Отговори
# 480
Malini, преди време и аз правих старателни сметки за детските и на мен ми ги отказаха заради висок доход и то защото сметките ми излезнаха с 3лв над нормата.  Crossing Arms Сега не ми се правят нови сметки за малкото време което остава докато родя, но след като се появи и второто малко човече вече няма как да не излязат сметките. Ще ги тормозя до дупка!

Времето и на мен ми минава много бързо. Без значение дали съм на работа или не! Особено като дойде някоя годишнина или РД и се хващам за главата колко време е отлетяло така неусетно. Затова трябва да се опитаме да се радваме на всеки един момент.  Rolling Eyes

Пламен е започнал много гадно да се тръшка на баща си. Не дава да го преобуваш, да го преобличаш, изобщо да правиш нещо което той не е решил САМ че трябва да се направи. Както и в моментите в които реши че трябва да си игра с него и го вика в къта за игра, баща му трябва ВЕДНАГА да стане и да отиде, не може да чака. Мрънка, вика ... егати диването.
Аз може да съм по-строга, не знам, обаче при мене почти няма такива ситуации. Викам, карам се, дори изтупвам памперса ако трябва и после го оставям да си мрънка колкото ще, но не отстъпвам. Обаче тъпото е че той прекарва повече време с баща си, и вечер с мен и с баща си и повече се лиготи отколкото да се държи добре, както се държи когато е с мен. И не знам вече каква тактика да подхванем.
Баща му е супер либерален, и все иска да е с добро, и все му угажда, ама явно става по-зле. Все ми казва, че ще дойде момент в който той ще започне да разбира и ще му се обясни, а аз му казвам че докато дойде този момент, не ми се мисли в какво лайно ще се е превърнал.  Tired

Оплаках се и прекалих с писането...

# 481
  • София / Сливен
Здравейте от нас в тоя леден ден сутринта ходих до магазина и така се строполясах на стълбите в двора ама всичко беше лед - 18 градуса.
·•● milkinis ●•· за детските аз съм твърдо за нищо не оставям на тази държава всичко си търся и без това никой от нищо не го е грижа то не че с 35лв. си оправяш децата ама все пак.

# 482
Хайде и аз да се разпиша.
Днес занесохме документите в яслата и от утре Боби ще е на ясла. Приготвихме си раничката и ако знаете как ми се е свило сърчицето.
Ще го остава сутринта и ще тичам пак да оправям документация, да попълвам някаква декларация за спиране на майчинството, човешки ресурси трябвало да я занесат в НОИ до 3-дневен срок. ooooh!

˙·•● milkinis ●•·, при нас е същото, само че при мен се тръшка и лигави( а аз във вкъщи съм лошата, аз се карам и пляскам памперса), като го остава на баща му, яде, играе и е най послушното дете. Wink

кака ЛараHug

И да кажа,че днес даже ми поискаха и лигавници 2-3 бр. в яслата, купих два стига им толкова. Naughty

# 483
  • Под кленовите дървета
Момичета, аз четири пъти подавах за детски и накрая на петия ми отпуснаха. Хем всичко бяхме изчислили, обаче все за един-два-три лева отгоре ни връщаха #2gunfire

# 484
Привет и от мен.
Благодаря и на останалите за пожеланията за рожд.ми ден!!!
Калоян е вече по-добре но за съжаление и Ива вчера имаше темп.Днес обаче и тя е по-добре.Ще я видя и нея тия дни.За сега сме основно на хомеопатия и сиропче за кашлица.Както и на много вит.Ц под всякаква форма... Cry.
Дилянка дано малкия бързо свикне с новата обстановка.Защо обаче не изчака тая седмица и тия студове да минат малко.Има и страшно много болни деца...Ти си знаеш де.Питаше по-напред за СУЕ-то.Мисля че ви е в норма.Знам че не бива да превишава 20.Ива лятото имаше 2 афти в устата и й правих изледвания понеже 3 дни беше с вис.тепм.и нямаше никакви други проблеми.СУЕ-то й беше станало 40... ShockedЛекарката там в Смолян каза че искала да почнем АБ но тя точно тогва взе да сваля темп. и аз бях сигурна че е от афтите.Всичко мина и замина не дадаох АБ.Така че при всякакво дори и малко възпаление то се покачва.Лекарката каза че в продължение на месец намаля като стойност. Peace
Милкинис и нашата на моменти ми иде не знам какво да я направя.В общи линии не знае какво иска и си се глези за щяло и нещяло но аз не й се връзвам изобщо.Поревава си малко и така й минава.. Whistling ooooh!
Кали много хубаво правите че излизате та дори и за малко.Като грее слънце не е чак толкова страшно.Ние в къщи истински вече се побъркахме.Искам и аз навън.... ooooh!

# 485
mira sm, мерси за суе-то днес педито каза, че всичко е наред! И аз исках да минат студените, грипни  дни, но изследванията важат много малко време и затова трябваше да го пусна, а и било текущо класиране и до 2 седмици трябвало детето да тръгне( така ми обясниха  от градината).

