Съвети за университети в Шотландия

• 129 158
  • 822
  •   1
Отговори
# 675
Привет от Глазгоу!
Мами, градът е много красив,особено района около унито,много зеленина,времето е добро за сега...от време на време ръми и си трябва чадър непрекъснато.Краката ме болят от препускане по задачи. Сметка в банка се открива лесно и бърьо,всичко е организирано добре засега....кампусът е огромен ,но като понаучат кое къде ще се ориентират по-бързо...хотата са отзивчиви и вежливи.В общежитията е топло..включително и фърхил. това за сега.Ще се опитвам да се включа поне още веднъж.
Ех, мила, ти забрави, че детето ти е с кипърско гражданство все пак! Да не забравяме, че Кипър е бил под английско робство...а България....Малко по-настойчиви трябвало да са българите, за да си открият сметка, но с повечко упорство и това ще стане. Иначе и дъщеря ми е много възхитена от града, а във Фърхил парното работеше. Стаята ми хареса, свежа и приятна е. Самостоятелна, банята е също хубава. От другата седмица ще започвала да готви...е това ще е вече интересно!

Ако детето има проблем с откриването на банкова сметка, нека да отиде в друг офис на банката. Не е до гражданство, а е до офис на банка. Обикновено в офисите около университите повечето студенти си откриват сметките и е нормално да не могат бързо да ги обработят. При голямата беше така в единия  ѝ казаха , че ще стане след 1 месец всичко и я моткаха, да не казвам и на какви опашки е чакала, накрая отиде в друг  офис на същата банка, подаде си документите за нула време и след 2 седмици ѝ беше готово всичко. Малката също отиде в офис, който не е в университета и за 1 седмица имаше всичко.
Ами понеже почти всички познати се оплакваха от това и аз реших, че е като за жълтите карти. Радвам се, че греша.

# 676
Здравейте! При закупуването на билета купувате ли "застраховката за пътуване" към него. Дъщеря ми каза, че нейни познати вземат билет без  застраховката. Как процедирате вие?

# 677
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 04:48 от cool_witch

# 678
  • Варна
Купих му билет снощи на Уиз за 16-ти . Сега пък взе да мрънка с какво щял да се придвижи до Лондон , много път било. Пък зимата било трудно за пътуване. Следващия път като се прибира / лятото /  ще пробваме май и ние до Букурещ . През зимата не смея да планирам пътуване до там. Миналата зима магистралата Варна - Шумен беше почти постоянно затворена, като завали сняг.
Та тъй, сега се чудя с какво ще ходи до Лутън, няма нищо директно. Това, което открих е Глазгоу - Виктория стейшън с Мегабъс , и после от Виктория до Лутън с Изибъс. Другия вариант е Глазгоу - Хийтроу с Бритиш еъруейс и после пак упражнението Виктория стейшън- Лутън  / или автобус на Нейшънъл експрес от Хийтроу до Лутън, но е скъпичко / . Ще мислим, че още е много рано .

lorna, синът ти с какво се придвижва от Глазгоу до Лутън ?

Иначе моя вчера ходил до университета, останал впечатлен от обстановката . И каза, че вече си готвел, което беше голяма изненада за мен  Mr. Green

Хайде, лек ден на всички     love001

# 679
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 04:49 от cool_witch

# 680
  • Варна
Двупосочен е билета . За тези дати Уиз ми дава най-ниската цена, иначе и аз не ги харесвам.  Другите авиокомпании ми дават полети с прикачвания по пътя и от 1000 лв. нагоре.  До Варна няма никакви алтернативи през зимата, лятото е малко по-голям избора  Confused

# 681
Двупосочен е билета . За тези дати Уиз ми дава най-ниската цена, иначе и аз не ги харесвам.  Другите авиокомпании ми дават полети с прикачвания по пътя и от 1000 лв. нагоре.  До Варна няма никакви алтернативи през зимата, лятото е малко по-голям избора  Confused
Да си кажа чесно летяла съм и с Wizz и с Easyjet вярно не до Шотландия , но с тях нямах проблеми затова пък България еър преди 3 години ни остави на летището в Париж , така че явно е и до късмет иначе аз купих билет за връщане с easyjet  и полета от Абърдиин каца на Gateweek и от там излизат и за София . Има  около 3 часа престой , които реално не са толкова много за големите летища според мен.

# 682
Купих му билет снощи на Уиз за 16-ти . Сега пък взе да мрънка с какво щял да се придвижи до Лондон , много път било. Пък зимата било трудно за пътуване. Следващия път като се прибира / лятото /  ще пробваме май и ние до Букурещ . През зимата не смея да планирам пътуване до там. Миналата зима магистралата Варна - Шумен беше почти постоянно затворена, като завали сняг.
Та тъй, сега се чудя с какво ще ходи до Лутън, няма нищо директно. Това, което открих е Глазгоу - Виктория стейшън с Мегабъс , и после от Виктория до Лутън с Изибъс. Другия вариант е Глазгоу - Хийтроу с Бритиш еъруейс и после пак упражнението Виктория стейшън- Лутън  / или автобус на Нейшънъл експрес от Хийтроу до Лутън, но е скъпичко / . Ще мислим, че още е много рано .

lorna, синът ти с какво се придвижва от Глазгоу до Лутън ?

Иначе моя вчера ходил до университета, останал впечатлен от обстановката . И каза, че вече си готвел, което беше голяма изненада за мен  Mr. Green

Хайде, лек ден на всички     love001
Easyjet провери ли? Имат полети всеки ден май или греша? Иначе аз съм ЗА нискотарифните, с по-добро планиране понякога имат просто смешни цени, лошото е, че в нашия случай нямаше как да стане. За догодина, живот и здраве... Ние ползвахме два пъти Блу еър -  румънска компания с много добри цени и промоции. Иначе за Нешънъл експрес аз съм и купила карта за намаление 30%, ама самата карта струва 10 лири за една година. Но пък може да я ползва да пътува из околността.

