Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 58 824
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
Аз да се отчета, днес ходих при д-р Начев за първи път. Страшно съм доволна, невероятен човек, страхотен специалист, обърна ми страшно много внимание и ми отговаряше на тъпите въпроси със страшно търпение. Просто мисля че това е моя лекар  Simple Smile Целувки на всички!  Hug

# 166
  • София
Бърди, в някоя от предните теми четох, че на доста момичета им изписват и аспирин протект. От вчера и аз съм в това число. Просто ми беше любопитно.

И още един въпрос, ако може : трябва да си сменя ендокриноложката и си мисля да се насоча към доц. Каменов. Доволни ли сте от него като специалист?

Бърди   bouquet

# 167
  • София
Ходила съм при Каменов, не е лош, но не е моя тип лекар, защото е много лаконичен и не обяснява - само такъв кусур му намерих аз Simple Smile Иначе лоши отзиви не съм чувала за него.

# 168
Аз рядко пиша в темата, но искам на всички тук да честитя Новата година и да пожелая спокойна година и хормони в граници!

# 169
  • София
джуджанка, честити сини гащи! Нямам идея за какво се изписва аспирина.  Peace Подкрепям Бърди за д-р Каменов, не е лош, но не е моят лекар. А и при него се чака ужасно много за час и по ЗК и на частния прием.
Vivala, радвам се, че си се запознала с любимеца на темата. С малки изключения тук всички го харесваме и сме доволни от него  Peace
кия, честита нова година!  Mr. Green

# 170
Момичета, какво мислите по въпроса дали при ТСХ 2,97 ще се наложи отново да започна Л-тироксина?
В понеделник ще се обадя на Начев, но ми е важно и Вашето мнение   bouquet.
Накратко ето моите стойности, откакто започнах да пия лекарства:
м. май 2010 г. - ТСХ- 12, ФТ4- 8,3 (8 месеца след раждане, като трябваше да отида на 6-тия месец). Изписаната терапия е 50 мкг. Л-тироксин, като тя си остана непроменена през различните сезони. Антителата са в норма, само на ехографията има изменения като при Хашимото.
м. юли 2010 г. - ТСХ- 2, ФТ4- 14,1
м. януари 2011 г. - ТСХ- 0,85
м. март 2011 г. - ТСХ- 1,23 - намаляване на Л-тироксина на 25 мкг., като идеята е напълно да го спра.
м. юни 2011 г. - ТСХ- 1,72, ФТ4- 16,57 - решение за спиране на Л-тироксина и контрола на 45 ден и при смяна на сезона.
м. август 2011 г. - ТСХ- 1,8
м. януари 2012 г. - ТСХ- 2,97.
Референтните граници са ТСХ (0.3-4,2), ФТ4 (9-24). Освен засиления косопад май други симптоми за хипофункция май нямам за сега, а хапчета хич не ми се пият.
Преди да мина в хипофункция през 2010 г. 3 години бях с ТСХ на долна или малко под долна граница, като имах изписан Пропицил, който така и не започнах да пия.
Малко дълго стана, но ще съм благодарна за мненията Ви!

# 171
  • В градината...
Nikitali, най-вероятно ще се наложи. Аз си спрях хапчетата за 20 дни и от 2.49 ТСХ скочи на 3.05. Но както в темата пише, така и лекарката ми каза, че границите за норма падат. Също ми каза, че при ТСХ, което е в референтни стойности не би трябвало да имам клиника, а аз имам. Което значи, че е добре да епо-ниско, а не според нашите Бг стандарти. Започнах еутирокса и пак изчезнаха гадните симптоми - уви, трявба да се пие.

# 172
Здравейте момичета. Бях писала наскоро, че ми се е вдигнало TSH-то направих си тест и за бременост оказа се положителен. Много се радваме, но сме и малко притеснени. Исках да отида на преглед веднага при д-р Начев. Днес се чухме с него -заминава за чужбина и ще се върне чак февруари. Насочи ме с моя проблем хашимото и бременност към д-р Иванова от Майчин дом, но ми даде само стационарен телефон. Моля ако някой има нейни контакти и отзиви да ми ги сподели. Много сме притеснени, благодаря ви предварително.

# 173
  • София
Evvaa, Честито! Желая ти лека бременност и лек финал  Hug
Съветвам те веднага да си пуснеш едно ТСХ и с него да отидеш при тази докторка. Аз не я познавам, но щом Начев я е препоръчал значи й има доверие  Peace
Аз също мислех да ходя при него другата седмица, но явно ще изчакам, благодаря, че сподели!  Peace

# 174
  • София
Изобщо аспирин протекта не се предписва на всички. Аз го пиех заради една торба проблеми извън хашимотото, най-вече ми помогна да не направя ранна прееклампсия,стана късна,хванахме навреме.

# 175
  • София
здравейте,
имам 10 годишна дъщеря със съмнение за Хашимото. Ще правим изследвания след като приключим с курс на антибиотик. Искам да попитам характерно ли е за тази болест, слабост и изтръпване на крайниците? Задух и обща отпадналост. Изключихме сърдечен проблем, всичко в кръвта и урината е наред?

# 176
Здравейте, момичета! Не съм писала от мнооого време, но исках да ви честитя новата година и да ви пожелая на всички да е здрава и хубава година.
Аз още си бременея - досега имах невероятна бременност и се надявавсичко да е наред и до края - терминът ми е на 19 този месец.
Последните няколко месеца не съм ходила при ендокринолога си защото гинеколожката ми ми пуска тсх през 5-6 седмици и все си е в норма (пращам резултатите и на ендото) Аз нямям никакви оплаквания, но ми е малко странно как не се повлия нито от сезони, нито от бременността - все съм си на 0.125 . Като родя, живот и здраве, смятада отида и на ехограф, въпреки, че не знам дали ми се полага (тук май на две години се прави), но те скоро ще си станат две.....и зъболекарката ми и една мед сестра ми казах, че жлезата им се струва леко подута.....както и да е...като отида на преглед ще разбера.

Аспиринът не върви в комплект с хормона - често го изписват на бременни, които имат хашимото защото се смята, че може да влияв на антителата ( изобщо не е доказано), но в малките дози, в които се дава и не пречи....но няма общо със самия хормон, който приемаме за щитовидната жлеза.

# 177
  • София
Благодаря Ви за отговорите!   bouquet

# 178
  • София
За аспирин протекта - още се предписва за да предпазва от тромбози, за по-добро кръвоснабдяване на матката при тромбофилия,проблеми с плацентата и прочие.
Профилактично да се взима е просто.... Sick За жалост доста напоследък ей така го предписват като бонбонки.... Naughty

# 179
  • София
Ами има съмнения, че може да имам такъв проблем ,защото едната аорта, която "храни" матката е с завишени показатели. Ще следим теглото на бебс и аортата и рпи необходимост ще ми изпишат Фраксихепарин. Четох, че доста жени с проблеми с щитовидната жлеза го пият и ми стана интересно дали има пряка връзка с лечението!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт