Любители на кучета-25

• 41 425
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Честита Коледа на всички:)
nikoletka00 ,нашето кученце точно с клетката го научих да не гризе всичко и навсякъде,четох го като метод за приучаване към хигиенни навици,а като сме си вкъщи и ми е пред погледа,ако се опита да гризе нещо му се скарвах.Сега и да го оставя сам не гризе чехли,обувки,мебели и тн. всичко си го намирам както съм го оставила:)

# 76
Честита Коледа на всички! желая ви здраве, късмет, година изпълнена с много чудеса и с много радостни мигове с нашите безценни рошави съкровища Simple Smile

# 77
  Честито Рождество !

Момичета, имам  един много банален проблем със съседското куче.Аз самата съм имала куче , обичам ги, но това ме влудява.То лае почти непрекъснато.Не може да се спи, няма делник, няма празник, а аз рядко имам време за пълноценен сън. Кучето е дребно, на размер колкото пекинез, но с муцунка като на шпиц.Държат го на двора, а за мен това не е  дворно куче.То и затова лае сигурно, милото.Като  поясня, че по двора  ходят малки котета, а и една баба се мота постоянно, дечицата им също.То се дразни животното, защото е  почти постоянно вързано.  Преди 2-3 г. си бяха  взели пак едно такова, но  от породата "подобрен пинчер" и историята беше същата- денонощен пронизителен лай и квичене. Онова умря, предполагам от студ  зимата, защото беше вързано  на двора.
  С тия хора по начало много трудно се комуникира, особено с жената, която е рядко  природно чудо, май с никоя съседка  не общува.Бабата е глуповата,а  пък мъжа е добряк, но  пътува и е непукист ,да си го кажем.
  Ох, излях си мъката, но въпроса ми е  има ли способ да се отучи туй куче да лае и квичи за щяло и нещяло? Жал ми е за него, затова и не съм повдигала досега въпроса, но това недоспиване ме съсипва. Аз нямах подобен  проблем с моя дакел. Когато го отучавах да лае, все го хващах за муцуната.И  той се беше научил да нарежда като човек, все едно ругаеше, само да го погледнех накриво , ако опиташе да лае:35:

# 78
Записвам се да ви хвърлям по някое очо.
Нека коледното настроение да е винаги с вас!  Close-mas:

# 79
  • София
Честита Коледа на всички!

Моето лудо куче вчера се нагълта със сурово тесто, вече се бях приготвила да й давам сол за повръщане, чаках я да се подуе, да й стане лошо и всички произтичащи от това последици. Но кучето ми е уникално! Цяла вечер търча и си игра с децата без изобщо да й мигне окото  ooooh!

# 80
нашия Бренди откраднал от чинията огромна пържола с голям кокал, установихме го когато го дояждаше Laughing

# 81
В момента сме в къща с двор. Ая и Тара са страшно щастливи и тичат на воля.
До тук добре...
Да, обаче домакинът си пали парното с мас. Нашите хубостници намерили въпросното място и два дена си хапвали    Sick   на поразия мазничко, без да разберем.    ooooh!   А ние се чудим защо след сутрешното тичане из двора кучетата не поглеждат гранулите си.    Tired
Разбрахме чак, когато и двете взеха да повръщат здраво.    Sick

Прибрахме маста и днес вече бяха гладни.    Peace 

Празници, а?! И животинките искали да разберат от празник.    Laughing

# 82
  • Пловдив
Eхе,значи всички палавници масово са яли глупостички тази коледа. При нас изяденото беше стабилно количество брашно Mr. GreenДокато приготвях сладки изсипах доста брашно на пода,в този момент дотърча Летисия и започна да лъска ламината,с невероятно удоволствие си го облизваше Sick

# 83
  • София
Честита Коледа на всички кучовци и техните любимци! Joy

Моят хубостник разравя снега, вади трева, яде и копае дупки. Притеснява ме това, че тревата е култивирана и доколкото знам не става за животни. Явно Бъди е на друго мнение, но това не показва ли липса на вещества? Може би трябва да му давам някакви добавки? Ако някой има представа нека сподели, иначе ще търса вета след НГ.

