Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 26

• 71 248
  • 694
  •   1
Отговори
# 465
  • В царството на игрите:)
На мен също ще ми е трудно през юни, но все пак трябва да видим кога ще отворят вратите на Банкя. Ще говоря пак със Жени.
Сиско, аз имах 6 химии, но те бяха три Фека и три Таксотера. Когато се прави Таксол, а не Таксотер, тогава са по 4 - 4 Фека и 4 Таксола. Така беше Еми например и доста други от нас:)))

# 466
Благодаря на всички за отговорите Hug
Утре доФторите ще се изкажат, събрах всички изследвания които искат и
утре рано рано в онкологията за Първата химиотерапия.
Марги за тумора пише само буква G нищо друго, защо не са изследвали другите работи не знам и аз.Туморчето е дребничко около 1см, но доста поразии е свършило. Стигнало е до белия дроб и костите -това от резултатите на скенер. А възможно ли е да не е само един първичния тумор?
Дано всичко да е наред  утре Praynig

# 467
  • София
Силвето аз не съм специалист, защото става въпрос за едно много сериозно заболяване и следва всички въпроси да бъдат отнасяни към лекуващия доктор. Но знам, че големината на тумора не е водещото в изхода от болестта. И това го зная от моя лекуващ доктор. Има тумори които са много малки но са много агресивни, и такива които са големи но не са агресивни и лечението е успешно на 100%. Първичния тумор е един, той затова е първичен, останалото са лезии. Мисля, че в някоя от темите имаше пост в който една дама пишеше за съпруга си, че има две заболявания от рак независими едно от друго. Незнам дали се изразих правилно, но в живота всичко се случва. За да запишат Мх, очевидно скенера е правен след операцията и митастазите са установени на по-късен етап. Просто трябва да говорите с лекуващия доктор. Но за утрешната химиотерапия, да не те настройвам предварително, но няма да получите някакви подробни обяснения. Практика е отговорите да съдържат или мълчание, или някакви кратки изрази от които не ти става по-ясно. И още повече, че теб няма да те пуснат да влезеш с майка ти. Поне така беше преди три години. Сега не знам как е, дано да се лъжа и нещата да са се променили. Ако отидете на частен преглед при някой от докторите ще получите повече информация. Толкова много сме коментирали с момичетата по тези въпроси. Но това е истината за съжаление.

# 468
Ето това му е хубавото на благоевградското онко,че по време на химиотерапията може да има близък при тебе! През цялото време! Това ми припомня,когато аз ходех,все се засичахме с едно възрастно семейство,може би хора на около 75-80 години.Жената правеше химии,а мъжът ѝ...Леле,няма такива мъже! Така се грижеше за нея! Преди още да е казала тя нещо,той вече го правеше! Незнам какво се случи с тях,дай Боже да са живи и да са заедно! Страхотно хора,страхотно семйство-истинско!!!

# 469

Привет от снежно Хасково и от мен.Мили момичета почерпете се за моят скъп син Борис-става на 19г. да ми е жив и здрав.

Сладкото е забранено ама днес може.Наденце още веднъж честито и на теб да отгледаш внуци и правнуци  newsm51

# 470
Оооо, Лорън, ЧРД на синчето! Да е живо и здраво, да бъде гордост за мама и тате, успехи в учението и любовта, разбира се!
Весел празник! Наздраве!
  nbirthday Wine Glass newsm51

# 471
Аз пък не знам що за човек съм, но предпочитам в такива моменти никой да няма около мен. След рецидивирането на заболяването ми през 2008 г., съпруга ми настоя да дойде с мен на консултация. След думите на лекаря, че ТУформация е на много лошо място, неоперабилно, че ще пробват някакви варианти, че нещата са много сериозни и прогнозата хич не е добра... В коридора мъжа ми се разплака и това адски ме потресе. Оттогава му казах да не идва с мен. Навсякъде се оправям сама /слава богу в състояние съм/. Получих много удари – метастази във всички основни органи и лимфни възли, но не знам какво точно ме пази да оцелея. След всеки лош резултат съобщавам на мъжа ми по подходящ начин, на майка ми, /тя е възрастна и с много лабилна психика/, казвам само, че се лекувам и дотам, защото тя ми действа адски депресиращо. Затова предпочитам да се оправям сама, пък докога – само онзи отгоре знае!
Извинете за дългия постинг, но реших да споделя.
Наде, честит празник! Бъди все така усмихната и лъчезарна!
Лорън, да ти е живо и здраво момчето и късмет в живота!
Поздрави на всички момичета, пишещи и четящи тук!

