От Франция до България- превоз на покупките ни (10)

• 38 497
  • 713
  •   1
Отговори
# 15
От Бонди са варнати в ларедут Имам отбелязано в ребрусеманда поръчката е от 23.11

# 16
Аз имам една поръчка от Ла Редут направена на 23.11 до Бонди,парите са ми изтеглени отдавна но поръчката ми не се знае къде е защото е с къщичка.Има ли и други  с това положение или повечето си получихте паричките обратно?

# 17
Можеш да пуснеш диспут в ПП, ако си платила с тях де, вместо да чакаш Редута.

# 18
Аз имам една поръчка от Ла Редут направена на 23.11 до Бонди,парите са ми изтеглени отдавна но поръчката ми не се знае къде е защото е с къщичка.Има ли и други  с това положение или повечето си получихте паричките обратно?

Aз съм като теб, само че поръчката ми е от 21-ви. Днес отварях да си проверя дали имам нещо отразено в суивито и в реимбу.... , че малкия като видя пак този ми ти гараж, който няма да получим- реееев!  Rolling Eyes

Срокът за диспут е 40-45 дни, не е хубаво да се апелира към тази крайна мярка. Така или иначе парите ги връщат и без диспут, просто е нужно малко време.

# 19
  • София
аз пуснах диспут, след като 2-3 писма им писах, обаче до момента няма отговор - става въпрос за 4 поръчки, разделени на незнам колко си части, като едната от тях е със статус върната на изпращача, но стои в някакав сент незнам си какво си... другата седмица може би ще ескалирам диспута, да видим какво ще кажат за Бонди

# 20
  • Бургас

Aз съм като теб, само че поръчката ми е от 21-ви. Днес отварях да си проверя дали имам нещо отразено в суивито и в реимбу.... , че малкия като видя пак този ми ти гараж, който няма да получим- реееев!  Rolling Eyes

Същата работа и при мен.  Rolling Eyes
Чаках, чаках, но днес вече си пуснах диспутите в ПейПал. Ако до утре няма отговор от ЛаРедут, ще ескалирам.
Даниела не мога да я чакам още една година, все пак.

Еваи mimiska,   bouquet
Едва преди малко успях да изгледам предаването. Само мога да Ви кажа едно голямо "браво", за всичко!

# 21
Имам регистрация в ПП но не я използвах платих с карта  Sad  Писах им на Редута но не получих нито един отговор.Ползвах примерните имейли които бяха публикувани в темата

# 22
От сайта на СД:

16 Декември 2011
Официално становище по случая Yves Rocher

Уважаеми клиенти,

Поради възникналите въпроси, зачестелите недоволства и несправедливи упреци към нас, след общо събрание на фирмата, ви уведомяваме с настоящото писмо, че нашата дейност е единствено и само куриерска и нямаме право да заемаме позиция във вашите търговски отношения с магазините. Спираме имeйла rocher@smartdelive.org и ви приветстваме да се обръщате директно към магазинa. Всички получени до сега данни бяха автоматично препратени на представител на Yves Rocher.
Нашата функция е да доставим вашите покупки от адрес до адрес. Ние не сме страна по сделката и за да не пречим на ничии интереси ще продължим да гарантираме превоза на вашите пратки пристигнали на наш адрес, но няма да се намесваме в търговските ви взаимоотношения с магазините

# 23
 и аз тук да чакам

# 24
Новини за очакващите пратки от Лил и България
2011-12-15 17:57
С особена радост, предвид събитията от последните седмици, бихме искали да Ви съобщим следната новина: Току що получихме информация от Акт Лоджистик, че всички пратки, които бяха задържани в Лил и тук в България, са пристигнали в Русе и утре ще ни бъдат предадени, за да ги доставим до Вас- нашите клиенти. След отпътуването на курса от Лил, там  са пристигнали  още две пратки, които ще отпътуват за България в петък.

Предвид голямото количество пратки, което ни предстои да обработим, бихме искали да Ви уверим, че ще работим извънредно, за да можем в най- крътък срок да ги изпратим към Вас! Очакваме това да се случи следващия вторник.

Особено щастливи сме от факта, че Ив Роше се съобразиха с нашето искане! А именно: Всички клиенти, чиито пратки вече са пристигнали на адреса, да си ги получат! За нас беше недопустимо платени и вече доставени пратки да бъдат връщани и да бъдат въстановявани суми! Всички клиенти, очакващи пратките си от адреса в Лил ще си ги получат и това за нас е най- важното!!!

Все още не ни е предоставена информация какво се е случило с пратките в Бонди, който бяха задържани, преди да ни бъдат предадени. Следователят, който се занимава със случая е отсъств и на нашите представители е било обяснено да очакват той да се свърже с тях, тъй като само той може да им предостави тази информация. Веднага, след като я получим, ще Ви я предоставим. Надяваме се на добра развръзка и там, тъй като споразумението ни с Ив Роше касаеше пратките и на двата адреса.

Благодарим на всички, които проявиха търпение и разбиране в тази особено неприятна и трудна за всички ни ситуация! Разбираме колко трудно Ви е било това, предвид твърде оскъдната информация, която ни беше предоставяна. Убедени сме, че ни е била "спестена" не случайно.  Благодарим на хората, които през цялото време ни вярваха и ни подкрепяха! За нас това беше изключително изпитание, което ни направи по силни и мъдри и ни даде сили да продължим с още по- голяма увереност да Ви предлагаме качествена, бърза и коректна услуга! Благодарим и на тези от Вас, които не се примириха със ситуацията и се бориха!Вярваме, че благодарение и на Вашите огромни усилия, ситуацията се разви в положителна насока!

