Къде в София бихте живели, ако имахте достатъчно пари?

• 14 018
  • 196
  •   1
Отговори
# 30
Изток ми е любим квартал. Като студент изкарах там до Японското посолство и ако мога да избирам - пак в този район бих избрал.

Наблизо сега има и Метро - комуникативно е, а в самият квартал беше едно такова спокойно, все едно не си в София. Наблизо е Борисовата градина.
За мене това е перфектното място.

# 31
  • София
Заимов, Докторската градина.

# 32
В София никъде не бих живяла. Да не казвам голяма дума, но единствено нуждата би ме изритала в столицата, ако преди това не съм се изстреляла в чужбината.

# 33
Аз съм родена и съм отрасла на ъгъла на бул. Фритьоф Нансен и Любен Каравелов /до НДК/.

И аз. Вероятно се познаваме тогава.

И не, не бих живяла в София, ако имах тази възможност.
Живея на хубаво място, в хубав квартал, но София е пренаселена, мръсна, прашна. Не я харесвам такава, независимо от квартала.

# 34
  • София
Аз съм родена и съм отрасла на ъгъла на бул. Фритьоф Нансен и Любен Каравелов /до НДК/.

И аз. Вероятно се познаваме тогава.

+ 1!  Hug
Не познавам, някой роден и израснал в този квартал, който се е изнесъл newsm78
Освен живеещите в съборените къщи и изселилите се в чужбина Laughing

# 35
Соната, аз още живея там. Но нека уточня - ъгълът е Фритьоф Нансен и Карнеги.
И с теб се познаваме явно Hug.

Ех, много ни беше хубаво карето и изобщо кварталчето. Погрозня ужасно.
В другият ни дом (Лозенец, Резиденцията) е съвсем различно, но я няма онази нотка в сърцето ми, която ме свързва с детството и до сега.

# 36
...
Не познавам, някой роден и израснал в този квартал, който се е изнесъл newsm78
Освен живеещите в съборените къщи и изселилите се в чужбина Laughing

Мъжът ми е роден и израсъл там, но не го тегли обратно.
Той харесва района около з. Универсиада и навремето търсихме само там и в кварталите около Плиска.

# 37
Ако имах достатъчно пари въобще не бих живяла в София !

# 38

Ех, много ни беше хубаво карето и изобщо кварталчето. Погрозня ужасно.
В другият ни дом (Лозенец, Резиденцията) е съвсем различно, но я няма онази нотка в сърцето ми, която ме свързва с детството и до сега.

Аз пък още си го харесвам стария квартал. Не знам кой дявол ми духна под опашката навремето, та сглупих и си продадох апартамента. Гъска голяма се оказах!
А сега и на мен вторият ми дом е до резиденцията в Лозенец. Но аз Лозенец си го бях заплюла още докато живеех на Л. Каравелов.

# 39
Пак сме съседки Laughing.
Баба и дядо живееха до гората, на арх. Миланов. Та Лозенец ми е старата любов Heart Eyes.
Именно затова и пак се наместих там. И циркулирам между 2 къщи. Не ми пречи.

А за нашето си каре, на Нансен - пак си е хубаво - да. Като изключим новият грозен мастодонт, с ужасната архитектурна смесица на стилове.
Когато Любен Каравелов беше затворен - помниш ли?
Като коне търчахме, една кола нямаше. Ех, спомени...

# 40
  • София
Sourcherry, baibibi и новите ви квартали са хубави!
Лично за мен обаче е много важно да мога в рамките на 10 мин да достигна до всяка една централна точка пеш. Иначе при нас е много зелено, спокойно, хората се познават и са мили.

Но тъй като въпроса на авторката е - къде бихме живели в София, бих отговорила- може би само на някое още по-централно място: в дъгата около Радисън, срещу Народното събрание или на Московска срещу Александър Невски!

# 41
Еее, Соната, скромна си  bouquet.
Никак не лоши каренца.

# 42
  • София
Еее, Соната, скромна си  bouquet.
Никак не лоши каренца.

Joy Ако имах достатъчно пари....ако..... Joy

# 43
Абе, Соната, що ти трябваше да ме подкокоросваш! Сега взех, че се разконцентрирах и не знам дали в Лозенец къщичка във вътрешността на квартала, или на Московска, в аристократична кооперация, в поне 400 кв.м. апартамент с два входа и високи тавани, на последния етаж, с асансьор и огромна тераса пред зимна градина. Ето на това му викам дилема аз. Май няма да спя от вълнения тая нощ...

# 44
  • София
Абе, Соната, що ти трябваше да ме подкокоросваш! Сега взех, че се разконцентрирах и не знам дали в Лозенец къщичка във вътрешността на квартала, или на Московска, в аристократична кооперация, в поне 400 кв.м. апартамент с два входа и високи тавани, на последния етаж, с асансьор и огромна тераса пред зимна градина. Ето на това му викам дилема аз. Май няма да спя от вълнения тая нощ...

baibibi, въобще не се чуди, ами сядай да пишеш писмо на Дядо Коледа, че време не остана! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт