Интериорен стил по аматьорски 3

• 53 102
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Ей Пина,едва сега видях поста ти,може да се купува,за съжаление утре няма да работят,първия им работен ден е на 3ти и после да се похвалиш я с впечатления, я с покупчица  Mr. Green

# 301
  • Варна
Шише Джам не бяха ли стъпили в България мисля в Търговище имаха някакъв завод...

# 302
Повечето произвеждат техническа стъклария (бутилки) или флоатно стъкло (за прозорци). Просто е много по евтино. Домакинската стъклария изисква майстори и чист материал. Между другото стъклатрския техникум в Белослав имат пещи и учениците им правят уникални неща

# 303
  • Варна
Не съм много наясно, писаха, че произвеждат плоско и домакинско стъкло и : ""Шишеджам Холдинг" е петият по големина в Европа производител на плоско стъкло и заема второ място по производство на стъкларски изделия в Европа и трето в света. " Затова се замислих дали не правят и някакви красоти Simple Smile
Аз съм виждала доста добри стъклени неща, без да съм специалист разбира се, но просто цените са доста високи. Във Варна има магазин Красив дом, продават интересни нещица.

# 304
Навсякъде по света има добри майстор. Като си бяхме в България бяхме представители на една фирма стъкларска от Китай ( нищо интересно, шошенца за парфюми). Та там какви красоти съм виждала, после подобни неща видях в Мурано на цена поне 200 пъти по-висока.

Така че много зависи, пък и пазара в различните страни е различен. Например в Западна Европа и Америка не ценят кристала така както се котира у нас ( а в сливен наистина са добри), там се котира калиевото стъкло.

Стига съм спамила, кажете сега, някой ходил ли е наскоро из антикварятите или да пращам някого да гледа

# 305
Барбабо, скринчето ти  е страхотно, но за плочките сме на едно мнение. За съжаление знам колко е скъп паркета, напълно те разбирам, пък и като се замислиш не е наложителна тази смяна. Сигурно това е стилът в този регион на Италия-традиции, какво да ги правиш. Иначе имаш подкрепата ми за смяната им. Laughing

За стъклариите-имахме един вуйчо(лека му пръст), който ни беше подарил на сватбата кристални Waterford  чаши и една кичозна рамка за снимки. Но в пристъп на лудост счупих моята чаша и рамката. Сега пак ме е яд.

Имаме една друга леля, която по Нова Година ни подарява кристални чаши за шампанско (рязан кристал), а пък свекърва ми ни купи нерязан кристал (някаква гъзария-май Вера Уанг бяха). Да има, аз си ги харесвам. Сега ще покажа с какво ни снабдяват:
http://www.amazon.com/Waterford-Crystal-Christmas-Champagne-Part … dge/dp/B0009MG17U

Всака една е различна от другата. Засега имаме 4, остава да съберем още 8. Да ни е жива и здрава лелята да ни ги подарява.

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 22:01 от Цонна

# 306
В Бг имам гравиран кристал (не се казва рязан) цяла една серия- каквито чаши се присетиш по 12 броя от вид. Тук с мъжа ми не можахме да псотигнем консеснсус и сме на чист кристал ( без гражиране) на Бохемиа. Е опитвам се да ги изпочупя  Mr. Green и да си домъкна тези от Бг, ама няма и няма.

Преди 15 години някой от изделията на Waterford се правеха в България. Уфф как си могла да ги счупиш - аз ако съм издирвам същите и си ги възстановявам

цонне гледах тези чаши в един от сайтовете и им се чудих, ама ще ме изгонят от в къщи накрая Laughing

# 307
Титина, аз си го превеждам от английски и понеже звучи рязан и нерязан, помислих си, че така им викат и на български, а гравирано си мисля, че се казва като на сватбените ми чаши, където вуйчото ни беше изгравирал имената и датата на сватбата, но, хей уви, вече имаме само една. Държим си я да проверяваме кога сме се оженили.Simple Smile

# 308
И на двете им казват гравиране. Различават се по дълбочината на рязане, иначе технологията е една и съща

Ние така си проверяваме по халките, всъщност мъжа ми проверява, че аз моята не я нося  Mr. Green

# 309
Иначе имаш подкрепата ми за смяната им. Laughing
Знаех си, че мога да разчитам на теб. Laughing
Баш наложителна е смяната. То живот ли е това на зелена плочка, диагонално положена...

Никога не съм знаела, че в БГ има (е имало) стъкларска фабрика с традиции. Embarassed (пък и не съм от Варна)
Стъкларски цех съм посещавала само на о-в Мурано.
Иначе виното си пием в чешки чаши - с много тъничко столче, с много тънки стени и много лесно се чупят. Simple Smile Но винаги тях търся да купя, понеже всички други ми седят тромави. Харесвам тази тънкост.
http://www.alibaba.com/product-free/118983094/Vintage_XXL_Bohemi … assware_wine.html

# 310
Чудни са винените чашки. Много ми харесват. За рождения ден на мъжа ми ще му купя едни smile3508. Имаме нужда.

# 311
Barbabeau и ние в момента това ползваме, но за 6 години успях само една чаша да счупя  Mr. Green Аз харесвам като типа показан от Цонна. Иначе си бях заплюла в Карлови Вари един полюлей от бохемски кристал, ама мъжа ми каза да забравя- нямало да махне вентилатора от тавана и да сложи туй чудо

# 312
Да има, аз си ги харесвам. Сега ще покажа с какво ни снабдяват:
http://www.amazon.com/Waterford-Crystal-Christmas-Champagne-Part … dge/dp/B0009MG17U

Всака една е различна от другата. Засега имаме 4, остава да съберем още 8. Да ни е жива и здрава лелята да ни ги подарява.

Много обичам комплекти, в които всяка част е различна от останалите.

Сетих се за тези столове. Simple Smile))))

Леле, Титина, а аз ги чупя ... постоянно. Simple Smile))))))))

# 313
Е, да ама тези като показаните от мен са много официални. Требе си нещо ежедневно. Whistling

И аз да се допълня, че за първи път чувам, че Родината ни има стъкларска традиция. Само за румънски кристал бях чувала от нашия регион. Изключвам чешкия кристал. За тях знаех.

# 314
В Белослав първият стъкларски завод е открит 1893 година. Има доста силикатни находища в България, а да не забравяме и производтвото на поташ в Девня - една от основните съставки на стъклото. Кой е липсвал от уроците по география  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт