Съвети за университети в Шотландия

• 129 803
  • 822
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Чак сега видях темата. Само за студенти в Шотландия ли става въпрос? Извинявам се, но не прочетох всички коментари, ще го направя по- късно. Моят син кандидатства само в Англия и си избра университета в Ковънтри. Още няма безусловна оферта, но предполагам, че е въпрос на дни. Търся всякаква информация за там.

Мисля, че всички са добре дошли в темата   bouquet Получихме много ценни съвети и информация от съфорумки с деца, учещи точно в Английско - valha, cool_witch. Смятам ,че можем да си кръстим следващата темичка за деца ,учещи в Обединеното кралство ,така ще пишат повечко хора.

Уф,не остана много до заминаването им и аз нещо взех да се тревожа, как ще мине полета, как ще се чувства там и такива разни работи.

# 421
Момичета,колкото повече,толкова по добре.Може да е Обединено Кралство,ама много различни неща май има.Предполагам има и други като мен,които нямат много време да да сядат пред компютъра.  typeuu

# 422
Чак сега видях темата. Само за студенти в Шотландия ли става въпрос? Извинявам се, но не прочетох всички коментари, ще го направя по- късно. Моят син кандидатства само в Англия и си избра университета в Ковънтри. Още няма безусловна оферта, но предполагам, че е въпрос на дни. Търся всякаква информация за там.

Мисля, че всички са добре дошли в темата   bouquet Получихме много ценни съвети и информация от съфорумки с деца, учещи точно в Английско - valha, cool_witch. Смятам ,че можем да си кръстим следващата темичка за деца ,учещи в Обединеното кралство ,така ще пишат повечко хора.

Уф,не остана много до заминаването им и аз нещо взех да се тревожа, как ще мине полета, как ще се чувства там и такива разни работи.
И аз се тревожа, нормално си е. С климата как ще свикнат не знам. На шефката ми сина живее в Лондон и тя ходи съвсем наскоро, не е спирало да вали от 40 дни.  А ние сме си южняци, макар че напоследък много хора се оплакват от депресии покрай жегите...

# 423
  • Варна
Сега прочетох в бг хелпа ,че някаква жена се е свързала с UKBA и са и казали, че вече изобщо не правят интервюта за жълта и синя карти, т.е няма вариант да си запазиш час и да отидеш лично. Единственият вариант остава с документите по пощата, а както стана ясно там се чака повече от 7-8 месеца или повече. Намериха начин да ограничат напълно достъпа на българите и румънците да работят. Уф, който се е надявал да се подпомага с работа да забрави. Мамите и татковците да затягат още коланите и да смятат издръжката колко ще е до 2014 и така.

# 424
То ако е до 2014, пак добре , все ще изкараме, но нито секунда повече!!!

# 425
  • Варна

Май само двете си пишем тук  Wink
После пък ще е трудно с намирането на работа , така че не се знае до кога трябва да устискаме  Twisted Evil

# 426

Май само двете си пишем тук  Wink

Но пък колко Ви четат ако знаете ...  Grinning

# 427
  • Стара Загора
Здравейте и от мен!
Дъщеря ми е приета в Strathclyde uni., Глазгоу.
От университета искат регистрация в сайта си и освен лични данни и тн. има една част за плащане на такси. Получихме писмо от SAAS, че ще поемат таксите още през май-юни, но не разбирам как да попълня регистрационната форма в този случай. Моля, ако някой има същия проблем или ако сте направили регистрацията успешно, да ми помогне. Четох разни напътствия в сайта им, но не успях да разбера как да постъпя. Дъщеря ми работи на морето и няма нет, затова се налага аз да се справям с нещата.
Ако има някой със студент, 1-ви курс в този университет да пише - пътуване, настаняване ... може и в лични.
Благодаря предварително!

# 428
  • Варна
Здравей, simon4eto   и честито за приема ви   bouquet

Ако има нещо ,което не можеш да си преведеш, го изпиши тук. Смятам,че с общи усилия ще успеем да ти помогнем.
Предполагам, че има някакви графи с въпрос "По какъв начин ще финансирате обучението си ", опциите би трябвало да са - с лични средства ,чрез спонсор и чрез студентски заем. Какво точно са писали ? Ако можеш го копирай тук да видим какво е точно . Дано се появи някой ,който е в този университет. 

# 429
  • Стара Загора
Сребърна паричка, благодаря за отзивчивостта!
http://www.strath.ac.uk/finance/student/tuitionfees/
това са указанията
В сайта с регистрацията излиза това: Arrangements can be made here -
Credit Agreements
Current Student Account Position
Total Tuition Fee for 2012    Ј1820.00
Total Student Advanced Payments Received    Ј0.00
Total Sponsors Contribution    Ј0.00
Balance due to University    Ј1820.00

Payment Options
Students with outstanding Tuition Fees for which they are personally responsible must provide the University with evidence that the fees will be paid in one of the ways listed below.
Most students who are paying their fees by instalment choose to do so by Direct Debit, thus ensuring that the fee instalments are requested on time and (assuming they are collected successfully) avoiding any default charges.

Pay now in full by Debit or Credit Card    
-3 INSTALMENTS 1ST DUE IMMEDIATELY AND THEN 2 DIRECT DEBITS    
3- INSTALMENTS 1ST DUE IMMEDIATELY THEN 2 NON-DIRECT DEBITS    
Please tick that you have read and accepted our Terms and Conditions as outlined in our Debt Management Policy.

Не смея да отбележа нищо. Пробвах да чета Debt Management Policy, но...

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 14:45 от simon4eto

# 430
  • Варна
Хм, това по-скоро ми звучи, като че трябва да се запознаете със някои общи условия на университета, отколкото ,че трябва да кажете как ще плащате  Thinking Нещо като, когато си купувате самолетен билет и трябва да се съгласите с правилата на компанията.

# 431
Хм, това по-скоро ми звучи, като че трябва да се запознаете със някои общи условия на университета, отколкото ,че трябва да кажете как ще плащате  Thinking Нещо като, когато си купувате самолетен билет и трябва да се съгласите с правилата на компанията.

Please note if you do not receive an award letter by 09 November 2012 which covers the required Tuition Fee you will be personally liable for the full amount or any remaining balance.

Според мен трябва да се продължи и да се изпрати скан на писмото, зашото на сайта пише това горното

# 432
  • Варна
Иначе от линка ,който си дала т.2 и т. 3 е ,че трябва да се предостави доказателство за получен заем :

"At registration, students should:

2) Present satisfactory evidence that they hold a grant, award, loan or sponsorship letter * by which all or part of their tuition fees will be paid directly to the University; or

3) Provide an undertaking that they will make an immediate application for fee support from an appropriate award agency (see  below under “Award Agencies”); or "

Навсякъде има "or", което значи "или ", т.е или да заплати дължимите такси - т.1 или да предостави доказателство за одобрен заем - т.2 .

ПП. Писали сме едновременно с Svetla Lambreva

Продължавам да смятам, че ви карат да подпишете ,че сте се запознали с общите условия на университета . Дано и някой друг се изкаже по въпроса .

# 433
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 04:57 от cool_witch

# 434
  • Варна
Тикването е, че е съгласна с посочените условия и че ги е прочела "Please tick that you have read and accepted our Terms and Conditions as outlined in our Debt Management Policy."

Общи условия

Активация на акаунт