" ами върви в частна клиника, плати си, уговори се, а не като тръгнеш да раждаш и да се чудиш какво да правиш и как да ти угодят лекарите. А ти сигурна ли си, че знаеш какво да правиш? В смисъл лекар ли си? Знаеш ли кое е правилно и кое не? Ако четеш само в нета, повярвай това не е достатъчно.

# 113
Момичета като ви чета се успокоявам че не съм само аз със странните ми сънища,които са от доста време насам,но всички са все гадни...не знам на какво се дължат може би на големия страх и притеснения които са ме обзели,но наистина ме плашат,повечето са свързани все с починали мои баби,дядовци...казват че сега мой ред идвало-Да не дава Господ и разни такива неща и вече не съм на себе си...предпочитам поне раждания и бебета да сънувам като някои от вас отколкото такива неща.Даже на моменти си мисля да взема да говоря с моя АГ ако може да издърпаме датата за секцио и да отивам каквото ще става да става че психически не издържам на напрежението Sad Не знам вие как сте,но имам чувството че по панирана жена от мен не съм виждала,а не мислех че ще съм чак така като забременея.

# 114
   Нещата, за които говоря са съвсем елементарни, не е кой знае каква намеса в работата на лекарския екип. Просто има прекалено много жени, които споделят за лошо отношение към тях. А и природата се е погрижила за някой неща, които в болниците се пренебрегват. Става въпрос за нормално раждане без усложнения. Разбира се, че ако е критично положението няма как да не разчитаме на доктори.
   Не знам като цяло май параноясвам вече... с всеки изминал ден колкото повече се вълнувам, толкова повече ме е и страх от това раждане  Confused

# 115
Bebo_sn ,съгласна съм с теб,колкото и да си мислим,че знаем и можем със сигурност лекарите знаят по-добре от нас какво да правят.Не бих си и помислила да имам претенции за такива неща-като да не му режат пъпната връв веднага,да не ме карат на напъвам и т.н.Та аз предпочитам да ме карат и да ми казват какво да правя,защото ще ми е по-лесно и спокойно!

# 116
TeD+1, напълно разбирам за какво говориш и те подкрепям изцяло за всичко изброено, но все пак живеем в БГ. Единственото, което имам като условие е, ако е възможно да не ми правят епизотомия този път. Ще предупредя акушерката ми, т.е. аз вече говорих с нея и тя каза, че при второ раждане опитват без. Другото е ,ако евентуално се наложи тя, поне при шиенето , ако е възможно да ме шият с някаква местна,а не пълна упойка. За другото смятам да им се доверя. Ако имах избор бих искала да не ми пускат и система, но няма как да стане това. Практика им е и болницата все пак не е частна. Като цяло смятам да отида възможно най-късно в болницата, така ще си спестя доста от стреса. Всичко зависи обаче как ще започне раждането. Все пак,ако ми изтекат водите, няма да мога да седя и да чакам вкъщи. Определено няма да съм спокойна.

Ние се разходихме малко с баткото. Слънцето ни подлъга, всъщност е доста студено.
Болки ниско долу и аз имам, особено ако съм седяла или лежала и стана е ужасно просто.

Виола, на мен ми изтръпваха към 6ти месец, но спряха от само себе си. Сега сутрин обаче лицето ми е доста подуто, а тази сутрин и пръстите на ръцете.  newsm78 До сега не ми се беше случвало. В понеделник ще видим като дам урина какво ще покаже.

# 117
Момичета като ви чета се успокоявам че не съм само аз със странните ми сънища,които са от доста време насам,но всички са все гадни...не знам на какво се дължат може би на големия страх и притеснения които са ме обзели,но наистина ме плашат,повечето са свързани все с починали мои баби,дядовци...казват че сега мой ред идвало-Да не дава Господ и разни такива неща и вече не съм на себе си...предпочитам поне раждания и бебета да сънувам като някои от вас отколкото такива неща.Даже на моменти си мисля да взема да говоря с моя АГ ако може да издърпаме датата за секцио и да отивам каквото ще става да става че психически не издържам на напрежението Sad Не знам вие как сте,но имам чувството че по панирана жена от мен не съм виждала,а не мислех че ще съм чак така като забременея.
Деси,ако питаш мен просто си се наплашила от наближаващото раждане....ама се опитай да се успокоиш сама-нали знаеш-каквото човек сам си направи,никой друг не може да му го направи.Плюс това да сънуваш починал човек,не е на лошо.Аз знам,че скоро ще видиш някой,който не си виждала отдавна.Може би в случая за теб значи,че ще видиш това,което чакаш 9 месеца   Hug...така че ,споко.Колкото сме по-спокойни,толкова по-леко ще минат нещата  Simple Smile

# 118
lene благодаря ти за окуражаващите думи,дано да е така както казваш Praynig januarki2012 пробвах да ви изпратя ЛС,но ми казва че кутията била пълна,лимита ви изчерпан и не можете да получавате повече саобщения Sad

# 119
  • Пазарджик
lovelybrud -Доста се посмях с твоя сън
Ех момичета и аз най накрая съм готова с чантата за болницата Crazy, днес напазарувах превръзки и гащи-ама тези гащи едва го намерих на повечето места на които питах ме гледаха като паднала от Марс Joy-не са чували за еднократни гащи и това е ooooh!. Ама сега всичко е ок вече newsm44 само комплекта за изписването остава тези дни да довърша и финиш.
А и понеделник почвам коледните сладки, че даже закъснях май newsm78
За маста- аз Марти не съм мазала с такова нещо та сега това мъниче, абе хора живеем в 21 век все пак Crossing Arms
За болките и аз си мислех само мен ме боли, вечер редовно ходя приведена, толкова боли, а през деня добре че са измислили хората нош па и магнерод та се спасявам през деня поне, ама доки каза до нова година да ги пия и после ги спирам така че ще стискаме зъби и това е Wink

О и щех да забравя, от резултата от вагиналния секрет се оказа че имам гъбички и лекаря ми изписа един вагинален крем Гиназол, ама малко се притеснявам да го сложа- някоя от вас ползвала ли е по време на бременността

А за раждането ТЕД аз вече казах на лекаря че не искам да режат пъпната връв попреди да спре да пулсира, искаше ми се да му кажа и че не искам системи ама ако ми изтекат водите май няма да се размина, като цяло искам много да не пришпорват раждането а да го оставят нормално, ама не знам как точно да му го кажа направо ми е неудобно

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 14:21 от koteto_

Общи условия

Активация на акаунт