Отговори
# 495
Добро утро от бял, снежен и топъл Бургас.При нас е страхотно времето поне сега и от терасата.Почти -5  градуса,без ветрец,страхотен снеговалеж натрупа и само за разходки и игри.Дано се задържи до кухнята ,че да съчетаем излизанията.

dilqnkaa браво на ученика,добре се е справил значи,дано днес още по добре,  че да ти олекне. Peace И аз така знам че като се почне работа преди изтичането на 2-те години се получава половин майчинство.
А за детски според мен е редно има няма доход семейството ,всяко дете да получава детски.

krischana еми пази си хараната детето как  hahaha , все едно да вземеш  на куче кокал.

ileinа браво и на вас  Hug

# 496
Добро утро!

И днес мина добре,само като затворих вратата, започна да мрънка, но бързо го успокоиха. Даже една позната мама излезе малко след мен и каза че въобще не плаче. Peace
Днес разбрах, че точно в нашата група имало една истерична госпожа, която доста лошо се държала с децата но я изгонили, сега на нейно място е мед. сестра на яслата, то тя пое вчера Боби и ми се вижда готина, сутринта видях и другата, но още нямам впечатления. В другата група, има една млада госпожица, казаха че там са много добрички и мили, но такъв ни бил късмета. Hug

И сега разбрах в нашето ОДЗ има две яслени групи, делят ги и в двете да има набор 2009 и 2010, било им по лесно да гледат по малките. Peace

ileinа, стискам палци вече да излезе нещо с работата. Баща ми от септември е безработен и още нищо, само му обещават и е едно чакане. Sad

krischana, сладурана е Йоанка Hug направо ме разби с този луканка. Heart Eyes

# 497
Добро утро и от нас! И тук вали сняг  , едни красиви пухкави снежинки, температурите са поносими и може да я изкарам на двора следобяд. Dilqnkaa, радвам се, че Боби  се адаптира леко в яслата, дано така да продължава  Praynig, че и на теб да ти е спокойно. Аз ще пускам Антония май месец на ясла и отсега я мисля как ще свиква, че е все залепена за мен, не ме пуска да отида до другата стая без нея, все ме търси. Но няма начин трябва да се връщам на работа,  не е истина колко бързо се изтърколиха тези 2 години. Krischana,  за тръшкането и ние сме така, но най-вече на мен ги прави тези номера, голям инат, голямо тръшкане, надявам се да е период, криза на растежа и да израстат. Иначе и нашата  умира за луканки, кюфтета, мръвки всякакви  и е абсурд да й вземеш храна дори , за да  обелиш луканката примерно или да и нарежа  кюфте , пържолка. Мръвкарчета Laughing , да са живи и здрави. Иначе Йоанка в коя ясла ходи,  аз съм я записала в бившата номер 1 , сега Мечо Пух, а вярно ли е , че при записване в ясла искат бележки  с дохода на родителите, тези дни някой ми го каза.  Илейна, дано скоро си намериш работа  Praynig,  мъжът ми е без работа вече доста време и ни е много трудно , е той поработва на частно ,така да се каже , когато може, че умее доста неща, но като не е  постоянен дохода  не е лесно, а що автобиографии сме изпратили и ние не ми се мисли и от никъде не се обаждат , вече си мисля, че тези в Джобс и подобните му  повечето ей така ги пускат, направо съм се отчаяла.    Отивам да чета приказка  на малката, вика ме  много се е зарибила по книжката за Малката русалка Ариел - вече 100 пъти съм й я чела  , но така поне седи мирна 10минути  . Хубав снежен ден на всички!! Hug

# 498
Привет и от нас, няколко дни не съм се разписвала  Embarassed
Зарибих се по един български сериал и всяка свободна минута прекарвам с него,вече наваксах със сериите и сега преглеждам тук какво сте бъбрили и във фейса  Blush

При нас вали много красиво един пухкав снежец,дано се позадържи така, утре го дават и топличко ,ще излезем да направим снежен човек и да се потъркаляме  Grinning

dilqnkaa браво на Бобчо, дано му е забавно в яслата  Hug

Ставам че ме дърпат за крачола ...

# 499
Момичета много благодаря за подкрепата, нужна ми е. Hug

И вече съм хепи, днес не е плакъл, ял е и не иска да си тръгва Hugдано да продължаваме така.  Peace

ananasi, скорошно намиране на работа на мъжът ти.  Praynig
Моят мъж нали е таксиметров шофьор и сме на каквото изкара в момента няма никаква работа, колата постоянно е по ремонти и е ужасно трудно.  ooooh!

# 500
Браво на Борисчо Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

това с кризата и липса на работа е толкова депресиращо, държавицата ни е толкова смотана, че не ми се коментира.Нели, ананси , дано скоро всичко се подреди Hug

ileinа, ах какви красоти има при вас от снежни висулки.

При нас формулата става все по-сложна 2в1+1което е диво като за най-малко 2= жестока лудница. Днес съм на преглед и ще имаме дата за секцио.

Днес имахме гости и сега съм супер заредена с положителни емоции, едно прекрасно говорещо Габче , супер миличка и любвеобилна...Heart Eyes

# 501
Дилянка, браво на Бобчо и на теб! Simple Smile Не се притеснявай- точно след месец ще сте се адаптирали и двамата. За него това ще стане по- скоро. Моята щерка, например, толкова рядко казва "мама", но иначе знае имената на всички жени в яслата Crossing Arms

Фол, сигурно и липсвам. Снощи я взех при мен, постоя малко, после почна да се върти, взе ми възглавницата, защото има навика да заспива на нея, прехвърли я в креватчето си и си легна в него шпо самоинициатива. Понякога направо ме разбива Simple Smile Факт е, че се постарах да не я свиквам да спи при мен- явно има резултат.

Момичета, изненадвате ме, че взимате половим майчинство като работите. От моята фирма ми казаха, че то се полага само ако детето не е записано в ясла без значение частна или държавна. Май ще се разправям пак с тях и ще цитирам "семейния адвокат, който ме консултира по този въпрос"- така ги спичам  Mr. Green

Лека от мен и ако не ме зарият с преспи от работа, ще се разпиша и утре.

# 502
Кибела и аз получих различни мнения по този въпрос - имаме ли право на половин майчинство - странното е, че 3 счетоводителки/едната ми е приятелка/ казаха, че ми ги спират напълно, след като детето тръгне на ясли, а майки в такава ситуация казаха че взимат - обаче факт - взимам - подала съм разбира се документите в НОИ навреме - демек всичко си е както трябва документално
Ананаси - ние сме в Патиланци в Кичука и по принцип съм доволна засега, даже май ми я поразглезиха. А иначе за документи за доходите и на мен искаха, но доколкото разбрах е до ясли - не всички имат такива изисквания. Мислих, че е за да знаят от кой колко могат да отскубнат  Mr. Green
Днес като си взимах дзверо - това й е новия прякор, защото не можаха да смогнат да ми се оплачат от нея. Налита на бой заради играчки, на няколко пъти отървали дете от ухапване от нея и докато децата мирно си играят нашата минава като валяк през на всички играчките най-демонстративно  ooooh! Честно ви казвам, не знам как се възпитава и какво да правя. Като начало одеве поговорих с нея - слушаше ме с разбиране, но не вярвам да има ефект.
Оплаквам се на мъжи одеве каква е станала щерка му и той - А така, тате, няма да си оставяш кончето в калта  #Cussing out и после аз се бъхтам да обяснявам, че така не трябва
Наоплаках се шЪ извинявате  Mr. Green

# 503
Кибела, дезинформирали са те. Няшаш право на майчинство само ако ти си вкъщи, а детето е на ясла. Ако си на работа, имаш право на 120 лв. от майчинството. Остава да се информираш от някой наистина знаещ можеш ли да си получиш това, което не си взела до тук със задна дата, защото още не е подадена декларация.
Ние сме все вътре - в моя град е по-студено, отколкото в Кнежа, например - нали все цитират, че там е най-студено по новините. Е, не е. Тук е ужас. Аз съм избесняла и крещя по всички; например вечерта се развиках на баща ми "ти мене ли ще учиш как да простирам" - едни крясъци, едно чудо. Дребният го приспивах три пъти тая вечер в резултат от кресливия ми ден - буди се и ме вика да дойда. Той пък, милия, като няма кой друг, все мама си знае

# 504
От няколко дни се каня да пиша, но си оставам само с четенето, защото няма нищо интересно при нас  Tired

Тани4ка, зарибих те с този сериал, а?!  Mr. Green

Кибела, имаш право на 50% обезщетение за гледане на дете до 2г., когато ти ходиш на работа, а детето е на ясла. Ако не работиш, а детето е на ясла - нямаш право, както и Фол ти е писала. Говори с счетоводството ви.  Peace Яслата не е на пълна държавна издръжка, т.е. ти плащаш такса, за да я посещава детето ти и затова имаш право на тези пари.  Peace

# 505
Нелка я кажи кой е тоя сериал? Mr. GreenЧе моите сериалчета нещо тия дни почиват.. Crazy

# 506
За майчинството на мен ми дадоха да попълня декларация и акта за раждане на детето,:hug:казаха че с декларацията за връщане на работа и спиране на 240 лв., ще подадат всичко в НОИ. Hug

Боби вече е с ужасна хрема и сополи а е ходил  само 3 дни. Cry тъкмо свикна и ако не се оправи до понеделник ще го спирам за малко. Sad

На мен  бележка за доходи не са ми искали, но днес едната госпожа ме пита " вие какво точно работите  в Пиреос", искала депозит да прави, извадих и нещата който предлага банката в момента и на обяд и ги давам. А тя ми казва "ама аз мислех че сте в клон и може да отидем заедно да си оправя нещата", #Cussing out казах и че не мога да помогна да не би банката да е моя, ужас направо само гледат как да изнудват родителите. #2gunfire

# 507
Мира, за "Под прикритие" става въпрос  Grinning

Нелка,  дано оздравее бързо Боби Sad А това за банката хич не ме учудва  Crazy

# 508
Момичета, благодаря за информацията. Попитах ЧР и ми казаха, че си получавам тези 120лв. Понеже боледуваме почти всеки месец, до сега не можех да "хвана" парите, които получавам, та малко се поизложих Embarassed От друга страна, на няколко пъти правят опити да ме прецакват от фирмата; в някои случаи и успяха, така че си имам основание да съм си мнителна към тях. Този месец не сме боледували, та ще видим.

Дилянка: по отношение на хремата просто не знам какво да кажа. От началото на септември Евгения все си я влачи. Взимам си я вкъщи само като вдигне Т или се появят други симптоми, защото ако това е критерии- изобщо не трябва да ходи на ясла. На всичкото отгоре, на всеки 2 месеца от яслата взимат гърлен и носов секрет и резултати ни все са добри, което показва, че не е заразна, но пък тогава откъде са тези неспирни сополи и как да ги спра?

Да се похваля, че снощи най- накрая успях да изгледам един филм. Всъщност Херцог го препоръча и никак не беше лош. No sense се казва. Миналата седмица пък гледах Mother and Child, пак по нейна препоръка. За него съм сигурна, че на всяка от вас ще ви хареса. Тежичък е, но пък докосва сърцето. В тази връзка- Херцог, чакам още заглавия. Явно имаме сходен вкус към киното Simple Smile

# 509
Нели  направо трябва да те черпя че ме зариби по него, мнго ми хареса и изгледах двата сезона почти на един дъх, сега чакам финала в неделя. Я кажи колко време мина м/у първия и втория сезон, т.е. да се надявам ли че скоро  ще има трети ?
Напоследък няма нищо свястно по телевизията  ,ще взема и аз да погледна заглавията които препоръча Краси, приемам и други предложения .

dilqnkaa дано не е нищо сериозно и до понеделник да се е оправил Бобчо  Praynig

Ние днес хубаво си поиграхме на снега. Лилка  упорито беше решила да направи снежен човек но малките дребосъци постоянно го разваляха само Ивчо и помагаше  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт