Любители на кучета-25

• 41 432
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Аз пак за гранулите да подхвана.Разбира се,че няма обидени,нали се споделя на воля. LaughingПри нашия глезльо,проблема е че иска човешка храна(разбира се, че имаме вина за това),но дори и да му сготвя кучешка ,за него,яде точно веднъж и след това върти главата,ама направо като злоядо дете.Преди около 2 год.направи някакво чревно разтройство,ама много зле беше,от един намерен кокал,който не можах да измъкна и беше на лечебна храна и т. н..Та оттогава трябва да е само на гранули.Всякаква друга храна му действа зле.Яде консерва -става парцал направо,пастет-разтройство и така поради здравословни причини яде гранули.Той нали е вече малко дъртичък(ама млад по душа) трябва да се съобразяваме,за да ни е здав. LaughingАбе ние искаме да е здрав,а пък той иска да му е вкусно-това ни е проблема.  bouquet

# 481
Аз исках да попитам милинка, нейните как са с адаптацията на новото място?!

За пусти гранули:) Диди яде сутрин гранула, защото е по-лесно и знам, че набавя полезностите, вечер яде пастет, защото много обича, а пък аз обичам да я глезя . Човешка храна под формата на някой кокал понякога за забава в градината ( и криене)

# 482
10 c's тя има задължителни три излизания - сутрин в 7 часа, вечер в 6 и късно вечер към 11 преди да легнем.. като видяхме, че така се насира (с извинение  Laughing) вкъщи и през деня, решихме към 1 часа и аз да я извеждам, но това няма как да стане винаги, тъй като сега съм в сесия и съм свободна.. та, знам, че е хубаво да има режим, но мъжо е на работа от 8 до 6, затова задължително в 7 и в 6 сме й го направили, ама явно й е много тая разлика  Confused
иначе точно за дебелината, нали ти казвам, поддържаме връзка с жената от развъдника и тя като се ядоса на лекаря, как така била дебела, това бил булдог, да й завишим храната.. ама като гледам кво става.. и по принцип май съм по-склонна да вярвам на доки, така че и сега като я заведем ще видим какво ще каже.. иначе тя като е без повод се държи по-добре, защото не е свикната на повод въобще.. но пък бяга някой път и се отдалечава към коли, веднъж щяла да се блъсне в една като мъжо я развеждал без повод (хем я е страх, хем там се бута  Laughing), та се опитваме и на повод да я учим... абе ще се възпита надявам се, просто време и търпение : ((
много ви благодаря наистина, ще пиша да кажа какво каза доки, сега отиваме
  bouquet  bouquet  bouquet за вас

# 483
Стискам палци за душичката. PraynigПиши после.

# 484
Ейййй, наплюска се със сняг това куче сега и очаквам бели да има!!!  ooooh! Mr. Green

# 485
Ейййй, наплюска се със сняг това куче сега и очаквам бели да има!!!  ooooh! Mr. Green

И нашето Лудо също.   Laughing   Пазим я само да не яде жълтия сняг.   Mr. Green

# 486
Ох, върнахме се, каза, че и преди е имало оплаквания от този хепи дог, не че казват, че от него може да е повръщала, а че просто не е толкова качествена  Confused а чувала иначе е 110 лв  Confused ама то това явно не е гаранция.. та ясно не я усвоява добре - затова е и честото акане, и повръщането.. п принцип казаха, че може и да е от дента стикса, ако не го е дъвкала, а направо го е лапнала, което тя май доста обича да прави  Laughing и така, би и една инжекция за повръщането и тя душицата пак повърна в колата до вкъщи  Confused ако има нещо утре ще я водим пак, че така и така утре заека трябва профилактично да го заведем  Joy
пак ми стана дълъг постът  Laughing иначе съм много доволна от нея, пак седя пред входа и не искаше да се разхожда, ама по едно време дойде и обиколихме половиния блок  Shocked после пак дойде и го обиколихме целия  Shocked Shocked което за нея е постижение  Laughing и така

И нашето Лудо също.   Laughing   Пазим я само да не яде жълтия сняг.   Mr. Green

хаха, яко  Laughing Laughing

# 487
Нашето зверче не е правило бели в къщи от месеци
Изправя се до вратата и чака, ако никой не я види почва и да лае
Вчера се засили и като видя снега, даде заден, умряхме си от смях

# 488
  • София
Feeling, -=Деси=- , вашите мацки са по-кротки. Нашият също от малък сме го учили да търпи разни работи, но е зъл гном - само се върти, пъне, опитва се да хапе. Страх ме е да му ги режа, а купихме нещо като клещи... Дори и мъжът ми не се наема да му реже ноктите, а пинчерът си е неговото куче.  Mr. Green В момента прилича на орел и само ходи и чатка по паркета.

10 c's, то вече месец мина, откакто пристигнаме. Лошото е, че няма паркове в целия град. Има само градинки от сорта на Докторската и Заимов, но и те са далече. По тази причина сме принудени да ги разхождаме между блоковете и не могат да тичат на воля. В София си знаеха, че като дойде уикенда, отиваме в парка да се натичат хубаво. Тук в момента има доста сняг, не е много проходимо и са ощетени откъм разходките. В къщата свикнаха бързо. Притеснявах се как ще си пренесем хигиенните навици, защото са научени да ходят на памперс. Бързо свикнаха, пинчерът както му сложихме памперса - веднага. Кокерът в началото се притесняваше, но мина.
Преди 2 седмици му биха годишната ваксина и ни предупредиха да не се преохлажда, та съкратихме разходките. На пинчера се чудя дали да слагам против бяс. Когато казахме, че искаме ваксина против бяс за кокера, се учудиха, че я правим всяка година.
Както писах, кокерът е безкрайно щастлив от преспите и се въргаля като прасе. На пинчерът му е студено. Даже в края на една от първите разходки щастливо се разквича, като влезнахме във входа и видя, че се прибираме. Купила съм и на двамата дебели якета, с кожени яки.  Mr. Green

# 489
а няма ли страх, объркване...

и друго да питам - какво значи на памперс?

# 490
  • София
Памперс наричам санитарна пелена, която е за еднократна упортеба, хигроскопична. Simple Smile Слага се в едно като котешка тоалетна и там си ходят.
Страх има, когато излизаме навън и ако не са ходили из това трасе. В първите дни не смееха много-много да щъкат из апартамента, чуждо им беше. Сега вече сърфират навсякъде, изучиха се и къде е шкафът с наградките. Simple Smile
Когато пътувах с тях, един огромен куфар беше само с техните вещи - панички, подносчета, легла, завивки, хавлийки. Постарах се да взема всичките им вещи от София, за да минимизирам усещането за "чуждо". Идвайки тук, вече не работя и по цял ден съм с тях, така че вероятно това също допринася за спокойствието им. 
Малко ми е притеснено, защото трябва да се прибера до България в средата на февруари и се чудя как ще се оправят с мъжа ми. Не ме притеснява как ще се грижи за тях, а по-скоро това, че ще са сами през деня. Но в София бяха по цял ден, така че дано не го преживяват много.

# 491

Вчера се засили и като видя снега, даде заден, умряхме си от смях

hahaha   
Милото!     Hug
Ая в началото, като видеше отдалече още сняг, си повдигаше лапичката като мокро коте.

...но е зъл гном - само се върти, пъне, опитва се да хапе.

Joy
Направо ме разби с това сравнение.    Laughing

# 492
Много бързо свикват кучовците с новите апартаменти. И ние като се преместихме имаше само няколко дена на приспособяване, но за тях важното е да са до стопаните си и ако те са спокойни много лесно свикват с новото място.

За гранулите аз вече писах, точно по причината, че не иска да ги яде не я карам, готвя или давам сурово месо, тоест някои неща ги готвя, други направо сурови. Тя не винаги яде готвеното, примерно не харесва дроб, ама няма как, ако не го изяде няма друго. Тази вечер ѝ правих шкембе, мислех, че няма да го хареса, ама го изяде, подуши го няколко пъти, разнесе парчетата из кухнята и после ги изяде едно по едно. А като ме мързи да стържа морков, давам ѝ го цял. Сега съм ѝ взела и овесени ядки, харесва ги.

И ние днес си играхме на снега, много беше весело Simple Smile))
Ето малко снимчици

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151186517455654.79103 … &l=a30bc6ebe0

# 493
  • София

Joy

Ами то си е точно така. Simple Smile Нещо, което е под 4 кг., но е с такъв силен характер, че на моменти ти иде да му шляпнеш един зад врата, но не смееш, защото тежко ще го нараниш.  Mr. Green
И като се разпени, почне да си повдига горните устни, да си показва зъбите, пък те като карфици.
Сега се е изучил на нова магария - когато се прибира някой отвън, щастливо подскача като пинг-понг. Миналата седмица успя да ухапе мъжа ми по д-то, докато подскачаше щастливо, че се е прибрал.  Mr. Green

# 494

Joy

Ами то си е точно така. Simple Smile Нещо, което е под 4 кг., но е с такъв силен характер, че на моменти ти иде да му шляпнеш един зад врата, но не смееш, защото тежко ще го нараниш.  Mr. Green
И като се разпени, почне да си повдига горните устни, да си показва зъбите, пък те като карфици.
Сега се е изучил на нова магария - когато се прибира някой отвън, щастливо подскача като пинг-понг. Миналата седмица успя да ухапе мъжа ми по д-то, докато подскачаше щастливо, че се е прибрал.  Mr. Green

Ох, захласнах се.    Joy   Много е весело при вас.

Като каза "шляпнеш", се сетих за една случка, от когато Ая беше бебе и се опитваше да демонстрира характер.   Laughing
Играем си ние с нея, по едно време тя ме захапва здраво, а инстинктивно й отвъртам шамар.   Embarassed   
Аз - "иии!".   Shocked    doh
Тя -   #Puppy dog

Общи условия

Активация на акаунт