Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 16

• 45 833
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Момичета понеже споделих с вас, че моето момиче кашля вече близо месец, да ви се оплача от отношението на лекар-педиятър.
Отидохме на преглед тя ни назначи изследване за бактерии в носа и гърлото. Те са добре. Днес отидох да ги занеса и и казвам ами тя още кашля. Тя реши да ни изпише Оспен..... Shocked
Тя няма хрема и температура. Попитах я защо. Тя за да оздравеела по бързо  Shocked
Аз ами какво ще правим, ако се разболее с темп...след тези постоянни АБ.
Попитах я за УНГ. Тя"Който ви е посъветвал за това да ви даде направление"  Twisted Evil
Освен да се простя с някой лев и да отида на "частно"
Вече не знам какво да правя с тази кашлица нейната  Tired

# 691
eli82eli, аз не съм от най -запознатите , но ние бяхме в подобно положение преди година. повече от месец кашлица без нищо друго, личната изписва сироп , след сироп и тн.... точно тогава намерих тази тема за моя радост иначе просто не знам какво бих правила, добре че момичетата тук помагат и то много.
аз тогава я заведох на полмолог и се оказа че е с леки спазми и така. та мисълта ми е или настоявайте за направление за специалиста който мислиш че имате нужда или отидете на частно.

Ние славо богу вече сме добре , и се чуда аз дали да я пусна за 1 март на детска за тържеството и отидох днес до детската да вида какво става че месец и полвина на сме ходили и лелката се оплаква как вчера 1 дете повръщало, тя се обадила на майката да отиде да го вземе , при положение че майката си е у тях, и не отишла да прибере детето си, а днес то пак там със сополи. писна ми вече да си водят децата болни на детска, разбирам че някой работният но...
и сега не смея да я пусна , а тя толкова иска да ходи, само за Баба Марта и за децата говори по цял ден.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 14:56 от kika_86

# 692
  • Sofia
Аз за това вече си водя децата само на платен преглед при пулмолог от смяна на сиропи и ужким кашлица от задна хрема преди година стигнахме до пристапи които бяха пьрво вечер и естествено сутринта ни нямаше нищо и личната все ми обясняваше че си внушавам и тай кой прав кой крив и ние вече сме с астма.

# 693
  • Варна
Със съжаление ще се "похваля",че и ние сме вече с диагноза "астма с вероятен алергичен компонент",продължаваме на 2-3 седмици да правим първо ларингоспазъм и след 2 дни последван от бронхоспазъм,кашлици и .................Взех инхалатор,пие сингулар/от 20дни/,но ето,че всичкосе повтаря и до кога така не знам.Пулмолога каза да почваме и с Фликсотид,но мен категорично ми се иска да НЕ  я тъпча с кортикостероиди и засега смятам да не го почвам.Вашия съвет?Има ли детски кадърни пулмолози във Варна /освен д-р Грънчарова/,за да направя консулт.Никой никъде и в двата рода няма и не е имал подобни проблеми ,нито алергии.Мисля,си ,че до 3 г ще сме спряли/или по-скоро се надявам/ с тези пристъпи и спазми.Иначе е в супер кондиция,изследванията и са добри,само тези спазми и кашлици дето се появяват от "нищото" през 20-на дни.Мисля да я заведем на Сандански,но дали ще има смисъл,какви са процедурите за 2год дете,които могат да се правят,май никакви newsm78.И някой знае ли какви са актуалните цени за тази година в санаториума и какви документи се изискват за евентуално намаление,все пак не отиваме за удоволствие или на почивка.За Трявна май нищо добро не съм чула.

# 694
Като се сетя аз колко се ядосвах докато я запиша моята на ДГ, директорките само като видят че детето е с ТЕЛК или с някакво заболяване и бягат като опарени!!!

По-добре да се извъртят нещата, като им кажете, че с астма често боледуват, така че няма да са кой знае колко много на градина, тогава е в друга светлина, директорката си представя как ще получава парите за детето, а то повечето време няма да го има  Wink!
Ние така като искахме да се запишем при определена педиатърка, тя почна да се жалва, че как е претоварена, има много децаааа и т.н., аз само казах, че записвам 2 деца, голямото е голямо и здраво и не дай си боже, ама едва ли ще му вижда очите, а малкото, че си имаме частна лекарка по принцип, но искаме заради прегледи и ваксини, някой който е с добро име все пак  Wink Wink и да видиш как за около 10 секунди си промени мнението и ни записа! А пък после как ще се стекат нещатааа, това е друг въпрос  Sunglasses!

