Съвети за университети в Шотландия

• 129 153
  • 822
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Майката ми говори, че дипломата трябвало да бъде в университета докато завършат и затова не им я връщали. Аз ли нещо не разбирам, не знам.

Това е така за българските вузове, като се записваш ти прибират дипломата за средно образование и ти я връщат след като завършиш. За английски университет такова нещо не съм чула .

Днес тук из града беше лудница, навсякъде се пазаруваше като за последно.

Пък на по-мързеливите им е по-лесно в живота. За да не се трудят излишно, намират по -мързеливи методи да се справят с работата си. Така ,че не му давай много зор на момчето  Mr. Green

# 706
Аз затова си стоях цял ден в къщи, само сутринта набързо напазарувахме малко храна, че хладилника дрънчеше на празно. Мъжете ме обвиниха, че цяла седмица само съм си лакирала ноктите и нищо не съм готвила. Обещах реванш през уикенда. Честно казано, не помня вече дали са ми прибирали дипломата, докато съм била студентка. Но това не ми харесва, ами нали като кандидатстваш за работа показваш диплома за средно образование поне. На старата ми работа ни държаха трудовите книжки заключени в един шкаф. Чак после разбрах, че нямали право. Отклоних се от темата яката, значи вече съм по-спокойна за шотландката или поданичката на кралицата, както на шега я наричаме вкъщи. Досега нямаше проблеми с езика, да видим като започнат да учат. За Германия много деца се оплакват, че в началото имали трудности с езика. Но английския на децата им е като роден. Малкият е много смешен като говори руски, все едно слушам американец да го говори.

# 707
Да се включа и аз. И моят син вече пристигна в Глазгоу, настани се във Фърхил, показа се за малко на скайп и вече е отишъл някъде. Не знам дали дори извади багажа от куфара, а уж беше много изморен.
Днес пък не знам защо си мисля защо от Интеграл карат хората да превеждат, че и да легализират дипломи, че я взели и още не са я върнали на момчето, което замина с дъщеря ми. Майката ми говори, че дипломата трябвало да бъде в университета докато завършат и затова не им я връщали. Аз ли нещо не разбирам, не знам.
Никаква диплома не са му искали до ден днешен от миналата година. Това, което изпратихме по e-mail, за да му дадат безусловна оферта и се приключи.
Не се безпокой за английския в университета - съвсем книжовен, няма да има проблеми.
Да кажа,че днес в Тавекс много хубав беше курс продава на паунда - 2.40 лв / 1 паунд . От няколко месеца това е най-ниското, което съм виждала.
Наистина такъв курс не е имал паунда от м. юни сигурно. Дано още малко да падне.

# 708
Е, изморен, айде сега. Той почива цяло лято, а във Фърхила има и нови попълнения, да не е луд да легне да спи. Моята хубавица и тя се кани да излиза, представям си какво гласене ще падне. Млади хора, нормално е. Аз сега май един път годишно излизам и после три дни реанимирам. Паунда всички го споменаваме в молитвите си, дано да пада още. Успех и на новопристигналите деца!

# 709
  • Варна
Да се включа и аз. И моят син вече пристигна в Глазгоу, настани се във Фърхил, показа се за малко на скайп и вече е отишъл някъде. Не знам дали дори извади багажа от куфара, а уж беше много изморен.

Може да е отишъл за храна или да е легнал да почива  Wink И на моя не му се говореше първият ден . Сега от време на време вечер го засичам в Скайпа. Днес щеше да пристига и неговият съквартирант от БГ , сигурно се развеждат насам-натам.

bvelikova72, разсмя ме. Млада си още ,не се вайкай  Mr. Green

# 710
Да, младичка съм дума да няма. Може пък да не съм улучила място, на което да ходя.

# 711
Прави сте - млади хора нищо не им тежи. А то в България една почивка беше - от такова скитане почти всяка нощ, аз след това цяла година трябва да реанимирам. Не, че се притеснявам чак толкова къде ще отиде, ама хубаво човек първо да си подреди нещата, да си почине и така. Ама това са момчетата. Да живи и здрави всички деца и да си следват мечтите. Благодаря за пожеланията!

