Интериорен стил по аматьорски 3

• 52 670
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
сега ви открих
много красиви неща сте показали

# 676
Как ви се струва? В първия момент зяпнах, чак ми се прииска да го имам, после си помислих как ще чистя пепеляка и магията изчезна..........И все пак, харесва ми! Peace

Изработено от бреза, напомня клон, от Sebastian Errazuriz е, дизайнер, за който не съм чувала. Embarassed

# 677
И като съм почнала, една по-особена маса.

# 678
А Вие какво мислите, с тези шипове по библиотеката и седем годишно дете в стаята? Ще добавя и белия домашен прах по черните разклонения.
Може би в кабинет или ателие, в подходящо съчетание...

За столовете: на живо ще се виждат отпечатъците от всяко пипане с ръка. Да не говорим, ако сбъркате препарата за почистване и "лъснете" пластмасата с нещо дерящо или разтварящо. Да изглеждат толкова хубаво, ще искат досадно, постоянно почистване.
За масата: ако плота лежи директно върху сламата, ще се люлее, накланя, плъзга, и пада при всяко подпиране с ръка или поставяне на предмет върху него. Поне на снимката, аз не виждам, с какво се фиксира  стъклото.

# 679
гост22, някак негативно се включваш в темата, все едно пристигаш да раздадеш здрав разум  Thinking  Споделяй кое харесваш и кое не, без да отнемаш правото на другите да имат собствен вкус. Показвай и снимки, разкажи ни кой е твоя стил, за какво мечтаеш, какво си успял да си реализираш в къщи?

# 680
Етажерката е страхотна!
Вчера  като се прибираме от село, пред очите ми бяха само прекършените от снега клони на дърветата и на няколко пъти подканях мъжа ми да слезе и да ги натовари в колата, ама той не! Много от тях се бяха начупили съвсем подходящо за разни мои идеи  Simple Smile
Сега не знам къде да проверя с какво трябва да обработя живото дърво, за да ми седи вкъщи под някаква форма за декорация,без да се увреди и завъди буболечки?

# 681
Пина, в момента вися на един паркинг, Laughing не ми е много удобно да търся картинки.
Виж в Google Images "balcone tenda" (или също "tende" в мн. число).
tendа=завеса, не означава само балконска тента, така че ще видиш и двете неща

Библиотеката като бодил е ужасна. Laughing Ако беше от дрян щеше да плаши вампири, предполагам. Joy

# 682
Привет на всички!Гледахте ли вчера в "Тази неделя" апартамента на Вежди Рашидов?Много ми хареса всичко,което видях  Peace

# 683
Библиотеката като бодил е ужасна. Laughing Ако беше от дрян щеше да плаши вампири, предполагам. Joy

Ами, хайде, де, аз от пръв поглед се влюбих в нея, а от втори (предполагам щот съм от една разумна, практична и чистофайническа зодия, според зодиака Joy) реших, че не е за мен. Но, така, като я гледам, определено ми създава приятно настроение. Изобщо, имам навика при разходки да се вглеждам в разни клонки и пънчета и да измислям за какво биха станали, но нищо такова нямам вкъщи. От типа размечталась.......съм. Peace Grinning
А масата определено не е мой тип, нито столовете, студено ми е всичкото това стъкло, пластмаса, предпочитам дървото. Просто ми се стори интересно. Сега ходих да чета, нищо не пише за закрепването на стъклото.

# 684
гост22, някак негативно се включваш в темата, все едно пристигаш да раздадеш здрав разум  Thinking  Споделяй кое харесваш и кое не, без да отнемаш правото на другите да имат собствен вкус. Показвай и снимки, разкажи ни кой е твоя стил, за какво мечтаеш, какво си успял да си реализираш в къщи?

Харесвам красивото и практичното. Един предмет, ако е красив, но изисква доста грижи, ще омръзне или дотегне след месец-два, но ако, освен красив, е практичен и лесен за обслужване, ще радва човека години. Аз харесвам дизайнери, които съчетават практичност с красота, и избягвам търговските разработки, които обричат хората(най-вече жените) на двойна работа(почистване). Ето варианта на разклонената библиотека, който е безопасен за децата в стаята, но дава повече свобода на фантазията:
Вижте линка за триптиха. Може да сменяте съдържанието, да добавяте още рамки или етажерки според стила и нуждите в момента.

# 685
Виж в Google Images "balcone tenda" (или също "tende" в мн. число).

Хм, Пина, сега видях, че не излизат много разнородни резултати...
Ако над вашия балкон, имате друг, който да ви прави "покрив", възможни са такива тенди:
_1_, _2_, _3_ (тази е монтирана по-навътре върху тавана на балкона и се използва парапета, за да се разшири), _4_

Ако нямате покрив, е нужна тенда от този тип: _1_, обаче това е неефективно, ако изложението е западно, понеже няма да спре ниското слънце; _2_

А за да сложиш текстилни завеси на балкон без покрив, ти трябва една лека структура от този тип:
_1_, _2_, __3__

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 14:54 от Barbabeau

# 686
  • на североизток
На тази разклонена етажерка и Стийммопа няма да и помогне Mr. Green Laughing
Наистина красива е на пръв поглед, но не е практична. И аз като гост22 съм на мнение, че нещата освен красиви трябва да са и удобни за ползване и поддържане.
Като гледах снимките с каменни стени, които пуснахте, също се замислих как се почистват или може би не се почистват Simple Smile

Да се присъединя и аз към групата непонасящи климатици, нито за отопление, нито за охлаждане.

Пина, моята тераса е дълга осем метра с южно изложение и всяко лято си слагам бели чаршафи, за да спирам слънчевите лъчи. Определено има ефект, а така и цветята ми не изгарят. Засега това е варианта, който мога да си позволя Blush, но идеите, които си дала с бамбуковите щори никак не са лоши и може да се възползвам някой ден. В един съседен блок са си сложили точно такава тента, каквато е показал гост22 и всеки път като минавам от там, неблагородно им завиждам Rolling Eyes

# 687
Имаме покрив, имаме. Мерси, Барбабо! Аз точно с тия бамбукови пръчки, като от предпоследната ти снимка си го представям, но без покрив, само отпред, понеже отгоре ни има тераса, точно колкото нашата широка.

# 688
Май само аз съм фен на климатиците а и живея на место където живота без тях е немислим. С висока температура и влажност се бори смо климатика ( изкарва и излишната влажност навън). Имам пергола, ами нищо не помага и има месеци когато стоенето навън е немислимо. И в България бях с климатици и цветята ги поливах сутрин и вечер.
Миналата година пробвах с бамбукови щори- изгарят от слънцето. Независимо че имаме огромни дървета в двора и пазят доста сянка, топлината и влагата са навсякъде.

# 689
  • густо майна Филибето
И аз, и аз. Нощния сън на духащ хлад климатик по нищо не мога да го сравня с потенето на 28 градуса Grinning
Имам в хола бамбукови щори - не съм доволна, пропускат слънцето повече от завеси, въпреки че на пръв поглед изглеждат по-плътни. Освен това ние си мисли, че отсрещните не ни виждат, защото ни е не можем, но в действителност не е така, вижда се като през тънко перде.

Общи условия

Активация на акаунт