Ето това прочетох в сайта на ФР. Дано да е истина Praynig

# 25

Срокът за диспут е 40-45 дни, не е хубаво да се апелира към тази крайна мярка. Така или иначе парите ги връщат и без диспут, просто е нужно малко време.

И аз съм с три поръчки до Бонди с къщичката и не знам къде са, но не съм пускала диспут в ПП, само писах на Ла редут. Не мисля, че сами трябва да си доутежняваме положението и да си отрежем и "единия" останал крак, на който се крепи "масичката" ни за изгодно пазаруване от Ла редут. Все пак не искам да стане като Ив Рошето, за тях не ми пука...не пазарувам от там, но ако заради глупави, прибързани постъпки за пореден път се изложим пред Ла Редута и на тях ще им писне....то не бяха поръчки под 10 Евро, то не бе масово поръчване без доставка до БГ...предстоят намаления и предпочитам да мога да продължа да пазарувам, дори и ако да прежаля 100 тина лева, които вече са ми изтеглени. Жалко бяха подаръци за децата и дома, но вярвам, че ако все пак Даниела не успее да направи нищо за Бонди от Ла Рдута ще върнат паричките. Достатъчно коректни са били винаги до сега.Така, че прикнвам към търпение. Моите са от 19 -21. 11. експедирани на 22 и 23 всичките, така и не знам къде са. Ако Даниела чете, моля да аде малко инфо и за Бонди.Някой писаха на френските пощи, може ли линк на контактната форма поне да питам дали са в пощата изобщо. Praynig

# 26
  • София
shoppingaddict, моето мнение е, че и да пускаме диспути и да не пускаме, нещата с ЛР са доста сложни... защото и с диспут и без диспут, при тях ще се върнат доста голямо количество поръчки и за всичките ще трябва да върнат парите... аз лично имам лошо очакване и за ЛР  Peace

# 27
  • София

И аз съм с три поръчки до Бонди с къщичката и не знам къде са, но не съм пускала диспут в ПП, само писах на Ла редут. Не мисля, че сами трябва да си доутежняваме положението и да си отрежем и "единия" останал крак, на който се крепи "масичката" ни за изгодно пазаруване от Ла редут. Все пак не искам да стане като Ив Рошето, за тях не ми пука...не пазарувам от там, но ако заради глупави, прибързани постъпки за пореден път се изложим пред Ла Редута и на тях ще им писне....то не бяха поръчки под 10 Евро, то не бе масово поръчване без доставка до БГ...предстоят намаления и предпочитам да мога да продължа да пазарувам, дори и ако да прежаля 100 тина лева, които вече са ми изтеглени. Жалко бяха подаръци за децата и дома, но вярвам, че ако все пак Даниела не успее да направи нищо за Бонди от Ла Рдута ще върнат паричките. Достатъчно коректни са били винаги до сега.Така, че прикнвам към търпение. Моите са от 19 -21. 11. експедирани на 22 и 23 всичките, така и не знам къде са. Ако Даниела чете, моля да аде малко инфо и за Бонди.Някой писаха на френските пощи, може ли линк на контактната форма поне да питам дали са в пощата изобщо. Praynig
   202uu

За пореден път ви моля да не пускате диспути на поразия!
Ако сега сагата с ИР ни се струва ужасна, аз лично не желая отново да преживявам нещо подобно и с ЛР! Stop Всички прекрасно знаем, че от ЛР рано или късно ще си върнете парите!
Не форсирайте излишно нещата, моля ви!
А пък ескалирането на един диспут на следващия ден след като е пуснат.... Sick
Я си представете, че си получите всички "уж" върнати поръчки?! Малцина ще потърсят сайта за да си ги платят отново, убедена съм в това! Въпреки, че именно сайта в този случай няма никаква вина.... И аз като непоправим оптимист продължавам да не вярвам на 100% на изписването в сайта на колисимо. Макар и малка, все пак има вероятност част от поръчките в Бонди да стигнат до крайния получател!

Мерси за темата, Разкошна!   bouquet

# 28
  • Бургас
Съжалявам, но не вярвам, че ще си получим поръчките от Бонди.
Повечето вече са върнати на ЛаРедут, а малкото останали невърнати (или поне, не са отразени като такива) се мотат незнайно къде из Бонди.

ЛаРедут не пожелаха да отговорят на нито едно мое запитване, защо аз трябва да ги изчаквам още? Мина достатъчно време.
Факт е, че парите за поръчките ми са изтеглени отдавна. Играчки нямам насреща, поне парите си искам. Не мога да ги "прежаля", съжалявам. А, и не мисля, че е правилно!

Това, разбира се, е мое мнение. Всеки си има глава на раменете, за да си прецени сам как да постъпи.  Peace

# 29
  • София
Да, и на мен ми е странно, защо ЛР не отговарят на запитванията ни, и при това не само за поръчките в Бонди - имам липсващ артикул в поръчката със СД, пуснах им мейл онзи ден, отговор още нямам...

Общи условия

Активация на акаунт