Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 58 794
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Момичета, а някоя от вас страда ли от разширени вени?

desdemona, стискам всички налични палци Simple Smile

Птица, Харпър, Коко*, Пепеляшка* и Zazzy ще се появят ли да кажат как са?  Hug

# 541
  • Sofia
аз съм повече от 20год.с вени,но добре,че не ме болят.....

# 542
Госпожица Лаленце  Hug Hug Hug
Благодаря за вниманието, аз съм добре, чета си ви, но не съм писала отдавна. Скоро трябва да ходя да се боцна да видя как съм, но за момента се чувствам добре.  По повод отоците на очите - аз имах преди време, преди да започна с елтироксина, не съм обърнала внимание точно след какъв период прием на хормона се е случило, но изчезнаха и сега от дъжд та на вятър ми се случва да са ми подути.
И аз забелязах, че Птичката ни изчезна, Харпър също и Зази ... дано имат хубави новини и затова да са ни позабравили.  Hug  bouquet

# 543
Момичета,преди 2 дни писах,че си пуснах ТСХ,което се оказа 0,18(0,27-4,2.Ходих при Начев,но той не ми изписа нищо...каза след около 45 дни да си пусна пак и тогава евентуално лечение.До момента не съм пила нищо...установено ми е Хашимото  с наличие на високи стойности на антитела и възли,но до преди 2 дни при всички изследвания ТСХ беше в норма и нищо не съм пила.Изненадана съм,че Начев не ми изписа нищо,още повече ,че му казах,че имам сърцебиене,световъртеж...А днес се събудих с много подути очи-както клепачи..така и под очите.Някоя от вас изпадала ли е в подобно положение Rolling EyesНе знам какво да направя...особено вече и с отоците,който получавам newsm78

за периорбиталните отоци - аз съм така от 3 г. периорбиталните отоци обаче са характерни за хипотиреоидизма, а ти с това тсх си хипертироидна. аз ги имам, защото моята форма на хашимото е с преминаване през трите стадия.

по-лошото е, че така си мислех, че е само следствие на хашимото, но преди седмица при преглед при офталмолог се оказа, че се радвам не само периорбитални отоци, но и на много високо вътреочно налягане- 39 и 40 на дясно и ляво око. нормално трябва да е до 21. сега съм на кузопт капки и на прегледи през 2 седмици за мерене на налягането, за да се види дали съм с глаукома, само с очна хипертензия или тироид асоциирана офталмопатия.

ето и един линк:

http://ophthalmreview.blogspot.com/2009/07/blog-post_8915.html

# 544
  • София
Какви са ти били оплакванията, че да идеш на офталмолог, слънчева*?

# 545
dylga история -  накратко обаче, отидох с направление за изследване за флуоресцеинова ангиография/поради съмнения за макулна дегенерация/. оказах се обаче с повишено  вътреочно налягане и патология на съдовете, а не с дегенерация.

иначе в момента на изследването бях с отоци, дразнене от светлина, очите ми сълзяха непрекъснато, и едва виждах/с особен проблем в преходите от тъмно към светло/. мислех, че имам алергия, и дори си купих нова възглавница Crazy. оказа се съвсем друго.

# 546
Здравейте.Имам дъщеря на 16г. и от известно време появява симптоми на тревожност,сърцебиене без причина,трудно заспиване.Личната ни насочи към ендокринолог и направихме изследвания,
ТСХ-3.86 (0.27-4.20)  ФТ4-17.03 (12-22) и АНТИ-ТРО-<5 (<34).Това бяха резултатите от вторите изследвания,а преди 6 дена като правихме ТСХ беше 4.52.Изписа ни Л-тироксин по 0.25 сутрин и седатив пс по 2 на ден.Моля ви ако някой е имал такъв проблем да сподели.Тя е все пак в пубертета има ли нужда при тези стойности да се приема Л-тироксина и ако е така колко време ще го приема.
Днес пуснахме ТСХ в друга лаборатория по препоръка на личния.

# 547
Здравейте,днес реших да си пусна пробно ТСХ в друга лаборатория-миналата седница ми бе 0.18/0,27-4,2).Днес в Бодимед резултата е 0,199(0,27-4,2).До 0,199 имаше стрелка,която сочи надолу.Понеже пускам за първи път в Бодимед-какво означава тази стрелка надолу-това,че е под долна граница ли newsm78

# 548
Да, означава, че е под долната граница  Peace

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 14:35 от Seti Beti

# 549
Здравейте,днес реших да си пусна пробно ТСХ в друга лаборатория-миналата седница ми бе 0.18/0,27-4,2).Днес в Бодимед резултата е 0,199(0,27-4,2).До 0,199 имаше стрелка,която сочи надолу.Понеже пускам за първи път в Бодимед-какво означава тази стрелка надолу-това,че е под долна граница ли newsm78
oзначава, че си хипертироидна и да, под долната граница е.

# 550
Да, означава, че не е под долната граница  Peace
Съвсем ме хвърли в чуденка #Crazy

# 551
deni-sta, както и сама си забелязала резултатът ти е под долната референтна стойност и стрелката сочеща надолу отбелязва този факт. Това предполагам е направено, за да се отличават бързо резултатите, които са извън референтните граници, особено в случай че се изследват много неща наведнъж.
Аз не съм писала тук от месеци, но вече станах мама на едно прекрасно момиченце. И от както съм родила почти не се сещам да си пия Л-тироксина. Д-р Начев ми беше казал да мина на дозата от преди да забременея, като я взимам след сутрешното кърмене, за да има поне 2-3 часа между приема на лекарството и следващото кърмене. Обаче това се оказа много разтегливо понятие. Аз първо я кърмя, после дохранвам с АМ, после се оригва, после я приспивам... и така минава поне час. Ако се сетя изобщо за хапчето, то до следващото кърмене вече са останали час-два. Чудя се как би се отразило това на бебето? На преглед ще ходя в началото на март и ще видя колко ми е ТСХ с това нередовно пиене на лекарството  Thinking

# 552
deni-sta, извинявай, допуснала съм грешка от бързина  ooooh! сега я коригирах
MagicGR, честита ти мома! Как я кръстихте?  Flutter

# 553
Здравейте, момичета! Пиша в темата ви с молба за съвет. Малко предистория:
В края на 2009 при изследвания за изясняване на стерилитет ми откриха Тиреоидит на Хашимото с ТСХ над 3 и МАТ 900. Бях на консултация при Катя Тодорова и ми изписа еутирокс 50, селен, лимфомиозот и преднизолон по схема, и препоръка при започване на стимулация вливане на 40 амп имуновенин. Междувременно се установи, че сме с мъжки фактор и есента на 2010 стартирахме първия си опит . През цялото това време стриктно си пиех лекарствата и ТСХ стана под 2, но МАТ спадна само до 600, затова вляхме имуновенина.
Сега съм на прага на нов опит и пак се консултирах с Тодорова, препоръките са същите – преднизолон, дори и при бременност и имуновенин в деня на трансфер, заради МАТ. ТСХ, ТАТ, ФТ3 и ФТ4 са добре.НК-клетки и Т-лимфоцити са в референтни граници. Ендокринологът, които ме следи е против преднизолона, а и за имуновенина не е убеден, че ще ми повлияе на антителата.
И тук идва въпросът – кого да слушам и какво да правя. Много се притеснявам, а точно сега трябва да съм спокойна... Вие какво ще ме посъветвате?
Благодаря предварително!

# 554
dani781, напълно ми е ясно в какво положение си. Преди по-малко от година и аз си задавах същите въпроси като теб. Мога да ти кажа, че нашият опит ИКСИ беше успешен, въпреки моето заболяване - Хашимото. Аз се следях при д-р Начев, като всеки месец изследвахме ТСХ и ФТ3 и ФТ4. Единственото, което пиех е Л-тироксин, като при завишено ТСХ, док ми вдигаше дозата леко. И така през 9те месеца  Peace Според него, антителата не могат да бъдат повлияни, а се изследват само за да се установи заболяването. ТСХ е това, което има отношение към забременяването и износването. Знам, че д-р Тодорова се занимава и с лечение на антителата, също винаги предписва и селен. Предполагам, че е въпрос на лекарска практика. Вярвам, че и нейните пациенти имат успехи в опитите си за бебе. На който и лекар да се довериш, едва ли ще сбъркаш. Просто в единия случай ще пиеш повече лекарства, а в другия само едно. Но така или иначе, дори и да не помогнат, не вярвам да ти навредят с нещо останалите хапчета. Успех ти желая от все сърце!

Общи условия

Активация на акаунт