Любители на кучета-25

• 41 428
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
И аз мога да се похваля:Лъки е вече съвсем,ама съвсем здрав.
Дано новата година е изпълнена само с весели истории  bouquet

# 241
  • София
Една голя-я-яма  Hug за Лъки!

# 242
hailie, скоро пак го обсъждахме.
Относно регистрацията - как става?
Регистрацията е задължителна за кучетата при навършване на 4-месечна възраст на животното или в 7-дневен срок от придобиването му.
Регистрирането става при ветеринарен лекар чрез татуировка на ухото или с поставянето на микрочип. Татуировката се поставя със специални клещи, които отпечатват номер, според мен този метод е нехуманен и неефективен, тъй като предизвиква стрес, а и с течение на годините може да се скрие или да избледнее.
Mикрочипът се слага от лявата страна на шията от ветеринарния лекар. Манипулацията е
почти безболезнена, в рамките на болката от ваксинация. Слага се с нещо като инжекция с дебела като сламката на детските сокчета игла. Тя влиза цялата под кожата и с буталото се изстрелва чипът. Чери абсолютно не реагира като й го слагаха, а на едната ваксинация леко проквича.
След като се сложи чипът вет залепва в паспорта на добичето един баркод, който съдържа уникалния номер на чипа, дава ти и още няколко резервни да имаш. Относно самата регистрация вариантите са два - вет може да ти каже, че не регистрира и да ти се наложи да отидеш в общината и да го направиш сама. Там ще попълниш една бланка с лични данни на собственика, залепва се и там един от баркодовете - носи лична карта, паспорта на куч и от резервните баркодове. След като я попълниш регистрацията вече е приключила, трябва да те заведат в електронната си база данни като собственик.
Другият вариант е вет да ти направи регистрацията. Тоест след поставянето на чипа там на място да се попълни тази бланка и лекарят после има ангажимента да я предостави в общината, ти нямаш повече задължение.
Би трябвало в годината на регистрацията да не се плаща такса, а чак в следващата година. Така е по закон. Не знам защо на itama са й взели за текущата година. Ами горе-долу май това е, дано съм била полезна  Hug

Кали, много ти благодаря! Аз не следя редовно темата и съм пропуснала.

# 243
джоджо, хубава новина, браво на Лъки  Hug

# 244
Здравейте мацки Heart Eyes
Разковни кучовци имате Grinning
Но немога да скрия,че имам любимец тук...онуй мЪнинкУтУ,чернУтУ Crazyдушата ми взе Crazy
Пеа,
разкош е слдаурчето Hug

За голдън ретривърите...прическа?Постригване? Shocked CrazyАбсолщтно противопоказно!Та те са с двуполастова козина,защо им го причиняват Rolling EyesКозината им служи,лятото да им е хладно и обратно,зимата да им е топло..когато ги подстрижат,този баланс се нарушава...Както и да е..американците са луди признала съм ги Crazy

Кали,
много се смях на снимките и текста под тях Hug LaughingСънчо не ги оставя май LaughingИ моята е така...спи нонстоп Crazy
Ставам...че я гледам как седи пред входната врата и се моли мама да я изведе че зор има  Mr. Green
Хубав ден мацки Hug

# 245

Агресията между мъжки кучета се случва сравнително често. Хормони, доминантност. Кастрацията понякога отстранява този проблем. При всички положения ще трябва да контролирате кучето си отблизо, защото ако тръгне да се репчи на по-голям от него мъжкар, може и да свърши неприятно.

Колко често го събирате с други кучета? Социален ли е, или напротив?

Как протича проявата на агресия от страна на кокера към кучета?

С възрастта ли се появи или някаква случка отключи агресията?

И най-важното: какво правите вие в такива случаи, коригирате ли го, как?

Когато облайва хора, какво правите вие, успокоявате ли го, коригирате ли го, как?

Училището не е панацея. В училището се изгражда връзка със стопанина и се учат команди, когато помагат за контрол на кучето и установяване на подчинената му позиция. Във вашия случай по-скоро трябва само консултация със специалист, който да ви обясни каква точно е причината и как да постъпвате в проблемната ситуация.

# 246
Djane    Hug

Ника ми е Реа, а не Пея ( Рея е едната ни ротвайлерка ) - отървахме я от едни цигани, беше в много лошо състояние, но признавам, че като изключим всичко са и дали страхотно име....

