глаукома

• 232 732
  • 1 081
  •   1
Отговори
# 585
# 586
  • София
Здравейте.Декември месец бях на очен и се установи,че съм за очила,диоптър -3.Имам и ВОН около 24-25,ако не се лъжа и удебелена роговица.Доктора каза трябва да си имам на предвид,че ВОН ми е -1.Каза да ида след половин година на преглед пак и да следим ВОН,че да се разберело имам ли глаукома или не.Да де,ама трябвало да го следи 3 години,че да ми даде ясен резултат.Тия дни усещам,че нещо не е ок със зрението ми и се замъглява от време на време.Въпроса ми е дали има някакъв начин да се направи това изследване по-бързо и при кой трябва да отида,че ме хваща паника...
Как така чак сега е установена миопия, особено с такива параметри (миопи се диагностицират до средата на двайстата им годишнина)? Очила предполагам са Ви изписали, но ако не ги носите е нормално да усещате зрението си намалено. Направете периметрия и ОСТ

# 587
Тези изследвания ги направиха,дадоха ми диск да си ги гледам...като не ги разбирам са ми точно ненужни.Очилата ми ги изписаха и ги сложих,не е имало неглижиране от моя страна и да не ги нося.А зрението ми се замъглява от тази седмица,очилата ги нося нон стоп...

# 588
Не си самовнушавай. Знам че в момента си стресирана, но високо налягане не значи непременно глаукома. Замъгляването едва ли е от налягането.

# 589
  • София
Тези изследвания ги направиха,дадоха ми диск да си ги гледам...като не ги разбирам са ми точно ненужни.Очилата ми ги изписаха и ги сложих,не е имало неглижиране от моя страна и да не ги нося.А зрението ми се замъглява от тази седмица,очилата ги нося нон стоп...
Щом са направени и отклонения в очните дъна и периметрията не са установени, не разбирам защо се притеснявате. Наистина, увеличено ВОН не е задължително глаукома

# 590
Благодаря ви много,определено ме успокоявате.Тъпото е,че лекаря нищо не ми обясни,което ме натовари и сега с това замъгляване се стресирах.Имаше една докторка там,която не ме преглеждаше и като видя налягането направо ми постави диагноза и от там дойде цялата работа,иначе не би ми и минало през главата глаукома...
Май месец на прегледа ще ида при друг,че съм страдала много от неглижиране.Още веднъж ви благодаря за утехата.

# 591
Здравейте,откриха ми глаукома,изписаха капки .Видях ,че може да ги взимам с намаление от ЗдК,но не мога да преценя колко да взема  за месеца,някой  да може да  помогне за брой на месец.Благодаря и приятен ден!

# 592
Зависи какви капки са ви изписали , за моето дете са монопрост и ги взимаме ма свободно цената им е 20лв ако ни ги изпишат по ЗДК идват към 12-15 лв . А това какво количество да вземете мисля че на всеки следващ преглед който правите трябва да ви изписват капките тоест от преглед до преглед трябва да имате нужното количество капки. Дано съм била полезна. Поздрави!

# 593
Здравейте изписани са ми АЗОПТ  5 мл,предполагам ще ми стигне за 10 дни ,трябва да се слагат вече непрекъснато.Цената им е 9,00 лв.

# 594
  • Sofia
Nаnа, какви са Ви стойностите на ВОН.

# 595
Нашите капки са на дозички и се слагат само вечер по 1 капка използвали сме и дуокопт които бяха във флаконче и ни стигаха за около 20 дни но зависи пак мл. на капките попитайте лекаря за колко време би трябвало да ви стигнат.А какви са стойностите на ВОН и дебелина на роговицата

# 596
Nаnа, какви са Ви стойностите на ВОН.
 на лявото 27,00  на другото 24 ,увеличени от предишния път,сега го мериха с уред ,преди с ръчен уред.
За роговицата не ми каза нищо.

# 597
Не е много високо с капките ще се нормализира синът ми е стигал до 40 имаме и 3 операции като последната е успешна но слагаме и капки надявам се и за напред всичко да е наред .желая и на вас всичко да се нареди.

# 598
Благодаря,дано. Ама после се изследвах и доста неща са ми на горни реферетни стойности,дори ги нахвърлят,       като кръвно налягане, захар ,холестерол,тсх.

# 599
Важно е редовните прегледи скоро ли установиха глаукомата

Общи условия

Активация на акаунт