Математически турнири - 13

• 86 489
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
marsoft2000, поздравления и от мен! Страхотен екип сте с детето си и искрено ви се възхищавам!

Нещо за Салабашев?

# 226
Колко от вас вече знаят точките на децата от общинския кръг на олимпиадата по математика?
Защо при нас са казали само, че работите са проверени, но не са  казали резултати. Тъй като утре е последен срок за предаване на работите в РИО, би трябвало вече да са излязли според мен.
За това ми е интересно дали има деца, които вече си знаят точките и въобще как става обявяването на резултатите.

# 227
Ще вземем да се явяваме по-честичко извън София, та да присъстваме и на читаво награждаване. Толкова ли е трудно, да му се не види, да се организира нещо такова? Една зала, един микрофон и дребни сувенирчета! За организаторите - нищо работа, за децата - огромна радост и гордост!
Засега това се случва само със СМТ, за което сърдечно благодаря на РИО София-град и Ваня Кастрева.
 bouquet

На следващото състезание заповядайте при нас!
   При нас е традиция вече 5 години редовно се провеждат всички математически състезания предвидени в календарния план независимо, че сме малък град. След всяко състезание има организирано награждаване. Наградите са  Грамоти за първите места и малки - сувенири, книжки, сборници със задачи от състезания и др. При което присъстват председателят на СМ на секция Димитровград учители, родители, журналисти. На КМС  за първото място с максимален брой точки 60т получихме - грамота, книжка със задачите , който бяха дадени на състезанието и коледен сувенир. Всичко това е много добре организирано.Децата много се радват. Весели празници!!!

# 228
  • Русе
ние сме с медали до 3-то място и грамоти до шесто. голяма радост е - да се изпъчиш с медала. Laughing
само на КМС и ВМС е с предметни награди - не им се радват особено.
някой има ли новини от иоимпиадата

# 229
  • София
Момичета, може ли някой от опит да ми каже в прословутата библиотека на 125-то за първо място дават ли нещо друго, освен грамота за КМС?

# 230
За това ми е интересно дали има деца, които вече си знаят точките и въобще как става обявяването на резултатите.

Ние /8 СОУ/си ги знаем /20/ и то от ден-два. Предполагам, че са толкова експедитивни заради по-малкото училище и съответно по-малкия брой деца.

marsoft2000, моето дете е 4 клас и също не ходи на курсове и решава само. Мога да ти изпратя материали - тестове, задачи, нещо като примерен "учебен план", който съм си направила, за да му обяснявам типовете задачи, точно за да не изпуснем нещо, както пишеш и ти. За съжаление все още не успявам да стигна до него, но самото му присъствие е успокояващо  Laughing
Стискам ви палци   bouquet и ти се възхищавам за смелостта  Simple Smile

# 231
Здравейте.Аз бях помолила класната на моят син ако може да провери резултатите и да му каже и тази сутрин детето ми каза че е проверила -незнам как става и му беше казала нашите резултати .Иначе не знам как щяхме да разберем.Нали няма да ги публикуват никъде.А по принцип от къде трябва да разберем?

# 232
  • Sofia
 За резултатите от олимпиадата нека децата питат учителите си по математика. Моят син винаги е научавал резултата си до 2 дни след олимпиадата!

# 233

Ние /8 СОУ/си ги знаем /20/ и то от ден-два. Предполагам, че са толкова експедитивни заради по-малкото училище и съответно по-малкия брой деца.

marsoft2000, моето дете е 4 клас и също не ходи на курсове и решава само. Мога да ти изпратя материали - тестове, задачи, нещо като примерен "учебен план", който съм си направила, за да му обяснявам типовете задачи, точно за да не изпуснем нещо, както пишеш и ти. За съжаление все още не успявам да стигна до него, но самото му присъствие е успокояващо  Laughing
Стискам ви палци   bouquet и ти се възхищавам за смелостта  Simple Smile
Благодаря ако може с удоволствие ще се възползвам и честито точките 20 са максимални май.
Аз му спестих олимпиадата, защото не ми се обясняваше за пореден път какви сме, а ме е яд 3 задача я реши другите са по изчислителни и мисля че ще ги реши но още не съм му ги дала.

# 234
В СМГ на моя петокласник учителят по математика им е казал резултатите от олимпиадата. Предполагам, че това е начинът, едва ли ще качат някъде резултати.

# 235
Момичета, може ли някой от опит да ми каже в прословутата библиотека на 125-то за първо място дават ли нещо друго, освен грамота за КМС?
И аз това питам? Ние все грамоти и то сбъркани взимахме меналата година

# 236
Благодаря ако може с удоволствие ще се възползвам и честито точките 20 са максимални май.
Аз му спестих олимпиадата, защото не ми се обясняваше за пореден път какви сме, а ме е яд 3 задача я реши другите са по изчислителни и мисля че ще ги реши но още не съм му ги дала.
Благодаря и аз, 21 са максималните. На първа зад. грешно  изчислил 36.8 в бързината, но решението и разсъжденията са верни, затова са му взели само 1 т.
Да не разводнявам тази тема, но мислила ли си и за занимания с шахмат? След като детенцето ти има толкова добре развито абстрактно мислене, може да му е интересно, а и дава съвсем друг тип умения /за изработване на мислен план/. Има хубави книги, които можеш да изтеглиш, ще ти пиша на лични като напредна малко с работата   bouquet

# 237
Задачите за олимпиадите еднакви ли са за различните градове или всяко училище дава различни задачи  newsm78

# 238
Задачите за олимпиадите еднакви ли са за различните градове или всяко училище дава различни задачи  newsm78
В училищата за цялата област задачите са едни и същи. Случва се дори в две или повече области да се дадат едни и същи задачи, ако олимпиадата се провежда по едно и също време. Пример - София и Варна на 18 декември тази година.

# 239
Благодаря и аз, 21 са максималните. На първа зад. грешно  изчислил 36.8 в бързината, но решението и разсъжденията са верни, затова са му взели само 1 т.
Да не разводнявам тази тема, но мислила ли си и за занимания с шахмат? След като детенцето ти има толкова добре развито абстрактно мислене, може да му е интересно, а и дава съвсем друг тип умения /за изработване на мислен план/. Има хубави книги, които можеш да изтеглиш, ще ти пиша на лични като напредна малко с работата   bouquet
ами поради диагноза няма достатъчно търпение за шаха. А ние се развиваме и художествено заради моториката правим картички, рисуваме шишета, правим лепенки за стъкло , картички с печати и като отидем на занимания  в центъра с психолози 2 пъти 2пъти на логопед и 2 пъти на плуване и не остава време

Общи условия

Активация на акаунт