Ей, страшно се радвам на всички за хубавите новини. Здрави, щастливи,...  Това е важното!    Hug

П.П.  Ние започнахме да се примиряваме с мисълта, че ще имаме ниско лаби.    newsm78    Blush
Какво пък, нали си е нашето!    Hug

# 247
Рони Бо значи ние от малко си го възпитаваме с кучкар никога не сме имали проблеми, дето се вика каквото кажа прави в началото го водихме в парка само че той не харесва силовата игра тоест боричкане, по скоро да носи, я топка, я фризби, я пръчка.
Да с възрастта стана много подозрителен, даже аз спрях да го извеждам, защото имахме случка с кучета ни напднаха и той от тогава с който и да е навън е нащрек.
Да когато лае го коригираме, да спре да обръща внимание на дразнителя и да седне.
Познавам си кучето това е от страх, някой нещо да не ни направи тоест защитава ни според него.
Flutter

# 248
Feeling , Тара не е ли по-скоро голдън отколкото лабрадор?  newsm78 От снимките поне така ми изглеждаше. Вярно е, че между двете породи има доста прилики, най-вече в характера, но има и доста разлики, поне по моите наблюдения.
А какво значе, че Тара е ниска? Тя нали е на 4 месеца, защо решихте, че е ниска?

# 249
Поспаланката Зарка.....
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/387574_3578946209 … 6_981554994_n.jpg
От доста време все ще ви споделям нещо,което много дразни мъжът ми.....
Лягам и зара идва и ляга до мен,но винаги с гъза до главата ми ,главата й в краката ми......
Аз свикнах и се обръщам на другата страна и не си пречим,но мъжът ми я изгонва веднага ако се случи при него.
Вие имате ли такива проблеми,или големите породи не ги допускате в леглото?

# 250
Ами Нереа също спи при нас и след като си изяде леглото ми е гузно да я гоня, обаче сега съм ѝ поръчала ново и като пристигне ще я уча пак да не се качва. Иначе тя ляга по дължината на леглото като човек когато сме сами, иначе се случва да ми легне до главата, ама мен ме дразни и я гоня поне в долния край да спи. Мен не ми е неприятно тя да спи при мен, ама ми се налага да сменям чаршафите на 2-3 дни, че с тея космаци е много гадно  Sick

# 251
  • Варна
Пепито, голяма скица е Зара.

Бъдко си има легло, ние не лягаме в неговото и той не се качва в нашето. Това е правилото. Засега е съгласен. Пък той тежи 45 кила, голяма куче, легне ли той на дивана, ние трябва да стоим седнали на стола...

# 252
кали 08 ,Тя зара си има легло и там спи,или в кухнята на ъгъла.Но когато си полягвам аз идва при мен.Иначе вечер не й даваме да спи в нашето легло.Онзи ден следобед легнахме с мъжът ми да поспим и тя дойде.Но леглото е широко и тримата се събрахме,аз натисната в среди двамата ми обърнали гръб,но зара пак с главата надолу и краката й разкикерчени до главата ми....

# 253

Дотук според мен съвсем правилно сте действали. Може би, щом не обича да се боричка, пробвайте да играете встрани от другите - хем да се забавлява само с вас, като основно вниманието му е например в пръчката, хем да свиква по малко със звука и гледката на други кучета. Наистина ще е добре да се посъветвате със специалист, сигурна съм, че могат да се поправят нещата  Hug

Вие имате ли такива проблеми,или големите породи не ги допускате в леглото?

Докъм 10 мес. беше много слабичка и я жалех, та й минаваше номера да спи при мен, но прекратихме тази практика по възпитателни причини и заради мизерията, която прави с косми (особено след като сложихме скъпия матрак) и защото тя се опъваше като бей, а аз се свивах на геврек около нея (вместо обратното) и после ме болеше кръста. Сега си има нейно легло, свикна си с него, вече даже не се опитва да се пробва на нашето.

На дивана също не й е позволено. Вечер като гледаме ТВ, тя си полягва до радиатора.

# 254
Feeling , Тара не е ли по-скоро голдън отколкото лабрадор?  newsm78 От снимките поне така ми изглеждаше. Вярно е, че между двете породи има доста прилики, най-вече в характера, но има и доста разлики, поне по моите наблюдения.
А какво значе, че Тара е ниска? Тя нали е на 4 месеца, защо решихте, че е ниска?

Лабрадор е. В това съм сигурна. Просто нисичка върви. Доста хора ни го казват. Набита е, но ниска.
Знам ли, може пък да дръпне по-нататък.
Имам наблюдения върху други едри породи - ами на нейната възраст са доста по-високи.    newsm78 

Общи условия

Активация на акаунт