За детските аз си ги бях изчислила, отидох октомври и не са ме връщали,но и за най малкото нещо се заяждат и връщат. #Cussing out

# 486
  • София
Ето ме и мен Simple Smile
Нелче (Дилянка) честит ти ученик  Heart Eyes Бързо да свикне и да не плаче Бобката.
 За пастата за зъбки - нашата е розовата на Бочко,без флуор...ама познайте,колко си мием зъбите  Crazy В началото всичко беше страхотно,с огромен кеф даваше да ги мия,даже ме водеше в банята да ги мием през 15 мин  Crazy ...но сега настоява да ги мие сама. Гълта пастата и започва да дъвче четката.Успявам да поизмия малко,но с прилагане на малко сила.Може с часове да си дъвче четката,взема ли я -рев!
 За детските - борете се до край Naughty нито стотинка не оставяйте на скапаната ни държава. Ето аз сега например търся най-добрия начин да ме съкратят.Счети естествено пак не е в час,та само питам из форумите,но обезщетението ТРЯБВА ( Joy да,да трябва,каквото мога-ще измъкна) да е за макс.период и макс.сума.
Иначе ние сме добре,Лиглослава си е все така 12 кг. От рождения И ден не е качила нищо,но е вече 92см. Много бърбори,от май месец ще я пускам на ясла.
Мира Ч.Р.Д. на патерици Simple Smile Всичко най-добро   bouquet
Е,ставам,че ме гонят.Друг път ще дописвам.
Целувки на всички,болничките бързо да се оправят.

# 487
  • Русе
Привет! Hug
Всички болнички да се оправят бързо! Hug Бойко и той се разсополиви нещо,но ще видим,какво ще стане,за сега е на "задължителната" градина. Mr. Green
Пастата за зъби Чико също е без флуор. Peace И като чета,Телетата масово обичат да правят нещата сами. Mr. Green Кардам дори 70% яде сам и не понася лигавници ще трябва да измисля някакви бойни дрехи за хранене.
˙·•● milkinis ●•·˙ ,напълно нормално поведение,минават такъв етап. Peace Бойко много ни тровеше и се тръшкаше,около 2 години Crazy. И сега с Кардам ми се струва Рай.Обаче,аз и не се впечатлявам ........
Дойдоха ми гости!

# 488
Добро утро!
В този студен ден за цяла България,да видим ще се оправдае ли код жълто в Бургаска област и малко по топличко време за евентуална разходка.

Вземайте както можете от тази смотана държавица.Ние нямаме брак и аз вземам детски.......,но за майчинството последно вчера излезе ,че се яви собсвеника който пред полицията и НОИ заяви и излиза ,че няма нищо общо с тази фирма. #Cussing out,обаждах се и на прекия ми работодател да питам на кой е продал да почна пак разследване излеза ми думите незнаел нямал общо бил уволнен и сто хиляди глупости.Оф незнам какво ще става и НОИ незнаят.........абе луда работа сори пак че ви занимавам ама по повод детските  пак се наех .

За пастата за зъби аз взех на Аквафреш,имахме 8 като почнахме да мием зъбки редовни,а сега са 12 и не са излязли добре ,но малко се изкалпазанихме.Тръгваме и ние да я гълтаме ,не е някаква сладка даже почти е като мирис и вкус като на големите а е от 0-3г.

Хайде без сълзи за новия ни ученик ли да кажа, не е на училище ,ама ако трябва да кажа на градина илиза градинар  Joy Joy Joy.Бързо свикване.

Malini,лети ами лети.....Така ли е и за градините по  доход ....... ooooh!,Боже .........значи и доход се заявява.Дано поне следващия път ви приемат.Аз още не съм подала ,но за Б-с се подават от 20.04 по интернет от тази година.

BeBoRanChe ,браво и на твоята бърборанка,успех и на нея през май.И ние много бърборим.Говорим си като големи хора, правими си диалози, колко ме разбира незнам ама ми отговаря адекватно.Сурин като се събуди "тавай маминте"маминко".Питам я наспа ли се тя "наспа ",преди да вляза в темата, след поредното изключване на компютъра ,прегледах една тема някакво детенце починало ,очите ми се напълниха и се отрониха сълзи ,а тя "маминте има има плачи " и бърши сълзите и ме целува,аз й казвам така виж има сълзички не плачи и ги бърша.

krischana добре че са ви подарили държач.  Wink

˙·•● milkinis ●•·˙  Hug Hug

Болничките бързо оздравяване.

Топлина и спокойстие на всички.Лек ден майчета.

# 489
    Привет момичета!

Много се чудих дали да пиша изобщо, защото мога само да се оплаквам. Тези студове ме побъркват и ще ги търпя само до края на седмицата, ако не свършат- ОТ ПУС КААА. Не че нещо, но бащата на Евгения втора сутрин не успява да ни закара до яслата, защото колата не може да запали. Вчера взе тази на баща си, та и тя не можа. Такситата срещат същите проблеми и ги чакам по половин час и в крайна сметка давам по 10лв всяка сутрин, а съм пред заплата и на заеми. Пффф...
    Отделно камикадзето не иска да заспива вечер преди 22:00 и ме побърква. Освен че се мята върху мен, вече започна да слиза от спалнята, за да си взима играчки с все спалния чувал. При положение, че преди къпане, винаги отделям поне по 30 мин за игра- ритуал като малка компенсация, че по цял ден сме разделени, и като стигне до млякото вече дреме, до момента, в който не я сложа в креватчето. Та никакво време не остава за мен. Най-голямата ми мечта, едва ли не, вече е да изгледам един филм.
     Извънявам се за "мрън- мрън". Предполагам, че и на вас не ви е лесно с тези...ТЕЛЕТА (въпреки, че и аз съм теле)

# 490
Кибела  Hug
Може би си е измислила начин да прекарва повече време с теб преди заспиване. Защо не пробваш да я гушнеш до себе си на леглото, докато отмине периода на големите нерви? Може би ще заспива по-бързо

За детските... Отдавна бях изчислила, че (поради високата си заплата  ooooh! )ще мога да вземам, когато Тинчо направи 1 г. и 7 м. Съответно две седмици преди да ги навърши събрах документите и после само ги занесох попълнени. Сметката беше точна, нямаше какво да кажат

# 491
Здравейте мамчета и сладки майчета! Днес моето майче става на 1г и 9м. минавам да ви почерпя   party023  bigdance2 Wine Glass cheers   Да ми е жива и здрава и маалко по-послушна!!!  Иначе в този голям студ сме си домстой и няма мърдане , от което сме  вече здраво полудели и двете , но няма начин. Вчера я изкарах само за 5 мни следобяд и веднага награби една шепа сняг и го налапа  ooooh!, а вечерта в банята я къпа , сапунисах я и тя си гледа ръцете , целите в пяна и пак си налапа едната ръка, карах я да плюе ама не, хареса и сапунчето  Laughing, последствия нямаше . Явно реши , че е сняг щом е бяло. Ставам, че  се събуди и вика   " Мамее, Тония  будиии, Тония паааа ( се наспа) !" Хубав ден на всички  и дано се махат вече тия минуси и да идва Слънчо!

# 492
Привет!

Бобче спи и аз реших да се разпиша с едно чайче. Hug

Като първи ден яслата мина добре, разплака се когато го взеха и затвориха вратата( аз поостанах и видях, че бързо се успокой и  да ме няма, да не би да излезе и да ме види). Казаха че е папкал  малко, отказал мандарините( но той не яде), казах да не го насилват ако не иска, дано ме послушат.
И накрая лелката казва " май е доста палав" и моят отговор беше "е ми палав си е ", още от първият ден почнаха да се оплакват. Joy
Дано и утре да е така. Hug

Влади( Беборанче) Hug, успех и на Беличка през май. Hug

Лилка Hug

ananasi, да ти е жива и здрава Тония, сладурана. Hug Heart Eyes

Кибела , разбирам те са студа, аз вече 3 ден имам излизания и днес вече краката ми бяха толкова замръзнали, че ме боляха и нищо не усещах. ooooh! детската ни е точно на 5-10мин. и двамата с Боби замръзнахме сутринта. Sad

Днес си пуснах и отпуска до 27.03 и ме накараха да попълня и декларация за половин майчинство(имала съм право). newsm78 Малко се поучудих но щом казват, няма да им ги върна.
Laughing

# 493
Дилянка - да странно, но имаме право на половин майчинство когато хем работим, хем са на ясли. И аз взимам  Peace
Искам да ви кажа, че не знам как ще я бъде тая - такива са истерии  за най-малкото нещо, че нито с думи, нито с шляпване по пампата не се оправя. Преди малко истерията - ръфа една щафета луканка, ама дядо й защо ли да я обели и аз я взех за секунда да я обеля и освен стандартното дране и рев хапе и дърпа с всичка сила крачоли, чанти и каквото докопа. Ама такова ръфане - притеснявам се, че зъби ще се разхвърчат още малко.
Днес се посмях с нашите ясли - вчера, още месеца не е свършил - изкарали списък с таксите и пишеше - плащане до 10 число, днес вече го променили на - до 8-мо число  Mr. Green опасни са ей

# 494
Няколко дни не съм се разписвала ,но чета много редовно  Wink
Дилянка браво на Боби  дано да свикне много бързичко и да сте спокойни и ти и той  Hug,а относно половината майчинство и аз ползвам поне за сега ,че нали не ме искат на работа ,поне ми дадоха възможност да си вземам болнични ако имам от къде ,та сега съм в болничен ,но и това ще свърши скоро и не ми се мисли ,никой от никъде не се обажда за работа ,много е неприятно.но стига с негативноте постове от сутринта.
Краси как са сестра ти и близнаците ?предполагам вече са си в къщи и се радват едни на други  Heart Eyes
Тук във Варна такъв сняг вали чудничко е ,нашия младеж  е здравичък за сега и си ходи редовно на ясла ,нищо че имат по малко дчица ,там ще му е по-забавно .отколкото цял ден свряни в къщи,ами това около нас ,нищо ново като цяло.
Хубав ден  Peace

Общи условия

Активация на акаунт