Съвети за университети в Шотландия

• 129 827
  • 822
  •   1
Отговори
# 435
  • Стара Загора
Явно няма други майки от Стратклайд  или не им се налага да правят регистрация.  Wink
Аз изпратих копие от SAAS документа във финансовия отдел - това го разбрах, че се изисква. Чудя се за това тикване основно, но като гледам мненията и като разгледах пак страницата, май наистина само искат потвърждение, че съм запозната с условията. В тия условия за SAAS просто пише, че това е единия начин за плащане на таксата -нищо повече. Значи съгласявам се и напред....
Успех на всички!

# 436
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 04:57 от cool_witch

# 437
Някой получи  ли вече мейл от My campus, от университета в Глазгоу?

# 438
  • някъде из облаците
Момичета, вижте какво намерих докато се ровех във фейса http://www.bgstudent.co.uk/.

# 439
  • Варна
ooooh! Tака де!
Какъв ми беше зора да отговарям, не мога да отговоря  Joy Я да си трая вече...

А, никакви такива с траенето. Кой знае колко неща още знаеш, дето не си ни казала още  Mr. Green

Някой получи  ли вече мейл от My campus, от университета в Глазгоу?

Ние не сме .

Моичкият вече ми каза да не му се бъркам повече, той си знаел работата оттук натам. Така ,че се надявам на вас за информация какво следва , за да не пропуснем нещо. А тези ,които са в Глазгоуския трябва ли да правят такава регистрация като  simon4eto в Стратклайд ? Или само в My campus трябва да се регистрират ?

# 440
Хайде да се включа и аз.
Сребърна паричка и тези от Глазгоу трябва да правят такива неща. след като си получат паролата и факултетния номер, ще трябва да се регистрират в My Campus - а там бяха доста неща, персонална информация, финансова част - именно за таксата от SAAS и накрая вече програмата - избор на задължителни, препоръчителни и избираеми предмети и разпределянето им по часове за лекции. Дълъг процес е, не е за час - два, отива 2-3 дни, че може и седмица. Това беше миналата година при нас, аз не съм участвала, тъй като съм зле с езика, само по информация на сина го знам.
Няма да се притеснявате оправни са децата, дотук щом са се справили, ще се оправят и сега.
valha много хубав сайт, чудесно е, че си го намерила. Ще го следя занапред.

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 11:26 от lorna

# 441
  • Варна
Хайде да се включа и аз.
Сребърна паричка и тези от Глазгоу трябва да правят такива неща. след като си получат паролата и факултетния номер, ще трябва да се регистрират в My Campus - а там бяха доста неща, персонална информация, финансова част - именно за таксата от SAAS и накрая вече програмата - избор на задължителни, препоръчителни и избираеми предмети и разпределянето им по часове за лекции. Дълъг процес е, не е за час - два, отива 2-3 дни, че може и седмица. Това беше миналата година при нас, аз не съм участвала, тъй като съм зле с езика, само по информация на сина го знам.
Няма да се притеснявате оправни са децата, дотук щом са се справили, ще се оправят и сега.
valha много хубав сайт, чудесно е, че си го намерила. Ще го следя занапред.

Мерси   bouquet Той моя ме отсвири вече ,така че каквото си направи оттук насетне това ще е . Аз само мълчаливо  Wink ще наблюдавам какви ги върши. Ще се справят къде ще идат, някои и семейства вече създават на тази възраст. Ама нали все искаме да сме им от помощ, че понякога ставаме досадни чак  Embarassed

valha, ще го разгледам и аз сайта като остане време   bouquet

# 442
  • някъде из облаците
Сребърна паричка, ще се справи младежа, не му се притеснявай. Те са много по-наясно от нас, понякога в стремежа си да им помогнеме само ги объркваме, а пък и обменят информация с други дечица.
Сещам се за по-миналата година как постоянно питах голямата, добре че работеше на морето, та нямаше как да ѝ стоя на главата и да гледам hahaha какво попълва и пуска. Не че нямаше за какво да я подсещам Laughing, а малката всичко си свърши набързо, но при нея още февруари-март се знаеше със сигурност къде ще учи.

Дечицата пораснаха и ще трябва да се справят самички, те са оправни и бързо ще се ориентират в обстановката, по-скоро на нас ни е трудно да свикнем с тази промяна  Hug

simon4eto, няма ли начин детето ти да отиде в някое интернет кафене и да види какво точно трябва да се попълни, другия вариант е във фейса да потърсиш групата на студентите, ето я https://www.facebook.com/groups/190176084336857/ ( намерих я в сайта, дето по-горе съм пуснала) и в бгхелп, също може да питаш.
И при нас имаше някакви регистрации, спомням си при малката миналата година нещо имаше проблем със сайта, та се притесняваше дали ще успее в срок да я пусне ( имаше от кога до кога задължително да подтвърди и се попълваше нещо). Но какво е попълвала не съм я питала.

А в този сайт, случайно си намерих щерката, снимали се с мартениците ( събираха се да правят), има и един вестник http://bgben.co.uk/, издава се там за българската общност и там из снимките си видях детето Heart Eyes. И трите университета в Манчестър имат много силни  български студентски общности и постоянно правят някакви мероприятия.

Успех в последните приготовления  Hug , знам какво ви е, моите вече са си в Англия.

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 16:21 от valha

# 443
Те всички така ни отсвирват, ама все още не могат без нас.
Ако има нещо, с което да помогнем при регистрацията - казвайте.

# 444
Дали ще има някакъв срок за тази регистрация? В смисъл да не е прекалено кратък?

# 445
  • Стара Загора
valha - Ходила е, но не успяла да отвори страницата.
Междувременно аз се справих със задачата - поне с базовата регистрация - лични данни и начини на плащане. Изпратих сканирано копие на писмото от SAAS във финансовия отдел и след ден-два промениха страницата като вече не ми искаха да избирам начин на плащане и можех да завърша регистрацията, което и направих. Както беше споменато по-горе - децата трябва сами да попълнят останалото.
Дали ще има някакъв срок за тази регистрация? В смисъл да не е прекалено кратък?
При нас за срока пишеше - не по-късно от една седмица преди началото на курса. От друга страна два пъти ми изпращаха напомнящи е-майли, което всъщност ме обезпокои и затова се заех с тази регистрация, въпреки моя "блестящ" английски Wink .
Добре, че скоро щерката се връща, та да си оправя нещата сама.  Първи курс - сблъсък с неизвестното и повечко излишни притеснения.
Благодаря на всички за съветите и мненията!

# 446
е в крайна сметка и миналата година е имало проблеми с тази регистрация, специално за университета на Глазгоу и доста от децата са го направили там на място

# 447
Привет! Тази година ще уча в Edinburgh Napier University- Interior and Spatial Design и ще сьм на квартира...та ако някое от децата ви сьщо тьрси ськвартирант, ще се радвам да ми пишете на лично сьобщение.

# 448
Отново се включвам в темата, тъй като още нямам потвърждение за общежитието в Единбург. В автоматичния мейл, който ми пратиха още преди месеци, след като "кандидатствах" за настаняване, пише:
we intend to process offers within two weeks of receiving any accommodation application and/or confirmation of unconditional acceptance by the University, whichever comes last.
Днес би трябвало да е 15-тият или 16-тият ден, откакто имам Unconditional. Не е много коректно, като се има предвид, че, както някой в тази тема ми каза, трябва да се плаща депозит и те трябва да ми кажат как и колко. Ама как да им пиша по този въпрос, като:
we cannot respond, as part of this initial application process, to individual emails about specific accommodation applications or requests.

Чудя се още ли да почакам, или какво да правя...

# 449
Според мен няма какво да чакаш, търси телефони или други мейли, за да питаш. И ние така в началото за Глазгоу бяхме писали мейл, на който все нямаше отговор, поразрових се, препратих на друг и така...

Общи условия

Активация на акаунт