# 472
Цитат
Лъчето преди химията ли е при теб
Да  при мен лъчето беше преди химията , защото операцията ми е органосъхраняваща - така поне ми обясниха .Пък и първия онкокомитет назначи само лъче.После правих КИШ  и нов онкокомитет - там вече назначиха химия и хормонотерапия.Най странното в цялата работа е , че МБАЛ Русе провежда онкокомитетите си със специалисти от Шумен , въпреки ,че си имаме Онко.Аз съм работила 15 години като хирургична сестра  и затова се оперирах  при моите си доктори в коремна и обща хирургия , а не в онкохирургия.
Туморните ми маркери бяха в норма предоперативно , затова искам да изследвам серумно ниво на ХЕР 2 .В Русе го работят само в лабораторията на Онкото.От началото на декември се опитвам да им дам едни пари  Joyза това изследване , а те все  не искат .Първо нямаше други желаещи newsm78 , после тъкмо ми взеха кръв и апарата се повреди ooooh! , накрая нямаха реактив  Thinking.А искам да имам една контролна стойност преди химията

# 473
  • София
nadia_0606- много силен човек си  Hug .

# 474
  • Варна
Ели,
честит ти Рожденик! Да ти е жив и здрав! Само успехи да жъне !

# 475
Здравейте, приятелки! Няма да казвам "Добре дошла" на Таня, но ще се радвам на кафепиене за да се запознаем.
Аз се приготвям да се явя пред ТЕЛК, но е страшно. ОПЛ не ми дава нищо друго освен етапна епикриза, а в Онкото не съм им по график и ще ми дадат само протокол. Вече ще ни "Умират" сигурно по план. Въпреки техните амбиции - още съм жива.

# 476
  • В царството на игрите:)
Какво е пък това серумно ниво на ХЕР2 ? Е, това ме изненадА!!!  newsm78 Rolling Eyes
Наде, ЧРД скъпа! Ти нещо не ми вдигаш телефона, та затова тук:))) Запази винаги страхотното си чувство за хумор, бъди обичана и все така жизнена!!! Наздраве  bouquet
Ели, ЧРД и на синковеца ти - дано децата ти не те разочароват и за в бъдеще, както и до сега Hug
Между другото, аз да споделя, че все роптая, че Сашо не идва с мен, където и да било, защото винаги съм си сама, но като си помисля, май така ми е по ок. Ще се чудя и него какво да го правя. Аз и сама си откачам достатъчно Mr. Green
Пепито, радвам се да те "видя" скъпа:))

# 477
  • София
Добре дошли на новото попълнение !
Знаете, че мразя редиците ни да се увеличават, но такъв е живота.
Чета ви - химии преди, лъче след, или обратното... Аз вече незная какъв беше реда на моите простотии, дето съм изтърпяла. Важното е, че още мърдам  Grinning
Да ви кажа, че напоследък имам сърдечни притеснения и като всички останали, които винят докторите за грешка в диагнозата и аз започвам да си мисля, че ТЕ ми го увредиха !!!
Е, вярно, увредиха го, но ако не бяха го направили newsm78 newsm78 newsm78
Нещо и много се нервя на писаниците в пресата... май и нервите са ми увредили ?
Как пък един доктор свестен в БГ няма, бе.
Видите ли, на 90 години човека, ама докторите виновни...
Дай боже всекиму да доживее тази възраст, нали ?
Пепита, няма определена схема за лъче и химия. Просто еднната терапия не може паралелно с другата. Правиш едната, после другата и най-накрая хормоналната терапия. Може и химията да бъде прекъсната заради лъчето и после продължава.
Аз не съм доктор, просто потърпевша, преминала толкова много терапии, че ако недай си боже ми се случи отново, незная какво ще ми приложат вече. Дано да са измислили нещо ново.
Дано обаче не ми се случва вече, щото моторчето няма да издаяни на напъните  Joy Joy Joy
Миленка, не откачаш скъпа, от 20 години аз сама си ходя навсякъде. Само след операции съпружието идва да ме вземе, щото трудно се движа след анестезия  , а както знаете не обичам болничната обстановка и изчезвам по максимално бързия начин оттам.
На всички празнуващи - ЧЕСТИТО !!!

# 478
Цитат
Какво е пък това серумно ниво на ХЕР2

Това е нивото на ХЕР 2 белтъка в серума , изследва се кръв.Нещо като туморен маркер е .При ХЕР положителните нивотот му е високо ,т.е. над горна граница.По важно е движението му нагоре от това първо изследване .Лекар ми обясни , че повишаването му може да говори за появата на мета 3-4 месеца предварително

# 479
Айдеееееее,драга ми Венето,уреди се с още едно нещо за изследване! Joy Joy
Като си те знам,още идната седмица ще си направиш кръвни проби на серума на белтъка... Wink

Маме,дражко ми е да тЪ видя!  bouquet

Нани, един път вече ти честитих,но и тук ще го направя,а на Банкя ще те нацелувам и нагушкам! Честит Рожден ден,Прекрасна!  bouquet

Лени, честит празник и на порастналото ти момче! Щура,дива и безметежна младост му пожелавам от сърце!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт