Съвети за университети в Шотландия

• 129 422
  • 822
  •   1
Отговори
# 75
Право в Германия е много сериозен избор. Ние така и не напреднахме с този немски. Много труден и се струваше и нямаше и добри учители. Много се радвахме по баловете на децата и желая на всички сбъдване на мечтите им.

Да, тя и в Шотландия си избра право, като специалността й е "право с немско право". Малко смешно звучи така написано. Третата година се учи в немски университет.
Вярвам, че всички деца ще успеят, стига да са упорити и да учат точно това, което им е на сърцето.

# 76
Звъннах на момичетата в Интеграл, тук в Русе са  много мили и любезни и те ми казаха, че миналата година не са изпращали хартиени писма в СААС, но тази година изпращат за всеки случай. И между тях самите служители на Интеграл имало разногласия по тези въпроси. Така че в понеделник ще отида да видя тези формуляри да ги попълня и да ги пратим, по -добре нещо в повече, отколкото да липсва нещо. Ще им покажа и разпечатаната апликация, че да видим дали всичко е наред. Просто се застраховат по този начин, че се позатегнали нещата.

# 77
Право в Германия е много сериозен избор. Ние така и не напреднахме с този немски. Много труден и се струваше и нямаше и добри учители. Много се радвахме по баловете на децата и желая на всички сбъдване на мечтите им.

Да, тя и в Шотландия си избра право, като специалността й е "право с немско право". Малко смешно звучи така написано. Третата година се учи в немски университет.
Вярвам, че всички деца ще успеят, стига да са упорити и да учат точно това, което им е на сърцето.
Браво! Чувах за доста откази за право. Ама момичетата са си по-оправни от момчетата, спор няма.

# 78
Звъннах на British council и от там ми казаха ,че за SAAS всичко става он-лайн, а за Student Finance по пощата Peace Надявам се,че те най-добре знаят!

Тези формуляри към Student Finance ръкописно ли се попълват или го попълваш и после ги принтираш готови? Знам,тъп въпрос ,но все пак ако някой знае да каже,че вече ме хваща параноята....

# 79
Звъннах на British council и от там ми казаха ,че за SAAS всичко става он-лайн, а за Student Finance по пощата Peace Надявам се,че те най-добре знаят!

Тези формуляри към Student Finance ръкописно ли се попълват или го попълваш и после ги принтираш готови? Знам,тъп въпрос ,но все пак ако някой знае да каже,че вече ме хваща параноята....
Да, не били задължително за СААС хартиените, това вече стана ясно. За другото питай пак там или на самата институция звънни. Параноята е за всички ни. Докато не заминат така ще е, пък после още по-зле.

# 80
  • Варна

Синът ми е попълнил формата на компютъра и след това я е разпечатал и пратил, не е попълвал на ръка .

Интересно, след като кандидатстването в SAAS е само онлайн, защо още никой няма отговор, че е одобрен за заем  newsm78

# 81
Ами то нали точно на тази форма отгоре пише НЕ изпращайте на СААС.  От Интеграл ми казаха, че е нормално да се бавят. Но след като в сайта пише, че са издали писмо, значи не трябва да има проблем. Аз и дубликат съм искала, без да разбера два пъти и още няма нищо. Ама като знам тойфела с колко зора го получихме.... почти цяла година мина.

# 82

Браво! Чувах за доста откази за право. Ама момичетата са си по-оправни от момчетата, спор няма.

Ние получихме отказ от Дънди, което беше много смешно, защото там изискванията за българи са около 4-4,50 успех, а тя има без матурите почти 6.00 /една петица по физическо в 9-ти клас/. Ама ние там бяхме малко нахални, де - тя подаде за най-хитовата им специалност - шотландско и английско право, която е единствена в Шотландия, а може би и в цяла Великобритания. Е, отказаха ни и от Единбург, но там беше очаквано.
Не знам дали са по-оправни момичетата от момчетата. Ако сравня щерката със сина, май е точно обратното.

# 83
Момичета, бързам да ви кажа, че нашето писмо от SAAS дойде. Без да искам съм поискала 3 дубликата и дойде последния. Нашия адрес е много особен и май е имало проблеми с него. Както и да е издадено е на 22 май, а дойде на 07 юни - около две седмици.

# 84
Ние нямаме още нищо от СААС, а е кандидатствала още април. Получи обаче някакво писмо от университета, с което й благодарят, че е firm-нала точно тях. Това горе-долу два месеца след като го е направила. Ама тя вече съвсем е на вълна Германия и не дава да я питам даже за Шотландия. За общежитие още не е пускала. Ако не стане нищо в немско, как ще се оправяме, не знам.

# 85
Кога ще имате отговор от Германия?

# 86
очаква се някъде средата на август. За дипломата не е късно да изпратим в Шотландия, но за билет, общежитие и т.н....Ама тя някак е твърдо убедена, че в Германия ще стане. Или в Мюнстер, или в Кьолн иска.

# 87
  • Варна
И ние нямаме писмо от SAAS, но моя им писа и-мейл и му отговориха, че са му получили апликацията и се чакало доста  ,защото имали много кандидати.

Мен по-скоро не ме свърта да науча  резултатите от матурите ,че да си разберем университета най-после.

Иначе моичкият се прибра от Турция много доволен. Били са в 5 звезден хотел на брега на морето, ол инклузив. Правили са им някакви екскурзии. Много му харесало всичко и най вече хората там- любезни, усмихнати, супер обслужване. Чак на мен ми се доходи, никога не съм била в Турция  Tired

# 88
Аз съм била веднъж на почивка в Кушадасъ и беше страхотно. Освен всичко друго, много ме впечатли отношението към българите. Щом разберат, че си българин, казват "комшу" и ставаме по-важни от всички останали чужденци. Толкова открито показваха повече внимание към нас, че чак ни ставаше неудобно отвреме навреме. Без повод ни питат - как сте, можем ли с нещо да ви услужим и т.н.

# 89
  • UK
И ние нямаме писмо от SAAS, но моя им писа и-мейл и му отговориха, че са му получили апликацията и се чакало доста  ,защото имали много кандидати.

Мен по-скоро не ме свърта да науча  резултатите от матурите ,че да си разберем университета най-после.

Иначе моичкият се прибра от Турция много доволен. Били са в 5 звезден хотел на брега на морето, ол инклузив. Правили са им някакви екскурзии. Много му харесало всичко и най вече хората там- любезни, усмихнати, супер обслужване. Чак на мен ми се доходи, никога не съм била в Турция  Tired

SAAS обработват документите със задна дата заради големият брой кандидатстващи тази година и покрай някакви техни празници или неработни дни се беше получило натрупване миналия месец и съответно забавяне. Аз им попълних формулярите около края на април-първите дни на май и получих писмото им десетина дни след това. Две от приятелките ми направиха същата процедура седмица след мен и все още не са получили техните, така че не се притеснявайте. А и то самото писмо съдържа единствено сумата за таксата и че ще я изпратят директно на университета, нищо по-конкретно.  Simple Smile

Иначе се присъединявам към впечатленията от Турция, аз също ходих и останах повече от доволна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт