Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXIX

• 47 607
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не е от качеството, така е заснет Peace

# 481
 Shocked Ужас, веднага го изтривам тогава. Имам нужда от по-жизнеутвърждаващи сюжети явно. А с този и морската болест ме хвана. Пролича си, че е извратен, де.
Новият с Глен Клоуз дали го пуснаха с добро качество и субтитрички?

# 482
Гледах "Реквием за една мечта".

Ще направя следния коментар: Има огромно значение на каква възраст гледаме даден филм.
Сигурна съм, че ако го бях изгледала преди 12 години, този филм щеше да остави върху мен различен отпечатък. А преди 20г.... неизлечим отпечатък.

Мисля, да го препоръчам на 17 годишната си дъщеря и дори се чудя дали да не го изгледаме заедно.

# 483
Реквием за една мечта е най-силния тъжен филм, който съм гледала.
Това е филм, който не се забравя...не мога да забравя как се чувствах след като го изгледах - сякаш торнадо беше минало през ума и душата ми. Много време мислех за филма и не можех да се отърся от "последствията"...не е за пропускане определено.

Този ли е? Заинтригувахте ме и искам да го изгледам.

# 484
Той е, да Peace

# 485
Точно така, Фран Джонсън. Според мен всеки тийн трябва да го изгледа задължително!

# 486
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Този е, да Peace

Бутински, "Необратимо" е бъркащ в стомаха филм, и няма нищо позитивно в него Confused. Освен въртящата се камера има и сцени, които могат да те накарат да сънуваш кошмари. Гледала съм го на кино, помня как половината салон се изнесе, а аз самата на няколко пъти мислех да направя същото.

# 487
  • София
Гледах Шерлок Холмс: Игра на сенки! Хареса ми! Препоръчвам! Доста рядко се случва, но втората част тук ми хареса повече от първата. Много се забавлявах...Робърт Дауни Джуниър и Джъд Лоу  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Larry Crown става за разтоварване. Очаквах, че ще е нещо много заради Том Ханкс и Джулия Робъртс, които много харесвам, но със сигурност не попада в графата със силните им филми  Naughty

# 488
Гледах "Реквием за една мечта".

Ще направя следния коментар: Има огромно значение на каква възраст гледаме даден филм.
Сигурна съм, че ако го бях изгледала преди 12 години, този филм щеше да остави върху мен различен отпечатък. А преди 20г.... неизлечим отпечатък.
Мисля, да го препоръчам на 17 годишната си дъщеря и дори се чудя дали да не го изгледаме заедно.

Не е ли малко малка за него? Simple Smile Аз мисля, че не би го разбрала на тази възраст.

Не съм го гледала като тийн, но пак ми е силен.
Даже сега като ми минат едни важни нещица, ще има  време пак за филми и си мисля да го изгледам, макар, че ...едно ми е такова, че май не ми до филми като Реквиема.

А сега какъв отпечатък остави у теб? Явно не си впечатлена, а това е филм, който рядко оставя някой безразличен и ми е интересно.

# 489
  • София

А сега какъв отпечатък остави у теб? Явно не си впечатлена, а това е филм, който рядко оставя някой безразличен и ми е интересно.

Да, и на мен ми е интересно да разбера...
И също като Самсара мисля, че на 17 може би няма да бъде разбран в дълбочина... но пък със сигурност ще предизвика... нещо като погнуса и размисъл, може би  Thinking

# 490
Първо искам да кажа, че филмът много ми хареса. Прекрасна актьорска игра и невероятен саундтрак.
Филм, брутален, въздействащ и може би поучителен.
Хареса ми! Peace

Вероятно сравнявам моите емоции след филма с вашите и определено това не е най-тъжният или най-тежкият филм, който съм гледала. Сякаш, отделните сцени от филма вече ги бях гледала поотделно някъде другаде и макар и брутални, не успяха да ме шокират.

Когато гледах например "Irreversible".... след това се чувствах смазана и безмълвна. Филмът се е врязал дълбоко в съзнанието ми и до ден днешен изтръпвам, когато се сетя за него.

И също като Самсара мисля, че на 17 може би няма да бъде разбран в дълбочина... но пък със сигурност ще предизвика... нещо като погнуса и размисъл, може би  Thinking
Да, както казах и преди все още обмислям дали да го препоръчам на дъщеря си. Но с моя помощ ще го разбере и в дълбочина.

# 491
  • София
Аз не мисля също, че е най - тежкия филм, който съм гледала... нито пък най - бруталния. Просто впечатленията, които оставя са директни, а не завоалирани, не е нужно да ги търсиш сам.

Да ти кажа, за дъщеря ти... най - досадното нещо в света е майка да обяснява внушения. Все едно четеш литературен анализ за изпит. Литературата, киното, изкуствата изобщо са нещо лично и строго индивидуално. Някой неща е добре да сами да усетим и преосмислим толкова, колкото си можем.

Майка ми се опита така да ми анализира филма "Стената"... Ами хубаво де, ама аз като не го "преживях" по същия начин...

# 492
Не съм гледала филма и вече не бих - след вашите коментари, не само че не търся да се травмирам, ами се опитвам и да го избегна. За децата, обаче, се чудя, защо им е нужно да бъдат наранявани целенасочено  Thinking  Сякаш няма да оцелеят в този свят и да са щастливи без такива филми. Наистина не знам за какво става дума, но ефекта може да не е възпитателен, а да остави непреодолими травми за цял живот. Казвам го като човек, който още се опитва да се отърве от подобни кошмари, видяни по телевизия и подобни. Ако ви е кеф да се самоизтезавате, поне не насилвайте и децата си.

# 493
Да ти кажа, за дъщеря ти... най - досадното нещо в света е майка да обяснява внушения. Все едно четеш литературен анализ за изпит. Литературата, киното, изкуствата изобщо са нещо лично и строго индивидуално. Някой неща е добре да сами да усетим и преосмислим толкова, колкото си можем.
Бих се намесила само, ако ме попита, ако има нужда, ако не е разбрала за мечтите...
Не съм от досадните майки, повярвай ми! Peace

И пак казвам. Не знам дали ще го препоръчам на дъщеря си, поради съображенията, за които споменава и pina.

# 494
Реквиемът е поучително стряскащ. Докато този френския, освен дето ще сънуваш кошмари, както каза Джой, май не виждам някакв друг ефект от него. Mysterios skin- същата работа. Само може да те е яд, да ти е жал, да се замислиш дали някой около теб не е преживял нещо такова...но до там. И гадост, гадоост...поне така беше при мен.
А Реквием за една мечта за мен е доста по-дълбок като внушение. И ролята на майката беше много силна. Всъщност другите вече са ми се размили като образи, но нея няма да я забравя Peace

Общи условия

Активация на акаунт