Интериорен стил по аматьорски 3

• 53 121
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Да видим дали ще отидем първо  Simple Smile

Барбабо, и на мен ми харесват сините плочки, аз ги бях виждала където са със синия скрин - разкошно е всичко там. Е, с телевизора и старата ракла, мда - не става там.

Титина, мерси!

# 286
Barbabeau, в темата със съвети за реставрация си предложила избелване на дърво (паркет?) с латекс. Изпробвано ли е, дава ли някакъв подобен ефект?

# 287
Барбабо, и на мен ми харесват сините плочки, аз ги бях виждала където са със синия скрин - разкошно е всичко там. Е, с телевизора и старата ракла, мда - не става там.

Не са сини, а са сиви с леко зелена тоналност. Mr. Green
На мен с нищо не ми харесват. Наследство са ми (като историята с на Цонна спалнята Laughing) и ако не бяха толкова скъпи паркетите тук, отдавна вече да ги нямаше.

Ружа, аз съм боядисвала с бял латекс, но покрива плътно и равно като нормална акрилна боя.
За такъв ефект предполагам, че ще стане, ако на почистено до сурово дъвро минеш със мнооооого разредена боя на водна основа (акрилна, латекс...), на места изтъркаш, на места минаваш пак с боята, на финала лакираш с прозрачен лак, отново на водна основа.
За сивкавия цвят, който прозира под бялото, зависи от дървото, вероятно трябва да се предвиди един лек байц преди боядисването.

# 288
Инхом правеха ( сега не знам) много симпатични стъклени неща- аз имам оттам яйца, коледен свещник и още няколко дреболии. Качеството на изработка е много далеч от китайските неща. Знам, че правят и стъклените части за осветителни тела, но всичко беше за износ.
Имах служени отношения с тях и нещата са ми подарък като сувенири, иначе нямам идея дали се продават в магазини, но Белослав поне е близо.

# 289
Чета ви от самото начало, но нямам какво да покажа. Много вдъхновяващо действате. Преди няколко страници публикувахте страхотни дневни. Та от тук вече имам идея как си направя дневната, която е с комин по средата. Ще го облицовам с камък или някакво подобно покритие. Има такива плочки. Ама си мисля дали на не е само той , а и някоя стените?
Ох , много неблагоприятно разположение на апартамента имам.

# 290
# 291

Мерси! Ще експериментирам с една, две паркетини. Ще гоня подобен или такъв ефект, плюс минус. Надявам се да има какво да покажа после  Grinning

А за миланските къщи - всяка от тях е супер най-вече с това, че не са претенциозни. Някак интериорът им изглежда като наслояването на кехлибара - лека полека, без някакъв (примерно като моя  Grinning) селяндурски юруш веднага да стане "най-хубавото".
И друго, което ми харесва, е че липсва това натрапливо, стерилно задгробно бяло, което се стеле неумолимо и весдесъщо в предложенията на някои (особено български) дизайнери, за да е по-classy. Миланци никъде не са оставили бялото да "командва парада", което за мен е плюс  Simple Smile

# 292

Мерси! Ще експериментирам с една, две паркетини. Ще гоня подобен или такъв ефект, плюс минус. Надявам се да има какво да покажа после  Grinning
О, аз не схванах, че питаш за паркет! Това е по-различно, понеже износването е от съвсем друг порядък и се работи със специални бои и лакове за подови настилки. Честно казано, по-добре да се допиташ до някой по-компетентен. Аз лично съм лакирала паркет само с обикновен лак за паркет, без ефекти.

Италианският стил е характерен с мекотата си. Съгласна съм с теб.
Това имах предвид и, когато преди време стана дума, че т.нар. по света "италиански дизайн", който е много минимал, с много лъскави повърности, лакобел и разни такива, всъщност не е истинският италиански стил. Simple Smile

# 293
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Лелееее, колко много сте изписалиии!  Hug

Първо Весела Коледа на всички на голееми патерички! Пожелавам ви много сбъднати интериорни мечти.

Няма да успея да се включа в другите теми, но с темата за Белослав........ Направо ме жегнахте. Дядо ми имаше много добър приятел там и целият му род работеше в завода.... Ходехме често на гости в Белослав и съм обикаляла завода толкова пътииии....... Влюбена бях в горещото стъкло и огромните мъже , които го въртяха и надуваха. Дори имам белег на врата от парченце разтопено стъкло, което хвръкна и ми се залепи  Crazy Но любовта ми остана и обожавам стъклото в истинския му вид.... Все още сънувам понякога златните блаони...... У дома (при нашите) имаме толкова белославско стъкло и все мечтая да си взема, но просто няма къде да го държа. И някой ден........... някой ден ще го използвам........ Оохх, направо ми се стопли душата........

# 294
А питате ли ме мен. Там работех, а какви неща имам направени специално за мен. Без това харесвам чашки и чинийки- там попаднах в приказка. Имам като се почне от стъклени топки за украса, скулптури, та се стигне до....черпаци. А за нещата произвеждане на ишлеме за световни лидери в областа на стъклото ще си мълча. Лошото е че майсторите изчезнаха - остаряха, нови попълнения нямаше, та се наложи да използваме майстори от чужбина- особенно за ръчната стъклария
Ако някога отидете до Малта ( това го има и в Доминикана между впрочем) отидете до фабриката им за стъкло. Произвеждат наистина уникални неща от стъклени тръби. Иначе за стъкло препоръчвам Румъния- имат много по-добри традиции от нашите, много по-добри майстори са

# 295
Титина, къде в Румъния да търсим хубава стъклария? В Констанца, примерно, има ли някой изявен магазин? А в Мангалия ако има, още по- добре?  Simple Smile
Не ходихме до Белослав, видях че имат магазин във Варна, но и до там не отидохме.

# 296
  Има нещо като изложбена зала на стъклото във Варна. Ходихме лятото, леко се поразочаровах. Но пък видях наистина прекрасни картини от разтопено цветно стъкло, дори снимах скришно.

# 297
Титина, къде в Румъния да търсим хубава стъклария? В Констанца, примерно, има ли някой изявен магазин? А в Мангалия ако има, още по- добре?  Simple Smile
Не ходихме до Белослав, видях че имат магазин във Варна, но и до там не отидохме.

мисля, че имат навсякъде. Аз лично съм купувала от Букурещ и от Бусау ( един колега ни води там в един от заводите).
Сега четох, че фабриката в Разград прави домакинско стъкло, да си призная честно не съм виждала техни работи.

Ето например този вид чаши : http://www.amazon.com/Set-Four-Romanian-Crystal-Glassware/dp/B004E098SM
ръчна изработка са, стъклена нишка нанесена върху гладко стъкло. Румънците първи в бранша започнаха да ги правят

http://www.euroaccents.com/Lines/Glassware/Mosaic/Mosaic.htm ето такива неща правеха в Белослав ( предполагам сегашния собственик ги прави също). Представете си това като форми и в различни декори.

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 17:17 от Titina

# 298
  • Варна
Но не можах да се въздържа когато отворих тази снимка - http://kiara.snimka.bg/daily/tropical-interior-design.643599.25944404  - все едно Мафани ме гледа от стената Mr. Green
Надявам се ще приемете шегата Grinning Весели празници!
Какво не ти харесва на бабката?!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Уникална е!  Mr. Green Майтапът настрана, ама и аз не бих могла да седна на масата и това чудо да ме гледа от стената.  Naughty Но всичко останало ми харесва в снимката.

Белославското стъкло съм виждала шоурум в морската градина Варна, около делфинариума.  Party

От село имам няколко комплекта стъклени чаши, много стари. Е няма такъв звън, човек като си казва Наздраве!  Naughty То кеф да ти стане!

# 299
Я да питам нещо варненци. Ходите ли по антикварятите? Наскоро четох, че са се появили доста неща от колекции - тежка икономическа обстановка и разпродават хората. И то на съвсем прилични цени. Изкушавам се да пратя брат ми да ги понаобиколи и да си понапазаря, ама ако е кьор фишек не ми се ще да си гърмя патроните

Общи условия

Активация на акаунт