Интериорен стил по аматьорски 3

• 53 175
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • густо майна Филибето
Да, за патио е добре, последната снимка беше по-скоро за комбинациите на цветовете. Аз бих гостувала с удоволствие в такъв дом, като от сериалите (не мога да попадна на подходящи снимки), но да живея в него, никога! Simple Smile

Един латино дом  (Грозната Бети)

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 10:51 от Ljuboznatelna

# 106
По въпроса за симетрията  -  1..   Laughing

И на мен последната снимка ми харесва и то доста. Аз харесвам такива цветни неща. Някак за мен е различно една наситена цветна стена, а на нея дограма също в наситен цвят, съвсем друго е кухня чиито шкафчета да са в шахматни 5 ярки бонбонени цвята. Може би говорим за едно, а всеки в главата си представя различни неща. Много харесвам ориенталските текстили, керамика и прочие, където също е много цветно и насително, но по никакъв начин не правя асоциация с детски клуб.

# 107
За камините исках да добавя, че изтървах момента, а го мислех, че напоследък много взех да харесвам ето тези модели  -  1..  2..    Дотолкова ми харесаха, че започнах да се замислям не можем ли да си инсталираме такова чудо у нас. Е, не можем разбира се, нямаме толкова свободно пространство.

Пина, предлагам ти по-икономична алтернатива Simple Smile

Тези камини работят на биоетанол и нямат нужда от комин, заемат само мястото на стената:

http://www.vauni.com/en-gb/cupola/cupola/itemid-55

http://www.antrax.it/it Designer -> Andrea Crosetta -> BB

Като цяло камините на биоетанол нямат нужда от инсталация. Peace

# 108
  • густо майна Филибето
Като стана въпрос за етно интериори, обожавам мароканските!

и още
и вътрешните им дворчета

Колебая се коя спалня ми харесва повече - тази или тази.

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 11:05 от Ljuboznatelna

# 109
Някой ден може да си сложим камина на биоетанол, ако разбера от къде се купувай както той, така и самата камина. И ако цената не е няколко хиляди евро  Simple Smile  А топлят ли или са само красиви? 

От гугълския линк искам да покажа една снимка  -  1..  -  много ми харесва как са складирани дървата и се получава като аранжировка, пано, десен на стената. Виждала съм го на още няколко места и много ми допада идеята.

# 110
Някой ден може да си сложим камина на биоетанол, ако разбера от къде се купувай както той, така и самата камина. И ако цената не е няколко хиляди евро  Simple Smile  А топлят ли или са само красиви? 

От гугълския линк искам да покажа една снимка  -  1..  -  много ми харесва как са складирани дървата и се получава като аранжировка, пано, десен на стената. Виждала съм го на още няколко места и много ми допада идеята.

Не знам дали топлят. Simple Smile Трябва да каже някой, който има такава камина.

А тези прекрасни пана от подрязани по калъп дърва, който има истинска камина на дърва знае, че тази картинка е невъзможна. Laughing

# 111
И без да имам камина ми стана ясно  Laughing  ама може да си се поддържа отделно, само декоративно. Не знам дали няма да се развъдят буболечки.

# 112
Не знам дали няма да се развъдят буболечки.

Ще, ще. Ако някой държи на декоративно подредени дърва, те трябва да се третират специално против дървояди и после не трябва да ги гори, освен ако няма намерение да третира всичките, да кажем, 2 тона дърва, които ще изгори за една зима. Mr. Green

# 113
  • густо майна Филибето
Предстои ни строеж на къща, първоначално идеята ми беше точно дървата да са до камината, имам ниша около 60-80см. Още се колебая, заради неестетичния вид на произволно насечени дърва, дървояди, освен това никога няма да са до тавана Simple Smile
Иска ми се камината да е от камък, да се получи нещо като това
Проблема е в зидането и в различното виждане на съпруга ми. Той си харесва камина тип битова. Като компромисен вариант бих се съгласила на нещо такова  или такова.

Друг вариант е да я завъртя перпендикулярно на стената, така.
С времето може и друго да решим, засега това ми се върти в главата. Simple Smile

Тази камина ми харесва именно заради тъмния фон на стената, създава усещането че е нощ.

Една алтернатива на камина. Имаме стара печка `Балканъ`, много е красива, иска ми се да я пъхна в такава ниша.

Като се абстрахирам от облицовките, лампите и щорите, тази камина в стил Флинстоун ми харесва много, ако мъжа ми още има здрав кръст след строежа, може да се пробваме с нещо подобно.

# 114
Една алтернатива на камина. Имаме стара печка `Балканъ`, много е красива, иска ми се да я пъхна в такава ниша.
thumbsup Любознателна, а може ли снимка на тази печка "Балканъ"? Може и снимка от нета. Просто ми е любопитно как изглежда.

# 115
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ах колко теми сте разметналиии  Mr. Green
 Онази, последната зелена врата към терасата/ патиото ми харесва много, много  Heart Eyes
И на мен - мноооого

Като заговорихте за латино, веднага дома на Бети си представих  Laughing.... Точно така ми се завъртя в съзнанието....

Eved, първата снимка всъщност ме кефи....... Някак ми е хармонична и не ме мори.

Пина много хубаво ми е подредила мислите относно цветовете: "Някак за мен е различно една наситена цветна стена, а на нея дограма също в наситен цвят, съвсем друго е кухня чиито шкафчета да са в шахматни 5 ярки бонбонени цвята."

И аз много обичам маркоанските в частност, и арабските като цяло интериори. Те докосват една струна в мен, която си живее в приказките. Май никога няма да порасна....  Mr. Green
Ей за такива аксесоари мра направо.

# 116
  • Стара Загора
Нашата камина на вилата не е завършена, но ще е такава

# 117
  По едно време бях луднала да правя интериори и къщи и като нямах нито уменията, нито програмите го правих в една игра. Това е мароканска спалня..Май съм прекалила с червеното, обаче поне тогава си го харесвах много.

# 118
Аз харесвам камините на снимка, обаче имате ли представа как се обслужват? В зората на демокрацията, години на глад, бедност и мизерия, аз бях на 10 , топлехме се на печка на дърва и имам ужасни спомени от ежедневното ринене на сгурия, влачене на дърва, разпалване, пушек,който се връща в стаята при силен вятър и т.н. Не знам тия модерните камини същата грижа ли искат или е по-опростено? Но си мисля,че както и да е,  дърва и огън в къщата си не ща.

# 119
За Карибите...
Не,че ми харесва за в къщи,но някакси снимките ми напомнят за лятото.Сега когато си обличаш дебелия кожух,ръкавици,шалове и шапки, и пак ти е студено,мисълта за лятото е много приятна.
Добави морски бриз,пясък и много слънце.Ако не сте се досетили аз съм лято предпочитаща. Sunglasses

За камините..
Чувала съм,че са големи главоболия ако не са построени както трябва.Не само,че няма да топлят,но и ще издърпват топлото през комина.Не говоря за печка тип камина,а за онези традиционните.Предполагам,че рядко се разчита да топлят наистина.Всичките тези дърва кой ги пренася,къде ги складира?Иначе да,създават уют.

Общи условия

Активация на акаунт