Отговори
# 345
- аз миналия път до 7 седмица бях отишла вече 4 пъти на ехограф, така че водя класацията на кукундрелите  hahaha

ooooh! определено май водиш класацията  Joy Ама е нормално когато става въпрос за първа бременност. С втората вече знаеш повече неща, въпреки, че напрежението е почти същото  и така ще си остане до края Mr. Green

# 346
  • София
Казва се нухална транслуценция и е един от показателите ако има риск от синдром на Даун. Аз съм от онези мами, които минаха през това-много лоши два БХС и амниоцентеза.
Дано никоя от вас не стига до там разбира се, но аз съм ЗА изследването и ЗА амнио ако се забележи проблем, макар и фалшив. Аз съм и жената с най-високият регистриран риск от синдром на Даун- 1:5 а родих абсолютно здраво бебе! Успех на всички ви и не спирайте да сте позитивни и да се усмихватеЧ

# 347
Аз съм и жената с най-високият регистриран риск от синдром на Даун- 1:5 а родих абсолютно здраво бебе! Успех на всички ви и не спирайте да сте позитивни и да се усмихватеЧ

Точно това е плашещото ... ако излезе такъв резултат, а реално всчко и на ред - но вече майката е взела решението е много гадно  Tired Аз с предишната си бременност не съм си правила нищо друго освен ФМ към 23 седмица и тогава нямаше нищопритеснително, както и се оказа в последствие. За това сега се замислям дали да се подлагам на това напрежение и стрес  ooooh! или да си направя само задължителни ФМ  Flutter

# 348
Здравейте,бъдещи мами, вчера и аз бях на лекар и видях точица, но още било рано и другата седмица пка ще ходя.ПМ на 12.12.2011 и по калкулатора излиза термин 17.09.Това ми е втора бременност - на 32г. от Пловдив
леко бременеене на всички!

# 349
  • Варна
Докладвам за прегледа, имаме бременност. Плода е в 4-та седмица и се видя едно бобче, нищо друго. Изписаха ми утрогестан и да си лежа в къщи. Следващата консултация ми е на 16-ти февруари. С доки решихме да мина сега и двата пъти по каса, а после да се запиша в МД за ЖК, защото цялата работа щяла да излезе 100лв по евтино по ЗК ама не си заслужава разкарването. Сега незнам да го пия ли тоя утрогестан, защото имам едно жълтеникаво течение, но в никакъв случай не е кръв.

# 350
Сега незнам да го пия ли тоя утрогестан, защото имам едно жълтеникаво течение, но в никакъв случай не е кръв.

Пий си го без да се притесняваш. Този Утрогестан не се изписва само при кръвотечение. И запомнете - това е хормонален препарат, който съдържа Прогестерон!!! Когато настъпи бременност се образува едно жълто тяло в единият от двата яйчника /втози който се е спукал фоликула/ и той поддържа бременноста до третия месец, когато започва образуването на плацентата. Ето най-добре инфото:

За Жълтото тяло
След пукването на всеки един фоликул и изхвърлянето на една яйцеклетка навън, започва образуването на т.нар. жълто тяло, което е вид вътрешна жлеза на яйчника, която произвежда хормона прогестерон, който има способността да предпазва по време на бременност олющването на маточната лигавица (на датите за цикъл) и по този начин обуславя задържането и развитието на плода в матката. Жълтото тяло расте през целия период на бременност, като при изтичането на бременността се подлага на обратно развитие и оставя след себе си белег върху яйчника. В случай, че не настъпи оплождане, жълтото тяло се подлага също на обратно развитие в първата седмица на овулацията и тогава се говори за менструално жълто тяло. В крайния етап от неговото обратно развитие тогава, се образува т.нар. бяло тяло, като отново се образува белег на яйчника.
Освен това белези по яйчника остават след всяко пръскане на фоликул, което предизвиква яйцеклетката , за да излезе навън.
Така в крайна сметка, яйчника се покрива целия с белези, ръбци и вдлъбнатини, предизвикани от описаните по-горе процеси. И в крайна сметка той става с активно-намален капацитет, което се бележи с последното овулиране. Оттук насетне, яйчникът само произвежда известно количество хормони, които отговарят за половите белези на жената, и някои телесни промени.

За Прогестерона
Ако яйцеклетката бъде оплодена и започне бременност, жълтото тяло продължава да се развива в продължение на 3 месеца и отделя все повече прогестерон, за да осигури износването на плода. След този период плацентата заменя жълтото тяло.

Именно прогестеронът, произвеждан от жълтото тяло, не позволява на матката да получава контракции, както това се получава при менструацията, и по този начин запазва невредимо яйцето. На седмия ден след оплождането, или на 21 (22) ден от началото на последната менструация, става имплантацията, което действително става през втората седмица след оплождането.

Ако яйцеклетката не е оплодена, жълтото тяло достига максимума си на големина и дейност след 9 дни, след което регресира (сбръчква се и умира), а нивото на прогестерона на 21 (22) ден от месечния цикъл започва да намалява.

Дейността на жълтото тяло е точно определена - 14 (+ 2) дни след овулацията, то престава да произвежда секрет и се превръща в съединителна влакнеста тъкан. Внезапният спад на хормоните в кръвта предизвиква появата на менструалното кръвотечение.

В момента, в който неоплодената яйцеклетка се изхвърля с менструацията, започва зреенето на нов фолукул - това е началото на нов цикъл.

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 13:17 от F.a.t.e.

# 351
  • Варна
Мерси Feit, казаха ми да го пия поне 10 дни, или до следващата консултация на 16-ти. Не е ли много?

# 352
Мерси Feit, казаха ми да го пия поне 10 дни, или до следващата консултация на 16-ти. Не е ли много?

Не е много ... както казах прогестерона храни жълтото тяло до третия месец, пий си го без да се притесняваш - няма да ти навреди по абсолютно никакъв начин  Peace Просто го изписват при жени, които нямат достатъчно от хормона прогестерон  Hug

# 353
  • Варна
Благодаря ти Феит, успокоих се. Мятам го от утре.  Grinning

# 354
Не се притеснявай или колебай щом лекар ти го е изписал, решаваш и се доверяваш. Не мисля, че може да навреди, аз съм на Дуфастон, което е прогестерон, от момента в който се установи вътрематочна бремност до сега и ще продължа да го пия до 3 месец сигурно. Аз нямам зацапване, слава богу, но док. каза, че за всеки случай да се подсигурим ми го дава. За мен това означава, че не може да ми навреди никак и не се ровя да чета много, много по темата за да не започна да се чудя и притеснявам. Момичета бъдете по-спокойни.
Хайде няма ли кой да се похвали вече от днешните прегледи Simple Smile

# 355
Ох, Нухална, разбира се Simple Smile)))))))))
Евита, познат ми е никът ти, чудя се къде ли сме се засичали  Thinking
Иначе е страхотно, че се е оказало фалшива тревога БХС-то миналия път  Hug
Сентекс, пий си прогестерона и си свиркай, стискам палци да се хвалиш и след следващия преглед  Hug
Я аз да ви почерпя леко виртуално за здравето на мойто момченце, което става днес на 2  Party

# 356
edna ot nas да ти е живо и здраво детето и много  много да те радва. Честито!

# 357
Ееее ... на Камен,  с пожелание да слуша много и на есен да е най-добрия батко  Hug

# 358
edna ot nas, честит рожденик! Да е много здрав, весело и безгрижно детство  Tada

sentex, пий си утрогестана, въобще не е много десет дена. Аз съм на прогестерон от 1 месец.
Фейт е дала много полезна и изчерпателна информация  Hug

# 359
Честито! Да ти е живо и здраво, а септември да е най-добрия и послушен батко  Hug
Бравооооо страхотни новини са донесли мамите с днешен преглед. Много се радвам, че всичко е наред. Дано да сме все така   Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт