Съвети за университети в Шотландия

• 129 181
  • 822
  •   1
Отговори
# 330
А за тази седмица от 10 до 14 септември трябва ли някъде да се записва,че иска да ходи.

# 331
Тоест, няма да ходите за фрешърса. И ние се чудехме, но всички казват, че било много полезно и ще отиде.

Полезно, не полезно това е положението. Тъкмо ще има една седмица да казвате ако има нещо належащо да се взима.

# 332
А за тази седмица от 10 до 14 септември трябва ли някъде да се записва,че иска да ходи.
Да, има страница във Фейсбук и сайт. Да напише на английски и да ги потърси. 40 лири струва.

# 333
  • Варна
"Freshers' Week | 10 - 14 September

Freshers' Week is a festival created by the University of Glasgow to launch you into university life, run by all student organisations on Campus.

The week will be filled with live music, fairs, comedy and other cultural activities.

Buy your Freshers' Week pass and join the fun!"

Това  е от страницата на  университа в Глазгоу. доколкото разберам целта е купон и забавления и да се позапознаят едни с други  Laughing

Подадохме за ЕЗОК, при нас се оказа ,че и подаването и получаването е на пощенското гише - лично .

# 334
"Freshers' Week | 10 - 14 September

Freshers' Week is a festival created by the University of Glasgow to launch you into university life, run by all student organisations on Campus.

The week will be filled with live music, fairs, comedy and other cultural activities.

Buy your Freshers' Week pass and join the fun!"

Това  е от страницата на  университа в Глазгоу. доколкото разберам целта е купон и забавления и да се позапознаят едни с други  Laughing

Подадохме за ЕЗОК, при нас се оказа ,че и подаването и получаването е на пощенското гише - лично .
Ще имат време да поопознаят града, така и така ще се плаща общежитие от 08 септември, нека да имат една седмица за адаптация. Макар че при нас е доста сложно, за три-четири дни ще стягаме багажа....

# 335
Чудя се куфар или сак с колелца да купуваме.Куфара е по здрав,но там къде ще го прибира не знам.Вие,какво смятате да ползвате? newsm78

# 336
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 04:59 от cool_witch

# 337
Аз от сак с колелца имам неприятни спомени. Преди години купихме на сина ми за едно световно първенство, тогава малкият беше на 10 години, с идеята, че е по-лек от куфара. Скъсал се през средата още първата вечер. Нашият голям рев му ударил. Добре, че големите от отбора носили игла и конци и треньорката му го зашила. Много се бил притеснил. На връщане пък едно от колелцата вече беше заминало. Явно не сме имали късмет, но поначало куфарите са по-здрави. Поне така изглеждат.

# 338
  • Варна
И аз мисля, че е по - добре куфар за чекирания багаж, като гледам по летищата как ги премятат и стъпват отгоре им тези които товарят и разтоварват на самолета. И ако има нещо по-чупливо вътре - маша за коса, сушоар или подобни си е съвсем възможно да не оцелеят. Сак може да си вземе за ръчния багаж. Аз така смятам да екипирам моя син - но няма да купувам нови, ще му дам от тези които си имаме в къщи и вече са изпробвани за пътуване.

Моят от една седмица пак се е запилял някъде, а не сме платили първата вноска за общежитието още , не ми е оставил и банкови сметки на Фърхил, нищо нямам и точната сума не знам. И като писахте за Фрешърс-а оттук ли се плаща или може като отиде там на място тогава да плати и без това ще е там още на 8-ми. Опитах да вляза през сайта на Глазгоу но ми иска потребителско име и парола ,пък както вече писах моя пак купонясва някъде. Държи се така, като че ли в затвора ще влиза и това са последните му дни на свобода - купони, разходки, екскурзии  и това е. Да ми е жив и здрав, де   Mr. Green

# 339
Ами то за фрешърса трябва да се регистрираш, затова ти иска потребителско и парола. Изпраща се и файл с паспортна снимка и се плаща. Доколкото разбрах, самите пропуски там ще ги раздават, но трябва предварително да си се регистрирал и платил. От общежитието чакаме договора, първата вноска са я плащали миналата година на място. Раничко е още да им даваме пари според мен. То и аз за фрешърса сама четох, с моя никакъв английски, ако научите нещо по-различно, пишете!!!!

# 340
За общежитието - изчакайте договора. Там са вписани датите, до които да се внесат вноските. Ние вече получихме договора и сроковете са следните:
до 03.09.2012 г. - 1 200 паунда
до 05.01.2013 г. - 1200 паунда
до 05.05.2013 г. - 330 паунда

# 341
С първата вноска и депозита нали? А как скочи паундът тези дни....А договора по имейла ли го получихте?

# 342
Ние първата вноска я внесохме с валутен превод оттук. А депозита го внесохме там на место, като му даваха ключа за стаята.
Договорът се получава по пощата - един голям плик. В 2 екземпляра е, в него пише в кой апартамент и в коя стая от апартамента ще бъде настанен, подробно е описан инвентара и куп други неща. Има за попълване от децата, но почти всички си ги попълниха там на место. Никой не беше рискувал да го попълни в България и да го изпраща отново по пощата. Нямаше проблем.
А за паунда... нямам думи миналата година по това време беше 2.25 лв, а сега е почти 2.50 лв. 25 стотинки на тези четирицифрени числа си е доста сериозна сума.

# 343
Ясно, и ние няма да го връщаме ако изобщо го получим с тези наши пощи... Сега се ядосвам, че не купихме лири по-рано ама нали все има елемент на несигурност...То така или иначе ние сме що годе подготвени само за първата година, за после ще мислим догодина. Дано се оправят нещата с разрешителните за работа, че иначе не знам как ще я караме, направо никак.

# 344
Ще го получите договора - ние миналата година го получихме през август месец. Тази година по-рано, че още в началото на месец май, докато беше още там си плати 100 -те паунда и се групираха с колегите за целия апартамент, та за това по-рано пристигна.
А за купуването на паундите - кое по-напред да купува човек, то не е едно.
За жълтата карта - като отидат веднага да си откриват банкова сметка и да си правят застраховка там, да си попълват формуляра и да ги пращат, че до края на втората сесия да пристигне разрешителното. И непременно да си носят и задграничен паспорт, и лична карта, че с формулярите се изпраща и оригинален документ за самоличност, че да не стане така, че по Коледа да нямат лични документи и да не могат да се приберат в България.
Ето ние от февруари месец сме ги изпратили и чакаме, дано докато отиде септември да пристигне най-после тази карта.

Общи условия

Активация на акаунт