Интериорен стил по аматьорски 3

• 53 185
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • Русе
Свекърва ми има часовник с гонг. Направо и завиждам на нервната система.  Не бих си го причинила доброволно, но пък стои красиво в къщата и.

П. С. да взема да се махна от темата, но пусто ми е толкова интересно тук:)

Мдаа, не бих си го причинила и аз, при положение, че и имам два, които вдигат аларма като за няколко гонга Wink

Що ще се махаш, я, виж колко е приятно тук.

# 61
Да се изкажа и аз за часовниците - нали съм часовникарска снаха все пак. Фаворит ми е един стенен - не само че на 15 мин бие ами и мелодията е като на Биг- Бенд, уникален модел и гордоста на свекъра ми. Предстой му път през океана  Laughing

Иначе ето една от камините ни: https://picasaweb.google.com/117262118852604271987/HouseCalgary# … 77536584373197666

Дупките в стената са от открит теч на газ. Някой я беше боядисал с поне 10 ръце боя тази камина. Тъпо и упорите с доста химия ми отне 2 седмици да снема боята.  Mr. Green Но пък трудът си заслужаваше

# 62
Ммм, камини..Аз пък имам силна слабост към тях, но невъзможност да имам поне в този дом ( то така прозвуча, все едно имам поне още 5-6 дома  Joy)
1 2 това мноого да 3
А на този тип лампи не знам защо трудно устоявам  Mr. Green

В кухнята ми имам такава, трябва да я изхвърлям май вече, та се оглеждам за подобна

# 63
Камина, която много харесвам (в комбинация със стената).
Отново от същия тип - куб.
До земята.

Общо взето и в камините предпочитам есенциалните форми. Не обичам да прилича на хижа в планината, освен ако не се намирам в хижа .

Тези ми харесват и на мен.

Цонне, кога да чакам поканата за чай. Simple Smile

И да не спамя само, споделям апартамент, който много харесвам:
http://emmas.blogg.se/2011/january/perfect-calm.html

# 64
Бенсън, сега трябва да се снабдя със щипка за захар и подходяща захарница и съм готова да приемам гости. Flutter
Титина, много готина камината.

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 20:25 от Цонна

# 65

Амели, луд на шарeнко се радва Mr. Green

Не мога да преценя тона на изказването, но хайде,хора, кажете си, какво лошо има в цветните неща? Аз лично не мога да живея безцветно, не мога да се обличам само в сиво и черно, не мога да си подредя дома - било квартирата-гараж преди или собствения си апартамент сега, безцветно,белезникаво и бездушно. Така ми е уютно, а нали най-важната функция на дома е именно тази- като се върнеш там,да се отпуснеш, да ти е кеф и да си почиваш в средата,която ти е най-приятна.
Искам да ви покажа кухнята на свекърва ми.
Преди 9 години се наложи да се ремонтира, тъй като гръмна бойлер и нанесе щети. Семейството не беше подготвено финансово за ремонт, а беше неотложен за банята и кухнята. Така с много малко пари аз и свекърва ми направихме кухнята в жълто и оранжево и сега, години по-късно, на мен пак ми харесва, само може би за тапетите съм си променила възгледите. Плочките зад хладилника са старите от преди 30 години, стенните шкафове също са стари и са облепени с фолио...ел.уредите са извън модата и мивката е пълна с мръсни прибори,но пък кухничката стана много симпатична и те подтиква както да готвиш, така и да хапваш.

Ако ви е интересно и имате време, ще се радвам да обсъдим въпроса с цветовете- техния брой, яркост и цялостно присъствие в интериора.

Елинор 777 , аз като представител на "направи си сам" движението, мога да те посъветвам за такива абажури да се огледаш в магазини за цветя, за сувенири, продават се сега разни вази и др. подобни украшения,които ще ти свършат идеална работа и въобще не са скъпи.

# 66
Съвсем добронамерено ми беше изкаването. И аз харесвам шарении. Гледам да не прекалявам. Не знам защо така негативно бе възприето.

