Отговори
# 525
Здравейте! Голям сняг и студ ни скова тази зима, направо не ми се мисли, докога ще има да се борим със снега, искам да идва пролетта вече  , да се стопли малко! Крисчана,  много са ни подредени  децата и моята прави същото с чаршафите всяка вечер, но първо ги  разваля , а после ме вика да й ги оправя и изпъна  ooooh! и така сто пъти . Baby Love, много неприятно това с изгарянето, дано бързо се оправи. И мен ужасно много ме е страх от тези печки, свекърите се топлят с такава и малката все се завира да я гледа, обясняваме й че пари, има ох и т.н. и тя същото го повтаря и казва " Не пипа!" обаче пак протяга ръце. Диваненца са си още.
Илейна, дано Ради се оправя бързичко  Praynig   Нищо интересно няма около нас, правим бели , стоим си вкъщи и така.  Темичката ни нещо пак замря,  хайде да я изписваме, че да не откараме с коледна тема до рожденните дни на малчовците  Laughing  Краси се загуби напоследък, дано са добре и всичко е наред с тях.  Ставам, че малката  иска  Ам-ам , като часовник е  това дете.  Хубав ден на всички и малко по-топличък, дано.

# 526
Привет.
Айде и аз да се отчета. Hug
Илейна дано не се усложнят нещата.Какъв спазъм.?Бронхите ли или белодробен?С тия болници на никой не му пожелавам.. PraynigОправяйте се бързичко. Praynig
Дилянка как е днес Боби.Радвам се че не е нищо сериозно! Hug
Baby Love доста неприятно наистина.Но те малките са изключително бързи.Дано няма сериозни последствия.  bouquet
Милкинис как сте?Ох и вие милите мине не мине болнички.Дано малкия е по-добре.Никакви болести повече. Praynig Hug
Алекс това последното местене ли ще ви е? Mr. GreenЛеле това не е работа наистина.Но явно няма как.А за преживелиците посмях се мъничко на ваш гръб. Crazy Heart EyesСладурки. HugТия пътища не е никак за пътуване.
И ние другата седмица имаме запазен един уикенд в СПА ХОТЕЛ, който го уговаряме от страшно много време и не знам как ще са пътищата.А е в Родопите...Много се надявам да успеем да отидем да починем малко понеже имаме нужда.
Иначе малката е добре.Вече й въведох почти всичко с изключение на кис.мляко,което най-вериятно ще го отложа във времето.Постоянно бърбори, почти всеки ден ме радва с нови думички и изречения. CrazyНо е и същата беснотия и честичко си яде шамарчета по дупето.Всички играчки които брат й е успял да съхрани тя ги изпочупва и унищожава.Ей страшна е.... Crazy #Crazy
Ставам че се събуди.Утре ще пиша повече.  bouquet

# 527
  • София / Сливен
Оф с тия болести не издържам вече писна ми и от тази зима тук е сняг до колене в Кокаляне риним двора като луди.
mira sm благородно ти завиждам искам и аз СПА почивчица.`

# 528
Днес едното мехурче се е спукало, ходи с памучни чорапки само, няма как да сложа пантофки понеже я боли.
А тя печката не я пипа изобщо, просто падна от леглото, направи кълбо и краката и се озоваха залепени на горящата печка.
За първа зима ползваме печка на дърва, но тук тока спира често и това ми е решението да е топло.
Днес е и с 38.5 Т, дано е от 3-те зъба. Макар, че кашля леко, като вдига Т от зъбки не кашля.
Заредих се с витамин Ц, физ. разтвор, ефералган свещички, панадол.

Чудя се за кашлица какво да взема, вие от какво сте най-доволни?
А също и какви гелове за зъбките ползвате, сега сме на дологел, доволна съм, но искам още нещо да купя.

# 529
Baby Love® зависи от кашлицата.Аз ги деля на два вида - съответно давам различни сиропи - Амбрекс или Амброксол ако има нужда да се отхрачи /да втечни секрети/ или сега взех Мукоплант - супер доволна съм ако кашлицата просто я дразни, а няма нужда да втечнява секрети, защото й вървяха от носа като луди. Последния път УНГ ми се кара, че няколкомесечна хрема с кашлица като давам сироп за откашляне и се въртим в кръг все едно, та сега стабилизирахме дереджето буквално за ден
Питах за 6-иците -  Mr. Green една шестица - много слуша, 2 шестици още повече слушала  Joy ама щом моя бяс слуша, представям си другите деца с по колко шестица са нашарени

# 530
Baby Love® много неприятна случка с печката, дано минат мехурите скоро.  Hug  Относно гела за зъби да споделя, че бях купила Калгел, но Макс въобще не го възприе и не мога да кажа дали има ефект... не ми дава да му го намажа въобще. И аз се чудя какво да купувам вече, тъй като зъбите ни побъркаха от всякъде...

Зимата е направо страшна, не помня от кога не съм виждала толкова много сняг. И изгледите да се стопи бързо никакви ги няма  Crossing Arms

Крисчана, Ананаси, посмях се с вашите госпожици. Брей че са ни подредени децата... Макс няма проблеми с леглото, но всичко друго трябва да е идеално  Mr. Green Само обикаля наоколо и събира "куклуци". Уж чистя всеки ден, но явно не е доволно детето  Mr. Green

Дилянка, радвам се че Борис приема яслата добре. Боледуването определено е неизменна част,  но и вкъщи не можем да ги опазим. В този ред на мисли да оздравяват бързо и той и Радо, и Пламен.

Алекс, спретнали сте си направо веселба. Ама къде сте тръгнали три мацки "клечки" в това време? То си е страхотия по пътищата. Добре, че не сте закъсали сериозно  Hug

Айде и аз се разписах  Simple Smile

# 531
Чудя се за кашлица какво да взема, вие от какво сте най-доволни?
А също и какви гелове за зъбките ползвате, сега сме на дологел, доволна съм, но искам още нещо да купя.
За кашлица наистина много зависи каква е.Ако е суха аз давам Биокс Тими който за мен е страхотен.Български и е много ефтин.При влажна кашлижа Биокс Комплекс.Оправяли са ни и двата в лоши положения.Изписа ми ги хомеопат. Peace
За зъбките отдавна не мажа с нищо.Давах Дентокинд но нещо не виждам и от тях резултат.Дай й малко панадолче ако е комбинация с темп.Така ще я успокои.Пожелавам всичко да минава скоро. Hug  bouquet
Тая зима наистина вече изглежда доста страшна.Този сняг после дано не докара големи наводнения че както е започнало ...не знам.Само се моля всичко да се разминава.Аз по принцип съм от балкан и сняг не ме плаши много обаче това в комбинация с ниски темп. и вятър направо си е бедтсвено. ooooh!
Хайде момичета разпишете се.
Надявам се Изи и малките да са добре.Както и Краси. Hug

# 532
  • Под кленовите дървета
Момичета за изгаряния, за насинено, за изгоряло от слънцето, за зъбобол на голям човек - Cool Patch!
Невероятни са тези пластири. Струват към 2 лева и като ти потрябва - режеш и слагаш на болното място, а другото го прибираш в опаковката и в хладилника.

# 533
  • София
Ох, много неприятно това с изгарянията. Уж сме около дребните, белите стават за отрицателно време..

Към предложението на Вени бих добавила също и родопското чудо - кремчето Витасин! Аз съм била много доволна от него. Има го във всички аптеки и наистина е чудо според мен. И е с мнгоо приложения!  Peace

Габи знае вече какво е да пари. И е много смешна като гледа една книжка и там има печка - вика: "паи" и си дърпа рязко пръстчето  Joy Обаче всеки път я предупреждавам за печката в кухнята, когато готвя, защото не знам кога ще се отнесе и ще си сложи ръцете на вратата. А тя е от стария тип и се нагрява доста.

Леле, как си фраснах главата глупава във вратата на банята. Исках да я притворя и да мина, и съответно не прецених разстоянието. Как не я счупих (вратата), не знам. Дорева ми се, а Габи ме караше да лягам в крачетата й и ме галеше: о, мамо, о, мамо и само това нареждаше  Heart Eyes и ме цинка, белким мина.

От днес си имам апрески и съм тоооооооооооолкова щастлива. Нямам търпение да ги обуя и тествам утре. Дано са топлички и не пропускат. А каква е зима навън, направо не мога да повярвам. Днес не излизахме, макар че май можеше за малко. Обаче утре няма мърдане. Трябва и да се яде, та ще ходим да напазаруваме (и да покарам размразената и почистена за 100тен път кола).

Мира, дано успеете да се придвижите до мястото. Като гледам как в Родопите (макар да е по-надолу) има код червен, днао до тогава поотмине... На мен много ми се мърда до Априлци, обаче ще изчакам да се пооправи времето, да мога да карам по-спокойно и да не са чак такива студове. Иска ми се да хванем сняг там, да се повъргаляме на чисто, да се пускаме по баира с шейна, ама да видим.

Ели, дано бързо му минава на Радо и нямате повече такива стресове.

Криси, Маринка
, от днес официално и Габи е в редиците на ядящите луканка, колкото и да не ме кефи. Това обядва - залчета със супер ню ню парченца, колкото да овкуси, обаче като ме видя, че си хапвам, каза: ам, това.. и нямаше шанс да й пробутам друго.

Та така. Май имаше още някакви неща, които исках да ви пиша, ама като се сетя. И дано скоро дружката ми по писане се появи - Краси  Heart Eyes

# 534
Момичета благодаря за подкрепата  Hug
днес бяхме пак на преглед и се оказа че са му абсолютно чистички вече гърдите ,отдъхнах си ,после взех да си мисля дали не е можело да избегнем Аб и вентолина ,ама какво да се прави ,като не съм учила за лекар ,сега ще трябва да слушам хората и да се надявам да вземат правилните решения за моето диваче  Peace
Краси ни липсва доста в последно време ,предполагам че са добре ,засичам я от време на време във ФБ ,дано се разпише скоро ,а и от тях ще чакаме новини дали ще имат братче или сестричка  Wink
Нари също не е влизала от много врме но с тези 2 деица и това ТОРТОПРАВЕНЕ предполагам ,че не и остава много време  Flutter
Хубава вечер  Hug

# 535
Момичета, стана ми много мило като се включих и само "сканирах" последната страница набързо и видях, че се сещате за мен. Напоследък все нещо не ми остава време за форума, и не съм чела последните 10-тина страници сигурно. Или поне 5.

Ние сме добре, но вече влизам в 17-та седмица, а все още ми се гади и ми е лошо и нямам грам енергия и сили за нищо. Явно с тази бременност ще е така до края... знам ли. Нямам търпение да разбера пола на бебето. Вчера бях на консултация, слушахме тоновете, коментирахме различни неща, попитах дали мога да пътувам до България, и докторката каза, че няма проблем стига да се чувствам добре, но да й напомня като наближи. По принцип имам билет за 29 март - 10 май. Някои хора ми казват, че съм много смела да пътувам толкова надалече с Джулиан в този период, но разбирате колко много искам да видя сестра ми, бебетата, родителите ми, приятели. Дано не е проблем. Та ултразвука ми, на който ще разбера пола, ще е след около 3-4 седмици. Утре като ходя да ми взимат кръв ще си насроча час. Тук много държат да си възможно най-близо до 20 седмици, хем за да не те "излъжат" за пола, хем да видят всички органи подробно малко по-развити.

Другото, което мога да споделя с вас без да се срамувам е, че най-после започнах да шофирам, за да взема книжка. Минах листовките, дадоха ми разрешително, с което мога да шофирам ако в колата има възрастен човек. Тук може всеки да те учи да караш, професионалните уроци само ако искаш можеш да ги взимаш. Свекър ми се пенсионира преди 2 седмици и се зае с мен. Казвам че не се срамувам от вас, защото в България е друго, но тук няма човек над 16 години без книжка. Вкл. 16 годишната братовчедка на мъжа ми, която все си мисля че е малко дете още, миналия месец е взела книжка, а аз още чакам и се моля на разни хора да ни водят тук там. Тук без кола си като без крака, и сме вързани с Джулиан в къщата. Колкото и да е хубава, ще я намразя вече. А има толкова хубави места, на които да ходим, а можем само когато някой ни закара. Друго си е да си независим. Най-хубавото е, че шофирането много ми допада, и засега най-честата забележка е "намали скоростта"  Mr. Green

Мислих да ви покажа снимки от къщата след като всичко е обзаведено и чисто и успея да снимам всяка стая поотделно вече готова, но това май скоро няма да стане, защото Джулиан редовно ми "помага" в това отношение, затова ето засега снимки от преди да се нанесем още, а дано скоро ви покажа и обновени:
https://picasaweb.google.com/103539080104799595117/HOUSE?authkey … RgCNLJgvGkwbG9Ew#

Още имам да разказвам, но ще опитам пак да се включа по-късно! Хем да ви изчета и да коментирам!  Hug

# 536
  • Пловдив
Привет и от затрупан Пловдив!
Такъв сняг не помня да е имало някога тук - направо е страховито и не спира да вали...
Белка от четвъртък я е почнал грипа - 2 дни беше с висока Т, после 2 дни добре и в понеделник пак цял ден отпусната... Вчера и тази нощ беше сравнително добре, да видим   - тоне засега отърваме АБ, дано Praynig
Тъкмо бяха останали само 2 кърмения и мислех, че вървим към отбиване и сега с тази болест пак се върнаха още 2 пъти, но както нищо друго не иска да яде така ми е по-спокойно

Много болнички чета, че има - Ели, дано Ради се оправя бързо   Praynig А, дочетох, че вече е добре, много се радвам.
А за изгорените крачета и ръчички направо настръхнах... миличките палавници! Като малка майка ми варяла някаква супа на пода на преносим котлон - били са студенти тогава - и аз съм помислила тенджерата с горещата супа за гърнето  Embarassed Дори не мога да си представя какъв ужас е изживяла - сега няма и помен от белег де - израснала съм го  Mr. Green

След гостуването ни у Силвето и Мири, Габи си "има" бебе в корема - потупва го доволно  hahaha А най ми е сладко-смешна като си кърми куклата - "бебе иска ама, бебе иска дуга"  Joy

Хихи, Кали, колко ми е познато това - имам и снимков материал даже  hahaha
http://zmeikovica.snimka.bg/children/lyato-2008.260756
http://zmeikovica.snimka.bg/children/2009.337336.12151672

Да ви кажа какво странно нещо. Преди 2-3 дни вдигам ръкавите да мия ръцете и гледам на ръчичките надраскано, помислих че е набарала някъде химикал... Днес същата работа - и на двете ръце и съвсем ясно си личи, че са 6 - шестици. Ще взема да ги питам в яслите що за щуротия е това. Племеничката ми обясни, че при тях като слушали в градината им пишели или лепяли лепенки  ooooh! някой да е чувал такава  глупост. една приятелка ми казва преди малко - сигурно е победител в боксовите игри затова

Ааа, как - това е голяма гордост - на Кали все още така им пишат шестици по ръцете за заслуги - дори когато си изядат цялото ядене  Laughing

Ауууу, Краси, разкошна е къщата!!! А като видях дрешника напълно се влюбих - все съм си мечтала за такова нещо  Laughing ама ето - на 55 квадрата живеем...
Стискам палци гаденето да отмине и да не е до края - за мен това е знак, че този път може да носиш госпожица  Heart Eyes

# 537
Краси, браво за курсовете Hug къщата е страхотна. Hug Heart Eyes

Илейна, радвам се че вече Ради е добре, може би наистина е можело да избегнете АБ, но нали все пак са лекари и би трябвало повече да знаят от нас. Blush Hug

mira sm, madelix, Hug

Боби все още кашля, но и хремата не сме излекували напълно, снощи се разплака докато спинкаше и такъв пристъп направи( уплаших се много), не се е повтарял повече и се надявам и кашлицата да отшуми вече. Praynig

Милкинис как е Плами? Confused

змейковица, бързо оздравяване на Белка. Praynig

Ох ни с храната пак сме скарани, само се мръщи и с триста зора хапва. Cry ooooh!

п.с. хайде да допиша, за кашлица аз давам ЕН ТИ ТУС и за сега съм доволна, билково е и малко повече време трябва да се дава според мен. Hug

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 11:43 от dilqnkaa

# 538
Привет.
Змейче много е сладка голямата кака Hug HugЩе я изпапкам.Бързочко оздравяване й желая.Радвам се че сте избегнали лечение с АБ.  bouquet Peace
Дилянка ако чуваш Боби да има лаеща кашлица или да прави пристъп веднага включи нещо на котлона да ври.Така въздуха се овлажянва и потушава донякъде кашлицата.Освен това е хубаво да се проветри стаята и да влезне чист въздух. PeaceБързо се оправяйте и вие!  bouquet
Красиии страхотен дом.Браво.Такъв простор и много шкафове направо ви завиждам благородно!!!  bouquetЧестито ти шофиране.Желая да е безаварийно. Peace
Илейна радвам се че сте по-добре.По принцип всяко начало с болестите е неизвестно.Когато обаче свикнем с тях започваме да осъзнаваме доста неща и това че може би можем да се разминем и по-леко.Надявам се в последствие сама да усещаш как е малкия и да минавате без Вентолин и АБ.Защото те увреждат много дробчетата. Hug  bouquet
Кали малката е голяма сладуранка.Нека винаги така да те радва и да бъде близо до теб.  bouquet HugПожелавам ви и на вас скоро една бяла и прекрасна почивка в Априлци. Hug Peace
За изгарянията и аз съм ползвала Витасин.Много съм доволна.Сестра ми си беше изгоряла целия крак с вряща вода и имаше ужасни белези.Всичко се оправи благодарения на този мехлем. Peace
Днес дадох на малката 2 л.кис.мляко и се моля да няма реакция.Толкова ме преследва с тва мляко.Постоянно ми крещи "Икам мляко,Икам мляко..."НямА ОТТЪРВАНЕ.... ooooh! Crazy Mr. Green

# 539
  • София
Kраси, да ви е честита новата къща, да сте много здрави и щастливи в нея, страхотна е!

Общи условия

Активация на акаунт