# 695
  • София

_мариана , а какво ви е изписано от хомеопата?
и на мен ми е любопитно!!!
Последното лекарство, което ни изписа на нас УНГ е Аграфис нутанс 5 СН, всяка сутрин по 5 гр.
Лъки, изписвали ли са ви такова? Аз за първи път го чух!?

Извинявам се,че отговарям чак сега. Хомеопатията ни е изписана от др. Филчев, не от хомеопат. Пие Понеделник и четвъртък Туя 15 разреждане по 10 бр, през ден Хистамин пумон 15 по 5 бр, събота Авиаре 15 и Силицеа 30 по 10бр, Недяля 1 Оксилококцимум.
Да се похваля, че кашлицата почти отшумя.

# 696
За съжаление се оказва че ние майките,трябва да следим състоянието на децата си и сами да си определим на какъв специалиста да ги заведем и понеже сами сме взели такова решение-личната лекарка не иска да ни издаде направление.Тази цялата въртележка е няколко месеца и в крайна сметка децата ни вече са с бронхиална астма.
И при нас беше така-детето постоянно кашля,аз всяка седмица я водех при личната и тя всеки път казва задна хрема и всеки път гърдите и бяха чисти.Когато и кажех да ми даде направление за специалист или да направим пълни изследвания на детето тя казваше че тя е доктора и тя определя тези неща.........
Добре че има такива форуми  та майките да вземат по/доброто решение!!!

# 697
  • sf
Ами в случая личната ви е за бой. Нашата никога не е отказала направление. Не само за астмата, за какво ли не съм й искала, дори наглед безобидно, не е отказвала.

# 698
  • Sofia
_Mariana ако говориш за Слави Филчев тои допалнително си е карал хомео курсове дори за известно време е бил в един хомео-центар доволна ли си от него?Mucata ние 2година ще ходим на Сандански по 2 за 14дни и зимата минахме без проблеми и ние сме вече само на сингулар.Там не правя и процедури защото сме малки(1.9месеца)могат да ни правят инхалации но като си имам инхалатор няма нужда.Аз ходя на хотел и сме само за ваздуха но определено и от това има смисал.Успех и бьрзо оправяне.

# 699
  • Варна
Със съжаление ще се "похваля",че и ние сме вече с диагноза "астма с вероятен алергичен компонент",продължаваме на 2-3 седмици да правим първо ларингоспазъм и след 2 дни последван от бронхоспазъм,кашлици и .................Взех инхалатор,пие сингулар/от 20дни/,но ето,че всичкосе повтаря и до кога така не знам.Пулмолога каза да почваме и с Фликсотид,но мен категорично ми се иска да НЕ  я тъпча с кортикостероиди и засега смятам да не го почвам.Вашия съвет?Има ли детски кадърни пулмолози във Варна /освен д-р Грънчарова/,за да направя консулт.

Ако спазмите продължат със същата интензивност, може и да се наложи кортикостероид, но после ще се спре. Сингулер се натрупва първоначално за около 2 месеца, поне аз след толкова видях голямата разлика.
Моето дете не го следи пулмолог, нито алерголог, лекарката даже не работи с касата, но знае детето от 40-дневно, а това е най-важното. Пулмолози, които са я преглеждали, но предимно по болниците са д-р Петров и д-р Христов, но не знам къде преглеждат с направления. С направление ходим при д-р Петришка, детски алерголог в Градска болница, предимно за лекарствата по касата. И при д-р Грънчарова съм я водила, но отдавна, преди лекарката да излезе в майчинство. Върна ли се вече?

# 700
  • Варна
Да,Грънчарова си работи,но ми се ще второ мнение относно флексотида,макар,че за нея мога да кажа само хубави думи,но при положение ,че според мен не се касае за астма въпреки поставената вероятна диагноза,а по-скоро за лошо струпване на предпоставки-вади кътници,в смисъл след почти всеки спазъм се показва по някой зъб,ходи на ясла,имаме си кака ученичка и вирусите са от двете страни,кофтито време,най-вероятна трета сливица,за нея е сигурно,просто не могат да я видят здрава ,за да преценят дали е за вадене ,но и аз и всички в рода ми,вкл. и каката сме теглили от нея и др подобни.Затова си мисля,че като отпаднат тези неща спазмите ще поспрат,надявам се поне.Аз при Петришка ходих,но......нищо не каза,а ни прати да и правим тест за няколко алергена,макар,че самата тя каза,че почти няма смисъл от това,но друго не можела да направи,щяло да отмина,да го израсте,да я следя и така.

# 701
Merychery, eiffel, къде е тази отметка за ЛКК/ТЕЛК? Има един бутон "СОП" - после там има празно поле за попълване, там ли сте въвели данните?
Aз не зная какви документи да извадя ЛКК дали ще е достатъчно или да се занимавам с ТЕЛК само заради детската градина.
Ходих при директорката днес да я питам какви документи иска в нашия случай, за да извадя и какво ми отговори тя - да отида след класиранията, ако тогава остане място!!! Е, как питам я аз ще остане място като има по над 300 деца на опашките?  #Crazy Ами ако някой се откаже, мрън, мрън... От ИСОДГ отговарят да се отиде при директорката на място. Направо съм издразнена много. Аз в момента не съм отбелязвала доплънително в системата нищо и нямаме доп. точки. Имаме кака в същата градина, но като гледам списъка с чакащите това няма е достатъчно и ще попаднем в гранична група за жребий. Какво ще ме посъветвате да направя?
Намислила съм първо да се обадя в общината, ако могат да ми кажат как се процедира за приема на деца с ХЗ, защото отговора на директорката ми се струва абсурден. Все трябва да има някакви инструкции, спуснати към директорките, а не да правят каквото си искат. Второ, от лекарите да ми издадат ЛКК документи и да ги подам възможно най-скоро в ДГ с входящ номер и ако в крайна сметка не го приемат, да имам черно на бяло, че съм кандидатствала по тази точка и да се оплача в общината или където трябва.
А парадокса е, че въобще не съм сигурна дали е добре да ходи на ясла, но сега с тези тъпотии ме амбицираха да се проборя с несправедливостите. Crossing Arms

# 702
Тини мини, достатъчен е и зелен талон от алерголог или пулмолог ,че детето е с хронично заболяване. Имаше и друга пътечка, но трябва да поразпитам сестра ми и ще ти напиша. Така нейната не искаха да я вземат, нямало  места и тем подобни. Обаче тя си взе зелен талон за дете с хронично заболяване. И още някъде подаде молба и я взеха. не ти е отговорила правилно директорката. Децата с ТЕЛК, ЛКК или хронични заболявания се класират извън текущото класиране, на място, при директорките на градини. Ъяхното класиране не зависи от това дали ще останат свободни места, защото тези места за децата със заболявания са отделно от останалите.

# 703
marychery, благодаря за отговора!   bouquet Малко ми се поизясниха нещата.  Crazy Явно е обявила 25 места и има отделно други места, които ще запълни после с такива деца.
Пиши ми и други подробности, ако научиш!  Hug

# 704
  • София,
Тини-Мини щом нямате ТЕЛК тепърва няма смисъл да ходиш по мъките, то за да минете ТЕЛК ще минат най малко два месеца, дотогава едва ли ще останат свободни места в градините. По добре си извади зелен талон от пулмолога или направо от ЛКК и си подготви документи и си ги подай на място в ДГ с входящ номер. Първо обаче провери в самата градина колко места за деца със СОП има, това в системата го пише, просто отвори градината и виж свободните места.Аз отдавна не съм влизала в системата и вече съм забравила даже как изглежда, но си спомням че си имаше отделно точка където пишеше да се попълни ТЕЛКА или решението на НЕЛК на детето или на друг член от семейството майка, баща, който също е с ТЕЛК и то пише над 70 %, но си попълваш там номера,  мисля че така беше.

Общи условия

Активация на акаунт