Съвети за университети в Шотландия

• 129 154
  • 822
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Само да се похваля , дипломата на сина е 5.78, напълно достатъчна за Глазгоу, от където му искат 5.60 . Тъй ,че смело напред към самолетните билети  Laughing За съжаление само си я е видял дипломата и ще им ги дават другата седмица.

valha, сега ще ровя и в твоите сайтове  Peace

lorna, питах дали сайта на Мегабус приема български карти ,но не ми се разбра много. Но щом плаща с българска дебитна навсякъде, значи е ОК  Peace

Пак въпрос ? - 1 час на летище София ще му бъде ли достатъчен да се прехвърли от единия самолет на другия,  при условие ,че полета е букнат Варна - Лондон  ? Ще си изчакат пътниците да се качат , нали ?
За България еър става дума .

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 15:51 от Сребърна паричка

# 166
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 05:04 от cool_witch

# 167

Пак въпрос ? - 1 час на летище София ще му бъде ли достатъчен да се прехвърли от единия самолет на другия,  при условие ,че полета е букнат Варна - Лондон  ? Ще си изчакат пътниците да се качат , нали ?
За България еър става дума .

1 час е достатъчен при горецитирания маршрут, стига Варна да не закъснее драстично. И двата полета са на Терминал 2

# 168
  • UK
Здравейте отново, имам въпрос към онези, които учат/чиито деца учат в Шотландия, относно банковите сметки. Simple Smile

Има ли възможност като отида в Шотландия да си открия безплатна сметка с тяхна карта и ако случайно знаете, кои банки в частност предлагат такава услуга (за да знам къде да отида веднага да я открия Simple Smile )?

Иначе благодаря много за споделената информация до тук, много е полезна.

Между другото, вече пуснаха директните полети от Бургас до Глазгоу/Абърдийн. Simple Smile

# 169
Аз вече купих билет за осми септември с british airways  от Букурещ до Лондон Хийтроу, за по-нататък после ще мисля. 115 евро струваше, след като получих потвърждение,не съм объркала нищо, нали ха ха ха. Досега съм купувала само от нискотарифни.

# 170
  • Варна
Сам ще пътува и реши да трьгне на 7-ми до Лондон и оттам с автобус през нощта за Глазгоу и сутринта на 8-ми да е там. Така си реши  той и аз се съгласих.

Полета в сайта на България еър ми го дава Варна - Хийтроу с 1 спирка в София и времето между полетите Варна - София и София - Хийтроу е 1.20 ч. Надявам се ,че след като предлагат този маршрут си изчакват пътниците   Crazy

Marionette, племенника ми си е направил сметка и карта в Банк ъф Скотланд /Bank оf Scotland /  още първата седмица след като е отишъл в университета , но това преди 4 години . Сега не знам колко бързо става

# 171
  • някъде из облаците
Здравейте отново, имам въпрос към онези, които учат/чиито деца учат в Шотландия, относно банковите сметки. Simple Smile

Има ли възможност като отида в Шотландия да си открия безплатна сметка с тяхна карта и ако случайно знаете, кои банки в частност предлагат такава услуга (за да знам къде да отида веднага да я открия Simple Smile )?

Иначе благодаря много за споделената информация до тук, много е полезна.

Между другото, вече пуснаха директните полети от Бургас до Глазгоу/Абърдийн. Simple Smile

Моите не са в Шотландия, но сметките са им в LLoyds, няма такси и на доста от студентите са там, нека  lorna да каже за Шотландия. Виж във фейса потърси група на български студенти учещи в твоя университет. Обикновено започват или с името на университета, или с  Bulgarien Society и после е името. Знам, че  има група Български студенти в UK, там влизат нови- стари студенти и ако имаш някакви по-конкретни въпроси за твоя университет, миналата година даже се питаха кой кога ще пътува и си търсех другарчета за полетите. Нашите от Манчестър вече си качват информация за първокурсниците. За форума бгхелп сигурно знаеш. Като пристигнеш обикновено от самия университет ви обясняват в кои банки може да си откриете сметки.

Сребърна паричка, поздравления за дипломата, 1 час е напълно достатъчен за нашия терминал 2.

lorna беше писала, че синът ти има доста приятели в Манчестър, ако са компютърджиите, може да се окаже, че са от компанията на дъщеря ми. Те са 8-9 момчета и само 3 момичета, и винаги ходят заедно Laughing Дано и занапред да са толкова задружни.

Сребърна паричка моите имат 1.20 в Париж и се прехвърлят от един терминал на друг, дано се оправят бързо, така че не се притеснявай. А имаше билети с 50 минути между полетите   #Crazy

# 172
Поздравления за дипломата на момчето на Сребърна паричка.

И на моя син банковата сметка е в Loyds, без такси е. Не е проблем да се открие още през първата седмица сметка и да се вземе карта.

valha само едно от момичетата е компютърна специалност, но не точно CS (нещо от рода на компютърни мрежи и системи мисля, че беше), другите са икономически специалности. Нека все така да се подкрепят и помагат.

# 173
  • UK
Благодаря много за информацията!

valha, мерси за идеята, но засега май няма българи в моя университет или поне се спотайват много успешно  Mr. Green ( Robert Gordon, Aberdeen), та се надявам, че консултантската фирма, с които се обвързах, ще ме свържат с някого в последствие. За бгхелп - да, знам го, а английският му еквивалент сигурно също ви е познат - The students room. Simple Smile

# 174

Полета в сайта на България еър ми го дава Варна - Хийтроу с 1 спирка в София и времето между полетите Варна - София и София - Хийтроу е 1.20 ч. Надявам се ,че след като предлагат този маршрут си изчакват пътниците   Crazy

Спокойно! Всичко ще е наред! Дори и полетът от Варна да закъснее с над час, пак няма проблем. Полетът за Лондон едва ли ще чака, но ще бъдете превозени до Лондон през друга точка, за сметка на България Еър. ( Примерно през Виена за Лондон), качват ви на някой следващ полет, който има удобна връзка за Лондон.
Авиокомпаниите имат договор по между си за такива случаи и се разплащат взаимно.
Билетът Ви е "договор за превоз" до Лондон, те трябва да го спазят, стига Вие да не нарушите правилата. Хубаво е, че сте с един общ билет.

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 08:56 от rosss

# 175
  • Варна
Момичета, много мило, благодаря за поздравленията , valha, lorna, newsm51

rosss, мерси за обстойното разяснение, поизясниха ми се нещата  smile3525 Сега остава да се надявам ,че няма да решат да си сменят часовете за полетите  Twisted Evil

Ще му намекна на моя да си потърси по интернет някое другарче за полетите , да видим ще успее ли.

# 176
Здравейте момичета. Моят син ще е в Глазгоу, та ще видим как да се оправим с пътуването до там. Единбурга масово орязване тази година. На повечето искат диплома и матури 6.00  Sad

# 177
Е, в Глазгоу са доста по-добрички. Тук май повечето сме за там и понакупихме и билети. Ще се оправят с пътуването, макар че моето момиче дори не е летяло със самолет. Но те са други хора, ще се адаптират бързо навсякъде.
Между другото, на нашата зъболекарка дъщеря и има вече една бакалавърска степен от Англия и също отима в Глазгоу, за да вземе втора. Така, че университетът е супер.

# 178
Здравейте Simple Smile Аз съм приета в Робърт Гордън, Абърдийн. Има ли някой от форума, който също ще учи там ?

# 179
  • UK
Аз! Ако искаш пиши на ЛС да не спамим темата.  Simple Smile

Само на мен ли зимната ваканция ми се струва страшно малко - в нашият университет тази година ще е от 17.12. до 28.12.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт