Любители на кучета-25

• 41 428
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Пеа,
радвам се за вас Hug
Гушкай я и от мен Hug Hug

# 226
Мойта Айра си сменя зъбките. Милата оградата отпред съвсем я няма вече, много е смешна милата като се опитва да ни уплаши и голи зъбки (венци) hahaha . Ама проблема е друг, боли ли я незнам ама отказва категорично да яде не само гранули а и консерви. Кара го само на бульон. Незнам какво да я правя. Дайте съвет моля  Praynig

# 227
Благодаря отново за всичко  Hug

Ето днес я фотнах като я върнах от клиниката около 14:00ч. Гледа и не вижда.......
http://prikachi.com/images/913/4256913K.jpg
, цял ден спинка, а аз си мислих, че ще живне към края на деня  Confused Тя е невероятна лакомница, но днес не близна нищо ( супичка и надробих пилешка, пак не иска ) и понеже знам , че обожава риба, а в хладилника имах само пушена сьомга и й давах по мъничко докато лежеше, но съм спокойна, че хапна.
За съжаление е на антибиотик, заради махането на зъбният камък, защото има възпаления и едвам успях да го напъхам в гърлото хапчето, за което съм много нещастна.  Sad
Извеждах я тази вечер на ръце в одеалце - пуснах я да пишка и тя като примерно куче пишна и обратно в одеалцето  Heart Eyes. Обичам това куче!

# 228
Ама голяма е красавица!    Heart Eyes   
Хубаво, че все пак е хапнала. Вярвам, че до утре ще е по старому весела.    Hug

# 229
  • Пловдив
Миличката Нора,истински герой Heart EyesДано утре е добре и скоро да забравите интервенциите Hug

# 230
  • DE
Пея, не и давай днес нищо за ядене, само водичка. Стига и...
Утре ще се ококорчи и ще е по- добре Hug

Да ви покажа един Голдън Ретривер ходил на фризьор.
Гледах в събота едно кучешко шоу по немската тел. и снимах

# 231
Feeling,  джоджо, -=Деси=-, Djane, Gugito, matze,   Hug

matze, много красиво голдънче  Heart Eyes
Ние гледаме доста породи кучета ( не за бизнес, а просто обичаме кучета и имаме възможност да го правим - голдън нямаме, но знам доста за техният характер - уникален!)

Скрит текст:
Ника ми е Реа, а не Пея ( Рея е едната ни ротвайлерка ) - отървахме я от едни цигани, беше в много лошо състояние, но признавам, че като изключим всичко са и дали страхотно име....

# 232
Здравейте, имаме 4 годишен мъжки английски кокер шпаньол. Още след втората му година стана агресивен към мъжки кучета, в последствие това прогресира значиително в посока всички кучета. Напоследък, за съжаление, забелязвам индикации да става много нервен и подозрителен и към хора. Обичайното му състояние вече е докато сме на разходка да налайва, поне засега без да се зъби, различни хора минаващи дори и на разстояние от нас. Притеснявам се да не развие агресия, която да стигене до опити директно да напада и хапе хора. Иначе вкъщи е изключително добър и послушен и не създава каквито и да е било проблеми. Когато ни идват гости ги налайва до момента, в който се престраши да ги подуши. След това вече ги приема и почва да им носи играчки да се занимават с него.

Не знам доколко това състояние е обратимо и дали е възможно да променим включително и отношението му към другите кучета.

Моля за някакви съвети и идеи

П.П. Ако ще помогне приемам препоръки за училище за кучета, което знаете, че работи добре

# 233
  • Варна
Рея, много, много е сладка Нора в одеалцето. Милото мъниче. Не се тревожи, че не е яла. Тя е кученце и знае по-добре от хората, кое  е добро за нея.

Ще ви похваля моите мишеловци. Имаме мишка от няколко дни в къщи и те са взели сериозни мерки, за да я хванат и да ни зарадват.
Вчера:

Днес:

Чакаме утре!

# 234
Рея, Нора е герой, браво на нея. Нагуши я и от нас.
Маце, то и тук ги подстригват, ама нашата динозавърка кърлеж не дава да й се извади, камо ли на фризьор да я заведа.... ooooh!
Май всички кучовци са в някакъв зимен сън, Каринестото цял ден спи, само сменя кълките. Laughing
И понеже аз съм болна, тайничко ме дебне и ми изяжда салфетките.  ooooh!

# 235
  • София
Рея, утре ще имаш гладно, весело и почти здраво кученце! Hug Heart Eyes

# 236
Как спинкат.   Heart Eyes
И при нас е същото заспало положение.    hahaha

# 237
Момичета и момчета, здравейте!
Страхотни са домашните ви любимци Heart Eyes .

Аз влизам със следното питане:

след около 2м. ще си вземем кученце и искам попитам каква е процедурата по регистрирането му. Къде да отида, какво да нося и колко ще ми струва? А също и каква е цената на чипа + поставянето му?

Много благодаря!  bouquet

# 238
Добро утро!

Наистина тази сутрин вече Нора ми изглежда доста по свежа. Тази нощ е ставала да се разхожда яла е от надробената супа и е пила вода. Чакам да се "позатопли" малко на вън за да я изведа да пишка.

кали 08, много са сладки и двамата. Първата снимка е уникална  Heart Eyes

Хубав ден!

# 239
  • Варна
hailie, скоро пак го обсъждахме.
Относно регистрацията - как става?
Регистрацията е задължителна за кучетата при навършване на 4-месечна възраст на животното или в 7-дневен срок от придобиването му.
Регистрирането става при ветеринарен лекар чрез татуировка на ухото или с поставянето на микрочип. Татуировката се поставя със специални клещи, които отпечатват номер, според мен този метод е нехуманен и неефективен, тъй като предизвиква стрес, а и с течение на годините може да се скрие или да избледнее.
Mикрочипът се слага от лявата страна на шията от ветеринарния лекар. Манипулацията е
почти безболезнена, в рамките на болката от ваксинация. Слага се с нещо като инжекция с дебела като сламката на детските сокчета игла. Тя влиза цялата под кожата и с буталото се изстрелва чипът. Чери абсолютно не реагира като й го слагаха, а на едната ваксинация леко проквича.
След като се сложи чипът вет залепва в паспорта на добичето един баркод, който съдържа уникалния номер на чипа, дава ти и още няколко резервни да имаш. Относно самата регистрация вариантите са два - вет може да ти каже, че не регистрира и да ти се наложи да отидеш в общината и да го направиш сама. Там ще попълниш една бланка с лични данни на собственика, залепва се и там един от баркодовете - носи лична карта, паспорта на куч и от резервните баркодове. След като я попълниш регистрацията вече е приключила, трябва да те заведат в електронната си база данни като собственик.
Другият вариант е вет да ти направи регистрацията. Тоест след поставянето на чипа там на място да се попълни тази бланка и лекарят после има ангажимента да я предостави в общината, ти нямаш повече задължение.
Би трябвало в годината на регистрацията да не се плаща такса, а чак в следващата година. Така е по закон. Не знам защо на itama са й взели за текущата година. Ами горе-долу май това е, дано съм била полезна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт