Съвети за университети в Шотландия

• 129 885
  • 822
  •   1
Отговори
# 150
Гледах я и тази фирма, но нещо не можах да схвана твърде маршрутите, видяха ми се с много прекачвания, но може и аз да не съм много разбрала. За първия път може би ще търся директен автобус, пък после като се поотрака...сама ще си търси. Значи наистина има такива цени по 1 или 5 паунда...чак не ми се вярваше...

# 151
  • Варна
Моят снощи ме информира, че днес ще ходи да си подписва дипломата и поне ще видим дали правилно я е изчислил. Иначе за взимането се оказа ,че няма да е на 20-ти , а следващата седмица  Twisted Evil

bvelikova72 и ние запазихме в същото от 8-ми .Живот и здраве ще се запознаят децата щом ще са в едно общежитие  Peace

Хайде да си види дипломата днес и ще търсим и ние полет. Не ми се ще да пътува до Лондон и оттам с автобус, защото, ако лети от Варна ще кацне на Лутън и оттам ще трябва да се придвижи до спирката на автобуса , а са си едни 60- тина километра и с куфарите . За човек ,който ще му е за първи път ще е леко стресиращо. Иначе спор няма, че е по-евтино. Преди години и Бритиш еър летяха от Варна , сега почти няма варианти и е много скъпо   #2gunfire

lorna, вие вече сте ориентирани в обстановката и можете да правите повече варианти . Много се радвам ,че се включваш с вашия опит  Hug

# 152
Влез на National express има директни автобуси /всъщност с едно прекачване/ от летище Лутън до Глазгоу, ако ви интересуват, разбира се. И аз още търся, тя сега взе да се чуди кога заминава. Днес съм и възложила задача да се чуе с момчето, с което уж ще пътуват.
Хубав ден и успешна седмица на всички!

# 153
  • Варна
Влез на National express има директни автобуси /всъщност с едно прекачване/ от летище Лутън до Глазгоу

Сега проверих ,но са им много скъпи билетите - между 50 и 70 паунда .И последния автобус е в 21 ч, а Уиз кацат в 20 ч. Малко на косъм, като знам обикновено как закъсняват още при излитането.  Аз разчитах в краен случай да вземем билет на Томас кук от Бургас, но вече за 8-ми няма билети , а за 10-ти са вдигнали цената с около 100 евро. Май ще лети до Лондон и после ще видим . Мегабус се хващат от Виктория, нали ? Ще трябва да видим възможностите за транспорт от  Лутън до гара Виктория какви са .

lorna, на Мегабус с  карта ли плащате и в България ли е издадена картата - кредитна , дебитна ?

Самокоригирам се National express имат и късен курс в 22.55 срещу 40 паунда. Може и да свърши работа .

# 154
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 05:05 от cool_witch

# 155
  • Варна
И там гледах, но трябва да се придвижи до Отопени някак и това ни е най- най краен вариант  Peace
На мен ми дава 336 лева

Лошото е ,че при всички полети от Букурещ се каца към 23 ч. вечерта в Глазтоу. Вечер до колко часа могат да отидат в общежитието за да ги настанят, прочетох ,че сутрин от 9 ,но вечер до колко  newsm78

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 10:26 от Сребърна паричка

# 156
.

# 157
За Megabus вчера като гледаше билетите до Глазгоу бяха 12 паунда, намери и за 5 паунда, аз по-горе писах, но часа съвпадаше с кацането на самолета и той реши, че има време ще изчака може да излезе пак някой за 5 паунда. Но по принцип каза, че билетите са обикновено около 12-15 паунда - за близо 1000 км си е направо нищо. Сега единият път кацна на Лутън, а единият път на Хийтроу. С автобус се придвижи, но точно как и аз не знам. Ще го питам и ще пиша довечера.
Сега ще лети с Bulgaria Air - 285 лева му струва билета - еднопосочен е. Двупосочен ще вземе за прибирането по Коледа - по всяка вероятност на WIZZ Лондон - Варна, тогава ми каза, че ще бъде около 700 лева - двупосочен билет. Те по принцип всички самолетни билети от 10 декември до 10 януари са  значително по-скъпи. А на, който му е близо Букурещ - да не се замисля и с прекачване няма проблем. синът ми летя така за Нова Година Глазгоу-Амстердам - Букурещ с KLM, но и там сега много скъпи билетите.

# 158
  • Варна
cool_witch, много си права ,че дестинацията ни е трудна  Peace А 336 е за еднопосочен , ние сега само това търсим. Нека да замине веднъж , после ще видим на тез цени кога и как ще се прибира

lorna, питай го и с каква карта  си плаща билета като резервира за Megabus Hug Аз им гледах разписанието- за 8-ми имат и по 1 паунд. Късният курс обаче е 12 паунда, което пак си е нищо за такова разстояние .

България еър взема ли допълнително такси за багаж и плащане ? И още един въпрос за България еър, ако тръгне от Варна, гледам че се прекачват в София, само тук ли чекира багажа и те имат грижата да му го прехвърлят в другия самолет или той сам трябва да прави това ?

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 12:49 от Сребърна паричка

# 159
.

# 160
  • Варна
При Уиз всеки куфар се заплаща допълнително , няма опция "включен в билета".. Освен това и ти теглят някакви пари като плащаш с карта и разни други екстри и това оскъпява билета , де. Затова питам за БГ еър как е?

# 161
.

# 162
  • някъде из облаците
Момичета, cool_witch добре ви е посъветвала. Значи уиз и изиджет, както и райан еър са нискотарифни, багажа се заплаща допълнително. Ние сме ползвали изиджет, ако някfй го интересува мога да споделя, просто имат директен полет до Манчестър, а в Лондон кацат на Гетуик, което за голямата също е удобно. За нискотарифните компании, може да намерите билети н-р до Манчестър както за 25 евро, така и за 200 в едната посока. За полети с прекачвания не са удачни. На пиковите дати могат да бъдат даже по-скъпи от редовните компании.
Защо не погледнете на Аер франсе и Луфтханза, но трябва да са отиване и връщане, защото в едната посока може да ви излезе по-скъпо отколкото в двете.

Наистина не пренебрегвайте полетите с прекачване, това да не ви притеснява, ако билета му е София-Глазгоу, то чекирания багаж автоматично си го прехвърлят за друтия полет. И не е никакъв проблем. Моите сега ще пътуват с френските авиолинии с прекачване в Париж. Само гледайте като купувате да кацнат и да излетят от едно и също летище, и между полетите да има повече от 1-1.30 зависи кое е летището и терминала.
И аз съм на мнение, че като за първи път трябва да е удобно, защото те достатъчно ще са стресирани.
Но пък ако разликата в цените е огромна - тогава най-добре се съберете групичка, да пътуват заедно, като гледам май доста дечица са, така ще е по-лесно.

А мегабус е нещо като низкотарифна компания - те имат както автобуси, така и влакове, да уточня, че да не стане като моята щерка - търси спирка на автобус и никъде не намира, само влакове, оказа се, че било влак  Joy, а пък сестра ѝ я чакаше да пристигне на автобусната спирка. За билети с българска карта - не знам минавали, но не пречи да се пробва, моите са купували, но с англ.

И ето ви един сайт на който може да разиграете различни пътувания задавате начална и крайна точка и ви излиза с какво и къде се прекачва http://www.transportdirect.info/Web2/JourneyPlanning/JourneyPlannerInput.aspx

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 13:56 от valha

# 163
И аз казвам същото, като cool_witch и valha за полетите на нискотарифните компании. Въпреки, че има моменти, когато не могат да се избегнат такива полети. Много внимателно трябва да се процедира и с ръчния багаж, само ако има и сантиметър отклонение от указаните размери, глобите са големи. Само преди месец пътувах с WIZZ и станах свидетел на глоби от 40 до 70 евро за ръчен багаж, който не отговаряше на посочените размери. Дамските чанти и те трябва да са в ръчния багаж, а не в ръце, иначе се броят за отделен багаж и отново глоба. За лаптопите няма проблем - на децата обикновено това им е ръчния багаж.
Сребърна паричка синът ми има дебитна карта в левове и всичко с нея си плаща безпроблемно. При такива разплащания няма такси. Такси има само, когато тегли в брой от банкомат в Глазгоу, като те са различни, тъй като са процент от сумата, съобразно тарифата на съответната банка.

# 164
  • някъде из облаците
http://www.thetrainline.com/buytickets/ това е търсачка за влаковете. За влакове ако се купуват билети трябва да се купуват няколко месеца по-рано, иначе може да се окаже, че са по-скъпи от самолетните.
На нешионал експрес предполагам го знаете сайта, както и на мегабус

За дебитните карти както lorna ви е казала няма такси при плащане, само при теглене. На изи джет ако се плаща билета с дебитна карта няма такса, но с кредитна има. Просто внимателно проиграйте всякакви възможности, някои сайтове за самолетни билети взимат по 20-30 евро при закупуване на билети, така че проиграйте до някъде да не се окаже, че евтиния билет излиза по-скъпо.

А за нискотарифните, еми ако успеете да уцелите точно когато пускат билетите, може и да се уредите с евтини билети  Laughing

С всяка година цените си се  вдигат нагоре. На нас сега билета Манчестър-Париж- София и обратно е по-евтин  от Лондон-Париж-София и това за едни и същи дати.

http://journeyplanner.tfl.gov.uk/user/XSLT_TRIP_REQUEST2?language=en това е за транспорта в Лондон.

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 14:21 от valha

Общи условия

Активация на акаунт