Математически турнири - 13

• 86 466
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Не зная вече какво да го правя! Наказахме го без телевизия до Кенгуруто...Не зная дали съм права, но и не зная как да постъпя! Ще решава задачи до безумие и несвяст следващите 2 месеца, пък ще видим...бясна съм! #2gunfire

Мисля, че децата винаги заслужават похвала и насърчение след състезание, независимо от представянето. Все пак са отишли и са се трудили, за разлика от доста техни връстници.  Peace
И моята девойка миналата година направи глупави грешки на ОМ и не се класира за втори кръг,
но това не я прави по-лош математик. И тази година допуска, но по-малко грешки от недоглеждане,
явно зрелостта се трупа с опита.

# 76
Аз съм на принципа, че нищо добро не може да се получи с лошо.
newsm10

А по темата - интересно се получава тази година. Синът ми, явно доволен от себе си днес, попита: "Кога е следващото състезание?" Предположих, че е "Европейско кенгуру" чак след средата на март, така ли е? Т.е. от декември до март без състезания. Миналата година бяха сякаш нон стоп (всеки месец), като се има предвид и 2-месечното проточване на Зимните математически състезания...

# 77
Цитат
Предположих, че е "Европейско кенгуру" чак след средата на март, така ли е?
Преди ЕК има "Румен Грозданов" в Пловдив.

# 78
  • ride my bike...
Аз пък съм в другата крайност. След не много високите резултати на дъщеря ми на Салабашев и Коледното я оставих да си почине. Реших, че това е добро лекарство за концентрация. Днес беше цял ден на тренировка и като се прибра сама поиска да реши задачите от олимпиадата за 4-ти клас. ( тя е 3-ти )
Телевизор няма как да забраня, защото нямаме от 10 години. Laughing

# 79
Перфектно! Аз си ги свалих!

Не зная вече какво да го правя! Наказахме го без телевизия до Кенгуруто...Не зная дали съм права, но и не зная как да постъпя! Ще решава задачи до безумие и несвяст следващите 2 месеца, пък ще видим...бясна съм! #2gunfire
Какво да го правиш? Остави го да си почине.
Наказанието и решаването на задачи до несвяст по-скоро биха имали обратен ефект. Твърде възможно е доведат до реализиране на сценария, описан от  maggypan, а това няма да е от полза нито за детето, нито за вас.

# 80
Здравейте, мамита.
Понеже сме новаци в участията на олимпиади, може ли някой да ми каже откъде да сваля задачите, които дадоха днес на олимпиадата по математика?   

# 81
# 82
http://www.rio-sofia-grad.com/ Това е линкът там са дадени по класове

# 83
Дъщеря ми е 8 и 10 клас и втората май най ги е затруднила.

# 84
А кратко уточнение. Като се влезе в сайта на РИО вдясно горе в полето за директорите, последния линк Олимпиади, състезания, конкурси и после са по класове.

# 85
ОМ-София-2011/2012 - 6 клас:
отговорите, според детенце (изобщо не съм ги проверявала):
1. а) 2
    б) 8
    в) -3
    г) М=3, -9
2. 10,8s,
    108s=1min 48s
    3150m
3. c=0, b=1, a=-5
Ако някой ги е решил, казвайте вашите отговори.
При сина ми различията са:
2 задача: 150 метра
3 задача: а= -125   в= 25

# 86
  • най-шареното място
Не мога да смогна да ви чета Simple Smile
Мен паузата до следващо състезание ме радва.
Всяка седмица през декември е предостатъчно за моя вкус Simple Smile

# 87
Редактирах предишния си пост - за 6 клас 2 задача -отговорът е 150, а не 3150 (както бях написала)

# 88
Времето за решаване на задачите е 4 часа. За София трябва да е до 13:00.
Я да питам и тук за задача 3 на четвъртокласниците в София. Какво мислите за нея? Не е ли прекалено трудна като за олимпиада. Не вярвам някой, който не е решавал нещо подобно да се сети как се решава. Не ощетява ли напълно тези които не знаят метода за решаване, защото според алгоритъма те нямат шанс за никаква точка от нея.
Ами по регламент последната задача е от съдържанието на свободноизбираемата подготовка по математика. Участниците, които нямат СИП - математика  би трябвало да са наясно, че ще има неща, които не са изучавали в училище.
Първите две задачи не са толкова трудни, ако децата нямат затруднения с тях, ще им остане достатъчно време за последната. Не случайно олимпиадата е 4 часа. А и това е състезание. Не е възможно, а и не е необходимо всички деца да решат всички задачи.
Carmela Biscuit, писали сме едновременно.  Simple Smile
Аз мисля, че 3 задача и осмокласник няма да я реши. Дъщеря ми беше с такава амбиция сутринта,а сега...  и при нас няма да има 16 т.         

# 89
  • Sofia
Къде мога да видя резултатите от Салабашев и Коледното мат.състезание за София?
Благодаря!
Резултатите от Салабашев бяха в 125-то. Сега очакваме националното класиране  Hug.
 За КМС резултатите са изнесени във фоайето на СМГ  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт