Съвети за университети в Шотландия

• 129 836
  • 822
  •   1
Отговори
# 450
Днес подадох декларацията в НАП,образец 7. На нашия син и една негова съученичка.Попълних данните за упълномощаване и всичко мина по мед и масло.Само чаках 1 час,че имаше 40 човека пред мен.Издадоха бележка с входящ номер,че е подадена.Направихме и генерално пълномощно при нотариус,което излезе 15 лева.Нещо ново при вас?

# 451
Пълномощното нотариусът ли го написа?

# 452
Днес подадох декларацията в НАП,образец 7. На нашия син и една негова съученичка.Попълних данните за упълномощаване и всичко мина по мед и масло.Само чаках 1 час,че имаше 40 човека пред мен.Издадоха бележка с входящ номер,че е подадена.Направихме и генерално пълномощно при нотариус,което излезе 15 лева.Нещо ново при вас?
Тази декларация за здравната карта ли е?

# 453
Да,но ме питаше дали,ще трябва за пред някой от мобилните оператори.Телефонния номер на сина е на мое име.Конкретно написа имената на двете банки,в които има сметки,като в едната има и карта.Ако я загуби да му направя нова.Имат готов вариант,като от него махат някои неща,а други добавят.Попита ни дали го одобряваме и готово.За 10-15 минути.

# 454
  • някъде из облаците
Тази декларация за здравната карта ли е?
[/quote]

Тази декларация се подава, когато не си здравно осигурен, т.е. не работиш и нямаш трудов договор и сам си внасяш осигуровките. Децата са осигурени здравно до края на юни, юли-август сами си ги внасят ( ако нямат трудов договор и не работят) и са задължени до края на август да подадат в НАП декларацията. Декларацията може да се подаде и от упълномощено лице, след като му се попълнят данните.

За пълномощното съвета ми е да се споменат всички случаи, за които се сетите, не знаете за какво може да ви послужи. Аз имам да ги представлявам пред всички институции - НАП, МВР, мобилни оператори ( нищо че картите не са на тяхно име), банки, да отварям-закривам сметки, да вадя дебитни-кредитни карти ( това ми го търсиха, след като ограбиха дъщеря ми и аз трябваше да спирам и вадя нова дебитна карта), тегля-внасям пари. Да получавам документи съдържащи лични данни, както и да подавам молба за вадене на такива. Ами те си имат шаблони като им кажете генерално пълномощно и за какво го искате.

Последна редакция: пн, 13 авг 2012, 21:44 от valha

# 455
Внесохме за юли и август здравните осигуровки.Казаха ми след 10 август да подадем тази декларация,че сам се е осигурил.В нашето пълномощно ги има изброени всички тези останали работи.Дано по рядко да го ползваме.Не ми се мисли какво ни чака.А като документи овен писмото от СААС,да носи ли и преведената диплома.Или други документи.Да снимаме ли акта му за раждане?

Последна редакция: пн, 13 авг 2012, 22:07 от morska68

# 456
  • Варна
morska68, според мен да си вземе и няколко снимки паспортен формат

Синът ми си получи номера за да се регистрира в Май кампус. Излязло му нещо подобно като на simon4eto , че дължи еди си каква такса и как смята да плати. Само ,че е имало поле, където да си попълни номера от формуляра на СААС и след като го е написал му е станала сума за плащане - нула . Остава да си избере предметите какво ще учи първата година ,но май не е решил още.

Някой има ли по кои сметки се внасят здравните осигуровки на децата и каква е точната сума на месец ?

# 457
morska68, според мен да си вземе и няколко снимки паспортен формат

Синът ми си получи номера за да се регистрира в Май кампус. Излязло му нещо подобно като на simon4eto , че дължи еди си каква такса и как смята да плати. Само ,че е имало поле, където да си попълни номера от формуляра на СААС и след като го е написал му е станала сума за плащане - нула . Остава да си избере предметите какво ще учи първата година ,но май не е решил още.

Някой има ли по кои сметки се внасят здравните осигуровки на децата и каква е точната сума на месец ?
16,80лв. за един месец,сметките за на НЗОК и зависят от това къде живеете. кода е  560405

# 458
  • Варна
Sause baus!, мерси   bouquet. От Варна сме. Тогава ще ги взема от една позната , същите са като за самоосигуряващ ,нали ?

# 459
  • някъде из облаците
На стр. на НАП ги има http://www.nap.bg/page?id=20  - Варна   НЗОК    IORTBGSF   BG03IORT73778600360000 , ТБ "Инвест банк" АД клон Варна.

При нас Райфайзен сами си попълват платежните, от нас само името и ЕГН.

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 17:51 от valha

# 460
И ние получихме днес паролата и потребителското име. Естествено, бяха в спама.

# 461
За здравните осигуровки имаше образец в банката със всички данни на НЗОК.Попълних едно платежно нареждане и внесох парите.Най малка такса за внасяне има Invest bank -0.50 лв. Първа инвестиционна банка е друга.Ние също днес получихме потребителското име и паролата.

# 462
Днес сина си направи академичната и финансова регистрация.До тук добре.Ами после?Намери една седмична таблица,на която са посочени предмети,които задължително ще изучава.Даже точните часове.Къде да търси другите предмети за да си направи учебната програма?Някакви и всякакви  идеи приемаме.Успех на тези,които са готови. newsm78

# 463
И ние дотам май стигнахме. Часовете и предметите ще ги гледаме, като си дойде - на 2-3 ти септември. Мисля, че срокът е докато започнат занятията.

# 464
Да знаете нещо повече за ваксина против менингит.Пише в една от книжките,които дойдоха по пощата от университета.Да представи бележка,че има такава.Ако няма,там ще му сложат.Питах личната му докторка и каза,че няма.Поставянето струвало към 100-120 лева.Кажете и вашето мнение.Благодаря предварително.Една приятелка каза,че е по желание.

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 21:03 от morska68

Общи условия

Активация на акаунт