# 683
Ох,ама аз все си го смятам детето за българче Mr. Green
Но,наистина не е до гражданство,щото бяхме най различни в банката и не разбрах някой да има проблем..документите са адресна регистрация и лична карта или паспорт.
От многото ходене спуках вени за първи път в живота си..дали е от възрастта newsm78,някой знае ли? Нащраках снимки,дано успея да ги кача като се прибера.
Най съм впечатлена от хората: страшно вежливи,услужливи,мили..никой не ни отказа помощ до сега,даже за ръце ни водят докъдето трябва GrinningВремето за тях си е лято...ходят по джапанки и къс ръкав,но си е хладно въпреки слънцето, ...паля цигара и докато я изпуша заваляло Whistling
Да не забравя..продават се и втора ръка учебници,които са като нови за по 2-3-5 лири Shocked

# 684
Къде са тези учебници, че и моята трябва да си купува? Тя също е възхитена от града, купила си много неща и каза, че съжалява, че изобщо си е купувала от България дрехи и повече няма да го прави.

# 685
  • Варна
Мнението ми за нискотарифните е долу горе такова  Wink

http://www.youtube.com/watch?v=K9Dqsh9B-S8

bvelikova72, нали е момиче първо по магазините е тръгнала  Heart Eyes Моя се е заровил в концертните билети . Чудя се как ще се справят с бюджета първия месец.

aledora, ще чакаме и снимките  Peace Пак да попитам - в коя банка успяхте да си откриете сметка толкова бързо ?

peti71, вие отидохте ли вече в Абърдийн, как е там ?

# 686
Мнението ми за нискотарифните е долу горе такова  Wink

http://www.youtube.com/watch?v=K9Dqsh9B-S8

bvelikova72, нали е момиче първо по магазините е тръгнала  Heart Eyes Моя се е заровил в концертните билети . Чудя се как ще се справят с бюджета първия месец.

aledora, ще чакаме и снимките  Peace Пак да попитам - в коя банка успяхте да си откриете сметка толкова бързо ?

peti71, вие отидохте ли вече в Абърдийн, как е там ?

Летим утре . И аз ще съм благодарна ако напишете в коя банка разкрихте сметка. А по въпроса с културните мероприятия и аз бях осведомена от сина , че на 19 от 14 си е организирал футболна среща с момчетата от общежитието , интересува се колко струват билетите за мачовете на футболния клуб на Абърдийн , а за битовизмите мисли мама.

# 687
  • Варна

Безпроблемен полет му пожелавам   bouquet И после ще чакаме репортажи и от Абърдийн  Wink

# 688
Сметката е в Банк оф Скотланд. И ние първо по магазините и супермаркетите тръгнахме,че да не остане гладно детето ooooh!,а и нали идваме от топло нямахме зимни дрехи...търсихме непромокаеми якета,но до сега нищо не открихме та взехме някакво си там пък ще носи чадъри постоянно...лощото е силния вятър, който се вихри и огъва чадърите та сигурно трябва да си намерят здрави такива.
Втора ръка учебници се продават в сградата,която е на мейн гейт-а на университета.

# 689
  • някъде из облаците

търсихме непромокаеми якета,но до сега нищо не открихме та взехме някакво си там пък ще носи чадъри постоянно...лощото е силния вятър, който се вихри и огъва чадърите та сигурно трябва да си намерят здрави такива.

Няма спасение при вятър, голямата нали е до океана и вече се е отказала от чадърите, разправяше, че кошчета за боклук по улицита  hahaha били пълни със счупени чадъри.  newsm78 Не знам как се оправя при дъжд, защото държи да ходи елегантно облечена, т.е. с палто. Колкото и да се опитвах да я убедя, че ѝ трябва яке - хем да не я мокри, хем от вятър да я пази, не успях, така ѝ е добре, иначе щеше със сигурност бързо-бързо да си купи. В магазините май, няма много топли якета. Първата година като отиде, беше само с едно тъничко и разправяше, че имало подобно на нейното, та за Коледа като се прибра от БГ купихме палто, разбира се, но пък и не ѝ е било и студено. Тази зима си беше купила някакво палто и е страшно топло, поръчала си го беше онлайн, от разпродажби.
Като цяло там няма много резки промени на т-рите, обаче както си грее слънце, така в следващия момент започва да вали. Сняг почти нямат и както е казала  cool_witch  при 2 см става пълен хаос,  отменят занятия, няма транспорт, защото нямат зимни гуми  Joy, Хийтроу когато го затвориха за почти седмица, беше заради 4 см сняг, не го почистили както трябва и беше заледило пистите, та близо седмица  ooooh! 2 писти не можаха да изчистят от леда.

peti71 , лек полет ви пожелавам.

сребърна паричке, клипчето ти ме разсмя. С Изиджет два пъти - до Манчестър и Лондон, всичко си беше ок., други не сме ползвали - Лутън ама хич не ни е удобно на нас, така че уиз няма да ни изкуши, макар и с 32 кг багаж. Но пък нискотарифните имат наистина евтини билети - по 40-50 евро без багаж, стига да планирате по-рано пътуването. Изиджет са пуснали до средата на юни, който го интересува, може да следи кога ще пуснат за след 15 юни и да си купи евтини билети за следващото лято.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 14:11 от valha

Общи условия

Активация на акаунт