Подсъзнанието може всичко 46 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 66 419
  • 759
  •   1
Отговори
# 525

от 8.02 - около 18.30h
до 10.02 - 22 h

# 526
  • Tам през Атлантическия океан
Нищо, дай, някой съвет, ако можеш. То от страни нещата се виждат различно.
Не исках да обръщам темата, като споделено тип лична драма, ама явно проблема прозира, зад каквито и да е техники и ритуали.
Обичаш ли го , обичате ли се ще преминете и през това  Hug

Говорете , кажи му всичко което мислиш нека и той направи това  Hug изслушай го  Rolling Eyes

Разстояние между сърцата

Веднъж учителя попитал своите ученици:
-Защо когато хората се сърдят си викат ?
-Защото,те губят спокойствие- отговорил един
-Но защо трябва да се вика като човека е близо до теб?-попитал учителя.-Не е ли по-добре да си говорим тихо?Защо трябва да викаме,щом сме сърдити?
Учениците предлагали своите отговори,но нито един не удволетворил учителя.Най-накрая той казал:
-Когато хората са недоволни един от друг и се сърдят ,сърцата се отдалечават.За да скъсят разтоянието и да се чуят един друг се налага да викат.Колкото повече се сърдят,толкова по силно викат ....
-А какво става когато хората се влюбват? Те не викат ,напротив,говорят тихо.Защото,техните сърца са много близко.А когато се влюбят още по-силно,какво става ? - продължил Учителя.- Те не говорят,шептят си и докосват още по близо своята любов.
Накрая спират дори да шептят.Те се гледат един друг и се разбират без думи .
Това става,когато двама се обичат.
Та,така ,когато спорите,не позволявайте сърцата ви да се отдалечават едно от друго,не казвайте думи , които още повече ще увеличат разтоянието между вас .....
Защото може да дойде ден,когато разстоянието може да стане толково голямо,че няма да можете намерите пътя обратно ....

п.п. навремето като преведох и споделих тази притча горе я имаше само тук  Hug сега в гугъля ми излиза на много места  Flutter стана ми гот  Grinning даже превода си е първоначалния

ето и оргинала

Один раз Учитель спросил у своих учеников:

- Почему, когда люди ссорятся, они кричат?

- Потому, что теряют спокойствие,- сказал один.

- Но зачем же кричать, если другой человек находиться с тобой рядом?- спросил Учитель.- Нельзя с ним говорить тихо? Зачем кричать, если ты рассержен?

Ученики предлагали свои ответы, но ни один из них не устроил Учителя. В конце концов он объяснил:

- Когда люди недовольны друг другом и ссорятся, их сердца отдаляются. Для того чтобы покрыть это расстояние и услышать друг друга, им приходится кричать. Чем сильнее они сердятся, тем громче кричат.

- А что происходит, когда люди влюбляются? Они не кричат, напротив, говорят тихо. Потому, что их сердца находятся очень близко, и расстояние между ними совсем маленькое. А когда влюбляются еще сильнее, что происходит?- продолжал Учитель.- Не говорят, а только перешептываются и становятся еще ближе в своей любви.

В конце даже перешептывание становится им не нужно. Они только смотрят друг на друга и все понимают без слов.

Такое бывает, когда рядом двое любящих людей.

Так вот, когда спорите, не позволяйте вашим сердцам отдаляться друг от друга, не произносите слов, которые еще больше увеличивает расстояние между вами. Потому что может прийти день, когда расстояние станет так велико, что вы не найдете обратного пути...

# 527
Записвам се да ви следя в любимата ми тема!Изпуснала съм много,но ще се постарая да наваксам.

# 528
Прегледай линковете в началото на темата, но не открих нещо написано относно как да се чустваме щастливи и доволни от живота - някакъв ритуал и пр.
Можете ли да споделите нещо по темата?

# 529
  • София
Имал ли си някога чувството, че заслужаваш нещо, но не го получаваш? Напоследък съм във водовъртеж от такива събития. Това ме кара да се дистанцирам, заставам встрани от работата си. Лансират се хора без покритие и съмнителен професионализъм - депресиращо и обезсърчаващо е! Явно получавам някакъв урок, но дали това е най-доброто за мен? Пеликанът дали е подходящ?

# 530
  • София
  gery_to, и у дома се получи нещо подобно. Мен ме скъсват от работа , а в сферата на мъжкия пеликан - голямо безгрижие.  Mr. Green И аз така с разпечатването.  Grinning Друг път ще внимавам с принтера  Thinking

Ами този, който иска да си намери работа трябва да си купи и принтер, за да си е негов и да се отнася пеликана за него!  Mr. Green

# 531
  • Добрич
Прегледай линковете в началото на темата, но не открих нещо написано относно как да се чустваме щастливи и доволни от живота - някакъв ритуал и пр.

Като за начало на положителна настройка можеш да започнеш с утвърждения и визуализации едновременно с тях. Например " Аз съм щастлива!", "Аз съм спокойна!", "Аз съм здрава!" и пр. Добре е да  са кратки и да включват няколко неща, които смяташ за важни, за да се чувстваш щастлива. Повтаряй ги всеки ден и бъди убедена в тях когато ги произнасяш. Няма значение на глас или на ум, важното е да ги почувстваш, да ги усетиш като твои. Ако имаш търпение и проявиш постоянство, ще се почустваш щастлива. От теб зависи. Преди години, когато започнах с този метод си изградих навик да си правя утвържденията сутрин по пътя за работа. Много удобно - хем не ми отнема от времето, хем не забравям. В последствие добавих нови.

# 532
  • ES
Чудесна притча Десс  Hug

# 533

Като за начало на положителна настройка можеш да започнеш с утвърждения и визуализации едновременно с тях. Например " Аз съм щастлива!", "Аз съм спокойна!", "Аз съм здрава!" и пр. Добре е да  са кратки и да включват няколко неща, които смяташ за важни, за да се чувстваш щастлива. Повтаряй ги всеки ден и бъди убедена в тях когато ги произнасяш. Няма значение на глас или на ум, важното е да ги почувстваш, да ги усетиш като твои. Ако имаш търпение и проявиш постоянство, ще се почустваш щастлива. От теб зависи. Преди години, когато започнах с този метод си изградих навик да си правя утвържденията сутрин по пътя за работа. Много удобно - хем не ми отнема от времето, хем не забравям. В последствие добавих нови.

Просто в момента преживявам много кофти период и ако спешно не се почуствам по-добре, мисля че ще се побъркам.

# 534
  • Добрич
За спешно помага Хоопонопоно. Поне при мен. Можеш да насочиш думите "Обичам те! Съжалявам! Прости ми! Благодаря!" към себе си.

Можеш да пробваш и с ТЕС.

# 535
  • Universe
Ей, развеселихте ме с тези пеликани и принтери, така искрено отдавна не бях се смяла - направо във вихъра ме хвърлихте  Laughing Heart Eyes

А и вица на Дес   hahaha Joy

Ето много линкове с етикет "щастие" Особено полезно е да се разгледат Петте травми, които ни пречат да бъдем щастливи

"Най - щастливи са тези, които нямат никакви желания, защото вече имат необходимото още преди да са пожелали.

По - малко щастливи са тези, чиито желания биват изпълнени скоро след като са възникнали.

Нещастни са онези, чиито желания са осъществени след дълго време, защото те тогава вече дори не могат да се зарадват, минало е толкова много време.

Най-нещастни са онези, които не престават да желаят, но нито едно от желанията им не бива изпълнено."

Шри Шри Рави Шанкар

Rozmari De Meo
Антонов ден и Атанасов ден (17-ти и 18-ти януари) или Свещичка и за Дявола

“Да запалят братята ковачите Живия огън! Па да мине мало и голямо през Огъня! Па да се гледат очите на хората! Който в очите си Страх носи, свещ да запали на Дявола! Че и той е част от Душата. Па да си пита сянката, дека е сбъркал. И кога Дявола му покаже кривото, поклон до земи да му стори, че го е в Пътя върнал! РЕЧЕНОТО ДА БЪДЕ СТОРЕНО!”

Честит празник на всички именници!

# 536
Амииииииииии за мене щастието във времето се оказа въпрос на личен избор. Просто взех решение, че важната съм аз и това измени света около мене. Наистина се научих да танцувам сякаш никой не ме гледа. Образно казано. Така живея и около мене хората все повече разцъфват като цветя точно по същия начин.

Но е въпрос на абсолютна вътрешна увереност. И благодарност. Много пъти в темата се е писало, че как така ще благодаря в сегашно време, как така няма да пиша на листче "искам", щом не е реално и аз имам съмнения... Ами отговорът е именно в липсата на съмнения. Когато приех с всяка частичка от същността си, че моите мечти са моята реалност и започнах да живея така, те се реализираха. Всяка малка частичка от тях. И най-вече когато престанах да си измислям как да стане. На мене това ми беше ограничението.

Моите стени се състояха в предписването на начина, по който да постигна мечтите си. И в един момент спрях. Просто спрях да го правя. Дадох на Вселената свободата да твори и да ме вдъхнови аз да творя. И стана чудо. Простичко земно чудо. И после още едно, и още едно. И след това си дадох сметка, че това са най-обикновените проявления на човешкия живот. Бъдете щастливи, момичета, бъдете щастливи!

# 537
  • София
Благодаря ти Herzen   bouquet

а относно пеликана, аз мисля да си го нарисувам, поради липса на принтер  Mr. Green и после ще докладвам резултати. 

# 538
Rain, благодаря ти много, книгата ми хареса и сега непрекъснато мисля и пречупвам през призмата на притчата почти всичко. Но още не съм си отговорила на въпроса "Какво бих направила, ако не се страхувах?"Може би защото нещата са много и не знам откъде да започна, или може би защото постъпвам като Колебливко....Станаха много "може би"....значи трябва да се втурвам в лабиринта:)))Благодаря ти още веднъж:)))

# 539
  • на острова на мечтите
  gery_to, и у дома се получи нещо подобно. Мен ме скъсват от работа , а в сферата на мъжкия пеликан - голямо безгрижие.  Mr. Green И аз така с разпечатването.  Grinning Друг път ще внимавам с принтера  Thinking

Ами този, който иска да си намери работа трябва да си купи и принтер, за да си е негов и да се отнася пеликана за него!  Mr. Green
Я споко бе, аз си го прерисувах пеликана и пак се получи Laughing

Общи условия

Активация на акаунт