# 712
  • някъде из облаците
Едва ли е отишъл да хапне,  hahaha по-вероятно е да е на купон, а нещата има време ще си ги подреди младежа, пък и той не е за първи път, за да е шашнат.
Моята малката, каза че днес се прибират всички и довечера ще има купон, а тя  е на работа утре от 7 сутринта  Mr. Green , и следващата събота и неделя пак е на работа, и пак купони Joy и се тюхкаше, че няма да може да стои до късно. Днес се прибират и съквартирантките ѝ, вече няма да е самичка в къщата, че си я беше страх, заключваше всички ключалки, които има в къщата.
Е, от понеделник започват и двете училище, сигурно и при вас са от понеделник. Пожелавам успешна година на всички дечица.

# 713
Да, от понеделник отново на педал. Как ще будя малкия, не знам. Както свикна по цели нощи на компютъра...

# 714
В суматохата около приготвянето на багажа и пътуването пропуснах да кажа, че на лично ми писа gosling ато ме помоли да й опиша как от My Campus да си разпечата уверението на детето, че е студент, което следва да се представи в НАП за здравните осигуровки. Не бях много сигурна дали съм го описала ясно и точно, но се оказа, че съм успяла и тази мама си го разпечата. Та тя ми предложи, че може би ще е полезно и да публикувам пътя за разпечатване на това удостоверение от My Campus и ето правя го – От My Campus (менюто вдясно) избирате My Student Center, оттам избирате My Academic Record и оттам Certificate of Student Status избирате Request Certifying Letter и трябва да се появи удостоверението за разпечатване.

# 715
То това добре и ти благодаря, но от други майки чувам, че в НАП се заяждали за мокър подпис и печат. С това как се справихте?

# 716
  • Варна
В суматохата около приготвянето на багажа и пътуването пропуснах да кажа, че на лично ми писа gosling ато ме помоли да й опиша как от My Campus да си разпечата уверението на детето, че е студент, което следва да се представи в НАП за здравните осигуровки. Не бях много сигурна дали съм го описала ясно и точно, но се оказа, че съм успяла и тази мама си го разпечата. Та тя ми предложи, че може би ще е полезно и да публикувам пътя за разпечатване на това удостоверение от My Campus и ето правя го – От My Campus (менюто вдясно) избирате My Student Center, оттам избирате My Academic Record и оттам Certificate of Student Status избирате Request Certifying Letter и трябва да се появи удостоверението за разпечатване.

Моят преди няколко дни ми го изпрати на файл , за да не си моря русата глава вероятно. Я разбера, я не какво да направя. Шегата настрана - за да влезеш в My Campus, сигурно трябва студентския номер или нещо подобно  newsm78
И един тъп въпрос, трябва да го преведа това удостоверение на български ,нали ? И къде се носи в НАП или НОИ  ?

То това добре и ти благодаря, но от други майки чувам, че в НАП се заяждали за мокър подпис и печат. С това как се справихте?

Тепърва ще разберем. Както се установи, зависи само и единствено на кой служител ще попаднеш  #2gunfire

# 717
Превеждаш го и го носиш в 101 стая в НАП, която си в специално за здравни осигуровки. Две мацки са там и са много разбрани. За всеки случай си носи едно пълномощно - защото за да ти изпечатат справка че всичко е наред със здравноосигурителните му права е необходимо пълномощно. Няма да имаш проблем със тези служителки, споко, имам тригодишен опит с тях.

# 718
  • Варна
mama Tin,мерси за ценната информация. Да не зареждам пистолетите ,значи като ходя  Mr. Green

Пълномощно слава богу имам, описали сме всички институции  за които се сетихме и с помощта на списъка в тази тема   bouquet

ПП . А тез мили и любезни варненски служителки искат ли мокър печат върху удостоверението, щото то няма такъв .

След 5 минутен размисъл, се запитах, след като се носи превод, то той няма как да има мокър печат от университета  Thinking

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 15:35 от Сребърна паричка

# 719
Досега никога не са ми искали, и моят оригинал е от сайта на университета на щерката. Мокър печат има на преводачката, сигурно той им е дотатъчен. Пистолета си го запази за други случаи, щото генералното пълномощно все не им върши работа, все трябва някакво точно за сситуацията. Особено с банките проблема е сериозен - искат си пълномощно за всяка отделна ситуация. А ЕЗОК не можем да подадем на децата си, защото не признават пълномощното - трябва лично да си подават заявлението, което е супер тъпо, при условие че имаме генерално пълномощно.

Общи условия

Активация на акаунт