От Франция до България- превоз на покупките ни (10)

• 38 582
  • 713
  •   1
Отговори
# 555
fannyy, потв.мейли за заявка НЕ са празни. Peace Явно проблема е при теб.

Много странно

Писах на СД, за да видим какъв е проблема.

# 556
Аз получих мейл,че имам поръчка в курса от 27.12 и  сумата която дължа.Как се процедираше плащам щом получа втория мейл,че е обработена ли?Става въпрос за пощите?

Пратката ти е тук и чакат да платиш, за да ти я изпратят по пощата.  Peace И аз съм така, и наредих паричките днес.

# 557
  • Sofia
Нека всеки прецени къде да поръчва.
НО когато се правят поръчки в проблемни сайтове, които нямат доставка до БГ и съответно не могат коректно да се попълнят данни за фактуриране и в сайтове които нямат сигурна доставка, обратна връзка или оплитат акаунти/плащане нека търсим отговорност и в себе си.
За мен не е приемливо да ти прави впечатление, че системата не е коректна, че не отчита правилно адреси към БГ, че не позволява въвеждания на БГ адреси и въпреки това да прехвърляш вината за последстивията след това само към превозвачите.
А ако все пак решиш да поръчваш от подобни сайтове трябва да си наясно, че поемаш риск и да си готов да приемеш и последствията.

Не говоря за поръчките от ИВ Роше, които предизвикаха проблема, това вече е минало, но се надявам, че всички си научихме урока.  Peace

# 558
  • София
има сайтове, които не позволяват въвеждане на БГ адрес, но до момента не съм имала проблеми с тях. Такива са например тати, киаби, бланчепорте, брандалей, атласформен - имам по няколко поръчки от тях, без проблем с поръчването, плащането и доставянето, дори с атлас имах диспут в ПП за скъсано яке, после издирвах една поръчка - точни, коректни, бързо отговарят. Не разбирам, защо да не можем да поръчваме от там newsm78

в същото време в англия масово се регистрираме с един и същи адрес и няма проблем Peace

и ако проблемните сайтове са ясни, защо превозвачите не ги напишат newsm78

# 559
  • Sofia
Не разбирам, защо да не можем да поръчваме от там newsm78

Разбира се, че може, но да сме наясно с това, че все пак поемаме някакъв риск.
И аз поръчвах безпроблемно от английски сайт 2 години и на третата се оказах некоректна, понеже поръчвам до посредник. Спорих със сайта де, но не успях да прескоча правилата и съзнавам, че в случая бяха прави.

# 560
  • София
Не разбирам, защо да не можем да поръчваме от там newsm78

Разбира се, че може, но да сме наясно с това, че все пак поемаме някакъв риск.

За съжаление не е точно така - СД например пускат съобщения да си въвеждаме българския адрес за фактуриране, дори някаква лудост са изкарали, че щели да направят запитвания до сайтовете и да ни резнат, ако не сме го сменили - глупости на търкалета, много знаят аз в кой сайт съм регистрирана и под какво име, че да го питат, какъв ми е адреса. В същото време в повечето от сайтовете е невъзможно въвеждане на БГ адрес за фактуриране. И какво правим тогава? Спираме да пазаруваме от Франция...

# 561
  • Sofia
За съжаление не е точно така - СД например пускат съобщения да си въвеждаме българския адрес за фактуриране, дори някаква лудост са изкарали, че щели да направят запитвания до сайтовете и да ни резнат, ако не сме го сменили - глупости на търкалета, много знаят аз в кой сайт съм регистрирана и под какво име, че да го питат, какъв ми е адреса. В същото време в повечето от сайтовете е невъзможно въвеждане на БГ адрес за фактуриране. И какво правим тогава? Спираме да пазаруваме от Франция...

Кое не е така? newsm78
Съобщението на СД е съвсем ясно и коректно, разбира се, че адресът на фактуриране трябва да е адресът на който е регистрирана картата в БГ, това е правилно в интернет търговията и така се идентифицира кой плаща.  Всички други трикове, които правим водят до рискове.
И не виждам проблем да направят запитване - те няма да питат за твоето име, а например дали техния адрес е регистриран като адрес на платец (т.е адрес за фактуриране) в тяхната система.
И аз бих могла, като притежател на моята си кредитна карта регистрирана на моето име и моят адрес да попитам дали някой плаща от мое име в техния сайт, за да предотвратя измама с моята кредитна карта например.

# 562
Здравейте, в тази връзка и аз да попитам. Моят адрес на фактуриране винаги е бил български адрес, но не адресът, на който е регистрирана картата ми , с която плащам, а адресът на офиса, в който работя. Имам само един акаунт, както и плащам само с една карта на мое име през пей пал. Това проблем ли е? Трябва ли да си сменя адреса на фактуриране с адресът на който е издадена картата

# 563
  • Sofia
Според мен е по-добре адресът ти на фактуриране да бъде адресът, на който е издадена картата.
Дали е проблем сегашното положение няма как да се разбере - възможно е още дълго време да си пазаруваш безпроблемно, но е възможно и при някоя следваща поръчка (най-често ако възникне проблем с нея) някой да забележи това разминаване. Малко е вероятно, но е възможно все пак.

# 564
Благодаря, тогава ще сменя адреса:)

# 565
  • София
... В същото време в повечето от сайтовете е невъзможно въвеждане на БГ адрес за фактуриране. ...

Кое не е така? newsm78

ето това не е така - в повечето френски сайтове е невъзможно въвеждане на България за адрес на фактуриране  Peace

# 566
  • Sofia
Ами да, защото не е разрешено да се пазарува с БГ карта (т.е системата на сайта е направена така, че да не допуска плащащи от БГ).
В такива сайтове не следва да пазаруваме, а ако го правим си поемаме риска нещо да се обърка.

# 567
  • София
Ами да, защото не е разрешено да се пазарува с БГ карта (т.е системата на сайта е направена така, че да не допуска плащащи от БГ).
В такива сайтове не следва да пазаруваме, а ако го правим си поемаме риска нещо да се обърка.

Не е така.Ако системата не према БГ карти директно те отхвърля и не можеш да платиш.А нашите карти се приемат в много фр.сайтове.Имаше един фр.сайт /сега не се сещам точно кой беше/,който не ми разреши плащане с БГ карти.Приятелка плати с италианска карта и уж всичко беше наред ,но поръчка не получих. Peace

# 568
приватаутлен не приема бг карты Peace

# 569
  • Sofia
Зависи от системата на сайта. Дали е направена така, че директно да разпознава БГ картите или така, че не допуска за адрес на картата (което дефакто е адресът на фактуриране) БГ адрес за мен е равнозначно.
Честно казано не разбирам дали им спор в момента - нали всички се наясно, че адресът на фактуриране е сложен в сайтовете, точно за да се идентифицира картата, т.е тук се посочва адресът на регистрация на картата, на базата на което сайтът/банката може да провери платеца/плащането, а и издава фактура с тези данни.

Общи условия

Активация на акаунт