# 67
Цонна, с тез твоите покупки побърка народа. Ще ме накараш и чай да пия сега Mr. Green

# 68
Съвсем добронамерено ми беше изкаването. И аз харесвам шарении. Гледам да не прекалявам. Не знам защо така негативно бе възприето.

Не е възприето негативно, възприето е неутрално, защото не усетих точното настроение. И все пак, ако има интерес, нека го обсъдим  Simple Smile

# 69
Включвам се директно с мнение за цветовете!
Аз съм на моменти, понякога ми харесват доста шарени неща, понякога предпочитам нещо едноцветно и изчистено! При мен лично зависи от комбинацията! Примерно килимът ни е зелен, но три цвята зелено и според мен комбинацията е супер! Когато го избирахме, първо си харесах един, който бе същия като модел, но с повече и различни цветове и също комбинацията беше страхотна, но нямаше да се връзва с останалите неща!
Относно масата, на мен ми създава настроение и бих сложила нещо такова на веранда примерно!
  bouquet

# 70
Amelly, масата е много хубава, дано да ти се получи добре   Peace
Аз може би бих я сложила в личното ми ателие  Mr. Green (нямам лично ателие, но това не мисля, че е важно)

Ето и "моята" желана маса и столове

1

2

Втората с малко по-практичен плот. Не мога да си позволя такива столове, но дано успеем да измислим нещо в този дух.

# 71
Такова шарено нещо ( мебел, картина) бих използвала като акцент. Иначе мисля, че поне за мен е прекалено дразнещо.

# 72
  • Русе
И аз бих сложила подобна маса на верандата, особено лятото ще внася още повече слунце в настроението.
Иначе и май клоня като цяло не към много шареното, основните цветове + някакъв акцент. Просто има цветове, които принципно не харесвам като розовото например.

Шанта, пак изби рибата с тези маси, особено втората е много идейна и мисля, че може да мине в графата направи си сам.

# 73
Вместо запис да се включа и аз по темата за цветовете.
Шаренко не обичам, силни цветове - да, но само в съчетание с максимум още един, по-неутрален цвят. Кухнята ми е червена, в голяма част от трапезарията преобладава червеното, но е в комбинация с черно или сиво  Embarassed

Въпросната масичка е много свежа (цената също), аз лично бих я сложила единствено в детска стая и то с лека (имам зеге и знам как да го използвам!)модификация на краката. Единствения вариант, в който на мен би ми изглеждала добре за трапезария е в стерилно, искрящо бяла стая, с огромни прозорци  Mr. Green Ама ако имате малки деца, това е все едно да си подпишеш смъртната присъда Crazy В интерес на истината, щом толкова я искаш, не виждам причина да не си я направиш сама, дори и майстор не ти е нужен, просто стара дървена маса и 10тина цвята боя. И време. И желание Grinning

А пък като стана въпрос за верадни, влюбих се в масичка 1 на Шанта  Heart Eyes

# 74
  Kогато говорим за цветове се сещам за една руска поговорка  Grinning Много харесвам,че сме толкова различни хората. Едно време, когато сина ми деспотично признаваше само черния цвят като хубав такъв го контрирах с въпроса : "А как би възприел целия свят да е черен?" Обичам много ярки цветове,(дадох си любимата палитра по-напред), но за да изпъкне му трябва нещо неутрално. Масата е наистина сладка, грабваща вниманието и смела, но за уравновесяване ще трябва доста "кротки" цветове около нея.  Това дългото обяснение е и за да успокоя неразбраните и чудещите се дали да си ходят. Всички сме силно индивидуални личности и затова е шарен и красив света.
 Амели, благодаря за съвета, ще погледна.
По-нататък ще ви помоля за мнение за промяна на три стаи. Признавам, че за цветовете нямам никакво съмнение, все пак всеки ден работя с тях, но от практичен дизайн с хитри решения за не много средства (охх) наистина ще имам нужда от вас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт