глаукома

• 232 504
  • 1 081
  •   2
Отговори
# 675
Няколко пъти измерване на налягането рано сутрин, после следобед пак няколко пъти и накрая късно вечер пак. Най-недостъпни са малките часове в денонощието, но към 6-7ч. пак е нещо. За съжаление към момента не мога да препоръчам такъв лекар. Или трябва да се постъпи в болница или да се намери такъв, който дава нощни дежурства и да се сгъласи да го мери късно вечер и рано сутрин.

# 676
Няколко пъти измерване на налягането рано сутрин, после следобед пак няколко пъти и накрая късно вечер пак. Най-недостъпни са малките часове в денонощието, но към 6-7ч. пак е нещо. За съжаление към момента не мога да препоръчам такъв лекар. Или трябва да се постъпи в болница или да се намери такъв, който дава нощни дежурства и да се сгъласи да го мери късно вечер и рано сутрин.
Благодаря за отговора.💐
Да доста трудно, но добре че става дума за млад човек, ще предам и дано се заеме сериозно.
А относно добри глаукомни специалисти в София, имате ли наблюдения и бихте ли препоръчали?

# 677
По-назад написах доц.Наталия Петкова, която крепи идеално моята глаукома вече 25г.

# 678
По-назад написах доц.Наталия Петкова, която крепи идеално моята глаукома вече 25г.
Благодаря ви много! 💐

# 679
Здравейте дали някой може да сподели впечатления от д-р Веселин Даскалов от МЦ Пентаграм София?

# 680
Здравейте! Къде преглежда в момента доц. ПЕТКОВА? Само платени прегледи ли извършва?  Ако може и някакви координати? Благодаря предварително!

И аз проучвам къде може да се намери лекар, който е компетентен и може да отдели достатъчно внимание.

Може би става дума за проф. Ива Петкова. Много добри отзиви има за нея, но доколкото разбирам не могат да се очакват чудеса и е доста натоварена.

Не е Ива Петкова, а Наталия Петкова.

Преглежда с предварително записване по телефона в своя кабинет на ул."Тракия".

Доц. Наталия Петкова-0898466856, 987-37-59-дом.

Аз не останах доволен от доц. Н. Петкова. Ходих на преглед за второ мнение, защото ми бяха засекли високо налягане. Беше ужасно нервна още с влизането ми. Имах запазен час и нямаше никой преди мен за да си помисля, че някой я е ядосал. Обясних, че съм получил възпаление, което е лекувано много трудно повече от месец и след това са ме хванали с ВОН 40-41 на двете. Това беше в ИСУЛ.

Тя не повярва, че дори ме репликира малко като на майтап. Само аз си знам какво ми беше с това налягане и ме изненада реакцията й.

Започна с прегледа, искаше да ми провери диоптъра. Стъклата от комплекта й бяха ужасно мръсни и не виждах добре с тях. Помолих я да ги избършем и тя избухна. Отделно явно си има проблеми с дъха, защото като ми гледаше дъната го усетих, но се сдържах. Не исках допълнително да нагнетявам напрежението. Все пак уж отивам при голям специалист.

Мери ми налягането и беше нормално 14-15. Каза, че не може да потвърди диагнозата глаукома и да ида пак след месец.

Аве, беше като на филм, отивам за второ мнение правят ме на 2 стотинки. Но така и не ходих пак при нея. Отношението й не ми хареса.

# 681
Ние имаме записан час при нея за следващата седмица за второ мнение,тъй като за 2 г. минахме през 2операции,няколко инжекции в окото,лазар и на финала майка ми пак е с очно налягане 40.
Дано наистина е добър специалист.

# 682
Здравейте! Къде преглежда в момента доц. ПЕТКОВА? Само платени прегледи ли извършва?  Ако може и някакви координати? Благодаря предварително!

И аз проучвам къде може да се намери лекар, който е компетентен и може да отдели достатъчно внимание.

Може би става дума за проф. Ива Петкова. Много добри отзиви има за нея, но доколкото разбирам не могат да се очакват чудеса и е доста натоварена.

Не е Ива Петкова, а Наталия Петкова.

Преглежда с предварително записване по телефона в своя кабинет на ул."Тракия".

Доц. Наталия Петкова-0898466856, 987-37-59-дом.

Аз не останах доволен от доц. Н. Петкова. Ходих на преглед за второ мнение, защото ми бяха засекли високо налягане. Беше ужасно нервна още с влизането ми. Имах запазен час и нямаше никой преди мен за да си помисля, че някой я е ядосал. Обясних, че съм получил възпаление, което е лекувано много трудно повече от месец и след това са ме хванали с ВОН 40-41 на двете. Това беше в ИСУЛ.

Тя не повярва, че дори ме репликира малко като на майтап. Само аз си знам какво ми беше с това налягане и ме изненада реакцията й.

Започна с прегледа, искаше да ми провери диоптъра. Стъклата от комплекта й бяха ужасно мръсни и не виждах добре с тях. Помолих я да ги избършем и тя избухна. Отделно явно си има проблеми с дъха, защото като ми гледаше дъната го усетих, но се сдържах. Не исках допълнително да нагнетявам напрежението. Все пак уж отивам при голям специалист.

Мери ми налягането и беше нормално 14-15. Каза, че не може да потвърди диагнозата глаукома и да ида пак след месец.

Аве, беше като на филм, отивам за второ мнение правят ме на 2 стотинки. Но така и не ходих пак при нея. Отношението й не ми хареса.

Каква екскавация ви определи?  Периметър показахте ли и?

Напълно възможно е с кортикостероиди да са вдигнали  налягането ви, а после да се е нормализирало. 40 е доста, но не се знае дали е измерено точно. Ако е с въздух и ако вашата роговица е по-дебела, грешката става значителна. Преди 25г. именно от ИСУЛ доста се мотаха с мен, докато се сетят да измерят налягането ми и след това ме изпратиха при доц.Петкова.

# 683
  • Благоевград
Само аз си знам какво ми беше с това налягане и ме изненада реакцията й.

Отделно явно си има проблеми с дъха, защото като ми гледаше дъната го усетих, но се сдържах. Не исках допълнително да нагнетявам напрежението. Все пак уж отивам при голям специалист.

А какво усещахте с това налягане, защото на мен такова ми откриха при рутинен преглед без да имам никакви оплаквания?

А относно дъха, тя не ви ли прегледа с маска?

# 684
  • София
И докторите са хора, с всички човешки качества и проблеми.
----
Относно търсенето на второ, трето и т.н.  мнение.   Много е объркващо, когато диагнозата или лечението се подложи на съмнение, и/или когато ти препоръчат да се пренасочиш към друга клиника, ...
И навсякъде в клиниките, обзаведени със скъпа  апаратура, е много комерсиално и всичко на конвейр, а в малък кабинет няма как да поемат интензивно лечение и диагностика.

# 685
И докторите са хора, с всички човешки качества и проблеми.
----
Относно търсенето на второ, трето и т.н.  мнение.   Много е объркващо, когато диагнозата или лечението се подложи на съмнение, и/или когато ти препоръчат да се пренасочиш към друга клиника, ...
И навсякъде в клиниките, обзаведени със скъпа  апаратура, е много комерсиално и всичко на конвейр, а в малък кабинет няма как да поемат интензивно лечение и диагностика.

Ако сме намерили най-добрите, да търсим друго мнение е лоша идея.

Невинаги е много лошо пренасочването. Преди 25г. мен ме пренасочиха от ИСУЛ към Александровска, защото не били специалисти по глаукома. И се получи идеалния вариант за мен-попаднах веднага при най-добрия специалист по глаукома в Бг! После разбрах, че е така от мои познати и приятели лекари.
Защо малък кабинет да не може да осигури интензивно лечение? Това зависи от специалиста. От неговите качества зависи и диагностиката. При глаукомата в повечето случаи всичко е ясно от пръв поглед, ако не е в съвсем начален стадий. Тоест измерване на налягането, оценка на екскавацията и % зрение и евентуално изпращане за периметър, защото обикновено в малките кабинети няма.

# 686
Привет на всички,
Да попитам някой от вас да си е купил апарат за измерване на налягането за домашна употреба?

# 687
Привет на всички,
Да попитам някой от вас да си е купил апарат за измерване на налягането за домашна употреба?

Ох, преди години струваше 1500евро, а сега не зная......

# 688
Привет на всички,

Има доста оплаквания за сериозни неточности и отклонения,които,вместо да държат човек спокоен го хвърлят в невротично състояние.Дори при  въздушната тонометрия,правена в кабинет често има значителни отклонения( по многбройни причини),та,представете си с подобен уред.Освен всичко друго,цената им е много висока.

# 689
Привет на всички,

Има доста оплаквания за сериозни неточности и отклонения,които,вместо да държат човек спокоен го хвърлят в невротично състояние.Дори при  въздушната тонометрия,правена в кабинет често има значителни отклонения( по многбройни причини),та,представете си с подобен уред.Освен всичко друго,цената им е много висока.
Вече има много модели и цените не са толкова високи както преди време, но притеснението ми идва точно от възможността да се обърка резултата.
А за съжаление сме 5 човека с глаукома в семейството и следенето по-често става все по наложително.
 Ще обмисля възможността някой лекар да ме обучи, така май ще е най-добре. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт