Отговори
# 150
Последната М. ми беше на 29.11, на 26.12 трябваше да ми дойде, на 29.12 видях двете чертички. На 6.12 бях при АГ, тя ме погледна на вагинален ехограф, ама видя само сакчето, каза че това е нормално и повече нищо определено не ми каза, само да дойда след една седмица, ама то при нея един ехограф, забравил си е годините... Също така ми предложи да си следя бременността при тях в центъра срещу 420 лева и така, сега се чудя! А това направление, което ми го даде личната лекарка, тази гинеколожка го взе, сега ако искам да я сменя дали може да си взема друго? Съжалявам, може би много глупави неща питам, ама по принцип не съм от  България и нямам кого друг да попитам, момичета, освен Вас!!! Благодаря Ви за подкрепата!

# 151
Аха, ясно ... значи наистина сега ако отидеш следващата седмица вече ще се види  Hug
По въпроса с направлението за ЖК знам, че можеш да я смениш, но не знам каква точно е процедурата. Питай Личната си лекарка какво точно се прави в този случай - мисля, че ще ти издаде ново направление за ЖК, защото се съмняват старата да ти го върне /понеже вече е подписано от нея/  Crazy
Не се притеснявай за въпросите, нали за това сме тук, кой с каквото може да помага  Hug

П.П. сега прочетох, че наистина може да я смениш и Личната ти няма право да ти откаже ново направление  Peace

# 152
Ха, добър ден (може и вечер) направих го, този тест най-накрая е положителен е (както й си знаех то с 2 седмици закъснение). Термин 6.09.2012. , втори дете. F.a.t.e. това е инфо за теб и тефтера  Mr. Green.

Кой питаше за главоболието, може да се пие парацетамол по половинка не повече от 2 пъти на ден  Peace

Mince, 420 е добра цена за пълен пакет следене на бременността, ако си доволна от лекарката иначе като сметнеш всеки месец по 30-50 лв. преглед отделно тези, които не минават през касата и ти излиза дявол на магаре. Какво направление ти е дала ЛЛ за следене на бременност или за гинекологичен преглед?

# 153
Еееее Жоржи най-накрая и каква дата само   Hug айде честито   newsm44 - вече си записана в тиФтерЯт  Mr. Green
Аз също знаех за парацетамола, но скоро в темата на Искам Бебе, където също се подвизавам си говорихме, че не го препоръчват до третия месец /една мама каза така/ и не знам защо. Иначе след това можело  Heart Eyes Ако някой има впечатления да сподели ...

# 154
Здравейте момичета, понеже откакто разбрах,че съм бременна имам болки в зъбите, интересува ме дали евентуални кариеси, пулпити и гингивити влияят на плода? Ще ходя на зъболекар, но часа ми е по-другата седмица чак. Страх ме е да не навредя на бебчо, иначе на болка търпя много. Също така се чудя някой запознат ли е с херпесите на устните по време на бременност. На мен често зимата ми излизат та се чудя ако сега ми излезе, дали да се притеснявам. А също така при първите позиви за излизане със сърбежа на устните дали да го мажа за да не избие или да го оставя да избие. Как е по-добре за бебчо? newsm78

# 155
F.a.t.e. благодаря ти за отговорите, ето ти информация за тефтерчето: 23 години(след един месец 24), София, първа бременност.
Жоржи, мерси и на теб, а направлението ми беше за диспансерно наблюдение при АГ.

# 156
silvi_7878 Трябва да предупредиш заболекарката си, че си бременна за да го има на впредвид, а за херпесите ... аз съм човека  Mr. Green редовна съм особено зимата, мажа се с Ацикловир и няма проблеми - мажи при първа възможност  Peace

# 157
Записче от мен и в тази тема, в началото не се ориентирах добре коя е активната и се записах в другата - на Фейт - термин 23 септември, това ще ми е второ дете  Hug

# 158
Записче от мен и в тази тема, в началото не се ориентирах добре коя е активната и се записах в другата - на Фейт - термин 23 септември, това ще ми е второ дете  Hug
Mr. Green и двете бяха активни, отнасят се за Септемврийките, просто първо трябва да изпишем тази и след това ще продължим другата, която избързах да пусна, понеже не бях запозната с правилата  Heart Eyes Иначе още преди те записах  Hug

# 159
  • някъде там
Здравейте бъдещи и настоящи майчета Hug
От седмица ви чета,но не смея да се запиша,понеже и кървя от както разбрах че съм бременна Sad
Края на декември ходих на гинеколог за обикновен профилактичен преглед.Докторката каза,че и се вижда точица като за бременност,но аз категорично отрекох че може да е бременност.Бях  100%сигурна,че не съм,понеже за цял месец имах един полов контакт 2 дена след края на цикъла Shocked
На датата на която трябваше да ми дойде,почна да ми зацапва и помислих че ще ми дойде,но продължи повече от обикновено и една приятелка предложи да си направя тест.Направих го,като бях сигурна че ще -
Оказа се + Simple Smile)Вчера бях на доктор отново и той потвърди,при това точиците вече са две  Laughing
Заключи,че вижда еднояйчна бременност.Каза също,че много бременности започват така,но оцелява само единия плод,а с моето кървене може и нито единия Sad
Затова и не мислех много да се записвам при вас,но каквото е писано това ще стане Praynig
Края на месеца съм пак да видим дали ще имаме сърчица и колко  Simple Smile
Иначе последната ми менструация беше на 06.12,зачеването е станало на 11.01.
По размерите от вчера ми излезе,че съм в 5г.с.

# 160
  • Бургас
F.a.t.e, помоли момичетата, които са направили темата (Сптемврийки 2011) да ти дадат паролата, за нанасяш спокойно инфо на началнаа страницата Peace Иначе всяка тема се затваря след 50-та страница, .е. не може да правиш нова тема, ако старата не е стигнала 50 стр.  Peace

# 161
Добро утро бремелинки!
Видях, че продължавате тази тема и затова ще пренеса инфото от новата обратно тук. В петък бях на лекар и тя видя точица, но според нея отговаряща на 3-та седмица. Като смятам съобразявайки се с новата информация. Термина ми излиза на някои калкулатори 30.09, а на други 01.10.
Вчера ходих да ми вливат имуновенин (от 09 до 17 ч). Вечерта не се чувствах добре и прегръщах често тоалетната чиния  Sick
Но всичко в името на зараждащия се у мен живот.
Вие как се чувствате?

# 162
  • Варна
Някой може ли да ми каже какво точно включва от ЗК при бременност? Моята гинеколожка не работи по ЗК в Майчин дом, а само в Окръжна болница. Обаче там е пълна мизерия и незнам заслужава ли си да се мъча там за два ехографа или направо да си платя и да си ме следят както трябва. Така или иначе пак се плаща допълнително за 3D например или ако по-често се преглеждаш.

# 163
Привет и от мен! F.A.T.E., аз се записвам с термин 2 септември. Предпочитам да не казвам коя по ред ми е тази бременност, предишните бяха все неуспешни. На 30г. съм. Вчера бяхме на преглед и видяхме сърчицето, пулс 130, големина на бебока около 8,5 мм.

Лека и безпроблемна на всички 

# 164
F.a.t.e, помоли момичетата, които са направили темата (Сптемврийки 2011) да ти дадат паролата, за нанасяш спокойно инфо на началнаа страницата Peace Иначе всяка тема се затваря след 50-та страница, .е. не може да правиш нова тема, ако старата не е стигнала 50 стр.  Peace
Аз вече я направих, няма проблем, но наистина ще трябва да изчакаме да направим 50 стр.  Hug

papagal4e Значи според мен е много рано да се определи дали са еднояйчни или не, това първо. Второ Няма как зачеването да е станало на 11.01, може би имаш на впредвид 11.12  Peace. Ако е така предполагаемият термин е към 11.09.2012г. А по въпроса с кървенето какво каза док, освен, че те е наплашила, не ти ли предписа нещо за пиене. Наистина такава опасност има, но е трябвало да вземе мерки веднага. Аз бях бременна с близнаци мин. година и по същия начин прокървих в началото, но ми изписаха Утрогестан и нещата се загрепиха до седми месец, но за съжаление тогава друго се обърка и бременността ми приключи ... Не се отчайвай, а взимай мерки от сега  Hug

sentex Попаднах на тази тема  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19360     и това http://www.biberonbg.com/info/izsledvaniq.htm    дано ти помогне  Hug иначе има доста инфо по въпроса за ЖК по ЗК в интернет.

krtous Добре дошла  Hug записвам те веднага и ти пожелавам този път нещата да стигнат до самия край  Praynig Hug

cassiopeia_vn аз за сега нямам никакви признаци освен, че гърдите ще ми се пръснат и голям апетит  Heart Eyes Но и с предишната си бременност нямах никакви признаци  Peace А ти се пази  Hug

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 13:47 от F.a.t.e.

Общи условия

Активация на акаунт