# 84
  • София
Здравейте от известно време следя темичката с интерес  Simple Smile
Преди 4 месеца се сдобихме  с женско кученце  пекинезче   Heart Eyes много е сладка и добричка , но имаме проблем с каишката не можем да я приучи ме да я носи .
За трети път се опитваме да и сложим ,но се започва един протест  Sad ляга на пода и не мърда , само трепери . Може би си мисли че я наказваме  Thinking  .
По принцип живеем в къща и не е наложително да има каишка за разходки , но когато искаме да я води ме при приятели или пък накъде на разходка няма как ще и трябва  Naughty
Приемам всякакви съвети и трикове за безпроблемно научаване  Peace

Благодаря ви предварително   bouquet

# 85
"Приемам всякакви съвети и трикове за безпроблемно научаване  Peace

Благодаря ви предварително   bouquet
[/quote]"
nadezhda96, можеш да пробваш така: виж я в домашна и позната обстановка как реагира на нашийник и нагръдник. С което се чувства по-малко стресирана, оставяш я да го поноси малко в безопасната среда на дома. После даваш наградка. Така по няколко минути правиш упражнението два-три дни. После връзваш повод и се разхождате вкъщи за малко. Пак награждаваш. През цялото време говориш успокоително.
Възможно е да има и друг момент, ако кученцето е мъничко и тази година за първи път вижда сняг, вероятно е да се натрупват три стресови фактора - непознати миризми навън, сняг и ходене на повод. Затова - търпение! Ще успеете! Hug

Моят хубостник правеше по няколко крачки и спираше. Не го насилвах, чаках и говорех кротко, после подръпвах леко. Реакцията му: седеше на едно място, после правеше две-три колебливи крачки, после тръгваше весело напред и...спираше пак. Явно му е трябвало време, за да се почувства сигурен.

Весела Коледа на всички!  bouquet

# 86
  • София
Eхе,значи всички палавници масово са яли глупостички тази коледа. При нас изяденото беше стабилно количество брашно Mr. GreenДокато приготвях сладки изсипах доста брашно на пода,в този момент дотърча Летисия и започна да лъска ламината,с невероятно удоволствие си го облизваше Sick

С брашно я ръся редовно, с това е свикнала  Mr. Green Най-странното е, че стои на бели петна без да мърда докато не я избърша с мокрите кърпички, вместо да бяга и да се ближе Mr. Green

Надежда, вземете нагръдник, а не каишка  Peace Това е моят опит: На първо време го остави така, че да го вижда, дори да го сдъвче малко - не се притеснявай, въпросът е да свикне с присъствието му. След това го взимаш в едната ръка, в другата ръка държиш лакомство, викаш я и размахваш нагръдника пред носа й, като й подаваш лакомството. След някой друг ден го слагаш на гърба й отгоре - просто за да престане да се плаши от него, може и да си поиграете на хвърляне. Като видиш, че изобщо не му обръща внимание, внимателно го нахлузваш (ако трябва не целия, а донякъде - примерно, само го провесваш на врата) и правиш така: правиш крачка назад, клякаш, протягаш лакомство, викаш я при теб и така доста пъти. Когато стигнете до там, че успееш безпроблемно да й го сложиш, започни да я разсейваш с играчки, с храна, докато изобщо престане да й прави впечатление. Не се притеснявай, рано или късно ще свикне да ходи с него  Peace

Последна редакция: вт, 27 дек 2011, 13:23 от -=Деси=-

# 87
  • София
При нас нищо изядено, освен малко листа от коледна звезда, но нали е Коледа... Simple Smile

# 88
Нали Коледа е весела,ама колко притеснения сте имали около тези лакомници Hug
Днес махаме катетъра на Лъки и се надявам вече да е съвсем оздравял Praynig
Мъглата при нас и в момента е кошмарна.Моите мъже още не са се прибрали и животинките стоят затворени.
Като ги пуснем ще станат едни мокрички,едни чистички  Laughing

# 89
  • София
Днес махаме катетъра на Лъки и се надявам вече да е съвсем оздравял Praynig

Praynig Наистина е с късмет!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт