Нашите малки мечти съкровени, рожденици стават - усмихнати и засмени! -28-

• 29 397
  • 697
  •   1
Отговори
# 210
Ну заяц, директно казвам строго "НЕ!" и той чак се стряска, и аз понякога си мисля, че съм прекалено строга, но пък ако не викна все едно не говоря на него...  Confused
Peace и аз така,даже много пъти и тогава не ми обръща внимание

# 211
  • София
ЧЕСИТ 1ви РОЖДЕН ДЕН,
Александър на мама Zahira и
Мартина на мама stefi_krasimirova

Честити проходили крачета на Нели и само напред  Hug
Ние с Мони също нямаме нито една цяла нощ да сме спали,добре че аз по принцип не съм пасапалива та не ми тежи особено WinkВечер към 20ч хапва или супа без сухар и хляб или малко кашичка или плодове с извара или кисело млекце,заспива между 21 и 22ч сучейки.Буди се много нощем,но не мисля че е от глад...
Вода предлагам от чаша с накрайник на Авент,от шише със сламка на Нуби и от шише с биберон на Томи Типи-от нито едното не пие,мъча я и сок и айрян ад я науча да пие обаче не иска и това си е.И тя е от дребните-около 8кг и малко и едва ли е станала повече от 70-71см.
Браво на Вики,Елениа HugХайде вече да става по-кротичък и ти да отдъхнеш Simple Smile
Владка,дано се оправя вече малката Praynig
Вал,приятно тържество в детската Simple SmileИ нашето е днес от 18ч.Аз също занесох малки подаръци на госпожите и лелката,винаги го правя защото съм доволна от тях PeaceОсвен това живот и здраве се надявам и Мони да я приемат в същата градина и точно когато тя ще е 1ва група в детската Дими ще е първи клас,та има възможност тя да попадне при неговите гсопожи Wink
Изчезвааааааааам,че се улях Embarassed

# 212
един снежен добър ден  Nature Snowman

ей най-сетне ще има сняг за Коледа, ще изваждаме шейните нали какче Simple Smile)

имахме час за консултация, но на този сняг си спестих чистенето на колата и разкарването на Ади само да го измерят, няма смисъл направо за 12 месец за изследванията Simple Smile

снощи ми приключи последния пред-Коледен купон, идва ред на след-Коледните и предиНовогодишните  хи хи хи нали уондърГери  Laughing

хранене: 6:00 - 100мл АМ, в 8:30- 9:00 попара, кус-кус, каша, мляко с бисквити, в 12:30-13:00 местното от ДК, в 16:30 - йогурт или нещо с извара(буркан) в 19:30 безместното от ДК и за лека нощ към 20:30 още 100мл АМ, м/у храненията давам пресни плодове  Wink

честито на всички ходещи крачета, да ви отведат по светли пътеки Simple Smile

честито и на рожденничетата днес!

хубав снежен ден на всички !  Heart Eyes

ние ще ходим на рожден ден и сле това ще посрещаме бременната ни леля да кацне от Париж  Heart Eyes

# 213
Бенджолина, трябва да е здраво детето, иначе няма да го имунизират.
Не говоря за имунизация, а за проба МАНТУ. Нали от пробата вече се разбира има ли нужда от имунизация или не, просто пробата не сме правили.

# 214
  • Пазарджик
ЧЕСИТ 1ви РОЖДЕН ДЕН,
Александър на мама Zahira и
Мартина на мама stefi_krasimirova

Благодаря ви момичета за пожеланията Hug
Любомира Hug ,благодаря и на тебе за инфото за прощопулника.Ще изчакам още няколко дена,да стане малко по стабилна
Нели яде каши,манджи към 18-19ч.после към 21-22ч.АМ-230мл ,но това не и пречи да се буди по 100 пъти на нощ,снощи ми разказа играта.
За нара,най запичащи били корите,варят се като чай и се дава на детето като водичка
Ще продължа после,че почнаха да се катерят по мене

# 215
Аз не казвам "не". Четох нейде, че не се казвало не. Но и той е доста кротък и не се налага често да ми се прийсква.

Също гледам да заспива колкото се може по - рано. Нали сънят до 24.00 е най - полезен. Вечеря АМ 120 мл и постно нещо.

# 216
Не говоря за имунизация, а за проба МАНТУ. Нали от пробата вече се разбира има ли нужда от имунизация или не, просто пробата не сме правили.
Бенджи,Вико му биха манту,той имаше малко суполи,но казаха,че не пречи за мантуто.
Любомира,бих ги снимала,но съм дала апарата в детската градина,че днес има коледно тържество и кака ще е снежинка.Това е първата и изява и среща с дядо Коледа.Не разрешават родители да присъстват и затова им дадох апарат да снимат поне.
А,Гъбке няма да се кротне той в този живот,може би в някой друг. LaughingПросто на моменти се заблива за 5-10 мин в играчки,реклами  или бейби тв.Но след това осъзнава,че прекалено много време е почивал и започва пак да покорява върхове(секции,дивани,барбарони,печки,перални,скринове и хора) hahahaАз съм му свикнала и не ми прави впечатление вече.Но за околните е шок и все ме питат,как ми е кръста,ръцете и т.н LaughingВчера бяхме на консултация,едвам не разби кабинета и техниката на джипка,тя разбира се гледа - Shocked и каза"Сега разбирам защо не качва" Whistling-11.200кг както предния месец,74см.
Каза,че супола е от зъбите.изписа ни Ериус...(ама не е познала) Blush

# 217
  • София
Честит 1-ви рожден ден на Александър и Мартина! Желая много здраве, късмет и весели игри  Hug

Аз като се обадих ми казаха, че детето трябва да е здраво  Peace

Снощи бяхме на парти с маски и тъй като нямахме такива, там на място ни украсиха. Едно момиче художничка нарисува на лицето ми страшни красоти, а ми направи и на ръката татус  Mr. Green Много весело си изкарахме. И свекър и свекърва ми са си изкарали весело с Вико, докато е заспал доста е поревал  Mr. Green Ама да разберат, че и те внук имат, че нещо ми бягат по тъча  Whistling

Днес пак съм на парти с колегите и татко му ще се грижи за детето  Heart Eyes

Да се похваля, тази нощ спахме  Party Вико е заспал към 22.30 ч.и се събуди чак в 6 ч. да яде. Яде и спа до 9 ч. Ураааааааа, по Коледа стават чудеса  Heart Eyes

Кате, шейната е готова, само трябва да впрегна кучетата да я дърпат или по-скоро аз да се впрегна и ще има "Пистааааа"  Party

# 218
Сега като се разбуди, лапа палеца и заспива... чудя се много как ще го отучвам...

Аз съм си смукала палеца като бебе, в резултат имам изкривени зъби. 2 години съм носила първо шини, после брекети. Все още предните ми два зъба са изкривени. Ако Тея започне да си смуче палеца ще направя всичко възможно да я отуча, за мен това е най-вредния навик.

Днес дискутирахме тук с една дружка по повод забелването на чурките и ми изникнаха няколко въпроса. 1. От Америка ли идва цялата агитация "не забелвайте" и при тях не са ли обрязани голяма част от момченцата там  Thinking

Тея пие вода  от нормална чаша, както и от такава http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=17617 и http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=10931 . Много обича и чай. Яде твърда храна от общата. Не съм настоявала за нищо. Яде когато пожелае, количества също не държа да изяжда. По собствена инициатива вчера изяде купичка попара - не е яла до сега. Изяжда по една купичка леща с хляб, както и картофена яхния.

Относно глада и кърменето - вчера Тея хапна ориз с морковчета, след 15 се изака - и познайте какво имаше в памперса - морковчета  Confused ама хич и е празен стомаха  Crazy

Ну Заяц пробвай да я сложиш до теб на столчето докато обядвате. Може да прояви интерес когато види че някой друг яде.

Вчера си купих коледен подарък  Heart Eyes (че иначе няма кой да ми вземе Twisted Evil) - ново портмоне, че старото предаде богу дух, и един лак на максфактор - "червено вино". Снощи се намацах и съм супер доволна. От 2години не ми е оставало време за това  Laughing

Когато махнахме нощното хранене на Явор и като цяло като му махнахме млякото разбрах, че всичко е било навик. Увеличи дневните дажби храна и започна да спи по цяла нощ, до тогава нямахме вечер да не сме ставали по  3-4 пъти, а беше на ам. Всичко стана с една вечер рев, на следващата вече не се събуди.

# 219
Малеее колко е снежно, егати борбата беше с този сняг и бутането на количката... свалих 2 кила поне в борбата навън... взехме си кухнята и сега гуууш на топло...
Бенджолина, и за проба и за имунизация аз знам, че трябва да е здраво детето  yes най-добре попитай в клиниката, където ще го водиш?
Еления, добре си е детето, 11 и нещо кила си е добре Wink не му се притеснявай, че не качва Simple Smile
Кате, шейната е готова, само трябва да впрегна кучетата да я дърпат или по-скоро аз да се впрегна и ще има "Пистааааа"  Party
  Joy
Бебешондел, значи викаш да го спирам вече, че колкото по-късно, толкова по-лошо... уфф, ще мисля начин...
За чурката, на сина ми ММ му я забели още в края на 1вия месец и от тогава си е ОК.
До кога трябва да пият АМ децата? Ние вече сме на NAN3, което се води преходно мляко...

# 220
  • София
Едвам стигнахме до консултацията, колата ми гасне на всеки 5 минути Sad. А след 2 часа ще ходя да прибирам каката от ДГ пеша с количката и малкия. Ще бъде весело - Михаела няма да може да върви в снега и кишата, как ще ги бутам 2-та (тя на борда) не ми се мисли. А не е и много близо...
Иначе Боян 3-ти месец не е пораснал и сантиметър - 81 см, 10.300 кг. Как остана здраво нещо пред кабинета след него не знам - не се спря, а чакахме 50 минути.
Бебеш, за забелването не знам, всички казват, че само в БГ практикуват подобна глупост, но пък имам няколко приятелки - в САЩ, Холандия и Германия, които казват, че и там се действа така. Едната- холандската беше против и на 2 г. пак ги изпратиха на хирург, както става и тук. Сигурно и на Боян ще му се случи същото, защото аз така и не се престраших и нищо не правя по въпроса, а педиатърката никога не го е виждала без памперс.

# 221
Пфууу, най-накрая успях да ви изчета!  Crazy За тези, които не ме помните, аз съм Биричката...  Joy
Ние накупихме коледните подаръци за Малчо, но не съм украсила с нищо апартамента, че голямо скубане пада на всичко де що види!  Crazy
Купихме му и шейна и нямаме търпение да спре да вали, за да я пробваме...  Party

И ние сме със сополи, и на нас ни казаха, че са от зъби, макар и аз и ММ да сме хремави. Доки му гледа сливиците, слуша го и отсече, че е здрав...  Thinking Излизат ни 7-ми и 8-ми зъб.  Crazy
Вчера за първи път му дадохме да си гризка бисквитка, днес ома'а и втора... Simple Smile

# 222
Леле, не мога да ви изчета и вече всичко забравих...  ooooh!
И тук е снежно, бяло, красиво... Друго си е снежна Коледа, колкото и да не обичам студа.
Тутиии, няма такова спинкащо сладурче като Нели! Уникална! Как са й угаснали батерийките милата!  Laughing Joy  При нас такъв филм няма, не се заспива доброволно никога... А, и честито прохождане вече, да си щъка с кеф детето!  Hug
Заяц, и аз казвам НЕ, когато се налага (често) и тя много добре разбира, понеже се обръща, поглежда ме лукаво и почва да се хили. Маймуна е голяма! Mr. Green
Елч, в своя защита да кажа, че не съм толкова малка (в размери), по-скоро англичанчетата са мутирали.  Laughing Но и в двата случая съм доволна и пак ще пазарувам парцалки от детския щанд  Mr. Green
Бебеш, в щатите момчетата масово са обрязани. Честно казано има си доста плюсове, поне на по-късен етап, когато почнат да водят полов живот.

Вчера бяхме до Джъмбо и оттам си взехме един дървен охлюв за бутане с дрънкащи колелца (има някакви топченца вътре) за 10лева, което си е супер далавера, мисля.  Peace Имаше интерес към него, само дето още не ни е ясно, че се бута, ами си го носим и бръмчим из хола с него...  Grinning
Утре ще се вихря в кунята, ще правя медената къщичка и сладки (взех формички елхички и мечета, както и един шприц за глазура). Ще метна снимки, само да станат...

Ей, болничките дечица! Оздравявайте за Коледа! И Зори има сополи и днес я слухтя дали не почва да се кашля, че на няколко пъти го прави. Дали може да се задавя от сополите?

# 223
привет Simple Smile

само да честитя на патерица на рождениците от предните 2 дни, както и на днешните! бъдете мнооого здрави и весели, умни и умерено палави, дечица за пример и радост, които всички обичат! убедена съм, че мамите са ви спретнали чудни бебешки празници, давайте все така послушно и догодина пак, а и преди това още няколко ;Simple Smile))

браво и на следващите проходили хлапенца, смело напред! Simple Smile и целувки на болничетата, бързо да им минава.

нямам време дори да се разпиша по актуалните теми, всъщност чудя ви се как съумявате да поддържате ритъма. прегръдки на всички!   bouquet

# 224
буби, чакаме снимките! Simple Smile

ну заяц, аз напълно те разбирам с неяденето. дара днес обядва една лъжичка морков, която й беше набутана почти насилствено и половината, от която сега е по блузата ми...

и дара има разстройство от няколко дни, ама не е често, ака си по веднъж-два пъти на ден, просто е рядко като на новородено. днес започвам с хидрасек и линекс, да видим. съвпадна по време с преминаването на АМ 2. как мислите, дали може да е от това?

и аз не казвам НЕ - едно, че няма нужда, второ, че дара не схваща какво значи.

Общи условия

Активация на акаунт