Интериорен стил по аматьорски 3

• 52 684
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Славейче , аз също съм го виждала сайта за "проектиране", но какво стана и........... забравих за него. Като се усъвършенстваш - може да обединим усилия  Wink

Реа, аз понеже съм решила да правя разместване и не съм сигурна дали ще стигна целта - да остане повече свободно пространство, та тези дни мисля да си поиграя със сайта, преди да съм стартирала разместването  Crazy

А тези красоти пускани ли са вече?  Heart Eyes Blush

Провинциални къщурки

Няколко бани

Не изхвърляйте ЛЕГО тухличките! Стена, костваща 2500 долара, издигана 1 година с помощта на 55 000 ЛЕГО тухли  Mr. Green Някои луди са наистина луди  Mr. Green

# 661
 Славейче, много красиви неща Simple Smile От в баните "заорах" и намерих моя любим тип - с душ кабина.
1, 2

Ох, обичам присъствието на камъни в интериора..
1, 2,

# 662
 ooooh! никога не би ми дошло на ум, че е възможно лего да се използва за интериор  Mr. Green Joy Обаче който го е измислил - евала му правя!

Напоследък много гледам интериор и се улавям как нещо което не съм харесвала преди 1-2 месеца от много гледане почвам да го харесва  Blush Ето, най пресният случай е с камъка в интериора, преди не можеш да го възприема, харесвах го само за външна облицовка на къща, но не и за вътрешна......

Елинор 777, много ми допадна 2

# 663
Аз по принцип обичам все да ми е топличко, та се чудя тази каменна стена дали няма да държи студено? То лятото хубаво... ама зимата  Whistling

ooooh! никога не би ми дошло на ум, че е възможно лего да се използва за интериор  Mr. Green Joy Обаче който го е измислил - евала му правя!

Не мога да се начудя как са си играли 1 година да го правят  ooooh! То ясно, че не е било по цял ден само това, ама все пак  Stop Имам малко опит с една лего кола... 50 страници упътване и около хиляда миниатюрни различни частички - първо като я почнах не можах да се спра докато не я завърших (няколко пъти спирах за почивка, но през цялото време мисълта ми беше в колата и какво трябва да направя след това)  Blush Отне ми около 4 часа...
Не мога да си представя какво обаче е при тези размери  Laughing

# 664
Аз по принцип обичам все да ми е топличко, та се чудя тази каменна стена дали няма да държи студено? То лятото хубаво... ама зимата  Whistling
И аз обичам да ми е топличко, но може би зависи човек за къде гледа.....в апартамента ни съм сигурна , че никъде няма да си сложа камък, но на лятна къщичка, защо пък не.....

Славейче, не прочетох статията, защото ме хвана клаустрофобия само да ги гледам как редят, ама това 1 година............направо не е истина кви нерви са имали тези младежи  Mr. Green

# 665
...

А аз се чудя, дали носите вода с менците и готвите в огнище... newsm78
Кой ще се занимава с каменни (студени) стени, като има толкова по-хубави варианти за строеж? Камъка вече е само декорация. Режат го на филийки и  майсторите го лепят на готовата стена. А ако не си харесате естествен камък, винаги може да си поръчате изкуствен, направен точно по ваш вкус (цвят, структура, големина, форма, заобленост........). Има толкова хубави калъпи, че няма как да ги различите от истинските. За студеното си има топлоизолации, а за лятната прохлада има климатици, което развързва ръцете на дизайнерите — не трябва да се съобразяват със здравината и топлинните характеристики на материалите. Peace

# 666
Като е станало дума за хладина и климатици - аз не харесвам хладината, която дава климатика. Не ми е комфортна физически. Старая се да засенчвам и да избягвам нагряването, вместо да чакам да се нагрее помещението и после да търся начин за охлаждане. Мислих за тента, но май минах на вариант щори на терасата, та за това лято да видим какво ще измайсторим, но мислим да засенчим терасата, хем самата тя ще става за ползване, хем така външната стена няма да се нагрява, през прозорците съвсем и би трябвало да станем като в една пещеричка  Simple Smile

# 667
Като е станало дума за хладина и климатици - аз не харесвам хладината, която дава климатика. Не ми е комфортна физически. Старая се да засенчвам и да избягвам нагряването, вместо да чакам да се нагрее помещението и после да търся начин за охлаждане. Мислих за тента, но май минах на вариант щори на терасата, та за това лято да видим какво ще измайсторим, но мислим да засенчим терасата, хем самата тя ще става за ползване, хем така външната стена няма да се нагрява, през прозорците съвсем и би трябвало да станем като в една пещеричка  Simple Smile
И аз предпочитам превантивна сянка , пред постоянно пуснат климатик и запечатани прозорци . Sick

# 668
А аз се чудя, дали носите вода с менците и готвите в огнище... newsm78

Менците ми висят на стената и ако има авария и водата спре ходя до близкия поток, а готвя на огнището при всеки удобен случай.

Айде и аз при тези, дето не харесват климатиците - мразя да ми "духа" от климатика  ooooh!

# 669

Не зная "пещеричката" какво изложение ще е.А и явно ще е остъклена,щом ще и се слагат щори.Направихме така западната си тераса,но за съжаление не стана пещера.Лятото се получава "парников ефект" и на нея не се излиза след обяд,толкова топло става.

# 670
Нееее, няма да е остъклена!  Naughty  Не е много популярен вариант в България или изобщо ли не е популярен - не знам. Аз съм писала и преди в темата. На неостъклена тераса могат да се слагат завеси или щори. Просто си висят във въздуха и дори е доста красиво. Миналата година видях такова нещо на една варненска тераса и така се учудих  Thinking После видях из нета и се оказа много приятно решение. Пази само сянка, не спира въздуха. Нещо такова си го представи

1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8..  9.. 

Иначе терасата е безумните 13 метра, Г- образна, като 8 метра са на юг, а 5 метра са на изток.

# 671
  И аз не съм от любителите на климатика. Но нас ни  спасяват по-скоро дебелите стени, които по-бавно акумулират топлината. Към края на август вече става доста топло.
Пак нещо с камък, което ми харесва. Не знам, не ми изглежда хладно и изобщо се чудя това не е ли само на психологическа основа?

Тази масичка не е ли от палети?
Този еклектичен апартамент ми харесва. Или поне голяма част от него.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 09:48 от Елинор 777

# 672
Ето как се прави сянка с проветряване на балкона, без да се пречи на саксиите с цветя. Това нещо, с малко преработка, ще може да се сваля и поставя според сезона и за пране на тентата. Отделно се регулира дължината на тентата и не отнема място от балкона.
Висящите отвесно завеси и щори, спират проветряването на балкона (задържат горещия въздух зад тях) и се губи ефекта на сянката. Това решение позволява на тентата и балкона да "дишат".

# 673
Този еклектичен апартамент ми харесва. Или поне голяма част от него.
Супер Simple Smile

Пина, тук в Италия е много разпространено именно затъмняването на балконите със завеси или вертикални тенти като показаната от гост22 (най-често тъмно зелени, споменавам го, понеже явно цветът има някакво значение, щом е толкова масов Thinking), а не остъкляване или друг вид строителни прегради.

# 674
Да, в Италия съм била и забелязахме, че няма тераска без тентичка, както и в Гърция. В България са слабопопулярни. В Тунис и Египет, пък, забелязахме, че всички сгради са със северно изложение, покривите им са едни особени такива, хлътнали да ги наречем. Абе в крайна сметка в хотела в Тунис при съответно съобразеното строителство ни беше по- хладно без климатик, отколкото у нас със климатик... а си беше 36 градуса, във Варна на 30 градуса като се напече апартамента... От тогава си мисля, че четирите сезона май не са предимство, а неудобство, но това е друга тема.
Аз сега много съм се запалила на тези бабукови щорички, че да видим накрая какво ще направим, до лятото има време. С тях няма как да се спре въздуха, по снимките смятам добре личи.
Барбабо, можеш ли да покажеш някакви завеси по тераси от Италия? Искам да ги видя как са направени, не съм виждала. Не знам как да ги търся в нета, голям зор ми е.

Общи условия

Активация на акаунт