Подсъзнанието може всичко 46 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 66 419
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
  • Добрич

... Важното е да изпълним всичко с чувство и да не се съмняваме в резултата. (Като се замисля - при мен доста неща са се получавали по този начин. Изключението е за абсолютно жизнено необходими неща - там не става, явно не мога да пусна желанието и да ми е все едно дали ще стане или не Thinking)

...

Peace Напълно подкрепям. Тогава винаги се получава. Само дето и аз не мога винаги и във всяка ситуация да го приложа, за което вината си е моя, естествено.  Cry

# 466
  • Tам през Атлантическия океан
На сутринта нещата винаги са различни. Wink

Сърцето знае всичко

-Дядо, какво си шепнеш? - попитах аз, виждайки го да си мърмори нещо преди сън.
-Полагам мисъл на сърцето си, синко ... - отвърна той.
-Какво значи това?
-Не искам да се скарам със съседа, който ме подведе, а как точно да постъпя, не знам. И ето, полагам мисълта на сърцето си и заспивам, а на сутринта то ще ми подскаже какво да направя.
-Откъде знае сърцето, дядо?
-Сърцето всичко знае, синко. Аз цял живот се уча от него. И теб съветвам: когато търсиш отговор на сложен въпрос, когато нещо ти е непонятно, сложи мисълта преди сън на сърцето си и на сутринта отговорът ще ти се открие.

Така ми каза дядо, когато бях на девет години. И в живота си много научих за изкуството на педагогиката по този начин, като слагах мисъл на сърцето си преди сън.
Провървя ми с моя дядо.
А на вас?

Ш.А.Амонашвили "Без Сърце какво ще разбереш"

# 467
  • на брега на морето
Ей, Дессс, мерсаж. Не знам как го правиш, но винаги пускаш притча, която ми е нужна точно в този момент.  bouquet

# 468
Момичета страхотни сте всички. Hug
Радвайте се на живота няма нищо по хубаво от това да си жив,всичко друго се постига.

# 469
  • София
‎" Дядо ми казваше, че всеки трябва да остави нещо след себе си, когато умре. Дете или книга,  картина или къща, дори стена - която е построил, или чифт обувки, които е изработил. Или пък градина, която е посадил. Нещо, до което ръката ти се е докоснала по такъв начин, че да има къде да отиде душата ти, когато умреш. И когато хората погледнат дървото или цветето, които си посадил, ще те видят в ...тях. Няма значение какво правиш, казваше той, стига само с докосването си да можеш да превърнеш едно нещо в нещо, което не е било преди, в нещо ново, което ще прилича на теб, след като отдръпнеш ръцете си. Именно в докосването се крие разликата между човека, който само коси полянката, и истинския градинар, казваше той. От косача няма да има следа; градинарят ще остане там цял живот. "Из "451 градуса по Фаренхайт" Рей Бредбъри

# 470
  • Пазарджик
Момичета страхотни притчи наистина много ме заредихте а имам нужда от това.От това да повярвам пак в живота и да започна да живея и миля че тук е точното място и хората които ще ми помагат  Hug

# 471
  • В Балкана
Здравейте, мацки!   bouquet
Не съм от редовно пишещите, а съм от редовно четящите.

Сега идвам с въпрос при вас.
Повлияна от вчерашните две притчи на Дессс  Hug за които й казвам, едно голямо Благо-даря!, снощи преди да си легна положих да сърцето си въпроса какво да направя / предприема с живота си и то да ми каже какво в крайна сметка искам. В резултат от това, втора поредна нощ сънувах кошмари. Дори тази мисля, че бяха два. И тази сутрин съм с херпес. Някакви идеи?
Иска ми се да чуя вашата гледна точка и какво може да означава това.

Благодаря ви, много!  Hug

# 472
  • Tам през Атлантическия океан
Кошмарите - под някакъв стрес си , напрежение
Херпеса - стрес и отслабен имунитет , може и да си настинала  Wink

# 473
  • на острова на мечтите

... Важното е да изпълним всичко с чувство и да не се съмняваме в резултата. (Като се замисля - при мен доста неща са се получавали по този начин. Изключението е за абсолютно жизнено необходими неща - там не става, явно не мога да пусна желанието и да ми е все едно дали ще стане или не Thinking)

...

Peace Напълно подкрепям. Тогава винаги се получава. Само дето и аз не мога винаги и във всяка ситуация да го приложа, за което вината си е моя, естествено.  Cry

Ха, права бях, че всичко е в главата ни Peace
Десс по повод на притчата за бързащият, ми дойде на ум нещо,което ми се случи преди доста години. И аз така, все на педал, все не ми стигаше времето и си бях втълпила,че съм "незаменима", че ако не го свърша сега или веднага, кой знае какво ще се случи  newsm78
И така бях горда и доволна от себе си,че нося две дини под една мишница,че се фръцках от кеф от самата себе си! И така, докато ...ами Бог реши да ме спре( не го виня, явно трябваше да се осаферя,да се спра и да сложа ред в това препускане) Счупих си глезена и се наложи дща не ща да се заседя, да се размисля за ценностите на живота, да релаксирам! Голяма полза ми беше и не съжалявам за този период! На много неща ме научи и най-вече на търпение и споккойствие!
Пожелавам ви го на всички Hug

# 474
  • на острова на мечтите
В резултат от това, втора поредна нощ сънувах кошмари. Дори тази мисля, че бяха два. И тази сутрин съм с херпес. Някакви идеи?
Иска ми се да чуя вашата гледна точка и какво може да означава това.
Когато бях малка ми излизаха много често херпеси, но тогава баба ги наричаше "стрескавици",т.е. при мен се появяваха след като ме стреснат, а бях много срамежлива и се стрясках от какво ли не-от непознати, от неочакван крясък и... Вероятно се дължи на това. По-късно четох някъде, че ако сънувате кошмар, не разказвайте на никого поне до обяд сънят, а си измийте лицето веднага след ставане, повтаряйки си на ум:"както изтича водата, така да изтече лошият сън!"
Пиша втори пост,защото не ми стига мястото и се извинявам за което newsm51

# 475
  • Русе
  И аз в кюпа на споделяне и себеосъзнаване. Напоследък низ от неблагоприятни стечения на обстоятелствата. Всичко изглежда достъпно и преодолимо, но в ситуации уж под контрол избиват поредица от грешки. Математик съм по образование и професия. Такава статистическа неблагоприятност не би следвало да се случва. Общото във всички ситуации съм аз и чувството ми за жертва. Опитвам се да приема,че е мое решението да не поема инициатива и отговорност за реализацията си.Оправдавам се с детето,което не ми се ще да оставя без контрол,въпреки,че той се справя чудесно,макар и не по всички правила,но пък точно по начина,който съм го възпитавала. Thinking
   Отстрани изглежда лесно, но ми е толкова трудно.  Sad

# 476
  • София
Цитат
Снежа63
Някои знае ли за горенето на три кибритени клечки в чаша и какво се изрича?

Премахване на негативното въздействие

Ако,сте получили астрален удар или нападението е получено чрез волта (специално направена восъчна фигурка, с Вашите черти), то трябва незабавно да отстраните от организма си това негативно влияние. Вземете чаша(Задължително стъклена) и я напълнете с течаща вода. Запалете три кибритени клечки една след друга и ги оставете да изгорят почти напълно (докато можете да ги държите) и ги хвърлете в чашата с водата. . Излезте извън Вашия дом и застанете с лице към входната врата и гръб към улицата. Произнесете следните думи:

”Махни се зло, от моите очи, към този, от когото си дошло! „

След това плюйте пред себе си и излейте чашата с водата през лявото си рамо.
Въздействието е премахнато.

Когато усетите че сте урочасани вие или друг или най често малки деца, не трябва да се преспива с уроките, хващат по-силно. Трябва само купичка с вода и кибрит. Палят се няколко клечки една след друга пред урочасания така, че той да вдиша пушека от клечките, а клечките се загасват във водата. Може с водата да се изплакнат очите и напръскат гърдите или урочасания да си пийне . Важното е да се вдиша сярата от горящите клечки. Това е метод на Горена вода връща уроките на този който ги е направил дори и без да иска както става най-често при децата. Ако след "горенето" на някой около вас / съсед, колега или дори приятел/ му стане зле значи той може да ви урочасва.Трябва да подарите нова дреха на този човек по какъвто и да е предлог, по този начин ще умилостивите" лошите му очи" без той да разбере и няма да може да ви урочасва повече, защото след като ви е близък все ще се видите отново. Принципът на урочасване е като облъчването. Серният огън от кибритените клечки всъшност изгарят лъчите на облъчване, водата с гасените клечки също е сярна и действието и е същото.

Изчистване от уроки

Урочасали са ви и не знаете какво да правите?! Не се притеснявайте! Затворете очи и бавно направете с пръсти по часовниковата стрелка 21 въртеливи движения в средата на челото. Много е важно да не забравяте, че движенията на пръстите трябва да бъдат плавни и меки.
След като приключите с тях, кажете следното:

"Освободих се от уроки.
 Напълно се освободих от уроки.
 Завинаги се освободих от уроки."

Картинката е заредена за отнемане на уроки

# 477
  • Добрич
nvesela, добре завърнала се!

И аз не пиша често, но ти се изгуби над година. И винаги с интересни ритуали.

Нещо, което ми хареса:

“Понякога трябва:
Да затвориш очи, за да видиш…
Да замълчиш, за да кажеш…
Да избягаш, за да се върнеш…
Да се изгубиш, за да се намериш…
Да паднеш, за да станеш…
Да спреш да мислиш, за да осъзнаеш…
Да спреш да търсиш, за да откриеш…
Да спреш, за да се огледаш…
Да спреш, за да ПРОДЪЛЖИШ…”

От тук.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 00:36 от Вела

# 478
Amber, няма грешки, има само уроци. Просто приеми себе си и не се оправдавай. Това си ти и няма по-добра от теб Simple Smile) Когато си повярваш вече няма да има нужда да се оправдаваш и нещата ще се подредят както на теб ти харесва.

# 479
  • Costa Rica
nvesela, добре завърнала се bye

Това, обаче, е доста притеснително:
връща уроките на този който ги е направил дори и без да иска както става най-често при децата.

Той ти ги праща, ти му ги връщаш, той пак на тебе... и така си играете на астрален волейбол. Познай дали има печеливши Mr. Green

Някъде (май беше в Лазарев newsm78), бях чела, че най-бруталните енергийни удари се нанасят именно от децата. Логично е - те нямат изградена представа за морал и задръжки. Та значи, ако моето съкровище мамино ме убива с поглед и аз взема, че му отразя енергията обратно, какво става, м?
Изобщо тая работа с връщането на негативна енергия навлиза в една доста мътна територия.  Thinking Здравомислещите окултисти (оксиморонче Mr. Green) съветват енергията да се изпрати в земята с пожелание да бъде трансформирана в положителна.

Общи условия

Активация на акаунт